Έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Κουβέλη.

5 Νοέ 2013 από

DSC03779Έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Κουβέλη.

Ο Γιάννης Κουβέλης, ένας νέος καλλιτέχνης  που ασχολείται με τη ζωγραφική, τη γλυπτική και το ντοκιμαντέρ, εγκαινίασε την πρώτη προσωπική του έκθεση, στις 4  Νοεμβρίου 2013.

Τα έργα παρουσιάζονται στη στοά Πραξιτέλους της οδού Κολοκοτρώνη, σε έναν συμπαθητικό πολυχώρο και θα διαρκέσει για μερικές μέρες.  Αξίζει να την επισκεφτούν όσοι ενδιαφέρονται για τα εικαστικά και την Τέχνη και δεν ακολουθούν τυφλά όσα θέλουν να προβάλλουν, για οικονομικά συνήθως συμφέροντα, οι γκαλερίστες. [βλέπε και το σχετικό δημοσίευμα στο Νε@νικά ( www.neanika.com ) για το πώς αξιολογούνται οι  αξιόλογοι καλλιτέχνες από το κατε-στημένο].

Όσοι θα θέλαμε να αναδειχθούν οι νέοι καλλιτέχνες μας, επειδή πιστεύουμε στη νέα γενιά και δεν περιμένουμε να τους ανακαλύψουν οι ξένοι, πριν τους αποδεχθούμε και εμείς, ας πλαισιώσουμε με την αγάπη μας την προσπάθεια αυτή. Ας μη ξεχνάμε πόσο επίπονη είναι μια τέτοια προσπάθεια για ένα νέο καλλιτέχνη, στη δύσκολη εποχή μας, που απαιτεί καθημερινό αγώνα επιβίωσης.

DSC03776Ο Γιάννης Κουβέλης παρουσίασε έργα διαφορετικά από αυτά που είχαμε δει τον Μάρτιο του 2012, με τη συμμετοχή του στην ομαδικά έκθεση ΕΡΩΤΟΠΙΑ, της «Ορίζοντας Γεγονότων» στο  πρότζεκτ Ουτοπία.

Πολύ καλά τα έργα του, που δείχνουν μια ωρίμανση και μια νέα κατεύθυνση στην τεχνοτροπία του.

Στο Γιάννη Κουβέλη ευχόμαστε να έχει επιτυχίες σε όλες τις δραστηριότητές του.

Εξακολουθούμε άλλωστε να ελπίζουμε ότι το χρεοκοπημένο και πολιτιστικά Ελληνικό Κράτος θα αρχίσει κάποτε να ασχολείται σοβαρά και να  προωθεί τις προσπάθειες των νέων καλλιτεχνών μας, όπως αυτή του Γιάννη Κουβέλη.
Λίνος Κουντουράς

DSC03780

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*