Αλήθεια, γιατί διαμαρτυρόμαστε;

29 Σεπ 2012 από

Αλήθεια, γιατί διαμαρτυρόμαστε;  

Του τέως Αντιδήμαρχου Μάκη Βενέτα

                                                 

«Κάθε λαός έχει τις κυβερνήσεις που του αξίζουν». Κάπως έτσι θυμάμαι αυτό που απάντησε ο Γερμανός  Βίλυ Μπραντ, απολογούμενος για τη στάση της κυβέρνησής του απέναντι στο δικτατορικό καθεστώς των συνταγματαρχών στην Ελλάδα,  λίγο μετά το πραξικόπημα της 21 Απριλίου 1967.

Θυμάμαι ότι ως φοιτητές είχαμε θυμώσει πάρα πολύ για τα λόγια αυτά, γιατί άμεση ευθύνη δεν είχε τότε ο πολίτης.  Όμως είχε προηγηθεί ένα πολιτικό χάος, με ακυβερνησία και διαδηλώσεις οικοδόμων, που  αντιμετώπιζαν την αστυνομία με πλάκες από τα πεζοδρόμια και άλλα τέτοια.

Σήμερα όμως είμαστε αναμφισβήτητα υπεύθυνοι για όσα μας συμβαίνουν και για όσα ανεχτήκαμε να μας κάνουν επί σειρά ετών οι πολιτικοί μας, δηλαδή οι εκπρόσωποι που εμείς εκλέγουμε;

Θυμάμαι και άλλο ένα απόφθεγμα, του δικού μας Μποστ, που κάποτε, μετά την δικτατορία, σε μια συνάντηση σε κλειστό κύκλο φίλων μας είπε:  «Οι Έλληνες δεν είναι 10 εκατομμύρια.  Είναι 20 !  Τα 10 εκατομμύρια είναι αυτοί που πάντα ήταν κατά της Χούντας και τα άλλα 10 αυτοί που τότε δήλωναν ότι θα ήταν για πάντα μαζί της και χειροκροτούσαν τους δικτάτορες».

Έτσι και σήμερα, ενώ προεκλογικά όλοι φώναζαν και έβριζαν για τα μέτρα και το μνημόνιο, στις εκλογές ψήφισαν και πάλι τα δύο κόμματα που ήταν υπόλογα, τόσο για το μνημόνιο, όσο και για το πως φτάσαμε ως αυτό.

Και τι δεν διαβάσαμε στις εφημερίδες, για το πως μεθοδεύτηκε η οικονομική μας κατάρρευση και η ουσιαστική χρεοκοπία μας..

Μάθαμε για υπουργό που συμβούλευε τον Αντρέα Παπανδρέου να δανείζεται για να κάνει λαϊκίστικες παροχές. Μάθαμε για πρωθυπουργό που προέτρεπε τους πολίτες να παίζουν στο Χρηματιστήριο, ακόμα και με δάνειο, για να … «κερδίσουν», ενώ στην ουσία προωθήθηκαν τα μεγάλα συμφέροντα και οι τράπεζες,  υφαρπάζοντας τις οικονομίες του κοσμάκη.  Λένε ότι μας έβαλαν στην ζώνη του ΕΥΡΩ με ψεύτικα στοιχεία, μεθοδευμένα από γνωστή Αμερικάνικη Τράπεζα, που αποκόμισε για τις ….  υπηρεσίες της τεράστια κέρδη εις βάρος του Έλληνα πολίτη.

Μάθαμε για τα CDS που άφησαν τεράστια κέρδη εις βάρος του Έλληνα φορολογούμενου, ενδεχομένως και σε τότε κρατούντες. Ακούσαμε ότι με ψεύτικα και πάλι δεδομένα μας έφεραν το ΔΝΤ και ότι θα διερευνηθούν τυχόν ευθύνες όσων ήταν στην εξουσία στην κρίσιμη εκείνη περίοδο.

Λίγα χρόνια νωρίτερα με εντολή των κυβερνήσεων, τα Ασφαλιστικά Ταμεία παρέδιδαν άτοκα τα αποθεματικά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία σημειωτέον μάλλον δεν ανήκει στο Ελληνικό κράτος αλλά σε ξένους κεφαλαιούχους.

Αυτό τουλάχιστον ακούσαμε στο ραδιόφωνο.

Η ίδια τράπεζα, αγόρασε με τα χρήματα των Ασφαλιστικών Ταμείων και χωρίς την σύμφωνο γνώμη τους, «τοξικά ομόλογα», που αμέσως μετά έχασαν κάθε αξία τους.

Όμως οι ιθύνοντες ποτέ δεν σκέφτηκαν να δηλώσουν ως τοξικά και όσα ελληνικά ομόλογα είχαν στα χέρια τους οι κερδοσκόποι και οι τράπεζες, για να χάσουν έτσι και αυτές χρήματα και όχι μόνο εμείς.

Αργότερα «κούρεψαν» υποχρεωτικά με νόμο, τα χρήματα των Ασφαλιστικών Ταμείων που βρίσκονταν ακόμα στην Τράπεζα της Ελλάδος, χωρίς να τα  ρωτήσουν και χωρίς να ενδιαφερθούν για τις επιπτώσεις στην απονομή των  συντάξεων, αδιαφορώντας αν για την εξασφάλιση μιας μικρής σύνταξης ο Έλληνας εργαζόμενος πλήρωνε επί δεκαετίες υπέρογκα ποσά.

Δεν κούρεψαν όμως ούτε τα χρήματα συγκεκριμένων  κερδοσκόπων με έδρα κάποια εξωτικά νησιά, ούτε όσα ομόλογα είχαν στα χέρια τους η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και οι Αμερικανικές Τράπεζες της παγκοσμιοποίησης.

Κούρεψαν όμως οι «σωτήρες της Ελλάδας» τα ομόλογα όσων Ελλήνων ομολογιούχων είχαν εμπιστευτεί το Κράτος πιστεύοντας ότι έτσι θα εξασφάλιζαν τις οικονομίες τους.  Υφάρπαξαν έτσι τα χρήματά τους και τους άφησαν στα κρύα του λουτρού, παρά τις υποσχέσεις του αρμόδιου τότε υπουργού.  Τέτοια σωτηρία ψήφισαν οι Έλληνες ψηφοφόροι!

Και να ήταν μόνο αυτά!  Πρόσφατα διαβάσαμε στον Τύπο, ότι οι αρμόδιοι  απέκρυπταν επί δεκαετίες, τα πλουσιότατα (αν αληθεύει) κοιτάσματα ορυκτών και πετρελαίου, ενώ δεν καθόρισαν ποτέ την ΑΟΖ της πατρίδας μας, αφήνοντας τις γείτονες κυβερνήσεις να κάνουν παιχνίδια εις βάρος μας.

Δίνουμε δουλειά ακόμα και σε όσους ανήκουν στα κράτη που εποφθαλμούν τα ονόματα του Μεγαλέξανδρου και της Μακεδονίας μας και επιτρέπουμε να στέλνουν  στις πατρίδες τους χρήματα που κερδίζουν με μαύρη εργασία στην Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα καταγγέλλουμε όσους στέλνουν χρήματα σε Γερμανία και Ελβετία.

Ούτε όσους εμπλέκονται σε κακουργήματα ξαναστέλνουμε εκεί από όπου ήρθαν,  ώστε όσοι εγκληματίες  συλλαμβάνονται εδώ να δρουν ή να φυλακίζονται στις πατρίδες τους, αλλά γεμίζουμε τις φυλακές μας, ξοδεύοντας χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου, τόσο για να τους φυλάμε, όσο και για να  τους τρέφουμε.

Έχοντάς τους εδώ, μειώνεται η  εγκληματικότητα στις ιδιαίτερες πατρίδες τους εις βάρος της Ελλάδας, όπου συνεχίζουν να δρουν, σκοτώνοντας καθημερινά τα «περήφανα γηρατειά», τους γονείς μας, αλλά και οικογενειάρχες, ενώ πρόσφατα  ψήφισαν και νόμο αποφυλάκισης όσων έχουν ποινή κάτω των 10 ετών (!!) διευκολύνοντας την συνέχιση των εγκληματικών πράξεων εις βάρος μας.

Γιατί δεν χορηγούμε, όπως θα έπρεπε, άδειες παραμονής και εργασίας σε όσους αλλοδαπούς βρίσκονται στην Ελλάδα, με την υποχρέωση να δηλώνουν άμεσα κάθε αλλαγή εργοδότη ή  διεύθυνσης κατοικίας και απελαύνοντας όσους δεν τηρούν σχολαστικά τα παραπάνω ή όσους δεν έχουν νόμιμη εργασία.  Αυτό ίσχυε στην Γερμανία για τους γκασταρμπάϊτερ, και αν το υιοθετούσαμε οι ξένοι δεν θα ζούσαν στην παρανομία, αλλά θα συνέβαλαν στην οικονομία μας για δικό μας και δικό τους καλό. Ούτως ή αλλέως από εμάς ζουν όλοι αυτοί, είτε ζητιανεύοντας, είτε παρανομώντας, είτε κλέβοντας, είτε εργαζόμενοι μαύρα. Ας τους τρέφουμε λοιπόν πληρώνοντας την παροχή κάποιας νόμιμης εργασίας.

Αντίθετα από δήθεν αυστηρότητα, αναγκάζουμε τους ξένους να ζουν παράνομα και να εργάζονται μαύρα, να μην πληρώνουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία μας και να στερούν παράλληλα τις δουλειές από τους Έλληνες που θα πλήρωναν.  Όλα ακόμα και με την ανοχή κάποιων κρατικών λειτουργών μας, αφού μάθαμε ότι σε αρκετές περιπτώσεις και αυτοί οι ίδιοι απασχολούν ξένους ιδιωτικά ή ακόμα και ως φορείς σε μαύρη ανασφάλιστη εργασία.

Η λεηλασία του Έλληνα όμως δεν έχει τέλος.  Πρόσφατα  μάθαμε από ραδιόφωνα, TV και Τύπο, ότι η ΕΚΤ αγόρασε ομόλογα στο 40 % της αξίας τους και τα πούλησε στις Ελληνικές τράπεζες στο 100 % της ονομαστικής τους αξίας, ενώ αμέσως μετά οι φωστήρες μας τα κούρεψαν, με τεράστια ζημιά των τραπεζών μας. Τόσο ωραία, αν βέβαια όλα αυτά αληθεύουν, δεδομένου ότι από το επίσημο κράτος δεν υπάρχει η απαιτούμενη πληροφόρηση, ούτε καν προς τα κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή, όπως πχ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, οι οποίοι μάταια ζητούν εδώ και μήνες οικονομικά στοιχεία, από τους επίσημους φορείς.

Το επόμενο κακό της Ελληνικής πραγματικότητας είναι η παραδοχή υπουργών, πρωθυπουργών και υπευθύνων, ότι έκαναν λάθη. Σαν να πρόκειται  για μαθητούδια που αναγνωρίζουν τα λάθη τους, μαθαίνοντας μέσα από αυτά. Γι’ αυτό είναι μεγάλος εξευτελισμός, όταν  Έλληνας Πρωθυπουργός παραδέχεται στους εταίρους της Ελλάδας ότι «ουδείς αναμάρτητος» αναφερόμενος σε προηγούμενες λανθασμένες (;) ενέργειές του.

Και δηλώνουν ότι αμάρτησαν σε μια Γερμανία, όπου τα λάθη δεν συγχωρούνται, ούτε καν στους μαθητές των σχολείων, ενώ το κάθε λάθος εργαζόμενου στοιχίζει δια παντός την καριέρα του.  Ίσως γι’ αυτό δεν κατανούν η κα Μέρκελ και η παρέα της τα καμώματα των δικών μας κυβερνήσεων, που συνηθίζουν τις αερολογίες,.

Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί μας, δεν καταλαβαίνουν ότι τους επιλέγουμε και τους εκλέγουμε ως ειδικότερους και αξιότερους από εμάς, ώστε να διαχειριστούν τις τύχες μας καλύτερα από ότι θα μπορούσαμε εμείς οι ίδιοι. Αν είναι να μαθαίνουν στου κασίδα το κεφάλι, δεν μας είναι χρήσιμοι.  Ιδιαίτερα όταν ακόμα και ένα μαθητούδι θα μάθαινε από τα πρώτα λάθη του και θα τα απέφευγε στο μέλλον, ενώ οι αιρετοί  μας παραπαίουν από το ένα λάθος στο άλλο, δημιουργώντας αγανάκτηση και θυμηδία.

Εκτός και αν δεν κάνουν λάθη, αλλά σκόπιμες ενέργειες, για τις οποίες δηλώνουν μεταμέλεια ως δικαιολογία και χωρίς να ντρέπονται, αμέσως μόλις προκύψουν οι αρνητικές συνέπειες, ώστε να παραμείνουν ανενόχλητοι στην αγαπημένη τους εξουσία..

Όμως ούτε για τα ψέματα που μας λένε δεν ντρέπονται, ακόμα και όταν μεγάλα άρθρα εφημερίδων τιτλοφορούνται όπως : «Ο “αυτοκράτορας“ του ψεύδους και της αναξιοπιστίας».

Τι να πρωτοθυμηθούμε;  Τους Έλληνες ομολογιούχους που με το κούρεμα έχασαν τα χρήματά τους, ενώ τους είχαν υποσχεθεί εξασφάλιση;  Το παραμύθι ότι παίρνουμε τα δάνεια για μισθούς και συντάξεις, ενώ στην πραγματικότητα τα περισσότερα χρήματα χορηγούνται στις τράπεζες και σε επαχθείς τόκους;  Την επαναδιαπραγμάτευση που δεν τόλμησαν ούτε καν να αναφέρουν στην Μέρκελ, ενώ υπήρξε βασικό σημείο των προεκλογικών υποσχέσεων, όπως και το ότι δεν πρόκειται να μειωθούν ξανά μισθοί και συντάξεις, ενώ με τα νέα μέτρα του Σεπτεμβρίου 2012, από τα ζητούμενα 11,8 δις θέλουν να περικόψουν και πάλι 6,861 δις από συντάξεις, μισθούς, και επιδόματα. Θα περικόψουν επίσης 1,387 δις από την υγεία των χαμηλόμισθων, συνολικά δηλαδή το 70 % (8,248 δις) ξανά από τους φτωχούς. Άρα ψέματα μας έλεγαν!  (στοιχεία από την Καθημερινή της 2.9.12).

Ενοχλημένοι για όλα αυτά, οι Μέρκελ, Σόϊμπλε και Ολάντ αντιμετώπισαν τους εκπροσώπους μας, όπως οι μεγάλες εταιρείες αντιμετωπίζουν όσους ανίκανους συνεργάτες πηγαίνουν παρακαλετά για να μην τους διώξουν, λέγοντας : «Καλά – καλά φέρτε μας τα επόμενα αποτελέσματά σας και θα δούμε». Κάτι τέτοιο μάθαμε ότι είπαν στον Πρωθυπουργό μας, που δεν τόλμησε να ζητήσει τίποτα από όσα υπόσχονταν σε εμάς προεκλογικά:  «Θα περιμένουμε είπαν, να δούμε τι θα μας πει η Τρόϊκα»!  Και όσοι συμμετείχαν, αντί να επιστρέψουν ντροπιασμένοι, πανηγύριζαν για τις επιτυχείς συνομιλίες τους με τους ξένους ηγέτες.

Παράλληλα το ΔΝΤ της Λαγκάρντ τους είπε: «Εκπλήξτε μας με τολμηρές κινήσεις»! Ότι δηλαδή έλεγε ο δάσκαλός μας στο Δημοτικό Σχολείο στα «κούτσουρα» που παρακαλούσαν για λίγο καλύτερο βαθμό, μήπως και περάσουν την τάξη. Να με εκπλήξεις στο επόμενο διαγώνισμα και θα δούμε, έλεγε.

Από τους ξένους οικονομικούς φωστήρες της Τρόϊκας και του ΔΝΤ, δεν τολμάει κανένα στέλεχος των τριών Κυβερνητικών Κομμάτων να ζητήσει το λόγο για την πλήρη αποτυχία όλων των ενεργειών τους.

Αντιθέτως και η ίδια η Ελληνική κυβερνητική μας Τριανδρία, λέει ότι δήθεν ενεργούν για την ανάκαμψη της οικονομίας μας, χωρίς όμως να μας λένε το πώς.  Γι’ αυτό ίσως και αποφεύγουν την ονομασία Τρι-ανδρεία, αλλά προτιμούν το Τρόϊκα, αφού η Ελληνική ονομασία περιέχει την λέξη «ανδρεία» που φαίνεται να λείπει παντελώς.

Είναι δυνατόν να πιστεύουν πως με συνεχώς νέα υψηλότοκα δάνεια και με μια καταρρέουσα οικονομία, θα βγούμε από την οικονομική κρίση;

Και όμως παρά ταύτα ο Ηγέτης μας, που κατά μια ημερήσια εφημερίδα αποδείχτηκε Ικέτης, επέστρεψε από την Ευρώπη ικανοποιημένος από την … επίθεση φιλίας της Μέρκελ.

Τελικός στόχος της Κυβέρνησης είναι, λένε, να ξαναμπούμε στις Αγορές, δηλαδή να μπορούμε να συνεχίσουμε να δανιζόμαστε. Πόσα ακόμα να δανειστούμε, μπορούν μας πουν;  Πώς θα μπορέσουμε να μειώσουμε κάποτε τα τεράστια κρατικά μας χρέη, όταν συνεχίσουμε να δανειζόμαστε και μάλιστα με τόκους υψηλότερους από αυτούς της πλούσιας Γερμανίας;

Είναι δυνατόν με την συνέχιση του δανεισμού από τις Αγορές, που μας λένε ότι είναι ο τελικός στόχος τους, να επιδιώκουν την εξυγείανση από τα υπέρογκα σημερινά μας χρέη; Μήπως θέλουν να μας τρελλάνουν;  Είναι τόσο ανεπαρκείς στα πάντα, αυτοί οι σπουδαίοι οικονομολόγοι, απόφοιτοι των Harvard, Έλληνες και ξένοι ή μήπως άλλος είναι ο πραγματικός τους τελικός στόχος;   Γιατί τόσο περίεργα είναι όλα αυτά, που η απλή λογική (και όχι κάποια ειδική γνώση των καταστάσεων) λέει ότι άλλα παίζονται προφανώς.

Με εκατοντάδες επιχειρήσεις να κλείνουν, με ανεργία σε επίπεδα ρεκόρ, χειρότερα από του πάμφτωχου αφρικανικού Μπαλί, με μισθωτούς, δηλαδή πελάτες των επιχειρήσεων πάμφτωχους, πιστεύει η Τριανδρία και οι περίφημοι Τροϊκανοί ότι θα μας σώσουν από την πτώχευση ή μήπως αντιθέτως την προωθούν για να αρπάξουν πάμφθηνα οι ξένοι, ότι έχουμε και δεν έχουμε;

Όταν προτίθενται να ξεπουλήσουν την πιο επικερδή κρατική επιχείρηση, χάνοντας έσοδα και αυτό το συμπεριλαμβάνουν στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Όταν αποδέχονται την απαίτηση της Τρόϊκας να αυξηθούν οι τιμές της ΔΕΗ κατά 10 % για να …. βελτιωθεί δήθεν η ανταγωνιστικότητα;

Όταν ξεπουλάνε αεροπλάνα της πρώην Ολυμπιακής, σε τιμές αστείες πληρώνοντας το απαιτούμενο υψηλότατο κόστος επισκευής τους και αφού τα κρατήσαμε ανεκμετάλλευτα επί χρόνια, ενώ τελικά διαπιστώνεται ότι εξακολουθούν να παρουσιάζουν βλάβες, που δεν επιτρέπουν την πτήση τους και την ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας.

Όταν εξαθλιώνουν τον Έλληνα εργαζόμενο και διώχνουν τους Έλληνες επιστήμονες εκτός Ελλάδας, για να εργάζονται και να πληρώνουν εκεί τους φόρους και όχι εδώ, ενώ όταν οι φωστήρες του ΔΝΤ διαπιστώσουν τελικά πως τα κρατικά έσοδα μειώνονται και πάλι, ξαναφορολογούν τους συνταξιούχους για να τα καλύψουν

Τυχαία όλα αυτά;

Τυχαίο και το ότι παραχωρούν μόνο όσα νησάκια μας βρίσκονται κοντά στην στερεά Ελλάδα, με διαχωριστικό όριο την γραμμή Καβάλα – Κρήτη, ανατολικότερα της οποίας δεν τολμούν ούτε για αστείο να παραχωρήσουν κάτι;

Ενώ όμως απαγόρευαν στους Έλληνες να εγκατασταθούν στις βραχονησίδες μας, οπότε και θα ήταν εγκαίρως αδιαμφισβήτητη η εθνική μας κυριαρχία, τις «ξεπουλάνε» σήμερα στους αλλοδαπούς.  Το ξεπούλημα λέγεται παραχώρηση για 100 χρόνια, όπερ σημαίνει χαμηλότερη τιμή από ότι η πώληση, ενώ  ποιος ζει και ποιος πεθαίνει, όταν τότε ο πληθυσμός της Γης θα πλησιάζει τα 40 δις και ο Θεός ξέρει τι χαμός θα επικρατεί.

Ανίκανοι λοιπόν αυτοί που καθορίζουν το μέλλον των παιδιών μας ή ικανοί υπάλληλοι των διεθνών τραπεζών και όσων ισχυρών της Γης θέλουν την καταστροφή του Έθνους μας;  Όλοι άλλωστε θα θυμούνται όσα λένε ότι είπε ο περίφημος κ. Κίσσιγκερ για το συνετισμό των Ελλήνων.

Τι λοιπόν αποφάσισαν χωρίς εμάς οι εκπρόσωποι της Νέας Τάξης Πραγμάτων;  Μάλλον να φύγουν από την Ελλάδα οι ικανότεροι των νέων μας, να αντικατασταθούν οι Έλληνες από τριτοκοσμικούς χαμηλόμισθους μετανάστες και να πεθαίνουμε σύντομα, γι’ αυτό και βρίσκονται σε πρώτη προτεραιότητα  μέτρα υποβάθμισης της υγείας των Ελλήνων:  Η συρρίκνωση των νοσοκομείων, τα φέσια στα φαρμακεία, η υποχρεωτική επιλογή φαρμάκων χαμηλού κόστους, εγκατάλειψη των καρκινοπαθών  και το κλείσιμο ραντεβού με γιατρούς ύστερα από άπειρα πληρωμένα τηλεφωνήματα μέσω κερδοφόρων ιδιωτικών επιχειρήσεων και με αναμονή επεμβάσεων επί μήνες ή και χρόνια (πχ επέμβαση καταρράκτη μετά ένα τουλάχιστον έτος).  Ταυτόχρονα, για την δήθεν εξυπηρέτηση του πολίτη, προωθούν και την πώληση φαρμακευτικών ειδών και από τα Σουπερμάρκετ.  Τι άλλο θέλουμε;

Άλλη απόφαση είναι το ξεπούλημα της ιδιοκτησίας μας, είτε εξοχικά, είτε κατοικίες, είτε διαμερίσματα αφορά, μέσα από φορολογία που αντιστοιχεί σε ενοίκιο, ώστε η  ιδιοκτησία να είναι πλέον ασύμφορη και προσβάσιμη στα ξένα συμφέροντα.

Και μοιάζει να αποβλέπουν στην ολοκληρωτική εξαθλίωση των Ελλήνων. Ας μην ξεχνάμε ότι 200 δις δόθηκαν ήδη στις τράπεζες χωρίς οποιαδήποτε ανταπόδοση στην οικονομία και άλλα 30 θα ξαναδοθούν μόλις πάρουμε την πολυπόθητη δόση.

Ποιός τα λέει όλα αυτά;  Οι λεγόμενοι ειδικοί που μιλάν σε τηλεοράσεις (λίγο) σε ραδιόφωνα (περισσότερο) και σε ειδικά περιοδικά (πολύ περισσότερο).

    Τι άραγε θα λένε τελικά όσοι ψήφισαν τα τρία     μνημονιακά κόμματα …. «για να μη ξαναμειωθούν   οι συντάξεις και να μη βγούμε από το ΕΥΡΟ», όταν σε λίγο όλα αυτά συντελεστούν και οι υποσχέσεις αποδειχθούν ψευτιές;

Γι’ αυτό μάλλον δίκιο είχε ο αείμνηστος   Γερμανός υπουργός Βίλυ Μπραντ, όταν το  1967 έλεγε ότι «Ο κάθε λαός έχει τις Κυβερνήσεις που του αξίζουν».

Λίνος Κουντουράς

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*