Βράβευση Δημήτρη Νικορέτζου.

17 Ιαν 2014 από

Ο Δημήτρης Νικορέτζος με την κ. Μερόπη Σπυροπούλου και τον κ. Κώστα Ασημακόπουλο

Ο Δημήτρης Νικορέτζος με την κ. Μερόπη Σπυροπούλου και τον κ. Κώστα Ασημακόπουλο

Βράβευση του Λέσβιου λογοτέχνη Δημήτρη Νικορέτζου από το InternmationalPENClub

 Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013, στην φιλόξενη αίθουσα συνεδρίων της Ένωσης Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου στην Αθήνα, με την παρουσία εκλεκτών ανθρώπων των γραμμάτων και του πολιτισμού, έγινε η τελετή απονομής του ετήσιου βραβείου ΡΕΝ της Ελλάδας από το Ελληνικό Τμήμα του InternmationalPENClub(Διεθνής Λέσχη Συγγραφέων) στον Λέσβιο καθηγητή και συγγραφέα Δημήτρη Νικορέτζο.

Το βραβείο αυτό, που δίνεται κάθε χρόνο σε έναν Έλληνα λογοτέχνη, απονεμήθηκε εφέτος στον Δημήτρη Νικορέτζο για το πλούσιο και εξαιρετικής ποιότητας λογοτεχνικό του έργο, το οποίο εκτείνεται σε 5 δεκαετίες και περιλαμβάνει περισσότερους από 40 τόμους ποίησης, πεζογραφίας και δοκιμίων.

Τον τιμώμενο προλόγησε με φιλόφρονες λόγους ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού ΡΕΝ συγγραφέας κ. Κώστας Ασημακόπουλος. Στην συνέχεια πήρε τον λόγο η ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μερόπη Σπυροπούλου η οποία παρουσίασε το λογοτεχνικό έργο του τιμωμένου.

Ακολούθησε η απονομή στον Δημήτρη Νικορέτζο χρυσής αναμνηστικής πλακέτας. Στο τέλος της εκδήλωσης, ο τιμηθείς λογοτέχνης ευχαρίστησε το Δ.Σ. του Ελληνικού ΡΕΝ Club και τους παρευρεθέντες στην εκδήλωση.

Ο Δημήτρης Νικορέτζος έχει λάβει πολλές διακρίσεις για το έργο του, μεταξύ των οποίων Βραβείο Ποίησης της Ακαδημίας Αθηνών (1989) και Δίπλωμα Τιμής από το Υπουργείο Παιδείας. Το ποίημά του “Ελεγείο στον μικρό Ιβάν” (Το παιδί των φαναριών) μεταφράσθηκε από την UNICEFσε όλες γλώσσες του κόσμου για το πανανθρώπινο μήνυμα που εμπεριέχει για τα απροστάτευτα παιδιά.

Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Νικορέτζος είναι πολύτιμος συνεργάτης του Συλλόγου μας, έχοντας υποστηρίξει με ομιλίες του πολιτιστικές εκδηλώσεις μας.

 Παναγιώτης Μιχ. Πελεκάνος

 Φωτογραφία: Ο Δημήτρης Νικορέτζος με την αναμνηστική πλακέτα ανάμεσα στην κ. Μερόπη Σπυροπούλου και τον κ. Κώστα Ασημακόπουλο

1 Σχόλια

  1. Ειμαι χαρούμενη για τη βράβευση του εκλεκτού φίλου μου Δημήτρη Νικορέτζου.Τον συγχαίρω και του εύχομαι πάντα μεγάλες διακρίσεις!Υγεία και νέες πνευματικές προσφορές στην πατρίδα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*