Διαβάσαμε στο Next Deal ….

2 Απρ 2012 από

Διαβάσαμε πολλά ενδιαφέροντα για το κούρεμα στο Next Deal και το διαδίδουμε, όπως μας το ζήτησαν:

Ξεπέρασε το 73% το κούρεμα στα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων σύμφωνα με τις ενημερώσεις που στέλνει στις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων η Τράπεζα της Ελλάδος.

Αυτό αποκάλυψε χθες Τετάρτη 28 Μαρτίου, στην εκπομπή «Ώρα Ασφάλισης» στο τηλεοπτικό κανάλι Extra 3 ο γενικός γραμματέας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία κ. Θανάσης Καποτάς.

Ο κ. Καποτάς ήταν προσκεκλημένος της εκπομπής και αναφέρθηκε συνολικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία καθώς και στις μειώσεις των συντάξεων των ασφαλισμένων.

Τα ασφαλιστικά ταμεία που είπαν ΝΑΙ στο κούρεμα δεν έχουν λεφτά, είναι όλα στο κόκκινο και τη χρεοκοπία. Τα 5 που αρνήθηκαν έχουν ομόλογα και περιουσίες και βιωσιμότητα. Ας πούμε για παράδειγμα το Ταμείο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ των δημοσιογράφων έχει ομόλογα κοντά στα 2 δις. Αν έλεγε ΝΑΙ έχαναν οι ασφαλισμένοι του 1 δις περίπου… Όχι είπε και το Ταμείο των Νομικών, υγειονομικών που είχε πλεόνασμα, το Ταμείο Σωμάτων Ασφαλείας, το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού τομέα κλπ. Τα ταμεία ΟΓΑ, ΙΚΑ, ΟΠΑΔ, Μετοχικό Ταμείο κλπ είναι όλα στο κόκκινο…
Σύμφωνα με πληροφορίες του www..gr μεγάλες πιέσεις και «απειλές» δέχθηκαν αρκετοί για να πουν ΝΑΙ στο κούρεμα… Πολλές διοικήσεις Ταμείων αποφάσισαν να αμυνθούν με αγωγές κατά παντός υπευθύνου διεκδικώντας τα χρήματά τους. Για υπεράσπιση του Ταμείου ΕΤΑΠ-ΜΜΕ προτάθηκε ο Νίκος Κων/λος με τον καθηγητή Συνταγματικού κ. Χρυσογόνο να συστήσουν ομάδα υπεράσπισης.
Εντύπωση προκάλεσε και η κατοχή Ομολόγων στις ασφαλιστικές εταιρείες που είπαν ΝΑΙ (μητρικές των Ελληνικών) ALLIANZ, AXA, Generali, ING, CNP Assurance…

Διάδωσε το

 

 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*