Εικαστικά δρώμενα στο Ίδρυμα Κακογιάννη

20 Φεβ 2013 από

Ο δήμιος του έρωτα

Ο δήμιος του έρωτα

Εικαστικά δρώμενα στο Ίδρυμα Κακογιάννη

Στο ίδρυμα Κακογιάννη παρακολουθήσαμε την εξαιρετική θεατρική παράσταση, «Ο δήμιος του έρωτα» του Ί. Γιάλομ, με την Ξένια Καλογεροπούλου και τον Μηνά  Χατζησάββα και το αξιόλογο σεμινάριο «άγριες ενέργειες» με την  χορογράφο Έρση Πίττα και ένα γκρουπ ηθοποιών (δείτε και το σχετικό σχόλιο στο ίδιο Site).

Με την ευκαιρία των δύο αυτών θεατρικών εκδηλώσεων, επισκεφτήκαμε και δύο εκθέσεις εικαστικών, που βρίσκονταν στον ίδιο χώρο.

Η μια ήταν έκθεση ζωγραφικής, με έργα Ιρανών καλλιτεχνών που μας άρεσαν πολύ, όπως τα «κεντημένα πιστόλια» της Shila Kalamian, την «ανάγλυφη γυναίκα» της Afoosa Vahdani και “Τα μαλλιά” της Fariba Dehghanzadeh.

Στα γλυπτά που είχαν εκτεθεί σε προηγούμενες ημέρες ως «Σύγχρονοι Τηνιακοί Μαρμαρογλύπτες»,  εντύπωση μας έκανε το έργο του Ονούφριου Δεσύπρη με το έργο «αδιέξοδο», εκπληκτικό ως προς τη σύλληψη, αλλά και ως τη … στατική του, όπου το βάρος ενός ολόκληρου μαρμαρένιου χεριού, στηρίζεται σε ένα πολύ λεπτό μαρμάρινο  ψηφοδέλτιο.

Πολύ καλή λοιπόν η συνύπαρξη του θεάτρου με την ζωγραφική και τη γλυπτική, όπως διαφαίνεται και από την μεγάλη επισκεψιμότητα των εκδηλώσεων.

Στο φουαγιέ υπάρχει και μόνιμο σταντ με διάφορα κοσμήματα, όπου παλαιότερα υπήρχαν και αντικείμενα της ζωγράφου Μιρέλλας Κουντουρά.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*