Η βια στην Ελλάδα
Έξαρση βίας στην Ελλάδα.
Η βία στην Ελλάδα αυξάνεται καθημερινά. Πιστεύω πως αυτό οφείλεται στις πολιτικές και τα λανθασμένα μέτρα των εκάστοτε κυβερνήσεων μας, οι οποίες αντί να δώσουν διεξόδους και ψυχολογική στήριξη σε όσους καλώς ή κακώς βρίσκονται σε ψυχολογική απόγνωση, προσπαθούν με αυστηρές ποινές και άλλα τέτοια φαιδρά να αποφύγουν, τάχα, τα εγκλήματα.
Πιστεύουν δηλαδή οι … απαράδεκτοι (κατ΄ εμέ και συγνώμη) ηγέτες μας, ότι κάποιος που τρελαίνεται και αρπάζει ένα μαχαίρι και σκοτώνει μια γυναίκα, όπως συνέβη πρόσφατα, θα σκεφτεί πριν την έξαρση του θυμού του και την απόγνωση που τον οδήγησε στο έγκλημα, το ύψος της ποινής που θα του επιβληθεί όταν τον συλλάβουν. Αν είναι δυνατόν να σκέφτονται έτσι στραβά οι ιθύνοντες μας !!
Η αστυνομία «βοηθάει» σε όλα αυτά, κάνοντας το καθήκον της πάντα εκ των υστέρων και επεμβαίνοντας κατόπιν εορτής, αφού δηλαδή γίνει το κακό. Ποτέ δεν προλαβαίνει, αλλά δρα σχεδόν πάντοτε μόνο αφού γίνει το έγκλημα, ακόμα και αν έχει εγκαίρως ενημερωθεί. Το είδαμε άλλωστε σε πολλές πρόσφατες περιπτώσεις, όπως στην περίπτωση της 28χρονης έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, αλλά και του Μενιδίου, όπου η απειλούμενη είχε ζητήσει βοήθεια τρείς φορές από την αστυνομία χωρίς αποτέλεσμα, μέχρι που την σκότωσε ο δράστης. Ο δράστης της είχε βουτήξει το κεφάλι στη χλωρίνη, απειλούσε ότι θα σκοτώσει παιδιά και γυναίκα, τους φοβέριζε επί μια εβδομάδα έξω από το σπίτι τους, την παραμόνευε στον δρόμο που αυτή συνήθως περπατούσε βγαίνοντας για τη δουλειά της και παρόλο που στις 7 Μαΐου τα παιδιά της κάλεσαν το 100 και τον είχαν καταγγείλει στην αστυνομία, αυτός είχε αφεθεί ελεύθερος. Να λοιπόν το αποτέλεσμα και σε αυτή την περίπτωση της βίας κατά των γυναικών. Δεν υπάρχει προφανώς ελπίδα για τίποτα πλέον !
Αλλά να ήταν μόνο αυτό που μας προβληματίζει στις λογικές των «μέτρων» του Κράτους μας καλά θα ήταν. Γιατί αν παρακολουθήσετε τα καθημερινά μας θα τρελαθείτε. Μερικά παραδείγματα:
Αν σκοτώσεις έναν άνθρωπο πας στη φυλακή ισόβια. Αν όμως σκοτώσεις χιλιάδες ανθρώπους ως ιθύνων ή αρχηγός με πολιτική ισχύ, τότε δεν τρέχει τίποτα. Αυτό τότε λέγεται νομιμότητα και δημοκρατία.
Άλλο ένα ευτράπελο: Ζητούν πχ. το πόθεν έσχες από τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος έκανε την περιουσία του στο εξωτερικό, συγκεκριμένα στις ΗΠΑ, ούτε καν στην Ευρώπη και επομένως δεν έχει λόγο να εξηγήσει στο Ελληνικό Δημόσιο πώς και από τι πλούτισε, ενώ για τις περιουσίες των εν Ελλάδι πολιτικών μας (όνομα δεν λέω) που ξεκίνησαν φτωχοί και σήμερα είναι πάμπλουτοι με περιουσίες εντός και εκτός Ελλάδος, γι’ αυτούς δεν τρέχει τίποτα και κανείς δεν αναζητά το πόθεν αίσχος ! Γιατί άραγε ;;;
Ακούμε ότι καθημερινά αυξάνονται τα ατυχήματα και οι θάνατοι από τροχαία και οι αρμόδιοι προβληματίζονται. Μήπως όμως και αυτό είναι απόρροια των επιλογών της Κυβέρνησης ;
Διότι έχουμε έλλειψη αστυνομικών στους δρόμους, έχουμε διπλώματα οδήγησης που πωλούνται σχετικά φτηνά, χωρίς μαθήματα και εξετάσεις, έχουμε διπλώματα οδήγησης χωρίς τεστ αντίδρασης, επιτρέπουμε οδήγηση άμεσως μετά την απόκτηση, χωρίς τη συνοδία κάποιου έμπειρου συνοδού για ένα διάστημα, όπως αλλού (πχ. στην Αυστρία νομίζω, όπου επί 6 μήνες απαιτείται έμπειρος συνοδηγός στα άτομα με πρόσφατη απόκτηση άδειας οδήγησης.
Όσο για τους νεαρούς που τρέχουν πολύ (φυσικό ως νέα και άπειρα παιδιά) ας προέβλεπαν την κατάσχεση του οχήματός τους για ένα εξάμηνο και τότε θα βλέπαμε αν θα εξακολουθούσαν να οδηγούν απερίσκεπτα.
Όμως υπάρχουν και άλλες αιτίες τραγικών τροχαίων, όπως πχ. η συμπεριφορά πολλών πεζών, που περνούν απρόσεκτα, όπου βρουν και όχι στα φανάρια με διάβαση για πεζούς. Που είσαι Αυστρία όπου δεν τολμάει κανείς να περάσει από σημείο χωρίς φανάρι πεζών.
Ας μην ξεχνάμε λοιπόν ότι η αυστηριοποίηση των ποινών, που επιθυμεί η Κυβέρνησή μας, δεν φέρνει ουσιώδη αποτελέσματα, παρά μόνο σε περιπτώσεις εγκατάλειψης του πληγέντος. Γι’ αυτό το παν είναι η πρόληψη, η συστηματική αστυνόμευση και η συνεχής ενημέρωση. Όχι οι ποινές, γιατί κανείς πριν γκαζώσει βιαστικός δεν σκέφτεται τι ποινή προβλέπεται αν προκαλέσει δυστύχημα.
Αλλά και μια κάμερα στο παρμπρίζ θα ήταν πολύ χρήσιμη για την διαλεύκανση των ατυχημάτων, αν προβλέπονταν σε όλα τα οχήματα. Αυτά δυστυχώς είναι μόνο σκέψεις για κάποιες άλλες κοινωνίες του μέλλοντος ή και του ποτέ.