Η Λέσβος Οικονομικός Παράδεισος;

21 Μάι 2013 από

welcome-pic2Ανεξάρτητος Οικονομικός Παράδεισος η Λέσβος;

Στις 8 Δεκεμβρίου του 1912 η Λέσβος ενσωματώθηκε στην Ελλάδα.  Διαβάζοντας  αξιόλογα άρθρα των απανταχού Γεραγωτών, Μυτιληνιών και φίλων, πολλά και διάφορα έρχονται στη σκέψη μας, μέσα από τις αναφορές για το παρελθόν. Έτσι δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και τα δεινά που έφερε η ενσωμάτωση στην Πατρίδα.  Το επισημαίνει διακριτικά ο κ. Δημήτρης Κεφαλίδης σε άρθρο του στην εφημερίδα Γέρα, ενώ ο κ. Τζάνος Στεφανέλλης σε πρόσφατο άρθρο του στο ΒΗΜΑ της Γέρας επισημαίνει:  «… με την ενσωμάτωσή μας στην Ελλάδα χάσαμε την εμπορική και οικονομική μας πρόσβαση στην καθ’ ημάς Ανατολή».

Γιατί μετά την πρώτη ευφορία για την αποτίναξη του ζυγού των κατακτητών,  άρχισαν να ενοχλούν πολλές συμπεριφορές των ελευθερωτών.

Στο ημερολόγιό του ο παππούς μου Γεώργιος Κουντουράς σημειώνει τις προσπάθειες των Γεραγωτών να διασφαλίσουν την επιβίωση των Μωαμεθανών και τους φόβους του μήπως οι μέχρι τότε γείτονες, με τους οποίους συμβίωναν μια ζωή, πάθουν κάτι κακό. Άλλωστε και ο κ. Στρατής  Γιαννίκος θυμάται στο άρθρο του τη Γιαγιά Αριάδνη, που παραμερίζοντας τις μνήμες της από τους εορτασμούς, αναφερόταν περισσότερο στους ηττημένους και θυμόταν με λύπηση όσα επακολούθησαν την απελευθέρωση, λέγοντας για τους εκδιωκόμενους Μωαμεθανούς: «ανθρώπ’ ήταν τ΄ς αυτοί μουρέλιμ».  Τόσο λογικοί και συναισθηματικοί ήταν τότε οι πρόγονοί μας, ώστε τελικά να αναρωτιέται ο κ. Γιαννίκος: «Απελευθερωθήκαμε;»

Μετά ήρθε η Μικρασιατική καταστροφή και τότε εμείς πλέον τρέχαμε στη παραλία της Σμύρνης, με τα παιδιά στην αγκαλιά και τα μπογαλάκια μας στον ώμο, για να σωθούμε από τις τρομακτικές σφαγές, που για την απαράδεκτη Ελληνίδα νοσταλγό της παγκοσμιοποιημένης … αντικειμενικότητας, ήταν απλός συνωστισμός.

Τελικά εμείς και πάλι στηρίξαμε τους εκδιωχθέντες πρόσφυγες, όπως άλλωστε σε εμάς και πάλι καταλήγουν οι εξαθλιωμένοι λαθρομετανάστες, κυνηγημένοι από τα απάνθρωπα «συμφέροντα» των κερδοσκόπων.  

oliveΗ Λέσβος πολύ μεγαλύτερη σε έκταση από τα μικρά Ευρωπαϊκά κράτη, αποτέλεσε μετά το «Καλλικράτειον Άγος» (κατά τον κ. Στεφανέλλη στο ΒΗΜΑ της Γέρας)  μόνο έναν Δήμο, σε αντίθεση με αυτά τα πολύ μικρότερα σε έκταση (πολλά και σε πληθυσμό) Ευρωπαϊκά κρατίδια, που έχουν από 9 Δήμους μέχρι και 68  Καντόνια ή Τοπικά Συμβούλια, έκαστο!

Δύο από τα κράτη αυτά έχουν ως νόμισμα το €, αν και δεν είναι στην ΕΕ. Φανερό λοιπόν το ψέμα ότι δεν μπορούμε να έχουμε όποιο νόμισμα θέλουμε, ανεξάρτητα με το αν είμαστε στην ΕΕ ή όχι, αλλά και το ότι η συνύπαρξή μας στο  Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι απαιτεί την ένταξή μας σε αυτήν.

Με τέτοιες ανακρίβειες κατάφεραν να κερδίσουν τη ψήφο μας και με τον «Καλλικράτη» οδηγήσαν το Δήμο του Νησιού σε απίστευτη ανέχεια, ώστε να μην υπάρχουν χρήματα, ούτε για βενζίνη για την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Πόσο άραγε ανεξάρτητη οικονομικά θα ήταν η Λέσβος, αν όλα τα φορολογικά έσοδα έμεναν στο νησί, αν το αδηφάγο κράτος δεν απομυζούσε μισθούς, συντάξεις και φόρους ακινήτων, καθιστώντας τους ιδιοκτήτες ενοικιαστές στα σπιτικά τους, αν δεν ξεπουλούσε τα λάδια μέσω Ενώσεων Συνεταιρισμών, αν δεν χρεοκοπούσε τα Ταμεία και δεν χρηματοδοτούσε χρεωκοπημένους τραπεζίτες, αν δεν επιδοτούσε ξενόφερτους επενδυτές, δεν ξεπουλούσε μαρίνες και εκτάσεις σε αλλοδαπούς, δεν έκλεινε  νοσοκομεία και δεν αποδυνάμωνε το στράτευμα;

Τέτοια βιώνουμε σήμερα στους υπό πτώχευση Δήμους, λόγω της επιβολής του «Κακοκράτη» και πολλά άλλα που θα ζήσουμε στο μέλλον.

Μήπως λοιπόν είναι σκόπιμο να γίνει η Λέσβος ένα ανεξάρτητο Ευρωπαϊκό κρατίδιο, πριν μας ξεπουλήσουν – όπως ψιθυρίζεται ότι προβλέπεται για τη Θράκη – και πριν αναρτηθούν χάρτες που θα εντάσσουν και την Λέσβο εντός ξένων συνόρων, όπως οι Αλβανοί τη δυτική Ελλάδα μέχρι και την Πρέβεζα;

imagesΓιατί να μην γίνει η Λέσβος ένας φορολογικός παράδεισος, σαν το Λιχτενστάϊν, το Σαν Μαρίνο ή το Μονακό; Με βεβαιότητα η ΕΕ θα την στηρίζει τότε καλύτερα από ότι το σαραβαλιαζόμενο και σπαρασσόμενο εδώ και 100 χρόνια Ελληνικό κράτος.  Ένα κράτος της ρεμούλας, με διαρκείς πτωχεύσεις, υποτιμήσεις, συμφορές και φαύλους ιθύνοντες, που προβλέπει χειροπέδες και φυλακή για μια απόδειξη σε ταβέρνα, αλλά ταυτόχρονα νομοθετεί ευνοϊκά μέτρα υπέρ των μεγάλων φοροφυγάδων.  Με μισθούς πείνας και ανεργία της νεολαίας, ή με την εξαθλίωση των περήφανων γηρατειών, που μια ολόκληρη ζωή δούλευαν για μια σύνταξη, και μάλιστα με ευθύνη πολιτικών που δεν δούλεψαν ποτέ στη ζωή τους, δεν πρόκειται να λυθούν όσα προβλήματα εκείνοι έφεραν στη ζωή μας.

Αυτοί όλοι δεν θα αφήσουν τη Λέσβο να δει μια άσπρη μέρα, όσο τους αφήνουμε  εμείς να μας μαυρίζουν τη ζωή.

 (Από ένα δημοσιευμένο κείμενο της 1.12.12, του Λίνου Κουντουρά, σε περιοδικό της Γέρας, Λέσβου).

 Σύγκρση μικρών Ευρωπαϊκών κρατών με τη Λέσβο.

 Λέσβος

Έκταση                        1.636 τετραγωνικά χιλιόμετρα

Κάτοικοι                      85.330

Μέλος ΕΕ                    ΝΑΙ

Νόμισμα                     

Δήμοι                           1

Ιδιαιτερότητες              Ένας Δήμος χωρίς χρήματα

 

Λιχτενσταϊν

Έκταση                        160 τετραγωνικά χιλιόμετρα   

Κάτοικοι                      35.000

Μέλος ΕΕ                    ΟΧΙ

Νόμισμα                      Ελβετικό Φράγκο

Δήμοι                           11

Ιδιαιτερότητες              6η μικρότερη χώρα της Γης. Φορολογικός Παράδεισος          

 

Λουξεμβούργο     

Έκταση                        2,59 τετραγωνικά χιλιόμετρα

Κάτοικοι                      491.702

Μέλος ΕΕ                    ΝΑΙ

Νόμισμα                                           

Δήμοι (καντόνια)         12

Ιδιαιτερότητες              Φορολογικός Παράδεισος. Το υψηλότερο κατά κεφαλή εισόδημα      

                                    της Ευρώπης.  Νόμιμη η ευθανασία

 

Σαν Μαρίνο

Έκταση                        61,2 τετραγωνικά χιλιόμετρα

Κάτοικοι                      30.324

Μέλος ΕΕ                    ΟΧΙ

Νόμισμα                     

Δήμοι                           9

Ιδιαιτερότητες              Φορολογικός Παράδεισος.  Βρίσκεται στη μέση της Ιταλίας.

 

Μονακό

Έκταση                        1,95 τετραγωνικά χιλιόμετρα

Κάτοικοι                      32.965

Μέλος ΕΕ                    ΟΧΙ

Νόμισμα                     

Δήμοι                           Κανένας

Ιδιαιτερότητες              Φορολογικός Παράδεισος.  Συγκεντρώνει σε ελάχιστη έκταση

όλους τους πάμπλουτους της Γης

 

Μάλτα

Έκταση                        316 τετραγωνικά χιλιόμετρα

Κάτοικοι                      412.614

Μέλος ΕΕ                    ΝΑΙ

Νόμισμα                     

Δήμοι                           68 τοπικά συμβούλια

Ιδιαιτερότητες              Πολύ μικρές μονάδες τοπικής αυτοδιοίκησης

——————————————————————————————————-

Το αρθράκι μου για την ανεξαρτητοποίηση της Λέσβου, ήταν λίγο – πολύ χιουμοριστικό.  Όμως στη συνέχεια θυμήθηκα ένα EMail που μου έστειλαν τον Ιούνιο του 2011 και αναρωτήθηκα, μήπως και τελικά είναι προφητικό. Για όσους λοιπόν το θεωρήσουν αστείο, παραθέτω ένα μικρό απόσπασμα από το αρκετά μεγάλο κείμενο, για να τους προβληματίσω. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «[…] ένα από τα σχέδια της Bilderberg είναι ο κατακερματισμός της Ελλάδας σε 9  περιφέρειες : Κρήτη, Δωδεκάνησα-Τουρκία, Θράκη-Τουρκικη Θράκη, Μακεδονία-Σκόπια, Ηπειρός-Αλβανία και ανεξάρτητες την Κέρκυρα, Πελλοπόνησο, Στερεά Ελλάδα, Κυκλάδες.»
Μήπως λοιπόν θα έπρεπε να ανεξαρτητοποιηθεί η Λέσβος πριν την εντάξουν στην φίλτατη Τουρκία;

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*