Η σιωπή των αμνών.

16 Ιαν 2016 από

Από διαδίκτυο Crises_Craziness.jpg

Από διαδίκτυο Crises_Craziness.jpg

Η σιωπή των αμνών.

Στην ωραία εικόνα από το Internet, βλέπουμε την κατάσταση που επικρατεί στην Παγκοσμιοποιημένη, δυτικοτραφή οικονομία μας. Ένα αδηφάγο τέρας, οι ΗΠΑ, που καταβροχθίζει ότι βρει μπροστά του και παρατρεχάμενα πιράνχας που αρπάζουν ότι περισσέψει από τον … μεγάλο.

Έτσι από την παγκόσμια ελίτ που κυβερνάει τον Κόσμο, συντελούνται ολοένα και περισσότερα ντροπής πράγματα και εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας. Δεν μετράει η ηθική και ο ανθρωπισμός, αρκεί το κάθε τι να είναι κερδοφόρο για τους ιθύνοντες. Το χρήμα κυβερνάει τον Κόσμο, με τραγικά αποτελέσματα, που οδηγούν σε μια γενικότερη καταστροφή της Ανθρωπότητας.

Διαβάζουμε ότι στη Συρία 40.000 άνθρωποι πεθαίνουν από την πείνα, με πρώτα τα σκελετωμένα μέχρι τα κόκαλα παιδιά, ενώ οι πεινασμένοι τρώνε φύλλα, γρασίδι, ποντίκια, γάτες και σκύλους, αν κατορθώσουν να βρουν ακόμα κάποιο τέτοιο ζώο.
Η διεθνής κοινότητα όμως δεν συγκινείται, αλλά βομβαρδίζει εκ του ασφαλούς τα γυναικόπαιδα, για πετρελαϊκά συμφέροντα ή ένα πλεονέκτημα στο σκάκι της παγκόσμιας διακυβέρνησης, ανέχεται εγκληματίες αρχηγούς κρατών, κερδίζει απίστευτα ποσά από την πώληση όπλων και σκοτώνει χιλιάδες ανθρώπους.
Οι άμοιροι πεινασμένοι και βομβαρδιζόμενοι, της Συρίας, αλλά και του Αφγανιστάν, του Ιράκ κλπ. εγκαταλείπουν ότι έφτιαξαν στη ζωή τους, παίρνουν τις ελάχιστες οικονομίες τους, τις γυναίκες, τις μανάδες και τους πατεράδες τους και με τα παιδιά τους στην πλάτη, διασχίζουν απέραντες εκτάσεις, για να γλυτώσουν από τον επώδυνο θάνατο.
Οι εταίροι μας αντί να σταματήσουν τους βομβαρδισμούς, κλείνουν τώρα τα σύνορα προς την Ελλάδα (!!) και όχι τα Ευρωπαϊκά προς την Τουρκία, από όπου οι μετανάστες μπαίνουν σε Ευρωπαϊκό έδαφος, WP_20151209_003ενώ δεν παύουν να μας κατηγορούν για τα πάντα, δείχνοντας έτσι ότι δυσανασχετούν που δεν αφήνουμε περισσότερους να πνιγούν, όπως κάνει η Ιταλία. Τι κάνουν οι δικοί μας; Τίποτα. Απλά δημιουργούν κακήν – κακώς καταλύματα στέγασης των μεταναστών ή τους μεταφέρουν από τα νησιά ή από τα κλειστά Σκοπιανά σύνορα στην Αθήνα. Έτσι τα έξοδα για μας τρέχουν, ενώ οι Τούρκοι τελικά θα πάρουν (ίσως και ήδη να πήραν) τρία (3) δις για την … προσφορά τους στο θέμα των προσφύγων και ας αποκομίζουν από αυτούς τεράστια κέρδη.

Ξαφνικά παραμονή Πρωτοχρονιάς μάθαμε για σεξουαλικές επιθέσεις προσφύγων σε γυναίκες στην Γερμανία. Τουλάχιστον 500 μηνύσεις έγιναν για τέτοιες επιθέσεις και όχι μόνο στην Κολονία, αλλά και στη Φρανκφούρτη, στο Βερολίνο, στο Ντίσελντορφ, στη Ζυρίχη και στο Ελσίνσκι. Περίεργο δεν σας φαίνεται, που ενώ χρόνια τώρα δεν υπήρχαν παρόμοια συμβάντα, πέραν μερικών περιορισμένων σε κάθε χώρα, ξαφνικά πολλοί μαζί αποφάσισαν συντονισμένα (έτσι δήλωσε Γερμανός υπουργός) να παρανομήσουν; Πιστεύω πως οι μυστικές υπηρεσίες κανένα πρόβλημα δεν έχουν να σπρώξουν ανεγκέφαλους σε παράνομες πράξεις για επιτύχουν κρυφούς στόχους τους. Αναρωτιέμαι λοιπόν τι αλήθεια να παίζεται και από ποιους, τώρα που η αύξηση των αγανακτισμένων πολιτών βοηθάει να διακοπεί η βοήθεια προς τους κάθε είδους μετανάστες.
Τελικά όλα παιχνίδια εξουσίας παίζονται εις βάρος μας και στην πλάτη μας. Πότε θα αγανακτήσουμε άραγε;

Χρόνια τώρα η Δύση επεμβαίνει επιλεκτικά στον περιορισμό πυρηνικών όπλων, συνήθως μόνο σε όποιους θέλει να εκμεταλλευτεί. Πχ στο Ιράκ (που δεν είχε πυρηνικά) και στο Ιράν (που θα μπορούσε να φτιάξει, αλλά δεν έχει) ενώ παραβλέπει το Πακιστάν και το Ισραήλ, που ήδη έχουν ή αδιαφορεί για την Κορέα, η οποία ισχυρίζεται ότι διαθέτει όχι μόνο πυρηνικό εξοπλισμό, αλλά και βόμβα υδρογόνου. Μία χώρα όπου καταπατούνται κατάφορα τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες, αφού πρόσφατα διαβάσαμε ότι ο κ. Ντοναλντ Τραμπ επαίνεσε τις μεθόδους διακυβέρνησης του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιογκ Ουν, (αυτού που απαιτεί από τους πολίτες να κουρεύονται όπως εκείνος, ίσως και επί ποινή θανάτου για τους παραβάτες). Αν βέβαια ο έπαινος αληθεύει, δείχνει πολλά για το που βαδίζει η Ανθρωπότητα.
Το αστείο είναι ότι κάτι παρόμοιο, αλλά με σχετικά πολύ ηπιότερες επιπτώσεις βιώνουμε και στην Ελλάδα, όπου ελάχιστα μέλη της Κυβέρνησης (και όχι μόνο) τολμούν να εμφανιστούν στο Κοινοβούλιο και σε επίσημες εκδηλώσεις με γραβάτα, όσο δεν αποφασίζει να φορέσει γραβάτα το αφεντικό, ο κ. Τσίπρας.

toyrkias_syriaΗ αντιπαράθεση των ισχυρών οξύνεται, με αιχμή του δόρατος τους λεγόμενους συμμάχους, όπως η Τουρκία, η οποία κατέρριψε ένα ρωσικό αεροπλάνο δημιουργώντας ένταση που δεν αποκλείεται να οδηγήσει τελικά στον 3ο παγκόσμιο πόλεμο. Ναι, αυτόν που προανήγγειλε με απίστευτη αλαζονεία και σκληρότητα ο περίφημος κ. Κίσινγκερ. Ο φαρισαϊσμός των απαράδεκτων ΝΑΤΟ-ικών εταίρων μας φάνηκε σε όλο το μεγαλείο του, γιατί ενώ επί δεκαετίες αποδέχονταν σφυρίζοντας αδιάφορα για τις παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο, τώρα το ΝΑΤΟ σύσσωμο στήριξε την Άγκυρα που κατέρριψε το ρωσικό αεροπλάνο, για ένα ελάχιστο πέρασμα από τον Τούρκικο εναέριο. Άμα έχεις τέτοιους φίλους τι τους θέλεις τους εχθρούς;
Οι Αμερικάνοι, δεκαετίες τώρα, σκοτώνουν ασύστολα χιλιάδες ανθρώπους, αλλά το FBI θεωρεί μεγάλο κακούργημα την κακομεταχείριση των ζώων, ενώ οι αστυνομικοί στους δρόμους πολλών περιοχών της χώρας αυτής σκοτώνουν, χωρίς σημαντική αιτία, πολίτες, αρκεί να είναι μαύροι, μέχρι και 12-χρονα παιδιά.

Με μία μεθόδευση των Τραπεζών των ΗΠΑ ξεκίνησε εκεί η μεγάλη οικονομική κρίση, με μπόνους σε όσους διευθυντές τραπεζών έδιναν ανεξέλεγκτα δάνεια στους πάντες, χωρίς να ελέγχουν την δυνατότητα αποπληρωμής από τους δανειολήπτες, με αποτέλεσμα την τεράστια αύξηση των κόκκινων δανείων. Η κρίση μεταφέρθηκε και στην Ευρώπη με επίκεντρο την Ελλάδα, που πλέον κατέρρευσε οικονομικά. Κανείς δεν τόλμησε να αναζητήσει υπεύθυνους για την πρωτάκουστη αυτή και ζημιογόνα συμπεριφορά των αρμοδίων. Προφανώς επειδή ήταν προσχεδιασμένη μεθόδευση.
Στη συνέχεια η ανεργία αυξήθηκε δραματικά, οι εταιρείες κλείνουν, οι συντάξεις έφτασαν στο ναδίρ και οι μισθοί μειώθηκαν κατά το ήμισυ σχεδόν. Παράλληλα οι αξίες των κτισμάτων και των διαμερισμάτων ελαττώθηκαν μέχρι και το μισό των προηγουμένων ετών.
Οι δανειολήπτες δεν είχαν πλέον τα έσοδα, που τους επέτρεπαν λίγο πριν να αποπληρώνουν τα δάνειά τους, ενώ ακόμα και αν πουλήσουν τις ιδιοκτησίες τους δεν θα γλυτώσουν, αφού το μεν δάνειο τρέχει στο ακέραιο, ενώ η αξία της ιδιοκτησίας έχει εκμηδενιστεί. Αν τώρα οι Τράπεζες κατάσχουν τα διαμερίσματα και τα πουλήσουν, θα πάρουν και αυτές λιγότερα χρήματα από την αρχική αξία της εποχής σύναψης του δανείου. Προβληματίζονται λοιπόν και θέλουν να πουλήσουν τα δάνεια στους κερδοσκόπους στη σημερινή αξία της υποθήκης, έστω και με χασούρα. Και τώρα έρχεται το δοσίλογο κράτος μας και υποστηρίζοντας τους δυνάστες του Ελληνικού Λαού, απαγορεύει να πουληθούν τα κόκκινα κτίσματα στους ιδιοκτήτες, στην ίδια τιμή με αυτή των κερδοσκόπων. Ο Έλληνας θα τα αποπληρώσει στο ακέραιο, οι κερδοσκόποι στο μισό και λιγότερο. Ποιος λοιπόν καθορίζει τις κυβερνητικές αποφάσεις; Προφανώς οι ξένοι με στόχο τον πλουτισμό των κερδοσκόπων.
Όλα αυτά περιγράφονται στο βιβλίο «το δόγμα του σοκ» της Ναόμι Κλάϊν, γραμμένο πριν από χρόνια και συνεπώς δεν αποτελούν τυχαία γεγονότα, αλλά είναι προμελετημένες ενέργειες καταδυνάστευσης ενός αδύναμου κράτους. Αναφέρονται άλλωστε και στα συγγράμματα της Σχολής του Σικάγου. Και αδύναμο κράτος η Ελλάδα ουσιαστικά δεν ήταν. Μας έκαναν τα διάφορα φερέφωνα των ξένων που ψηφίζαμε και που μας οδηγούν με ψέματα στην πτώχευση σαν στραβούς στον Άδη.

Μια κλοπή αποτελεί το κούρεμα καταθέσεων, απάτη το κούρεμα των ομολόγων, ενώ ληστεία πρέπει να θεωρηθεί η αρπαγή των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων. Το κούρεμα των καταθέσεων αποτελεί κλοπή, γιατί τα χρήματα ανήκαν απόλυτα στον καταθέτη, ήταν δικά του και δεν αφορούσαν ούτε την τράπεζα, ούτε το κράτος, ενώ το επιχείρημα ότι προέκυψε εθνική ανάγκη δεν ισχύει περισσότερο από αυτό που θα έλεγε και ένας κλέφτης όταν συλληφθεί. Ότι έκλεψε από ανάγκη, γιατί δεν είχε λεφτά. Το κούρεμα των χρημάτων των ομολογιούχων αποτελεί απάτη, αφού απάτη είναι να σου πουλήσουν δήθεν κερδοφορία, αλλά να σου φάνε τα μισά χρήματά σου. Έτσι δεν συμβαίνει με τους απατεώνες που συλλαμβάνονται επειδή σου υπόσχονται διάφορα ψευδή και τελικά βγαίνεις χαμένος; Τέλος, η αρπαγή των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων αποτελεί ληστεία, αφού τα χρήματα αυτά ανήκαν στους ασφαλισμένους και μόνο, που τα κατέθεταν μηνιαία επί δεκαετίες. Η όλη ληστεία ξεκίνησε με νομοθεσία που υποχρέωνε τα Ταμεία να χορηγούν άτοκα όλα τα αποθεματικά τους στην WP_20150709_001Τράπεζα της Ελλάδος (σημειωτέον ότι αυτή ανήκει σε μετόχους μη Έλληνες και ας λέγεται έτσι). Αυτό ήταν η πρώτη ληστεία, αφού με την έντοκη προθεσμιακή κατάθεσή τους καλύπτεται σε ευνομούμενα κράτη η διαφορά μεταξύ εισφορών και συντάξεων που προκύπτει από τον πληθωρισμό. Η δεύτερη ληστεία ήταν το κούρεμα, αφού με αυτό άρπαξαν οικονομίες πολιτών με την βία του νόμου και του φόβου για επιπτώσεις από το εξωτερικό, δηλαδή με τη βία της ισχύος των όπλων.

Οι κυβερνώντες ανακοινώνοντας μια Παρασκευή απόγευμα ότι επίκειται κούρεμα, πίστεψαν πως έτσι και θα έχουν δήθεν προειδοποιήσει, αν και στην πραγματικότητα δεν υπήρχε πια δυνατότητα τραπεζικής συναλλαγής. Έπεσαν έξω όμως, γιατί οι καταθέτες άρχισαν να παίρνουν τα χρήματά τους από τα ΑΤΜ, όπου θα θυμάστε τις τεράστιες ουρές καθ όλο το Σαββατοκύριακο, μέχρις εξαντλήσεως των αποθεμάτων. Τότε ανακάλυψαν το Capital Control, ώστε να μείνουν χρήματα στις τράπεζες για να μπορούν στην ανάγκη να κουρευτούν. Η προχειρότητα και η ασυναρτησία των αποφάσεων στο θέμα αυτό, αναφέρεται σε προηγούμενο άρθρο μας, αλλά ο καθένας θυμάται τις παλινδρομήσεις. Αρχικά με τα 60 € ανάληψη την ημέρα (!!). Εβδομάδες μετά κατάλαβαν ότι έτσι στήνονταν καθημερινά συνταξιούχοι, αλλά και εργαζόμενοι που άφηναν την δουλειά τους, μπροστά στα ΑΤΜ και το άλλαξαν σε 420 κάθε Σάββατο. Ύστερα από πολλές και πάλι μέρες το βελτίωσαν σε 420 € την εβδομάδα και πρόσφατα ανακοίνωσαν πως θα μετράει η συνολική ανάληψη του κάθε καταθέτη (δεν το σκέφτηκαν εντελώς ακόμα, ΘΑ μας το πουν αργότερα) και έπεται συνέχεια στους επόμενους μήνες. Αναρωτιέμαι, μόνοι τους τα σκέφτονται όλα αυτά ή τους έρχεται επιφώτιση από τους δανειστές και αυτοί περιορίζονται να κάνουν ότι τους λένε;

Και τώρα μας κοροϊδεύουν πως σε λίγο έρχεται η ανάπτυξη με οργανωτές αδαείς, γερμανοτσολιάδες, διαπλεκόμενους, με κράτος αρπάχτρα και με επενγδυτές στο περίμενε, ενώ οι ιθύνοντες ασχολούνται με τις προσοδοφόρες καρέκλες τους και τα κόμματά τους, που είναι υπερχρεωμένα και κακοπληρωτές (ενοίκια, μισθοί κλπ).
Και θυμίζω πως από εποχής ΓΑΠ όλα μεθοδεύονταν βήμα-βήμα ώστε να τα αποδεχόμαστε ελπίζοντας ότι δεν θα έρθουν και άλλα. Μετά ερχόταν το επόμενο, ενώ έτσι αποφεύγονταν οι εξεγέρσεις. Η δοκιμασμένη αυτή συνταγή προέρχεται από τους ξένους φυσικά. Πού να τα σκεφτούν αυτά οι δικοί μας προχειρολόγοι και ανίκανοι.
imagesΤελικά τα πρόβατα, οι αμνοί, δεν τολμούν ούτε να βελάσουν πλέον, και έτσι «η σιωπή των αμνών» είναι εξασφαλισμένη.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*