Ιστορίες από το Ελληνικό Δημόσιο

31 Οκτ 2012 από

     Ιστορίες από το Ελληνικό Δημόσιο

Όσοι ευρωπαίοι διαβάσουν τα παρακάτω, θα   ξεκαρδιστούν στο γέλιο με τις κωμικοτραγικές αποφάσεις, διαδικασίες και καταστάσεις της Ελληνικής πραγματικότητας. Διαβάστε μερικά δείγματα από τα άπειρα συμβάντα.

 

 

Το Ελληνικό κράτος έδωσε πρόσφατα διορία δυο μηνών για να ασφαλίσουν τα αυτοκίνητά τους όσοι τα κυκλοφορούν ανασφάλιστα. Δηλαδή επέτρεψε να κυκλοφορούν επί δίμηνο στην Ελλάδα ανασφάλιστα αυτοκίνητα.

Το Ελληνικό κράτος είναι το μοναδικό στην Ευρώπη, ίσως και στον Κόσμο, που έχει θεσμοθετήσει επίσημα την έκδοση «ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ» που μάλιστα γράφουν ότι ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ, όπως αναγράφεται σε αυτές.

Ένας κύριος (στρατιωτικός) πούλησε πριν από 4 χρόνια το αυτοκίνητό του, έχοντας κάνει  όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και τώρα 4 χρόνια μετά του ζητούν 4.000 € για τέλη κλπ. Πα’ όλες τις ενέργειές του προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, το μόνο που δέχτηκαν είναι να πληρώσει το ποσό με δόσεις !

Για τις 90.000 συντάξεις μαϊμούδες θα υπάρξουν επιπτώσεις σε αυτούς που τις εισέπραξαν, για τους ελεγκτές όμως που πληρώνονται για να διασφαλίζεται η νομιμότητα των συνταξιοδοτήσεων δεν φαίνεται ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις, όσο και αν κάποια σύμπραξη να φαίνεται “ίσως” πιθανή.

Στα εστιατόρια βρίσκει κανείς χρησιμοποιημένα σταχτοδοχεία, δίπλα στην ένδειξη απαγόρευσης του καπνίσματος, που πλέον ισχύει εδώ και μήνες για όλους τους δημόσιους χώρους, καφενεία και εστιατόρια. Σε άλλα αντί για σταχτοδοχεία, τοποθετούν για τα αποτσίγαρα πλαστικά κυπελάκια με νερό, που δεν εντοπίζονται από τους ελεγκτές.  Πως έλυσαν το πρόβλημα στην ευνομούμενη Ελβετία;  Έκαναν δημοψήφισμα και αποφάσισαν να επιτρέπεται το κάπνισμα παντού. Εμείς παραμένουμε Κράτος οπερέτα.

Μέχρι το τέλος του 2011 θα ίσχυε η απόσυρση παλαιών αυτοκινήτων.  Οι κουτοί έσπευσαν να αγοράσουν με υψηλότερες τιμές και πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας για ολόκληρη την περασμένη σχεδόν χρόνιά.  Αμέσως μετά την λήξη της προθεσμίας δόθηκε παράταση που ισχύει ακόμα.

Το ίδιο συνέβη και με την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, την οποία πλήρωσαν πανάκριβα όσοι ενήργησαν εμπρόθεσμα, γιατί τώρα δόθηκε παράταση και μειώθηκαν σημαντικά τα τέλη νομιμοποίησης.

Αν συλληφθεί κάποιος να οδηγεί χωρίς δίπλωμα οδήγησης, φροντίζει να το πάρει μέχρις ότου εκδικαστεί η υπόθεση (γεγονός που διαρκεί συχνά ακόμα και δυο χρόνια)  το δείχνει στον δικαστή και αθωώνεται. Δεν τιμωρείται δηλαδή επειδή οδηγούσε χωρίς δίπλωμα, αλλά βασικά δικάζεται για το αν έχει δίπλωμα την ημέρα της δίκης. Το Κράτος κάνει δηλαδή ότι μπορεί για να βοηθήσει τους παρανομούντες.

Για την άδεια μιας Παιδικής Χαράς με φουσκωτά σε παραλία, οι υπηρεσίες απαιτούσαν πλήρεις ιατρικές εξετάσεις του επιχειρηματία σε δημόσιο νοσοκομείο, με τεστ κοπώσεως ακτινογραφίες θώρακα, καρδιολογικές και αιματολογικές εξετάσεις, ενώ του ζητούσαν επιπλέον να καλύπτει τις διαδικασίες αδειοδότησης ιχθυοκαλλιέργειας (!!) ως επίσης και όσες απαιτούνται για την κατάληψη παραλίας από εστιατόριο και ας ήταν τα φουσκωτά μέσα στη θάλασσα.

Σε 48 μέρες (1 Αυγούστου με 17 Σεπτεμβρίου) μπήκαν στη χώρα μας 831 λαθρομετανάστες, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί ούτε από τους Έλληνες Συνοριοφύλακες, ούτε από τους Νατοϊκούς «ειδικούς φύλακες της Φροντεξ.

Περιέργως αν και δεν είμαστε σε θέση να φυλάξουμε τα ανατολικά μας σύνορα,  φυλάγουμε αποτελεσματικά τα δυτικά μας σύνορα, προκειμένου να παραμείνουν όλοι οι παράνομοι στην Ελλάδα και να μη διαφύγουν προς την Ιταλία ή την λοιπή Ευρώπη !

Τώρα με την οικονομική κρίση, οι κυβερνώντες αντιμετωπίζουν την επιθετικότητα των κερδοσκόπων της παγκοσμιοποίησης ως ικέτες, αποδεχόμενοι όλα όσα μας ζητήσουν, ακόμα και αντισυνταγματικά μέτρα.  Όπως ακριβώς έκαναν και το 1940 οι δήθεν «Ελληνικές» κυβερνήσεις, τις οποίες είχαν εγκαταστήσει στην Πατρίδα μας οι κατακτητές.

Άλλοι πάλι «εθνοσωτήρες» βγαίνουν σε συνεντεύξεις και προτείνουν να εκδώσουμε μια «ειδική δραχμή» ή «ειδικό ελληνικό €» που να ισχύει μόνο στην εσωτερικό της Ελλάδας, δηλαδή μόνο για την Ελληνική αγορά και παράλληλα με το διεθνές €.  Ίδια όπως και κατά την Κατοχή, όπου και τότε οι  Γερμανοί είχαν εκδώσει ένα ειδικό νόμισμα, που ίσχυε μόνο στην ελληνική αγορά και το οποίο τύπωναν ανεξέλεγκτα, εξαθλιώνοντας τους  Έλληνες.

Οι Τράπεζες, κρατικές παλαιότερα, ιδιωτικοποιήθηκαν, στη συνέχεια σύμφωνα με αμερικάνικα πρότυπα, χορηγούσαν δάνεια ανεξέλεγκτα σε κάθε απένταρο, προκειμένου να δείξουν οι διευθύνοντες διεύρυνση του κύκλου εργασιών τους και να εισπράξουν υψηλά πριμ και μπόνους.  Τώρα που τα δάνεια αυτά αποδείχτηκαν επισφαλή και δεν μπορούν να αποπληρωθούν η κυβέρνηση τους χαρίζει 225 δις για να καλύψουν τις ζημιές που η δική τους κερδοσκοπία δημιούργησε. Ούτε καν μετοχές ζήτησε για τα τεράστια ποσά με τα οποία αυξάνεται το αρχικό τους κεφάλαιο.  Τα χρήματα αυτά τα πήρε από τους συνταξιούχους, από τα ασφαλιστικά ταμεία και από τους μισθωτούς, ενώ με αποφάσεις  δικαστηρίων και υπηρεσιών χαρίζονται χρέη. Χαρίστηκε πχ χρέος γύρω στις  70.000 €. για δάνειο που είχε εγκριθεί σε κάποια γυναίκα με μηνιαίο εισόδημα 400 ή 500 €.

Διαβάζουμε ότι το 78,5 % όσων ζητάει η Τρόϊκα να εξοικονομηθεί, προκειμένου η Ελλάδα να γίνει ανταγωνιστική, το πήρε η κυβέρνηση από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, ενώ με μέτρα όπως την κατάργηση των αποζημιώσεων απολυόμενων και με μισθούς πείνας θα γίνει η Ελλάδα ανταγωνιστική. Ειδικότερα αν φύγουν όλοι οι ικανοί στο εξωτερικό και μείνουν στις επιχειρήσεις οι «φτηνοί» υπάλληλοι του κατώτατου μισθού, θα ανταγωνιστούμε άνετα Γερμανία και Γαλλία, ειδικότερα σε προϊόντα ποιότητας και υψηλής τεχνολογίας.

 Για ανθρωπιστικούς λόγους θα επιτρέπεται να τρώμε και τα ληγμένα τρόφιμα, στις συσκευασίες των οποίων αναφέρεται η ημερομηνία πέραν της οποίας θεωρούνται επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία. Βέβαια δεν θα χαρίζονται αλλά θα πωλούνται σε χαμηλότερη τιμή, αντί να πετιούνται όπως μέχρι πρότινος. Ανθρωπιστικές διατάξεις λοιπόν.

 

 

Διαβάζουμε στις εφημερίδες, ότι κάποιος διαμαρτυρόμενος κατά της Μέρκελ, έτρεξε ένας ολόγυμνος μπροστά από τον άγνωστο Στρατιώτη και εξαφανίστηκε, χωρίς να μπορέσει να τον εντοπίσει εκείνη τη στιγμή η Αστυνομία !! Αλήθεια όλοι αυτοί οι ένστολοι που τον παρακολουθούν τι είναι, διαδηλωτές; Ένας δεύτερος συνελήφθει, αλλά αθοώθηκε επειδή δήλωσε τρελός. Αν έλεγε ότι γδύθηκε για διαμαρτυρία θα καταδικάζονταν.

Για να διευκολύνει την Ελλάδα στην πάταξη της φοροδιαφυγής, η κα Λανγκάρντ έστειλε στην Κυβέρνηση ένα CD με λίστα λογαριασμών σε  τράπεζα της Ελβετίας.  Το CD γράφτηκε σε στικάκι, πλην όμως κανείς δεν το είχε διαβάσει.  Στη συνέχεια το CD ως στικάκι πλέον περιπλανιόταν από υπουργό σε υπουργό και από αρμόδιο σε αρμόδιο, ξεχάστηκε  σε κάποιο υπουργικό γραφείο, βρέθηκε τελικά, 2 χρόνια μετά στα χέρια άλλου υπουργού, με 30 περίπου ονόματα από τα περίπου 2.000 που αρχικά υπήρχαν, χωρίς όμως ακόμα να το έχει δει κάποιος σημαίνων πολιτικός. Αποφασίστηκε να το ξαναζητήσουμε από την κα Λανγκάρντ, έστω και δυο χρόνια μετά, γεγονός που μας εξευτέλιζε διεθνώς.  Λίγο μετά όμως δημοσιεύτηκε σε δύο εφημερίδες στις οποίες ήρθε ως «μάνα εξ ουρανού». Αντί όμως οι πολιτικοί μας να χαρούν, που επί τέλους βρέθηκε, συνελήφθει ο εκδότης της (μίας μόνο !!) εφημερίδας. Αυτά στα πλαίσια της διαφάνειας.

Τέλος γιορτάσαμε την 28 Οκτωβρίου, την ημέρα που παλαιότερα είχαμε αντισταθεί στους Γερμανούς, παρακολουθώντας την παρέλαση από μακριά, για να γίνει αντιληπτό ότι σήμερα έχουμε αποστασιοποιηθεί από όποια αντίσταση προς τους φίλους Γερμανούς.

Με τη σύμφωνο γνώμη της Εκκλησίας της Ελλάδος, θεσμοθετήθηκε πρόσφατα να επιτρέπεται μόνο με ονομαστικές προσκλήσεις η παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας σε Ναούς Ορθοδόξων Χριστιανών. Το μέτρο δεν θα ισχύει για τα νέα Τζαμιά που θα κτίσει το κράτος μας. Σε αυτά οι πιστοί θα προσκυνούν ελεύθερα χωρίς να απαιτούνται ονομαστικές προσκλήσεις.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*