Κορονοϊός και μέτρα.

10 Μάι 2020 από

Κορονοϊός και μέτρα.

Να γιατί ακούγονται περίεργα τα μέτρα κορονοϊού.

  • Με την Αστυνομία κλείνουν τη νύχτα τις πλατείες για τον κόσμο, αλλά την ημέρα μένουν ανοικτές.   
  • Απαγορεύτηκε το Ποδόσφαιρο.  Γιατί δεν το επιτρέπουν ενώ θα μπορούσε να επιτρέπεται χωρίς κοινό και αφού πρώτα ελέγξουν για ιό τους 30 περίπου αθλητές και διαιτητές.  Τόσο δύσκολο είναι;
  • Απαγορεύτηκε το τένις !  Εκεί, όσο δεν υπάρχουν θεατές, θα αρκούσε να ελέγξουν μόνο τα 4 εμπλεκόμενα άτομα :  Δύο παίκτες έναν διαιτητή και το παιδάκι που φέρνει τα μπαλάκια.
  • Κλειστά τα καφενεία και τα εστιατόρια.  Έτσι όμως συνωστίζονται πολύ περισσότεροι στις πλατείες και μάλιστα πολύ πιο κοντά ο ένας στον άλλο απ’ ότι θα ήταν στα πολυάριθμα καφενεία ή εστιατόρια (φωτογραφία).
  • Έκλεισαν το μπασκετάκι απέναντί μας, όπου ελάχιστες παρέες από δύο –τρια παιδιά καθόταν αραιά στις κερκίδες και τέσσερις πέντε νεαροί ασκούνταν στο μπάσκετ.  Αυτός ο τεράστιος συνωστισμός οδήγησε στο να στερήσουν από τη νεολαία τη λίγη άσκηση που τους έμεινε.
  • Παρά τα διάφορα – για εμένα – αστεία “μέτρα” που μας επέβαλαν, ο κόσμος παραμένει πολύς και αρκετά κοντά ο ένας στον άλλο, στα τρένα, τα λεωφορεία και το μετρό.  Απλά δεν κάθεται ο ένας δίπλα στον άλλο.  Έτσι δεν μεταδίδεται ο ιός ;
  • Απολύμαναν τα σχολεία, που δύο μήνες τώρα ήταν κλειστά και ενώ όπως οι ίδιοι μας είπαν ο ιός λίγες μόνο ώρες επιβιώνει εκτός ανθρώπου. Ακόμα δηλαδή και αν κάπου – κάπου πήγαιναν εκεί μερικοί καθηγητές ο ιός δεν θα επιβίωνε λίγες μέρες μετά.  Το έκαναν λένε, επειδή που και που πήγαιναν εκεί οι καθηγητές, αυτοί δηλαδή που μόλις αρχίσουν τα μαθήματα θα συνυπάρχουν με τα παιδιά. Θα μας κουφάνουν οι experts ! Η επιβάρυνση βέβαια της υγείας των παιδιών από τον ψεκασμό των τάξεων και των θρανίων, ενδέχεται να είναι έτσι πολύ μεγαλύτερη ;
  • Αν πάλι θεωρηθεί επικίνδυνη η επιστροφή των παιδιών μας στις τάξεις, τότε γιατί ανοίγουν επειγόντως τα σχολεία για 10 μόνο μέρες μάθημα ;  Αυτό έλειπε στα παιδιά ;
  • Οι μάσκες που επιβάλλεται να φορούν όλοι υποχρεωτικά σε διάφορα μέρη, συγκεντρώνουν μπροστά και πίσω τους ιούς, που μεταφέρονται σε χέρια, έπιπλα, κουμπιά ασανσέρ και χερούλια όταν τις βγάζουμε.  Δεν είναι πολύ επικίνδυνο αυτό ;
  • Έκλεισαν τα διάσπαρτα μπακάλικα στις γειτονιές και όλοι τώρα συνωστίζονται στα λίγα σουπερμάρκετ.
  • Για τα ταξί, αντί να πουν, όχι επιβάτες άγνωστοι μεταξύ τους σε ένα ταξί, λένε όχι πάνω από ένας, γελοιοποιούνται, μετά λένε μόνο δύο στα ταξί, το ξανασκέφτονται και καταλήγουν σε τρεις και σήμερα πάλι στους δυο μόνο, αλλά μόνο … εφ’ όσον ο ένας είναι συνοδός !!  Τι θα γίνει λοιπόν  αν έρθουν δύο γονείς με δύο παιδιά ;  Θα πάνε οι μισοί από αυτούς με άλλο ταξί;  Μυαλό κουκούτσι !
  • Με πλεξιγκλάς και μάσκες προστατεύεται ο οδηγός του ταξί.  Δεν μας λένε όμως πώς προστατεύεται ο πελάτης, που θα καθίσει εκεί όπου ενδεχομένως πολύ λίγο πριν, καθόταν,  ακουμπούσε χειρολαβές, πόρτες και άλλα, ένας φορέας ιού.
  • Αν ένας από όσους μαζεύτηκαν στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής είχε ιό, θα κολλούσε μάλλον τους πέντε έξι φίλους που είχε γύρω του, έστω και δυο – τρεις που τυχαία θα βρέθηκαν κοντά του.  Το ίδιο δηλαδή με το αν βρεθεί με έως δέκα άτομα γύρω του, όπως επιτρέπεται.  Ή μήπως πίστεψαν ότι ο ένας φορέας ιού θα κολλούσε και τους 500 παρευρισκόμενους στην πλατεία και για αυτό την έκλεισαν και την φυλάει νυχθημερόν η αστυνομία, και μάλιστα όχι μόνο αυτή, αλλά και την πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι ;  Και τώρα με τις άλλες πλατείες τι θα γίνει ;
  • Στα συνεργεία αυτοκινήτων και στα χασάπικα που ποτέ δεν έκλεισαν, βρίσκονταν πολύ συχνά πάνω από τρεις ή τέσσερις πελάτες ταυτόχρονα, ενώ αυτοί πιστεύουν ότι ο κόσμος συνωστίζεται στα φωτογραφεία και στα βιβλιοπωλεία, γι’ αυτό και τα κρατούν κλειστά.  Το τι μας κάνουν  αυτοί οι κορονοηγέτες δεν λέγεται !
  • Χαμός από κόσμο κάθε απόγευμα στη βόλτα και την πλατεία της γειτονιάς μου. Ο ένας δίπλα στον άλλο, όμως κανένας δεν μάθαμε να έχει κολλήσει δύο μήνες τώρα.  Δεν λέω βέβαια ποια γειτονιά, κάαααπου στο Κουκάκι !  Μη μας στείλουν μερικούς ιούς για να αποδείξουν την ορθότητα των μέτρων τους και μπλέξουμε άσχημα.  Όλα να τα περιμένεις !
  • Παρά ταύτα, τα πιο πολλά θύματα ιού βρέθηκαν σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και στο Κρανίδι, όπου είχαν μεταφέρει αφρικανούς και αλλοδαπούς από την … Ιταλία !  Αυτοί μας έλειπαν ! Μένουμε άφωνοι με τις ενέργειες των αρμοδίων μας !
  • Κενές καρέκλες λοιπόν στα ΜΜΕ, λεωφορεία κλπ, αλλά δίπλα – δίπλα οι επιβάτες στα αεροπλάνα και μάλιστα για πολύ περισσότερη ώρα. Προφανώς εκεί δεν μπαίνουν οι ιοί, επειδή φοβούνται τα ύψη.
  • Απαγορεύεται και η μετακίνηση μεταξύ νομών για να αποφευχθεί η μετάδοση του ιού και θα επιτραπεί μετά τις 15 Ιουνίου, οπότε δεν θα κολλάμε κορονοϊό, όπως θα κολλούσαμε πριν την σημαντική αυτή ημερομηνία.  Όπως χθες, που όπως μας είπαν, από έναν μόνο φορέα μολύνθηκαν άλλοι 10 !  Πώς το βρήκαν άραγε, δεν μπορώ να καταλάβω.
  • Έκλεισαν και τον αύλιο, ελεύθερο χώρο μπροστά από τα καταστήματα και το σινεμά στο Ίλιο  και όλες τις εισόδους στο Πάρκο Τρίτση (πού είσαι Αντώνη να δεις τι κάνουν οι επόμενοί σου !).   Άφησαν ανοιχτή μόνο την κεντρική, γιατί με πολλές ανοιχτές συνωστίζονταν ο κόσμος, ενώ μια μόνο ανοιχτή δεν συνωστίζεται κανείς !  
  • Σε όλα αυτά εμπλέκεται και ο ΠΟΥ με τον Γενικό Διευθυντή του, τον γνωστό Αιθίοπα Τέντρος Αντάνομ και μέλη ή μετόχους τον Gayτς και άλλους … όνομα δεν λέω.
  • Όσο έγραφα αυτά άκουσα και για νέα μέτρα που ανακοίνωσαν πριν λίγο για τα σχολεία ;  Δεν τα σχολιάζω όμως γιατί θα χρειαστώ άλλες 5 σελίδες.

Με ατομική μας ευθύνη προσέχουμε λοιπόν να μην ξεφύγουμε με τίποτα από αυτά που μας επέβαλε η λεγόμενη Παγκόσμια Διακυβέρνηση, που σύντομα θα κυβερνήσει τη Γη ολόκληρη και με αφεντικά τους παραπάνω Gayτς and Co, ονόματα δεν λέω.  Επισημαίνω πάντως ότι μας έρχεται και ο νέος ιός Kavasaki, ενώ πιστεύω πως μόλις καταπολεμήσουμε και αυτόν θα μας έρθει ο επόμενος ιός, που θα λέγεται ίσως Honda και μετά ο Yamaha, ο  Ducati, ο BMW και ούτω καθεξής.  Ο  ιός Harlay Davidson όμως θα πάει μόνο στις ΗΠΑ, γιατί είναι πολύ ακριβός για εμάς τους Ευρωπαίους.  Καλά κρασιά μας λένε λοιπόν στο Πάρκο Τρίτση. 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*