Μία γλώσσα, αλλά δύο αυτιά.

25 Νοέ 2016 από

Από goldman_sachs_buildings_thumb

Από goldman_sachs_buildings_thumb

Μία γλώσσα, αλλά δύο αυτιά.

Από ένα Δυτικό συνασπισμό των εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας προσπαθούμε να ζητήσουμε βοήθεια με παρακάλια, ενώ δήθεν δεν καταλαβαίνουμε, ούτε το ότι αυτοί μας ώθησαν μεθοδευμένα στην κατάρρευση για να αρπάξουν τα πάντα από εμάς τους αδύνατους.

Θυμηθείτε τα φρικτά εγκλήματα των Βέλγων στο Κογκό, που έκοβαν εκατοντάδες χέρια κάθε μέρα.  Των Γάλλων στην Αλγερία, όπου άνοιγαν τις κοιλιές εγκύων και τις έβαζαν να φάνε το έμβρυό τους όσο ακόμα ζούσαν.  Των Αμερικανών στο Βιετναμ και σε εμάς στον εμφύλιο, όπου πρωτοχρησιμοποίησαν το ναπάλμ για να καίνε στα βουνά τους μισούς Έλληνες.  Των Άγγλων στις Ινδίες, στην Ιρλανδία και στην Κύπρο, όπου κρεμούσαν νεαρά παιδιά.  Των ΗΠΑ και της Ευρώπης στη Σερβία με τις ραδιενεργές βόμβες.  Των Γερμανών στον Β-Παγκόσμιο πόλεμο, με απίστευτες κακοποιήσεις και θανατώσεις εκατομμυρίων Εβραίων.  Των Ισπανών εις βάρος των Ινκα και όχι μόνο.  Των Ιταλών που έκαιγαν το Μεσαίωνα νέες γυναίκες ζωντανές ως μάγισσες.  Των Τούρκων που μέχρι σήμερα κάνουν γενοκτονίες και πολλών άλλων που ίσως δεν θυμάμαι.

Στη δημοκρατική Ευρώπη η Ολλανδία (νομίζω)  νομοσχέδιο επιτρέπει την παιδοφιλία, ενώ στην Ολλανδία επέτρεψαν και στη Γαλλία παρακολούθησαν ζωντανά την αυτοκτονία απελπισμένων κοριτσιών που βιάστηκαν.  Αγγελικά πλασμένοι Ευρωπέη.

Αν από όλους αυτούς περιμένουμε βοήθεια και μάλιστα αφιλοκερδώς, σωθήκαμε ! Με την ασχετοσύνη που μας χαρακτηρίζει, με τον διχασμό μεταξύ μας, με την δουλικότητα μας προς τους ξένους και ειδικότερα με τα εμφανή καθημερινά ψέματα προς όλους δεν πρόκειται ποτέ να βρούμε λύση σε τίποτα. Οι δήθεν εταίροι μας τα έχουν εντοπίσει εδώ και χρόνια, έπαψαν να μας εκτιμούν και πλέον μας σιχαίνονται. Αντιθέτως η αντιμετώπιση των σημερινών προβλημάτων μας, χρειάζεται ειλικρίνεια, αδιαμφισβήτητη γνώση, συγκεκριμένες, αμετακίνητες θέσεις και τσαμπουκά.  Όπως πχ,  προς τους πολύ μικρούς στα πάντα Σκοπιανούς, που μας κάνουν κόλπα και εμείς περιοριζόμαστε σε … «ηχηρά» μηνύματα προς εσωτερική και μόνο κατανάλωση, αντί να τους πούμε :  «Τελειώσατε, κλείνουμε τα σύνορά μας, αποσύρουμε τις επιχειρήσεις μας και σας επιστρέφουμε όλους τους πολίτες σας εντός δύο ημερών».  Τα ίδια ακριβώς και με τους Αλβανούς, που τολμούν να παίρνουν μέχρι και σπίτια Ελλήνων στη Χειμάρρα, χωρίς να τολμάμε λέξη πέραν των δήθεν ηχηρών μηνυμάτων εσωτερικής κατανάλωσης.

Στείλτε λοιπόν όλους τους Αλβανούς πίσω (παρόλο που εγώ συμπαθώ αρκετούς από αυτούς ως καλά παιδιά) και κρατήστε όποιο περιουσιακό στοιχείο έχουν εδώ, μέχρι να πάρει η εκεί κυβέρνηση τα πάντα πίσω.  Ας τα βρουν αυτοί με τους εκεί ιθύνοντες και μετά βλέπουμε.  Είναι τόσο πολλοί όσοι βρίσκονται στην Πατρίδα μας,  που θα έχουν τεράστια δύναμη επιστρέφοντας στο μικρό αυτό κράτος.

Του Κώστα Γρηγοριάδη, μεταλλαγμένο λίγο.

Του Κώστα Γρηγοριάδη, μεταλλαγμένο λίγο.

Και για να δείτε τον αηδιαστικό διχασμό, που θα μας διαλύσει για άλλη μια φορά, έρχεται τώρα η αξιωματική αντιπολίτευση ή άλλοι ιθύνοντες δικοί μας, και στην προσπάθεια να αρπάξουν την όποια λατρευτή καρέκλα, έβγαζαν στη φόρα όλα όσα είπε ο Πρωθυπουργός μας κ. Τσίπρας κατά των ΗΠΑ παλαιότερα και πρόσφατα εις βάρος  του Τραμπ, για να μας … πηδήξουν τελικά όλοι αυτοί.  Γιατί η ζημιά από αυτά τα διεθνοποιημένα εσωπολιτικά μας θα πλήξει σήμερα όλη την Ελλάδα, όχι μόνο τον Τσίπρα.  Αλλά ποιος πολιτικός μας, δημοσιογράφος, δημοσιοθεσίτης, λεφτάς ή επώνυμος πολίτης νοιάστηκε για την Πατρίδα, σήμερα ή παλαιότερα;

Αν αυτά γινόταν στο Ισραήλ, έτσι θα ενεργούσαν οι Εβραίοι;

Στις 4 Οκτωβρίου του 2015 ο Πρόεδρος ΣΕΛΠΕ κ. Αντώνης Μακρής είχε δημοσιεύσει, σε μακροσκελές άρθρο, σωστές απόψεις και λύσεις για το πώς θα μπορούσε να παταχθεί η φοροδιαφυγή. Η Κυβέρνηση, που εμφανώς πλέον δεν μπόρεσε μέχρι τώρα – ένα χρόνο μετά – να κάνει κάτι στο θέμα αυτό, δεν το χρησιμοποίησε.  Ίσως δεν καταλαβαίνουν καν τι τους λένε ή πάλι ίσως να μην θέλουν  να καταλάβουν, αφού ενδέχεται να  βολεύει η φοροδιαφυγή, τόσο αυτούς, όσο και τους αξιότιμους φίλους τους.   Άλλη εξήγηση εγώ δεν έχω. Εσείς;

Αλλά και ο Μισέλ Ροκάρ, πρωθυπουργός τότε της Γαλλίας, στις 3 Νοεμβρίου 1988 (!!) επεσήμαινε ότι … «Μόνο η ιδιωτική επιχείρηση δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας».  Παράλληλα με αυτόν και ο καθηγητής ΑΣΟΕΕ οικονομολόγος Γιώργος Βάμβουκας, είχε προβλέψει σε άρθρο του το ενδεχόμενο να ανατρέψει η εκλογή Τραμπ το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. [kontranews 13.5.2016]   Μακάρι και είθε !

Καμία Κυβέρνησή μας όμως μέχρι και σήμερα δεν έχει λάβει υπ΄ όψη της τα σοφά αυτά λόγια.  Κάνουν ότι τα ξέρουν όλα, ενώ αποδεικνύεται καθημερινά ότι ή τίποτα δεν γνωρίζουν ή μας παίζουν κόλπα !

Κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επεσήμανε την παγκόσμια μεταστροφή από την Παγκοσμιοποίηση του άμετρου κέρδους και του χρήματος σε μια άλλη μορφή, που δεν θα πλουταίνει μόνο τους λίγους κερδοσκόπους εις βάρος των πολλών.  Ένας χαρισματικός άνθρωπος που μας άρεσε πολύ.  Έξυπνος, με μετρημένες, αλλά σωστές κουβέντες, με χιούμορ και σεβασμό του απέναντι, και ας είναι ο σπουδαιότερος σήμερα άνθρωπος της Γης.

Σε αντίθεση με τον κ. Ομπάμα, οι δικοί μας πολιτικοί, με συνεχείς πολυλογίες και λανθασμένα σχόλια, που τους, αλλά και μας εξέθεταν, τα θαλασσώνουν και στη συνέχεια προσπαθούν να τα βολέψουν.

WP_20161029_002Δεν εξηγείται διαφορετικά, πως και δεν αντιλαμβάνονται τη δυσφορία του Έλληνα για όλα όσα κάνουν και για όλα όσα ψέματα μας λένε. Ούτε το πώς μια υπουργός μας η κα Φωτίου, δήλωνε ότι περιφερόμενη στους δρόμους δεν συνάντησε ούτε έναν πολίτη που να του έχει μειωθεί η σύνταξη.

Πόσο καλύτερα θα ήταν να άκουγαν πολύ και να μιλούσαν λιγότερο ή έστω να μην άνοιγαν καθόλου το στόμα τους. Πιο πολύ θα μας βοηθούσε η σιωπή τους.

Θα επαναλάβω λοιπόν ένα Γερμανικό ρητό, που έχω επισημάνει και στους Κυβερνώντες μας κάποια φορά: «Τα λιγότερα είναι περισσότερα!» Γιατί βγαίνουν με πολυλογίες, όπου σταθούν και όπου βρεθούν, οι οποίες συνήθως τους γυρίζουν μπούμερανγκ. Έτσι και στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση των ΗΠΑ βιάστηκαν να κάνουν δηλώσεις υπέρ της Κλίντον και μετά κατάπιναν τη γλώσσα τους για να τα βολέψουν. Τι το καλύτερο από το να μην έλεγαν τίποτα πέραν του ότι η κάθε επιλογή του Αμερικανικού Λαού θα μας είναι σεβαστή και θα μας βρει σωστούς συνεργάτες.

Οι λίγες κουβέντες θα έπρεπε να χαρακτηρίζουν όχι μόνο τους πολιτικούς μας, που δεν προλαβαίνουν να «μαζεύουν» όσα τους ξεφεύγουν μέσα στην πολυλογία τους, αλλά και γενικότερα τους επαγγελματίες σε κάθε χώρο.

Εμείς οι Έλληνες έχουμε άλλωστε και πολλές άλλες παροιμίες και γνωμικά σχετικά με αυτά:

  • Η σιωπή είναι χρυσός.
  • Τα πολλά λόγια είναι φτώχια.
  • Και το ρητό του αρχαίου μας Ζήνωνα, που μας θύμισε πρόσφατα ο κ. Σπύρου: «Η φύσις ημίν γλώτταν μεν μίαν, δύο δε ώτα παρέσχεν.»

Στους πολιτικούς μας αντίθετα εντοπίζονται «γλώτται 5, ώτα δε ουδέν».

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*