Μακεδονικό & Βουλή

16 Ιούν 2018 από

Μακεδονικό & Βουλή

Περάσαμε ωραία παρακολουθώντας την διήμερη συνεδρίαση της Βουλής για το Μακεδονικό.

Δυστυχώς χάσαμε το Χάρρυ Κλυνν, που μας έκανε να γελάμε, ενώ και ο Λαζόπουλος, προσπαθώντας να μην δυσαρεστήσει κανέναν, δεν είναι πια καθόλου αστείος όπως  σε παλαιότερες εποχές. Έτσι μας έμεινε μόνο η Βουλή για κάποια διασκέδαση, όπως χθες που παρακολουθούμε τους ανούσιους διαπληκτισμούς των “Εκπροσώπων” μας.  Ανούσιους γιατί ότι και να λένε στις ατέλειωτες αγορεύσεις τους, τελικά ψηφίζουν ότι τους επιβάλλει το συμφέρον τους και η κομματική πειθαρχεία.

Χαρακτηριστικότατοι οι ΑΝΕΛ, που τρέμουν μην χάσουν τις καρακλίτσες, αλλά θέλουν και να διαφοροποιηθούν από την Κυβέρνηση, μήπως διατηρήσουν κάνα-δυό  ψηφοφόρους, αφού πλέον δεν υπάρχει λόγος να ψηφίσει κάποιος αυτούς.  Όποιος συμφωνεί μαζί τους ψηφίζει κατ’ ευθείαν ΣΥΡΙΖΑ.

Μας ανέπτυξε λοιπόν ένας Βολευτής τους, γιατί δεν συμφωνεί με τον ΣΥΡΙΖΑ σε όλα όσα συμβαίνουν με την ονομασία “Μακεδονία” για τα Σκόπια, και αφού μας έπεισε για το απαράδεκτο της αποδοχής αυτού του ονόματος από την Κυβέρνηση, ολοκλήρωσε λέγοντας πως οι ΑΝΕΛ εν πάση περιπτώσει δεν θα ψηφίσουν υπέρ της πρότασης μομφής της Ν.Δ. αλλά θα στηρίξουν την Κυβέρνηση που προωθεί το όνομα Μακεδονία.  Τόσο καλά και τόσο μπιπ μας θεωρούν.

Αυτά ήταν τα σοβαρά, ενώ τα αστεία έπονται:

  • “Όταν απευθύνεστε στον Πρόεδρο θα μιλάτε με πιο χαμηλή φωνή” [είπε η Προεδρεύουσα της Βουλής, εννοώντας ότι απευθυνόμενοι στους λοιπούς μπορούν να φωνασκούν.]
  • “Ο διαμεσολαβητής που επιλέξατε είναι ανθέλληνας”. [Ακούσαμε λίγο μετά.]
  • “Δεν μπορεί όποτε γίνεται αναφορά στο όνομά σας να θέλετε και να μιλήσετε! Σας δίνω πάντως 30 δευτερόλεπτα”.  [Πολλά δεν του έδωσε;  Και τρία καλά θα ήταν.]
  • Η κα Μεγαλοοικονόμου κουβάλησε στο αναλόγιο δύο τεράστια λεξικά και είπε ότι … “σε αυτά αναφέρεται η Μακεδονία ως κράτος της Γιουκοσλαβίας από το 1961 ” και συνέχισε: “Κάντε μήνυση στον εκδότη”  [επιφυλασσόμαστε να κάνουμε, αφού μας το λέει.]
  • “Γιατί διαμαρτύρεστε σήμερα και δεν είχατε διαμαρτυρηθεί το 1951;” … ρώτησε κάποιος και ο ομιλών του απάντησε: “Μα δεν είχα γεννηθεί”.
  • Στη συνέχεια κάποιος Βουλευτής επέμενε να διακόψει για να διευκρινίσει ένα βαρυσήμαντο ζήτημα: “Ο Κωσταντίνος Καραμανλής είπε, δεν δάκρυσε για το όνομα Μακεδονία το 1997, αλλά το 1992” !
  • Με δημοκρατικές διαδικασίες και ψήφιση επί τόπου, αποφάσισε η Βουλή των Ελλήνων, να μην επιτραπεί στη συνέχεια να μιλάει η Χρυσή Αυγή, λόγω μιάς εκφραστικής παρεκτροπής κάποιου μέλους της, παρότι αυτό απεπέμφθη από την κοινοβουλευτική της ομάδα, ενώ αν θυμάμαι καλά τους έχουν κόψει και κάποιο επίδομα, που χορηγείται σε όλους τους λοιπούς, άσε που χρονίζει και η περίφημη δίκη της.  [Δημοκρατικές διαδικασίες στην Χώρα που ανέδειξε την Δημοκρατία.  Και αν τώρα καταλάβατε ότι εγώ συμπαθώ την Χρυσή Αυγή, ακόμα δημοκρατικότερες οι μέρες όπου ζούμε.]
  • “Μη χτυπάτε το χέρι σας”  (όταν μιλάτε) [παρατήρησε ο Πρόεδρος της Βουλής μια Βουλευτίνα που αγόρευε.]
  • … ενώ το “Ηρεμίστε παρακαλώ, καθίστε κάτω”  επαναλαμβανόταν δεκάδες φορές.

Είχε και άλλα αστεία η συνεδρίαση, αλλά ήταν πια κουραστικό για εμάς τους τηλεθεατές να ακούμε όλο τα ίδια και τα ίδια.  Τελικά αυτό που δεν λένε με κανέναν τρόπο οι εκπρόσωποί μας, είναι το τι προτείνουν αυτοί.  Η Αντιπολίτευση λέει τι λάθη κάνει η Κυβέρνηση και η Κυβέρνηση απαντάει με το τι λάθη κάνει η Αντιπολίτευση.  Ούτε οι μεν ούτε οι δε, δεν λένε ξεκάθαρα “αυτό πρέπει να γίνει” !  Και αυτό επί ώρες.  Αλήθεια είναι απίστευτο το πόση αντοχή έχουν οι Βουλευτές μας καθισμένοι στα αναλόγια της Βουλής μέχρι τις πρωινές ώρες !  Τους θαυμάζω.

Ούτε βέβαια και στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων δεν είπε κανείς ξεκάθαρα σε Έλληνες και ξένους τι θέλουμε.  Η Αντιπολίτευση δεν λέει ποια ονομασία θέλει και μιλάει με μισόλογα, η δε Κυβέρνηση στο τέλος θα αποδεχθεί το Μακεδόνες.  Ενώ η λογική ήταν και είναι να εξηγήσουμε πως δεν είναι δική μας δουλειά η ονομασία του κράτους τους, πλην όμως να μην τολμήσουν να χρησιμοποιήσουν το Μακεδονία πουθενά, γιατί θα έχουν μεγάλες επιπτώσεις.

Σύμφωνα δε με τις ισχύουσες σήμερα δημοκρατικές διαδικασίες, διώκεται επί εσχάτη προδοσία και αναζητείται κάποιος που τόλμησε να πει ότι οι υπεύθυνοι για το τι βιώνουμε σήμερα πρέπει να συλληφθούν από στρατιωτικούς.  Φυσικά και κακώς είπε το “από στρατιωτικούς”, όπως άλλωστε είπε και ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής, που τον διέγραψε μάλιστα από την κοινοβουλευτική ομάδα.  Όμως η ψήφιση άρσης ασυλίας και η δίωξη επί εσχάτη προδοσία για μια βλακεία που εκτόμισε κάποιος ανεπαρκής, δεν είναι λίγο ακραίο;  Άσε που με άμεση ψηφοφορία αποφασίστηκε να απαγορευτεί να μιλήσουν και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, παρά την διαγραφή του.  Τελικά πάντως ακούσαμε από έγκυρο εκπρόσωπό μας πως για όλα τα παραπάνω φταίει η ΝΔ.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*