Να σκεφτόμαστε μόνο θετικά.

27 Νοέ 2016 από

Λιστα ΜπογιαρνςΝα σκεφτόμαστε μόνο θετικά.

Πολιτικός Αρχηγός και γιός πρώην Πρωθυπουργού βρέθηκαν με καταθέσεις εκατομμυρίων € σε τράπεζα του Λουξεμβούργου.  Έτσι διαβάσαμε πρόσφατα και πέσαμε από τα σύννεφα.  Γιατί χρόνια τώρα πιστεύαμε ότι οι Πολιτικοί μας, πόσο μάλλον οι πρώην Κυβερνήτες μας, ήταν υπεράνω κάθε υποψίας.  Ξέραμε και πιστεύαμε ότι μόνο κάποιοι περιπτεράδες και … αγρότες των Λαϊκών Αγορών φοροδιέφευγαν και έστελναν δισεκατομμύρια στις off shore των φορολογικών Παραδείσων. Μας ήταν αδύνατο να το πιστέψουμε για τους πολιτικούς μας και όλη η γειτονιά ήταν στο πόδι και έπεφτε από τα σύννεφα μαζί με εμάς, πιθανολογώντας ότι μάλλον η Λίστα Μπόγιαρνς θα έκανε λάθος ή μπερδεύτηκε λόγω συνωνυμίας.  Δεν μπορεί βρε αδελφέ να συμβαίνουν τέτοια.  Ας δούμε όμως τι θα κάνουν οι αρμόδιοι φορείς στο θέμα αυτό.

  1. Η Κυβέρνηση δεν θα ζητήσει να επιστραφούν τα μαύρα χρήματα (δεν τα έχει ζητήσει άλλωστε ποτέ).
  2. Οι οικονομικοί Εισαγγελείς που ενημερώθηκαν θα ταυτοποιήσουν πρώτα τα ονόματα της Λίστας (τί να σημαίνει άραγε αυτό;) και μετά θα εφαρμόσουν τα δέοντα.
  3. Οι Εισαγγελείς στη συνέχεια θα διαβιβάσουν τα στοιχεία στη Βουλή, η οποία θα αποφασίσει για την παραπομπή τους ή όχι στην Δικαιοσύνη. (Αν τους παραπέμψει γράψτε μου).
  4. Οι αρμόδιοι αμέσως μετά, θα επιλέξουν από την Λίστα Μπόγιαρνς, κάποιον φτωχομπινέ που δεν θα έχει τις απαιτούμενες διασυνδέσεις, για να φυλακιστεί προς παραδειγματισμό και ένδειξη απόδοσης δικαιοσύνης.  (Ικανοποιημένοι οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ θα εξαίρουν το αδέκαστο του Κυβερνώντος Κόμματος)
  5. Λαγκαρντ- copyΓια τις Λίστες γενικότερα μάθαμε ότι καθυστέρησε επί 8μηνο, η υπογραφή του αρμοδίου (εννοείται ότι λόγω φόρτου εργασίας), που όμως ήταν εντελώς απαραίτητη για να αρχίσει η εισαγγελική και εφοριακή έρευνα του θέματος. Έτσι οι οικονομικές απαιτήσεις του Κράτους από τους διαπλεκόμενους παραγράφεται πριν το τέλος Δεκεμβρίου. (γιατί άραγε να είναι τόοοοσο απαραίτητη μια υπογραφή, ώστε χωρίς αυτή να μην μπορεί κάποιος αρμόδιος να διερευνήσει παρανομίες;)
  6. Κάτι προχωράει όμως παρά ταύτα και ας μη γκρινιάζουμε συνεχώς για λεπτομέρειες, αφού έμαθα από γείτονές μας, ότι διώκεται ο περιπτεράς της γειτονιάς μου, που σε σχετικό έλεγχο βρέθηκε την προηγούμενη Τρίτη, να μην έχει εκδώσει παραστατικό για αγορά μιας kontranews, και θα κληθεί σε δίκη.  (Όπως βλέπετε η Εφορία φροντίζει άψογα το δημόσιο συμφέρον).
  7. Η Κυβέρνηση για μια ακόμα φορά τονίζει ότι ΘΑ καταργήσει τον νόμο περί ευθύνης Υπουργών, αμέσως μόλις παραγραφούν όλα τα τρέχοντα αδικήματά των Υπουργών και των Διοικητών ΔΕΚΟ.  (Θα τον καταργούσε από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης, αλλά υπάρχουν βλέπετε ακόμα εκκρεμότητες).
  8. Ο εμπνευστής του παραπάνω νόμου  αγανακτισμένος μάλλον για το ενδεχόμενο κατάργησής του πνευματικού του παιδιού, σκέπτεται να κάνει δικό του Κόμμα ή στην χειρότερη περίπτωση να προσκολληθεί στην αξιωματική Αντιπολίτευση για να τους δείξει τι εστί βερίκοκο. (Ονόματα δεν λέμε, αν και το όνομά του θυμίζει ένδοξες εποχές καταστροφής).
  9. Η μείζων Αντιπολίτευση θα καταγγείλει την Κυβέρνηση και θα ζητήσει άμεσα εκλογές. (Αυτό πια το ακούμε μήνες τώρα, “Ουδέν νεότερο από το δυτικό μέτωπο”, δηλαδή).
  10. Τα λοιπά αντιπολιτευόμενα κόμματα, που περιμένουν ανυπόμονα να φύγουν  οι ΑΝΕΛ από τον κυβερνητικό συνασπισμό, για να συγκυβερνήσουν πλέον αυτοί, σκέπτονται να επαναφέρουν τους κ. Σημίτη, ΓΑΠ (Γιωργάκη δηλαδή) και Τσοχατζόπουλο.  (Η ανανέωση σε όλο της το μεγαλείο !).
  11. venezuela-crisis copyΕκνευρίστηκε η Κυβέρνηση για τα ερωτηματικά που εγείρονται από κακοήθεις, σχετικά με το γιατί πήγαν κάποια στελέχη της συνοδεία ειδικού για τις off shore στη Βενεζουέλα και εξήγησε ότι στόχος ήταν να ανταλλάξουν οικονομοτεχνικές και κυβερνητικές εμπειρίες με το ασθμαίνον εκείνο κράτος και ποτέ, μα ποτέ, για εξεύρεση off shore (Λέτε αν ήθελαν να μην ήξεραν που θα τις βρουν; Κοίτα που πάει αλήθεια το αρρωστημένο μυαλό των κακόβουλων ανθρώπων).
  12. Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός, σε μια έξαρση δημοκρατικότητας, ενδέχεται να αυξήσει τα υπουργικά χαρτοφυλάκια, από 45 που είναι σήμερα στα 154, ώστε να μην υπάρχει πλέον κανένας δυσαρεστημένος Βουλευτής της Συμπολίτευσης. (Θετικό βήμα αυτό για να εδραιωθεί η ειρήνη στη Βουλή μας).

morPlathr 2iΠέραν όμως του συγκεκριμένου γεγονότος, πρέπει να εξάρουμε την άμεση δραστηριοποίηση των Κυβερνώντων και στους δύο θανάτους στη Μόρια Λέσβου. Είναι αξιοθαύμαστο που οι υπεύθυνοι μετά από κάθε ατύχημα σπεύδουν να εκφράσουν θερμά συλλυπητήρια και στη συνέχεια να ανακοινώσουν μέτρα αποφυγής επόμενων παρόμοιων δυστυχημάτων.  «Ου μετανοείν, αλλά προνοείν χρη τον άνδρα τον σοφόν» έλεγαν βέβαια οι πρόγονοί μας, και  «Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαµβάνειν» ο Ιπποκράτης, αλλά σήμερα ζούμε σε μια εξελιγμένη κοινωνία.  Δεν είναι δυνατόν να ξέρουν οι υπεύθυνοι, ούτε ότι στη Μόρια θα είχαμε δύο νεκρούς και δυο βαριά τραυματίες.

Ποιος Έλληνας θα μπορούσε να προβλέψει ότι λόγω κρύου, μια γιαγιά θα άναβε το γκαζάκι για να μαγειρέψει μέσα στη μικρή σκηνούλα, ούτε ότι αυτό θα εκρήγνυτο, ούτε ότι στη συνέχεια θα καιγόταν τα πάντα στο στρατόπεδο της Μόριας, παρ’ όλο που τελικά είχαν φροντίσει να ασφαλίσουν με διπλά συρματοπλέγματα.  Εκεί  ήμασταν το καλοκαίρι και τα είδαμε.  Όσο για τον συνωστισμό που επικρατεί στα στρατόπεδα της Λέσβου και της Χίου, με διπλάσιο και βάλε αριθμό προσφύγων, σίγουρα ευθύνεται ο κ. Ερντογάν, η ΕΕ, η Αυστρία κλπ.    Εμείς τι θα μπορούσαμε να κάνουμε.

d74775ff1c813a8a489fb902a67abb87_XLΤώρα άλλωστε που ο κ. Πρωθυπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήριά του είναι βέβαιο ότι και ο αρμόδιος υπουργός θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην ξαναμαγειρέψει κάποιος με γκαζάκι σε σκηνή προσφύγων στη Μόρια.  Ο δε αρμόδιος Υπουργός, ο κ. Μουζάλας, δήλωσε επίσημα στα ΜΜΕ ότι … “το δυστύχημα ήταν τυχαίο (!) γεγονός”.  (Λέτε δηλαδή να πίστευε ότι κάποιοι θα το θεωρούσαν δολοφονική ενέργεια;  Μάλλον προβληματίζει αυτό που μας είπε)

miss-venezouela copyΓια όλα αυτά τα παραπάνω είμαστε πεπεισμένοι, ότι οι κοψοχέρηδες Έλληνες τα ίδια και πάλι Κόμματα θα φέρουν στη Βουλή, αν ξαναγίνουν πρόωρες εκλογές.  Προς τι λοιπόν το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός;  Παρά ταύτα είμαι βέβαιος πως οι περισσότεροι άρρενες Έλληνες ψηφοφόροι, αντί για τα Κόμματα θα προτιμούσαν κόμματους, έτσι που μας κατάντησαν.

1 Σχόλια

  1. Aris Adanis

    Ελάτε ρε παιδιά, τι μας λέτε τώρα! Το πιο σωστό κομμάτι από όσα αναρτήσατε είναι ο κόμματος Βενεζουέλα. Μακάρι να είχαμε κι εμείς στην Ελλάδα. Αλλά έχουμε μείνει με πολύ βαζέλα, βενιζέλα, ψαροκασέλα και απανωτή κουτσουκέλα. Ρε, ό άλλος είχε ξεχάσει να δηλώσει 38 ακίνητα και ΄2.000.000.- ευρώ και βγαίνει και γελάει σαν χάχας στις οθόνες. Οι άλλοι αξιωματούχοι έχουν όλοι τα λεφτά τους στα εξωτερικά και μας ζητάνε έρανο λέγοντας όλοι μαζί μπορούμε.
    Τι είναι αυτά που γράφετε; Οποία έκπληξη, να εκπλήσσεστε. Γίνετε λίγο αιχμηροί και μην χαϊδεύετε αυτάκια. Πέστε και κανένα όνομα. Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία. Κατοχή έχουμε. Γιατί δεν τολμάτε να το πείτε;

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*