Οι Γεραγώτες στο προσκήνιο

12 Φεβ 2013 από

DSC02763Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ένωσης Σπάρτης, στη Νέα Ιωνία, έγινε η καθιερωμένη γιορτή «κοπής της Πίτας» του  Παγγεραγωτικού Συλλόγου Μυτιλήνης.

Μετά τις ομιλίες του Προέδρου κ. Στρατή Χατζηχρήστου και των επισήμων, μας διασκέδασαν με τη μουσική τους, ο Παναγιώτης Αγιακάτσικας (κιθάρα), η κόρη του Μυρσίνη (σαντούρι) και ο Θέμης Πατίλας βιολί.

Παραβρέθηκαν οι κ.κ. Δημήτρης Νικορέτζος, Παναγιώτης Πελεκάνος, Στρατής Γιαννίκος, Ερμόλαος Λινάρδος, Γιώργος Πατερέλης, Στρατής Ζάνταλης, Στρατής Κεφάλας, και άλλοι πολλοί.

DSC02761

Ο Παναγιώτης με την ορχηστρούλα του

Το ούζο έρρεε άφθονο, συνοδευόταν από εκλεκτά μεζεδάκια και παραδοσιακά τραγούδια του Νησιού μας.  Χορέψαμε και μιλήσαμε με αγαπητούς μας φίλους, με τους οποίους έχουμε χαθεί εδώ και μήνες.  Βλέπετε η Αθηναϊκή μεγαλούπολη μας αποξενώνει όλο και περισσότερο, αφού λείπει λόγω των αποστάσεων η καθημερινή επαφή που προσφέρει το Χωριό μας.

Γι’ αυτό είναι ευπρόσδεκτες και απαραίτητες οι γιορτούλες αυτές και τα πολιτιστικά δρώμενα που μας πλησιάζουν κάθε τόσο.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*