Ο Γιάννης Κουβέλης στην ΕΡΩΤΟΠΙΑ

27 Μαρ 2012 από

Γιάννης Κουβέλης στην ΕΡΩΤΟΠΙΑ

Εντυπωσιακός πολυχώρος

Ο Γιάννης Κουβέλης, ένας νέος καλλιτέχνης  που ασχολείται με τη ζωγραφική, τη γλυπτική και το ντοκιμαντέρ.

Συμμετείχε πρόσφατα σε μια ομαδική έκθεση με τίτλο ΕΡΩΤΟΠΙΑ, που εγκαινίασαν στις 16 Μαρτίου οι Ορίζοντας Γεγονότων, στο πλαίσιο του πρότζεκτ Ουτοπία. Ένα πρότζεκτ που ξεκίνησε το Γενάρη.

Στην έκθεση, 45 καλλιτέχνες «συνευρίσκονται ερωτικά» παρουσιάζοντας έργα από όλο το φάσμα των εικαστικών τεχνών: Ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, βίντεο, εγκατάσταση, performance, δίνοντας μια διαφορετική, κάθε φορά, εικόνα του «ερωτικού τοπίου»*.

Η έκθεση διαρθρώνεται στα δωμάτια μιας πετρόκτιστης Αθηναϊκής οικίας του 19ου αιώνα, στην οδό Κεραμεικού 88, όπου ο Ορίζοντας Γεγονότων στεγάζει ανησυχίες καλλιτεχνών μετασκευάζοντάς τη σε ένα χώρο εκπολιτισμού της πραγματικότητας.

[*Με πλάγια γράμματα, κείμενα των διοργανωτών]

Ο χώρος εντυπωσιάζει, για την αυθεντικότητά του παλιού κτίσματος, την πολύπλοκη δόμηση, που θυμίζει παλιές εποχές, για τον φωτισμό, την εξωτερική του βαφή και εμφάνιση, αλλά και τις ομάδες που λειτουργούν και κουβεντιάζουν στα διάφορα επίπεδά του, ανεξάρτητα η μια από την άλλη.

Στον επισκέπτη του πολυχώρου έρχονται στο μυαλό τροποποιημένα τα λόγια της γνωστής διαφήμισης :  «… τι λες ρε Μάστορα ! Τι μαθαίνει κανείς …. (για την Αθήνα μας!)»

Πολύ καλά τα έργα του Γιάννη Κουβέλη και των άλλων ζωγράφων, ενώ όπως γράφουν οι διοργανωτές…..

Μια περιπλάνηση στον τόπο, ή την ουτοπία του Έρωτα, σε μια διαρκή επιδίωξη του ιδανικού. 

Η στιγμή που η ερωτική επιθυμία παίρνει σάρκα και οστά και το σώμα γίνεται χώρα υποδοχής του άχρονου. 

Μια αιώρηση μεταξύ φαντασίωσης και πραγματικότητας που επαναλαμβάνεται αέναα.

Στο Γιάννη Κουβέλη ευχόμαστε να έχει επιτυχίες σε κάθε μια από τις τρείς δραστηριότητές του και σύντομα να δούμε ταινίες του στο Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης. Συγχαρητήρια και σε όλους τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στην έκθεση ΕΡΩΤΟΠΙΑ, αλλά και στους διοργανωτές της «Ορίζοντας Γεγονότων» με το  πρότζεκτ Ουτοπία.  Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα καταρρεύσουν τα κόμματα του σημερινού, «στημένου»  κατεστημένου, για να αρχίσει κάποτε και το Ελληνικό Κράτος να ασχολείται και να  προωθεί νέες τάσεις και προσπάθειες των νέων μας.
Λίνος Κουντουράς

1 Σχόλια

  1. Γιαννης Κουβελης

    Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια και συγχαρητήρια για το site, είναι εξαιρετικό!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*