Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται.

19 Μάι 2012 από

Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται.

Όλοι οι Καραγκιόζηδες μας συμβουλεύουν

Μας έχουν φλομώσει στα ψέματα. Ποιόν να πρωτοθυμηθούμε;  Τον κ. Βενιζέλο που μας εξηγεί καθημερινά τα τεράστια κέρδη που θα έχει ο Έλληνας μόλις ξαναγίνουν οι ίδιοι κυβέρνηση;  Τον κ. Σαμαρά που καθημερινά ακούμε στο ραδιόφωνο τις διαδοχικές ανακοινώσεις του, απόλυτα αντίθετες η μια από όσες μόλις πριν δύο μέρες ανακοίνωνε; Την κα Παπαρήγα που φαίνεται να μπήκε στη Βουλή, εδώ και χρόνια τώρα, όχι για να κυβερνήσει την Ελλάδα, ούτε καν ως συγκυβερνώσα, αλλά προφανώς για να διασπάσει απλά και μόνο τα άλλα αριστερά κόμματα υπέρ των δεξιών;  Τον κ. Καμμένο που επί μέρες αλληλοδιαψεύδεται με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για ένα ανυπόγραφο χαρτί. Ή μήπως τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες να προωθήσει, πάση θυσία, τα μνημονιακά κόμματα, φτάνοντας στο απαράδεκτο σημείο να αφήνει  για μεγάλο διάστημα ερωτηματικά για τα ανυπόγραφα έγγραφα (non papers)  Καμμένου και Παπαδήμου;  Ακούσαμε μάλιστα ότι ζητούσε να κρατηθεί μυστικό από τους Έλληνες το δεύτερο ανυπόγραφο χαρτί Παπαδήμου.  Επέλεγε να γίνονται οι  συνομιλίες «κεκλεισμένων των θυρών»,  με λίγους κάθε φορά, ενώ απέκλειε κατά περίπτωση από αυτές ένα κόμμα της Βουλής,  που (κακώς ίσως) ψήφισαν οι Έλληνες;  Πρόσφατα μάλιστα συζήτησε και με την Μέρκελ, η οποία μας συμβούλευσε να κάνουμε δημοψήφισμα για το αν επιθυμούμε την παραμονή μας στο €. Σαν να μην ήξερε ότι παλαιότερα για την πρόθεση δημοψηφίσματος είχαν οι ίδιοι εξευτελίσει τον ΓΑΠ. Παρόμοια δε και με τον Καμμένο που ισχυρίζεται ότι δεν έδωσε ανυπόγραφο έγγραφο στον Πρόεδρο, και η Καγκελαρία ισχυρίζεται ότι τέτοια συζήτηση για δημοψήφισμα δεν έγινε. Τι να πει κανείς; Απαράδεκτα πράγματα για ένα Ευρωπαϊκό κράτος.

Είναι μεγάλη η ξεφτίλα μας ενώπιον των άλλων Ευρωπαίων, οι οποίοι μας παρατηρούν αηδιασμένοι, μας κατατάσσουν στα τριτοκοσμικά αφρικανικά  κρατίδια και δεν διστάζουν να αποκαλούν υπουργούς μας διεφθαρμένους,  χωρίς κανείς από τους αναφερόμενους να διαμαρτύρεται.

Φτάσαμε στο σημείο ο ίδιος ο Γιούγκερ να ονομάζει όσους στην Ελλάδα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, ανόητους προπαγανδιστές.  Τον ακούν και δεν ντρέπονται, ελπίζοντας ότι με τα ψέματά τους ίσως να επηρεάσουν κάποιον αρτηριοσκληρωτικό γηραιό κύριο ή  κάποια ανενημέρωτη γριούλα. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, φαίνεται να λένε μέσα τους. Και είναι τόσο κουτοί που δεν βλέπουν πως έτσι θα φτάσουν σε μονοψήφια εκλογικά αποτελέσματα και οι ίδιοι στην αφάνεια.

Ο πολίτης βέβαια αναρωτιέται πόσα αλήθεια δισεκατομμύρια παίζονται στο μπαρμπούτι των πολιτικών αρχηγών (ο Θεός ας τους κάνει αρχηγούς) και γιατί τόση πρεμούρα για την διατήρηση του καθεστώτος εξαθλίωσης του Έλληνα.  Ούτε ένας πατριώτης δεν υπάρχει ;  Μόνο το χρήμα ενδιαφέρει;

Μας φοβερίζουν λέγοντας πως θα μας πετάξουν από το €, όταν όλοι οι αρμόδιοι ξένοι πολιτικοί λένε ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται. Μιλάν για υποχρεωτική μας έξοδο από την ΕΕ, ενώ διαβάζουμε στον ξένο τύπο, ότι και αυτό είναι ψευτιά, αφού δεν το θέλει κανείς.  Ούτε Έλληνας, ούτε Ευρωπαίος.  Άλλωστε ακόμα και εκτός € μπορούμε να παραμείνουμε στην ΕΕ, αφού δεν θα είμαστε το μόνο κράτος με δικό του νόμισμα. Η Δανία, η Τσεχία, η Νορβηγία, η Σουηδία και η Αγγλία έχουν τα δικά τους νομίσματα χωρίς πρόβλημα. Το ψέμα επομένως πάει σύννεφο, αρκεί να ξεγελάσουμε έναν – δυο αδαείς ψηφοφόρους.

Και αλήθεια όταν εισπράξετε, εσείς οι ισχυροί τα  τυχόν δισεκατομμύρια εις βάρος των φτωχών Ελλήνων, τι θα τα κάνετε;  Θα αγοράσετε κανένα ακριβό Rolex ή ένα Cayene, και θα κάνετε διακοπές στο Νταβός, αντί στον Παρνασσό;  Αυτό είναι το όνειρό σας για το πέρασμά σας από την ζωή;  Για αυτά θα σας θυμούνται τα δισέγγονά σας και ο ιστορικός, εσάς που θεωρηθήκατε ως εξέχοντες (όμως όχι οπωσδήποτε σπουδαίοι) Έλληνες;

Κούρεψαν τα χρήματα των Ελλήνων μικροομολογιούχων, που πίστεψαν την φερεγγυότητα του Ελληνικού κράτους (οι ανόητοι) και αφήνουν ακούρευτα 6,5 δις των μεγάλων τραπεζών, ενώ κάνουν ότι δήθεν είχαν υποχρέωση να πληρώσουν και ήδη πλήρωσαν, ακούρευτα τα 465 εκατομμύρια, που σύμφωνα με ότι ακούμε ήταν στα χέρια κερδοσκόπων και που οι ειδικοί μάς συμβούλευαν να μην πληρώσουμε.

Με πονηρία αποκρύπτουν ότι το Τραπεζικό σύστημα και τα κρατικά δάνεια είναι το όπλο που επέλεξαν οι ΗΠΑ για να βουλιάξουν τα κράτη, και στη συνέχεια με το ΔΝΤ να υποδουλώσουν τα Έθνη. Και οι «δικοί μας» όχι μόνο δεν μας ενημέρωσαν, όχι μόνο δεν μας προφύλαξαν όπως είχαν υποχρέωση, αλλά αντιθέτως προώθησαν ως υποτακτικοί και συνένοχοι την διάλυση της Πατρίδας τους (ή μήπως μόνο μας 😉

Βλέποντας το τι κάνουν, μου προκύπτει η εντύπωση ότι οι πολιτικοί μας πρέπει να είναι πέραν όλων των άλλων, ανόητοι, ανίκανοι και με τραγελαφικούς συμβούλους.  Μακάρι να κάνω λάθος.

Όμως ο ένας, ο Καμμένος, εμφανίζεται να διακινεί ανυπόγραφα χαρτιά, χωρίς να μπορεί να απαντήσει ξεκάθαρα τι ακριβώς συνέβη και να ζητήσει, αν πράγματι έχει δίκιο, άμεσες διευκρινήσεις από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Είναι ένδειξη ικανότητας η διακίνηση ανυπόγραφων εντύπων και οι εκατέρωθεν διαψεύσεις;

Είναι σωστό να παραβλέπει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας τη βούληση του Λαού, που δεν θέλει όσους μας φτώχυναν, και να μεροληπτεί υπέρ του Παπαδήμου;

Ο Σαμαράς, πρότεινε και αυτός τον Τραπεζίτη Παπαδήμο, ως νέο υπηρεσιακό Πρωθυπουργό, παρόλο που πρόσφατα δηλώνει επιφυλάξεις με το μνημόνιο, ξεχνώντας πως μέχρι πριν λίγο το στήριζε μετά μανίας.

Ο Βενιζέλος με σηκωμένο το δάκτυλο αναμασά κινδύνους και υπόσχεται ευημερία μέσα από το μνημόνιο, βυθίζοντας ακόμα πιο βαθιά στην ανυπαρξία το ΠΑΣΟΚ.

Άλλωστε μας το είπε και ο απερίγραπτος ΓΑΠ :  «Οι θυσές πιάνουν τόπο». Το επιβεβαίωσε πρόσφατα και ο Βενιζέλος.

Άσε τον Τσίπρα, που μας κούφανε προτείνοντας για πρωθυπουργό τον 80χρονο Αρσένη, στον οποίο φώναζαν παλαιότερα «κάτσε καλά Γεράσιμε», επειδή ως υπουργός Παιδείας διέλυσε τα Πολυκλαδικά Λύκεια, από τα οποία αποφοίτησε και ο Τσίπρας.

Τον ανακάλυψε λένε, μήπως και συγκινήσει τη γυναίκα του, την Κατσέλη, ώστε να την εντάξει στον ΣΥΡΙΖΑ και να εξασφαλίσει έτσι καμία ψήφο παραπάνω.

Μας εξήγησε δε και το γιατί:  Επειδή ο εν λόγω Αρσένης «αντανακλά την πολιτική γεωγραφία της χώρας» ! Κύριε ελέησον τι ακούμε !

Παράλληλα ψήφισε και αυτός τον Παπαδήμο, ως δεύτερη επιλογή. Ποιος; Ο αντιμνημονιακός Τσίπρας. Νομίζουν ότι πρέπει να εκφέρουν γνώμη επί παντός επιστητού. Τέτοια ξεφτίλα μήπως και κυβερνήσουμε και ας γίνει ότι θέλει !

Τώρα πλέον επανέρχεται η Μπακογιάννη στη ΝΔ και δηλώνει αλληλοεκτίμηση  με τον ανεκδιήγητο Σαμαρά, που την έβριζε και τον έβριζε (πολιτικά εννοείται) και ο οποίος έτσι της προσφέρει τη μοναδική λύση για να ξαναμπεί στην προσοδοφόρο Βουλή και μάλιστα υποχρεωτικά για τον Έλληνα ψηφοφόρο.

Η ΝΔ επιτίθεται στον Τσίπρα με κάθε θεμιτό ή αθέμιτο μέσο, αλλά χαϊδεύει το ΠΑΣΟΚ.  Ελπίζει πως με τις επανεντάξεις ίσως επιτύχουν στις νέες εκλογές ένα ποσοστό που θα τους επιτρέψει να συγκυβερνήσουν «τα δυο τους» και με το «είπα – ξείπα» να ολοκληρώσουν ανεμπόδιστα το έργο της καταστροφής μας από το ΔΝΤ.

Κανείς από όσους επανεντάσσονται δεν σκέπτεται όσους τον ακολουθούσαν μέχρι πρότινος επειδή πίστεψαν σε αυτόν. Πρώτος διδάξας ο Δημαράς, τώρα η Ντόρα, ίσως ο Καρατζαφέρης, ίσως ο Μάνος, (μακάρι τα ίσως να είναι όχι) και ποιος ξέρει τι άλλο θα δούμε.

Ανακατεύτηκε και ο τέως Βασιλεύς μας και κατέκρινε την Χρυσή Αυγή. Λέτε να του θυμίζει την 7ετία που τον έστειλε στην εξορία;

Κάποια καθίσματα πρέπει να αντικατασταθούν

Τίποτα δεν είναι ντροπή, αρκεί να εξασφαλιστεί η πολυπόθητη  καρέκλα, που εγγυάται πλούτο, προνόμια, προστασία και ασυλία.  Οι θυσίες μόνο για τον χύδην όχλο. Όχι για αυτούς.

Στο ραδιόφωνο μας θύμισαν και άλλες παλαιότερες αχαρακτήριστες πολιτικές πράξεις (ή για άλλους προδοσίες) που χάραξαν την πολιτική ζωή των  Ελλήνων στο πέρασμα των αιώνων.

Όλα ξεκίνησαν από την Αρχαιότητα:

  • Ο Εφιάλτης πρόδωσε τον Λεωνίδα,
  • Την Κερκόπορτα πρόδωσε άγνωστος Βυζαντινός,
  • Πάμπολλές οι προδοσίες  κατά την Επανάσταση του 1821,
  • Κάποιοι εκτελέστηκαν ως προδότες μετά τη Μικρασιατική καταστροφή,
  • Ο Τσολάκογλου μας καταδυνάστευσε στην Κατοχή,
  • Τον Αθανασιάδη Νόβα θυμούνται οι παλαιότεροι,
  • Ακολούθησε ο δήθεν αριστερός Τσιριμόκος,
  • Ο Παρασκευόπουλος συνέχισε,
  • Ο Ιωαννίδης έλαμψε στη Δικτατορία,
  • Ο Σαμαράς έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη,
  • Προδοσία θεωρήθηκε η ψευδής αύξηση των δεδομένων της ΕΛΣΤΑΤ που μας οδήγησε στο ΔΝΤ.
  • Βορίδης και Άδωνις πρόδωσαν τον Καρατζεφέρη μόλις τους έκανε υπουργούς. Ακολουθούν ίσως Πλεύρης και Βελόπουλος.

Πολλές οι ηθικές προδοσίες, σύννεφο τα ψέματα.  Όλοι πολεμούν ο ένας τον άλλο, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ενώ οι εχθροί μας πανηγυρίζουν.  Βυζάντιο κατάντησε η πολιτική μας ζωή, όπως και τότε που το 1453 κατέληξε στην άλωση της Πόλης.

Το ερώτημα είναι:  Υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μπορούν να βελτιώσουν όσα η ίδιοι μας επέβαλαν μέχρι σήμερα. Και αν ναι, γιατί δεν το έκαναν όσο ήταν στα πράγματα;

Ο Τσίπρας ξέρει με ποιόν και πότε θα μπορέσει να φτιάξει την Ελλάδα; Ή μήπως προτιμά να το αποφύγει. Τα αριστερά κόμματα μοιάζουν να πιστεύουν  ότι δεν είναι ικανά για περισσότερα πέραν κάποιας αντιπολίτευσης με γενικολογίες, ενώ η Πρωθυπουργία θέλει κότσια, αν μη τι άλλο.

Και πέραν αυτού η ισάξια αντιμετώπισή μας στην ΕΕ απαιτεί επί πλέον  μεγάλη Ευρωπαϊκή εμπειρία, που δεν διαθέτουν οι πολλοί ανεπάγγελτοι πολιτικοί σωτήρες μας.

Οι ξένοι ξεκαρδίστηκαν στα γέλια αρχικά με τις χαζομάρες μας και τις εκμεταλλεύτηκαν, αλλά τώρα πια λένε … «άντε ρε μακάκες» (στα αγγλικά ή γερμανικά).

Καλά θα ήταν να καταλάβουν οι καρεκλοκένταυροι ότι οι κολοτούμπες δεν θα τους φέρουν στην πολυπόθητη εξουσία, αλλά μόνο η σταθερότητα, η σοβαρότητα, η ειλικρίνεια και το συνετό συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Με αρλούμπες και «λεφτά θα βρούμε», θα ακολουθήσουν την καριέρα του Κυρίου  «Λεφτά υπάρχουν», ο οποίος όμως με την ανοχή Βενιζέλου, εκλέγεται και επανεκλέγεται στην Αχαϊα παίρνοντας ψήφους άλλων.

Όλα λοιπόν, ακόμα και το πιο απίθανο πολιτικό σενάριο μπορεί σε εμάς να πραγματοποιηθεί.  «Τι μ(π)αθαίνει κανείς!» που λέει και η διαφήμιση !

Ο Θεός να μας βοηθήσει, με όλους αυτούς τους σωτήρες μας, αλλά ας θυμούνται ότι «Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται».                                                             [Φωτογραφία με συγκατάθεση από διαφήμιση εταιρείας Pfitzer]

 

 

Σχετικά άρθρα

Ετικέτες

Μοιραστείτε το

1 Σχόλια

  1. Nikos Doumanis

    Το αρθρο ειναι σωστο,με καιριες επισυμανσεις.
    ..η Νορβηγια μονο ειναι εκτος ΕΕ.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*