Ποιοί νομοθετούν.

22 Σεπ 2019 από

Ποιοι νομοθετούν σε εμάς.

Αν λοιπόν υποθέσουμε ότι σε εμάς δεν νομοθετούν οι ισχυροί, για τα συμφέροντά τους και μόνο, τότε η νομοθεσία μας θα έπρεπε να στηρίζεται σε ένα Σύνταγμα που μεταξύ πολλών άλλων θα περιελάμβανε τα εξής:

  • Προεκλογικά θα πρέπει η TV να δίνει στο κάθε κόμμα, μικρό ή μεγάλο, την ίδια δυνατότητα να αναπτύξει τις απόψεις του, με συγκεκριμένο χρόνο ομιλίας, σε συγκεκριμένη ώρα και απόλυτα ίδια για όλους, χωρίς καμία διαφοροποίηση. Πέραν αυτού κανένα άλλο σχόλιο ή άλλη προβολή επί δύο μήνες προ των εκλογών. Έτσι εξασφαλίζεται ο μη καθοδηγούμενος προσανατολισμός στους ισχυρούς εις βάρος των μικρών κομμάτων.  Αυτό να ισχύει για όλα τα κανάλια, ακόμα και τα … δήθεν αντικειμενικά (!!) κρατικά.
  • Ο κάθε Έλληνας πολίτης να μπορεί να ψηφίζει εκεί όπου βρίσκεται ή προσωρινά κατοικεί. Με τη σημερινή διάδοση του διαδικτύου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για την εφαρμογή του παραπάνω.  Στην Ελλάδα αυτό δεν ισχύει ακόμα, γιατί οι ιθύνοντες φοβούνται την ψήφο όσων βρίσκονται στο εξωτερικό, πολλοί εκ των οποίων είναι νέοι πολίτες που πήγαν στο εξωτερικό λόγω της εδώ ανεργείας.
  • Στην Ελλάδα να ψηφίζουν μόνο όσοι είχαν Έλληνες γονείς από γεννησιμιού τους.  Δηλαδή οι γονείς τους, από τη γέννησή τους να υπήρξαν ελληνικής υπηκοότητας.  Οι αλλοδαποί εξ ελληνοποίησης δεν πρέπει να ψηφίζουν, αν θέλουμε να μην χαθεί η ελληνικότητα της Πατρίδας μας.  Βέβαια οι κυβερνώντες τους δίνουν αυτή τη δυνατότητα, γιατί πιστεύουν ότι θα κερδίσουν ψήφους, ιδιαίτερα από αυτούς που ακούσαμε να λένε :  “Ναι εγκώ Τσίπρας μόνο Τσίπρας, γιατί αυτός καλά για μας ξένους”.  Αυτοί θέλουμε να επηρεάζουν τις εξελίξεις της Πατρίδας μας;
  • Οι Βουλευτές να έχουν μόνο ελεγκτικές αρμοδιότητες, ως προς τα νομοσχέδια των εκάστοτε κυβερνήσεων. Να κάνουν δηλαδή μόνο κοινοβουλευτικό έλεγχο.  Υπουργοί να μην γίνονται οι Βουλευτές, αλλά μόνο επιλεγμένοι εξωκοινοβουλευτικοί “ειδικοί”.   Διαφορετικά η πρεμούρα  των Βουλευτών για μια κερδοφόρα υπουργική καρέκλα μυρίζει πρόθεση πλουτισμού !
  • Τα Υπουργεία να είναι λίγα, μέχρι 12 maximum (φαεινό παράδειγμα η γερμανία με 8πλό πληθυσμό) και κανένας να μην ανακηρύσσεται υφυπουργός, εκτός και αν κάποιο Υπουργείο καλύπτει δύο ή περισσότερους πολύ σημαντικούς τομείς.
  • Κακώς ψηφίζουν οι 17χρονοι. Σε μαθητική ακόμα ηλικία τα παιδιά αυτά σπανιότατα έχουν συγκεκριμένη, αποκρυσταλλωμένη, δική τους πολιτική άποψη.  Συνήθως ακολουθούν τις απόψεις των γονέων τους ή και το ακριβώς αντίθετο  λόγω αντιδράσεων προς τα πιστεύω των δικών τους.  Γνωρίζω πχ. ένα νέο παιδί που έγινε θρησκευόμενο, μόνο και μόνο επειδή οι γονείς του δήλωναν και ήταν άθεοι.
  • Στα 18 να δίνουν εξετάσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ώστε να θυμούνται αυτά στα οποία έχουν προετοιμαστεί, αμέσως μετά το σχολείο και τις εξετάσεις και πριν την εισαγωγή στα πανεπιστήμια να κάνουν το στρατιωτικό.
  • Ειδική σύνταξη για Βουλευτές ή Υπουργούς δεν θα υπάρχει. Απλά θα προστίθενται τα χρόνια υπουργίας τους στα συνταξιοδοτικά τους χρόνια από την όποια εργασιακή τους προϋπηρεσία.  Το ίδιο και για τους  Βουλευτές.  Αν οι παραπάνω υπήρξαν ανεπάγγελτοι και δεν είχαν κάποια εργασιακή προϋπηρεσία, τότε δεν θα δικαιούνται σύνταξη.

Σήμερα έχουμε 19 Υπουργεία, με υπουργούς και υφυπουργούς υψηλά αμειβόμενους, που όμως για εμάς προβλέπουν χαμηλές συντάξεις των 300 €.   Οι ίδιοι οι Βουλευτές μας όμως παίρνουν μια σημαντικότατη σύνταξη, ονειρική για τον απλό πολίτη, με μόνο 8 χρόνια βουλευτικής υπηρεσίας, ενώ εμείς οι απλοί πολίτες πληρώναμε μια ζωή για τη σύνταξή μας.   Η μηνιαία δηλαδή αποζημίωση για έναν βουλευτή με βάση το εκκαθαριστικό σημείωμα του 2018 είναι στα 5.135 ευρώ, ενώ προστίθενται έως 389 ευρώ, ως  έξοδα κίνησης, 909 ευρώ για ταχυδρομικά τέλη και έως 831 ευρώ επίδομα οργάνωσης γραφείου.  Συνολικά έως 7.264 ευρώ (!!) μηνιαίως.  Ακόμα δε και αφαιρώντας το ποσό που κρατάει το κόμμα (αν και δεν μας αφορά) αλλά και τις διάφορες εισφορές, το «καθαρό» πληρωτέο ποσό το μήνα για έναν βουλευτή μπορεί να υπερβεί και τα 5.000 ευρώ. Και αυτό για όσους θα ήθελαν μειώσεις των συντάξεών μας στα 350 € περίπου. Είναι ντροπή νομίζω.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/news/399452/aytes-einai-oi-kathares-apolaves-enos-voyleyti-analytika-i-apozimiosi-kai-posa-dinei-sto

Σήμερα πέραν του κ. Πρωθυπουργού, έχουμε και 52  (!!)  υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς.  Συγκεκριμένα έχουμε:  23 Υπουργούς, 10 Αναπληρωτές Υπουργούς και 19 Υφυπουργούς.  Τα σχόλια δικά σας.  Αντιστοίχως η Γερμανία έχει μόνο 15 Υπουργούς και 14 υπουργεία.  Αλλά εδώ στην Ψωροκώσταινα βλέπετε “λεφτά υπάρχουν,  λεφτά υπάρχουν…”   όπως έλεγε και ένας από τους γόνους των οικογενειών που μας κυβερνούν !

  1. Υπουργείο Εσωτερικών
  2. Υπουργείο Εξωτερικών
  3. Υπουργείο Οικονομικών
  4. Υπουργείο Τουρισμού
  5. Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
  6. Υπουργείο Παιδείας
  7. Υπουργείο Δικαιοσύνης,
  8. Υπουργείο Εργασίας
  9. Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
  10. Υπουργείο Μεταφορών και Περιβάλλοντος
  11. Υπουργείο Ναυτιλίας
  12. Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Τα παρακάτω δεν χρειάζονται και οι δραστηριότητές τους πρέπει να ενσωματωθούν σε άλλα Υπουργεία.

Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Υπουργείο Πολιτισμού

Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής

Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης

Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

 

Δείτε επίσης:Υπουργεία επί Κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα το Σεπτέμβριο 2015.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*