Προβληματικοί οι φωτογράφοι.

4 Ιούλ 2015 από

WP_20150627_Β127Προβληματικοί οι φωτογράφοι.

Οι επαγγελματίες φωτογράφοι ίσως σας δώσουν κάποιες (… ακριβοπληρωμένες) φωτογραφίες από το Γάμο σας ή τα Βαφτίσια του παιδιού σας, αλλά τις περισσότερες φορές θα σας έχουν χαλάσει όλη τη μαγεία της τελετής. Διαλέξτε τους λοιπόν προσεκτικά ή μην τους καλείτε καθόλου και αφήστε έναν καλό φίλο να σας αποθανατίσει. Διαφορετικά κάντε μια ειδική συμφωνία να είναι πολύ διακριτικοί και να μην βγαίνουν μπροστά. Η σημερινές τεχνολογίες έχουν προοδεύσει τόσο που ακόμα και με ένα κινητό τηλέφωνο μπορεί κανείς να φωτογραφίζει άνετα από μακριά. Αν μάλιστα ο φωτογράφος έχει τις πανάκριβες φωτογραφικές μηχανές με τους τεράστιους τηλεφακούς, που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες θα μπορούσαν ακόμα και από το καμπαναριό να φωτογραφήσουν τη βέρα στο χέρι της νύφης.
Και όμως δεν το κάνουν. Για έναν περίεργο λόγο, ακατανόητο σε εμάς, μπαίνουν μπροστά από νεόνυμφους, παπάδες και μωρά, ώστε οι καλεσμένοι να βλέπουν συνέχεια την πλάτη τους ή στην καλύτερη περίπτωση τη φάτσα τους.
Ακόμα και τα φλας, που αναβοσβήνουν συνεχώς, δεν είναι απαραίτητα με τη σημερινή τεχνολογία, με την οποία, έστω με το δικό μου φτηνό κινητό, βγαίνουν καθαρές φωτογραφίες ακόμα και σε ημίφως.

WP_20150627_Α82

Αποθανατίζει και το Ευαγγέλιο!

WP_20150627_Α88

Αντί του παπά ο φωτογράφος

 

 

 

 

 

 

 

Πέραν αυτού παρατήρησα επίσης ότι βγάζουν συνεχώς τα πορτρέτα των νεόνυμφων, των κουμπάρων και των νονών. Το τι λόγο έχει αυτό, μόνο αυτοί κατανοούν. Γιατί όποιος θέλει ένα πορτρέτο του, ή ποζάρει στο τέλος της τελετής σε κάποιο σημείο με ωραίο φόντο ή πηγαίνει σε φωτογραφείο. Δεν περιμένει να του βγάλουν αυτοί καμιά 25αριά πορτρέτα με φόντο τον κόσμο ή το Ιερό του Ναού.
Αλλά ακόμα και οι επαγγελματίες ρεπόρτερ φροντίζουν να μας αγανακτούν. Δείτε μια ολιγόλογη συνέντευξη του Προέδρου της Δημοκρατίας ή του Πρωθυπουργού και θα αγανακτήσετε με τα άπειρα και έντονα κρικ, κρικ, κρικ, κρικ, των φωτογραφικών μηχανών, σε ένταση που μας εμποδίζουν να ακούσουμε τι λένε οι επίσημοι. Δεν είναι κατάσταση αυτή, ειδικότερα όταν στις μοντέρνες φωτογραφικές μηχανές ο ήχος αυτός είναι πρόσθετος ηλεκτρονικός, για διευκόλυνση και μόνο του φωτογράφου και μπορεί να αποσυντονιστεί με την αντίστοιχη επιλογή. Φωτογραφικές μηχανές με κλείστρο δεν νομίζω να υπάρχουν πλέον παρά μόνο ως μουσειακά ενθύμια.
Αν λοιπόν αποφασίσετε να μισθώσετε φωτογράφο, συμφωνήστε να μην τον βλέπουν οι καλεσμένοι. Αλλιώς αχρείαστος να ‘ναι.
Λ.Κ.

WP_20150627_Α71

Που να είναι η νύφη;

WP_20150627_Α70

 

 

 

 

 

WP_20150627_Α126

Και στο χορό μπροστά

Πορτρέτα συνεχώς

Πορτρέτα συνεχώς

Σχετικά άρθρα

Μοιραστείτε το

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*