Προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

14 Μαρ 2013 από

OYKOYKOYKΠρος τον κ. Υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια.

Αθήνα 7.3.2013

Κύριε Υπουργέ,

Όπως ακούμε, αποτελεί ποινικό αδίκημα η συμμετοχή Κουκουλοφόρων σε συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, συγκρούσεις με την αστυνομία και άλλα τέτοια.

Δεν διαφωνώ καθόλου, γιατί πιστεύω ότι ο καθένας μας, ως πολίτης ενός δημοκρατικού κράτους πρέπει να έχει το θάρρος να εκφράσει επώνυμα τη γνώμη του ή να αναλαμβάνει την ευθύνη για τις όποιες πράξεις του.

Μόνο όσοι εν γνώσει τους ενέχονται σε ποινικά διώξιμες πράξεις, προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από τη ανωνυμία που προσφέρει η Κουκούλα.

δενδιαςΜε το σκεπτικό αυτό όμως μου δημιουργούνται ερωτηματικά εδώ και μερικά χρόνια,. για τον λόγο που όλοι οι προστάτες της έννομης τάξης, τα αστυνομικά όργανα δηλαδή, εμφανίζονται πάντοτε και παντού ως Κουκουλοφόροι.

Με Κουκούλες δηλαδή που έχουν ανοίγματα για τα μάτια και το στόμα ή στην ηπιότερη, πιο δικαιολογημένη ίσως εμφάνισή τους, με κράνη που κρύβουν τα χαρακτηριστικά τους.

Αναρωτιέμαι πως εσείς ως Υπουργός ενός Υπουργείου, που η ονομασία του αναφέρεται στη «Προστασία του Πολίτη», ανέχεστε κάτι τέτοιο.

επιθετικοιΜήπως θα έπρεπε να σκεφτείτε τις επεκτάσεις αυτών των συνηθειών στη διαμόρφωση μιάς άκρως αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς, τόσο για τους πολίτες, όσο και για τα όργανα της τάξης (;;;).

Παλαιότερα οι Έλληνες Αστυνομικοί έφεραν εμφανέστατα έναν αριθμό αναγνώρισής τους, δηλώνοντας με τον τρόπο αυτό τη νομιμότητα κάθε πράξης τους.

Σήμερα τα «όργανα της τάξης» κρύβουν τα χαρακτηριστικά τους, σαν να δηλώνουν με την τακτική τους αυτή, ότι προφανώς γνωρίζουν εκ των προτέρων, πως οι μετέπειτα ενέργειές τους θα είναι παράνομες, ώστε να είναι απαραίτητη η ανωνυμία που προσφέρει η Κουκούλα.

Σας θυμίζω ότι οι Άγγλοι Αστυνομικοί, όχι μόνο ήταν πάντοτε αναγνωρίσιμοι, ήρεμοι, αξιοπρεπείς και συγκεκριμένοι απέναντι στον πολίτη, αλλά και άοπλοι, αποκλείοντας με αυτές τις συμπεριφορές κάθε επιθετικότητα εναντίων τους.

_4535d.jpgΒλέποντας λοιπόν τους Πάνοπλους και Κουκουλοφόρους αστυνομικούς, ΜΑΤ κλπ, αναρωτιέται ο νομοταγής και φιλήσυχος πολίτης, μήπως και οι περίεργες αυτές τακτικές αποβλέπουν σε ενδόμυχες σκοπιμότητες δημιουργίας τελικά μιας σοβαρότατης έντασης και κατάλυσης της έννομης τάξης.

Σας παρακαλώ λοιπόν με κάθε σεβασμό για την θέση σας, να επαναφέρετε το κράτος δικαίου και τις παλιές καλές μας συνήθειες, ώστε το κάθε Όργανο της Τάξης να είναι αναγνωρίσιμο και επομένως οι ενέργειές του απόλυτα νομότυπες. Φυσικά να απαγορεύεται η Κουκούλα και για οποιονδήποτε πολίτη, αφού ήδη η χρήση της αποδεικνύει την πρόθεση απόκρυψης των ενεργειών κάθε Κουκουλοφόρου.

Με τιμή,   Λίνος Κουντουράς

Σχετικά άρθρα

Μοιραστείτε το

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*