Προτάσεις προς Υπουργούς μας

2 Ιαν 2012 από

Προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Πετσάλνικο,

Κοινοπ.: κ. Πρωθυπουργό, κ. Πάγκαλο, κ. Βενιζέλο,

κ. Παπανδρέου,  κ. Σαμαρά

Αθήνα 3.1.2012

Αξιότιμοι κύριοι,

Από την εποχή διακυβέρνησης Ν.Δ. και μέχρι σήμερα, μας επιβάλλονται συνεχώς  νέοι, πρόσθετοι φόροι και χαράτσια, με το πρόσχημα της εξόδου από την οικονομική κρίση που μας λέτε ότι μαστίζει την Ελλάδα.  Όμως είναι κοινά αποδεκτό, από όσα τουλάχιστον μαθαίνουμε από τα ΜΜΕ και τις εμφανίσεις Υπουργών και άλλων αρμοδίων στην τηλεόραση, ότι το χρέος και τα προβλήματα συνεχώς αυξάνονται, παρ’ όλους τους υψηλόμισθους συμβουλάτορες που απασχολείτε και παρά την συνεχή, εξουθενωτική οικονομική αφαίμαξη της μεσαίας τάξης και των χαμηλοσυνταξιούχων.

Η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι, ούτε μπορεί να εξουθενώνεται μια μόνο τάξη πολιτών και άλλοι να επιβαρύνονται ελάχιστα.

Γι’ αυτό δεν σκέπτομαι να πληρώσω στο εξής τίποτα πέραν των όσων ήδη πλήρωσα, αν προηγουμένως δεν αλλάξει η αντιμετώπιση των Βουλευτών μας, των Υπουργών και των συνεργατών τους και αν δεν πληρώσουν όλοι οι Βουλευτές μας και οι Υπουργοί το 50 % του συνόλου των ετησίων εν Ελλάδι εισοδημάτων τους στο Ελληνικό Κράτος.

Πέραν αυτού βάσει των ηθικών νόμων και όχι όσων οι ίδιοι νομοθέτησαν για τα συμφέροντά τους, απαιτούνται και νέες ρυθμίσεις, που αναφέρονται παρακάτω, ώστε να συνεισφέρουν στο εξής οι εκπρόσωποί μας περισσότερα από τις δικές μας  επιβαρύνσεις του τελευταίου διαστήματος. Αυτό επιβάλλουν τα χρηστά ήθη, το λειτούργημα που ισχυρίζονται ότι εκτελούν και η κοινωνική τους θέση σε μια περίοδο μεγάλης κρίσης.

  1. Να επιστρέψουν προς πώληση όσα οχήματα δεν έχουν πληρώσει οι βουλευτές μας από δικούς τους πόρους και να μετακινούνται στο εξής μόνο με ΙΧ αγορασμένα από αυτούς τους ίδιους.
  2. Να μην επιβαρύνεται στο εξής το κράτος με κανέναν υπάλληλο ή σύμβουλο  των βουλευτών μας, πέραν μιας γραμματέως.  Αν δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις και αν δεν είναι ικανοί να «βγάλουν» τη δουλειά μόνοι τους και στο συγκεκριμένο χρόνο εργασίας (όπως ο κάθε εργαζόμενος) ας ρωτήσουν φίλους τους (όπως κάνουμε και εμείς) ή αν δεν έχουν φίλους και ικανότητα ας παραιτηθούν.  Άλλωστε από το κακό στο χειρότερο πηγαίνει η Ελλάδα, παρ’ όλους τους συμβούλους, αν όχι εξ’ αιτίας τους.
  3. Να επιβαρυνθούν όλες ανεξαιρέτως οι απολαβές τους και αναδρομικά αυτές του προηγούμενου έτους, με το ίδιο ποσοστό που επιβαρυνόμαστε εμείς
  4. Να απαγορευτεί η διπλή συνταξιοδότηση, όπως και σε εμάς (είμαι συνταξιούχος του ΤΣΜΕΔΕ) και να χορηγείται σύνταξη στα 67 έτη, μετά από 35 χρόνια υπηρεσίας από το Ταμείο του επαγγέλματός τους, με  απλό συνυπολογισμό στα εργασιακά τους χρόνια των ετών που υπήρξαν βουλευτές. Όσοι δεν έχουν κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα από εργασιακή σχέση, να μη δικαιούνται σύνταξης ακόμα και μετά από πολλά χρόνια βουλευτικού  αξιώματος, αφού αυτό δεν αποτελεί εργασία αλλά προσφορά, ενώ οι ίδιοι θα πρέπει στην περίπτωση αυτή να εμφανίζονται ως προφανώς ανεπάγγελτοι.
  5. Το ίδιο να ισχύει και για τους Δημάρχους, Περιφερειάρχες και λοιπούς Δημόσιους Λειτουργούς, αφού όλα αυτά τα αξιώματα δεν είναι επαγγέλματα.
  6. Να μην υπάρχει αστυνομική φρούρηση των βουλευτών και υπουργών.  Αυτός τον οποίο εκλέγουμε ως καλύτερό μας για να μας εκπροσωπεί και να λύνει τα  προβλήματα του Έθνους καλύτερα από εμάς, δεν μπορεί να μας φοβάται, εκτός και αν μας έχει κοροϊδέψει και φοβάται την οργή των απατημένων συμπολιτών του.
  7. Να διακοπεί κάθε βουλευτική αποζημίωση ή παροχή, έως ότου βγει η Ελλάδα από την κρίση.  Διότι δεν είναι δυνατόν να πληρώνουν οι φτωχοί και αμέτοχοι για αποφάσεις άλλων, που μας οδήγησαν σε αυτό το χάλι, ενώ οι υπαίτιοι (ως φορείς και όχι μεμονωμένα ως συγκεκριμένα εκάστοτε άτομα) να απολαμβάνουν προνόμια.  Όποιος θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα, ας το κάνει στη δύσκολη αυτή στιγμή χωρίς απολαβές.

Θα πληρώσω επομένως πολύ ευχαρίστως όλους τους επιπλέον φόρους που μας επιβάλονται, ως Έλληνας νομοταγής πολίτης και προκειμένου να βοηθήσω την Πατρίδα μας, όμως μόνο όταν ισχύσουν τα παραπάνω για τους βουλευτές μας, που πιστεύω ότι θα τα αποδεχθούν με ευχαρίστηση, ως παραδειγματικοί πατριώτες.

Διαφορετικά δεν δέχομαι να επιβαρύνομαι μονομερώς εγώ ο πολίτης, όσο θα  βρίσκονται στο απυρόβλητο οι υπεύθυνοι για τις εξελίξεις, έστω και αν αυτοί ευθύνονται μόνο για την παθητική τους στάση και την ανοχή τους σε τυχόν αντισυνταγματικά ή ανήθικα μέτρα.

Άλλωστε οι Υπουργοί αλλά και οι Βουλευτές μας ορκίζονται πίστη στο σύνταγμα και αν πιστέψουμε τους συνταγματολόγους είναι πλέον επίορκοι, με όλες τις επιπτώσεις που προβλέπει ο σχετικός νόμος για την ψευδορκία. Νόμος που οι ίδιοι έχουν ψηφίσει.

Και για να μη μας κοστίζουν σε περίοδο κρίσης οι εκάστοτε εκλογές τα γνωστά τεράστια ποσά, προτείνω να χορηγείται στον κάθε υποψήφιο, ένας συγκεκριμένος χρόνος ομιλίας στη Κρατική και μόνο  Τηλεόραση, ίδιας διάρκειας για κάθε υποψήφιο, επιφανή ή όχι και να απαγορευτούν όλες οι συγκεντρώσεις οι ομιλίες τα διαφημιστικά φυλλάδια, το μοίρασμα ψηφοδελτίων και κάθε άλλη παρόμοια τριτοκοσμική συμπεριφορά.  Μια τέτοια ρύθμιση θα ήταν αντάξια και της Αρχαίας Ελληνικής – Αθηναϊκής μας δημοκρατίας, ενώ θα δημιουργούσε ένα αξιοζήλευτο πρότυπο για πολλά άλλα κράτη.

Τα έξοδα θα μειωθούν επίσης εάν ο καθένας ψηφίζει στην πόλη διαμονής του, πράγμα πολύ εύκολο την εποχή των Υπολογιστών.

Γενικότερα πιστεύω ότι όσα έξοδα οι αιρετοί μας θεωρούν απαραίτητα για γραφεία, προεκλογικές δραστηριότητες και εκστρατείες (!) δεν πρέπει να αφορούν το Ελληνικό Κράτος. Όποιος θέλει ας πολιτευτεί με δικά του έξοδα. Όσο για το επιχείρημα ότι έτσι θα πολιτεύονται μόνο οι πλούσιοι, σημειώνω, ότι οι παροχές δίδονται μόνο στους ήδη εκλεγμένους βουλευτές και κόμματα, αλλά ποτέ σε όποιον  για πρώτη φορά θα θέσει υποψηφιότητα.  Εμποδίζονται έτσι στην ουσία οι νέοι υποψήφιοι υπέρ των παλαιών. Γι’ αυτό ένα ευνομούμενο κράτος θα υπάρξει μόνο αν απαγορευτούν όλα αυτά τα έξοδα και δίδεται μόνο συγκεκριμένος χρόνος ομιλίας, ίδιος σε όλους από το κρατικό κανάλι, για να απευθυνθούν έτσι και μόνο έτσι στους  ψηφοφόρους τους.

Άλλωστε όποιος αποδεδειγμένα βοηθήσει στην εξυγίανση του κράτους μας δεν χρειάζεται πολυέξοδες προεκλογικές καμπάνιες και ομιλίες στις πλατείες, ούτε κομματικό μηχανισμό για να τον στηρίζει.  Ο Έλληνας θα το γνωρίζει, θα το αναγνωρίζει και θα τον επανεκλέγει κάθε φορά, ακόμα και χωρίς όλα αυτά.

Ας ελεγχθεί τέλος το πόθεν έσχες για όλες τις αγορές που έκαναν από την ημέρα που έγιναν βουλευτές μέχρι σήμερα, και να κατασχεθούν χωρίς εξαίρεση όλα όσα δεν καλύπτονται από φορολογημένα έσοδά τους.  Αυτό διότι ακούσαμε πολλές φορές ότι τα ετήσια έξοδα των βουλευτών μας υπερβαίνουν σημαντικά τη βουλευτική τους αποζημίωση.  Συνεπώς δεν είναι δυνατόν να χρηματοδότησαν από τα βουλευτικά τους έσοδα καμία αγορά ή απόκτηση περιουσιακών στοιχείων που δεν προέρχονται από κληρονομιά συμβολαιογραφικά καταχωρημένη, από φορολογημένη δωρεά ή από δηλωμένα έσοδα.

Αν όλα αυτά γίνουν, θα πληρώσουμε όλοι μας ευχαρίστως, ακόμα και αν πεινάσουμε. Αν όχι, τότε κάτι άρρωστο υπάρχει στην όλη κατάσταση και δεν νομίζω πως κάποιος θα θελήσει να το διατηρήσει επ΄ άπειρον.

Εν αναμονή ενεργειών σας,.

Μετά τιμής,

Λίνος Κουντουράς

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*