Στον Άγιο Βασίλη.

25 Δεκ 2018 από

Αγαπητέ Άγιε Βασίλη.  

Θέλουμε να έχουμε ένα καλό εισόδημα, γιατί ήδη φάγαμε τα όσα είχαμε και τώρα ζούμε από τα δανεικά.

Θέλουμε να μην φορολογούμε τρελά τις παραγωγικές μας μονάδες, γιατί έτσι φεύγουν στο εξωτερικό τα εργοστάσιά μας ή κλείνουν και τα λίγα που ακόμα υπάρχουν.  Και να μην τα κάνουν όλα αυτά απλά για να αρπάξουν κανέναν φόρο παραπάνω και ας γίνει ότι θέλει !  Για δείτε πόσα εργοστάσια είναι πλέον μισογκρεμισμένα, όπως αυτό του Σουρλάγκα, με εκατονταετή ιστορία, στον κόλπο της Γέρας στη Μυτιλήνη.  Στήθηκε το 1904, ως το μεγαλύτερο βυρσοδεψείο των Βαλκανίων, με καλυμμένη έκταση 32 στρεμμάτων και σήμερα είναι ένα εγκαταλελειμμένο ερείπιο.  

Θέλουμε να βοηθούμε ως κράτος στον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, αντί να τις κλείνουμε μέσω φορολογίας και με καθημερινά εμπόδια από το λεγόμενο Δημόσιο. Των υπαλλήλων δηλαδή που το έχουν κατακλύσει και οι οποίοι συνήθως προσλήφτηκαν με κάποιο “μέσο”.

Θέλουμε να μην είναι στόχος όλων όσων προσβλέπουν σε μια θέση στο Δημόσιο, η τεμπελιά, η λούφα και η μίζα για κάθε υπηρεσία προς τον πολίτη. Θέλουμε να παύσουμε εμείς όλοι να τους επιβραβεύουμε με κάθε τρόπο, αποδεχόμενοι ως προϊστάμενοί τους ή ως πολίτες τη μηδαμινή παραγωγικότητά τους.  

Θέλουμε να προωθούνται τα καλά αλλά φθηνά ελληνικά προϊόντα, να μην υπονομεύουμε  την ανταγωνιστικότητά των εταιρειών και να μην εμποδίζουμε τις εξαγωγές μας, εξυπηρετώντας συμφέροντα, γιατί έτσι δεν πωλούνται πια τα ελληνικά προϊόντα ούτε μέσα στην ελληνική αγορά, αλλά να εισάγονται τα πάντα από το εξωτερικό.

Ας μην θεωρούμε πλέον το κάθε κέρδος πηγή απίστευτης φορολογίας, ώστε να εμποδίζονται οι επενδύσεις, αφού έτσι οδηγούμε τις επιχειρήσεις σε μαρασμό και μαζικές απολύσεις ή σε χαμηλές αμοιβές των εργαζομένων.

Να σταματήσουμε να εμποδίζουμε με κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο την ανάπτυξη υγειών επιχειρήσεων και την εγχώρια παραγωγή. Να καταλάβουμε πως έτσι  προωθούμε τις εισαγωγές και συνεπώς την εμπορική σε εμάς κυριαρχία των ξένων, οι οποίοι όμως βγάζουν όλα τα κέρδη τους στο εξωτερικό και στερούν χρημάτων την ελληνική Αγορά.

Θέλουμε να μην πιστεύουν πια οι εργαζόμενοι στις απεργίες, στάσεις εργασίας, καταλήψεις, κοπάνες, νωθρότητα, τσαπατσουλιά και στις συνεχείς εκδηλώσεις μίσους προς τους εργοδότες, γιατί κακώς έμαθαν να θεωρούν βλακεία την εργατικότητα και την συμπαράστασή στην επιχείρηση που τους δίνει ψωμί. Ας καταλάβουν επιτέλους ότι έτσι οδηγούνται μόνο στη δική τους μιζέρια και ανεργία.

Θέλουμε να παύσει το δημόσιο να κατασπαταλά χωρίς σύνεση και σκέψη τα έσοδα από τη φορολογία, σε προεκλογικές δαπάνες, σε έργα βιτρίνας ή σε αθρόες προσλήψεις σκοπιμότητας και όχι πραγματικών αναγκών.  Να μην χαρίζει πλέον μεγάλα ποσά ή οφειλές σε υμετέρους και σε άχρηστες επιδοτήσεις, ούτε να δίνει δανεικά και αγύριστα, δημιουργώντας  υποαπασχολούμενους.  Έτσι διαιωνίζει την αντιπαραγωγική δομή της δημόσιας διοικήσεως και διατηρεί τη χρονοβόρα και δαπανηρή γραφειοκρατία, που μέσω αυτής εξασφαλίζονται οι μίζες των υπαλλήλων.

Δεν θέλουμε πια να αποτελεί ο δανεισμός από το εξωτερικό, τη μοναδική οικονομική μας διέξοδο, αφού έτσι δανειζόμαστε συνεχώς δισεκατομμύρια € από τους ξένους, απλά και μόνο για να πληρώσουμε τους ανατοκισμούς προηγούμενων δανείων.

Θέλουμε να αποφασίσουμε ότι με μια τέτοια οικονομική οργάνωση της Ελλάδας, την οποία προωθούν τα ξεφτέρια μας που μας διοικούν (ή μήπως απλά μας δυναστεύουν;) δεν  θα γλυτώσουμε την τύχη του  Τιτανικού.  Ας το καταλάβουμε εμείς, γιατί αυτοί μάλλον δεν το πιστεύουν, αφού έχουν φροντίσει να στείλουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, ενώ αφήνουν εμάς, που ως κορόϊδα εξακολουθούμε να τους ψηφίζουμε, να καταποντιστούμε, χορεύοντας και τραγουδώντας όλοι μαζί, όπως τότε οι επιβάτες του.

Και ας κατανοήσουμε ότι ήδη βυθιζόμαστε, ενώ οι ξένοι βαρέθηκαν την ανικανότητα ή τις κομπίνες των ιθυνόντων μας και περιορίζονται πλέον σε ανούσιες προτροπές.

Ευτυχισμένο λοιπόν αγαπητέ Άγιε Βασίλη να είναι το 2019, εύχεται σε όλους το “neanika.com” και καλά μυαλά ή μάλλον καλή γνώση, γιατί μυαλό έχει και ο κόκορας, ακόμα και η κότα !

 «Καλή Χρονιά λοιπόν με τους ίδιους και με μια από τα ίδια.»

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*