Σχολιάζοντας την επικαιρότητα.

6 Αυγ 2015 από

imagesΧΡ copyΣχολιάζοντας την τρέχουσα επικαιρότητα.

Τρέχουν καλοκαιριάτικα οι πολιτικές εξελίξεις, αδιαφορώντας ακόμα και για τα σεβαστά σε άλλες εποχές «μπάνια του Λαού». Και ο κόσμος, ο Λαός, όπως συνηθίζουν να τον αποκαλούν οι πολιτευτές, τάχει χάσει. Γιατί όπως είπε σε συνέντευξή του ο πρώην Ιταλός Ευρωβουλευτής Τζουλιέτο Κιέζα, οι άνθρωποι δεν είναι πια σε θέση να αφομοιώσουν έναν τόσο τεράστιο όγκο πληροφοριών σε τόσο σύντομα χρονικά διαστήματα. Και έτσι αντί με την αυξημένη πληροφόρηση να λειτουργεί σήμερα καλύτερα η Δημοκρατία, βρεθήκαμε μεθοδευμένα στο άλλο άκρο, αυτό της παραπληροφόρησης. Διότι η Ελίτ των πέντε-έξι ψυχοπαθών, που με απίστευτη απληστία θέλουν να κυβερνούν τον κόσμο, είχε εναλλακτικές λύσεις και για αυτή την περίπτωση. Όταν δηλαδή η πρόσβαση στην πληροφόρηση ήταν τέτοια, που θα μπορούσε ο κάθε πολίτης να είναι πλήρως ενημερωμένος, ώστε να αποφασίζει αντκειμενικά σε θέματα πολιτικής, αύξησαν τόσο την ροή πληροφοριών, που κανείς πλέον να μην μπορεί να παρακολουθήσει τα δρώμενα, αλλά να κατευθύνεται εντέχνως από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ στο τι πρέπει να πιστεύει.
Από τις αρχές του 2015 μέχρι σήμερα μας βομβαρδίζουν όλα τα διαπλεκόμενα κανάλια με απίστευτο καταιγισμό πληροφοριών. Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και η ΕΡΤ, που δεν ντρέπεται να παραμερίζει την κυβέρνηση που την ξαναέφερε στο προσκήνιο μετά την αφάνεια της παράνομης κατάργησής της από τους προηγούμενους, δίνοντας το λόγο συνεχώς στην αντιπολίτευση και σταματώντας ξαφνικά τον Καμμένο, ενώ μιλούσε, για να ξαναδείξει για 4η φορά το ΠΟΤΑΜΙ.

Εντός του 2014

Εντός του 2014

Βγήκε λοιπόν η κα Γεννηματά (αχθοφόρος ενός μεγάλου ονόματος, είχε πει παλαιότερα για κάποιον Βενιζέλο της ιδίας παράταξης ο Γεώργιος Παπανδρέου) και με επίκαιρη ερώτησή της στη Βουλή ζητούσε εξηγήσεις από τον Πρωθυπουργό για το plan B του Βαρουφάκη. Την ύπαρξή του θεωρούσε περίεργη, μη αναγκαία και επιζήμια η κυρία αυτή, που πρόσφατα ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας. Φανταστείτε λοιπόν τι άμυνα θα είχε η Χώρα μας με υπουργό που να πιστεύει ότι τα εναλλακτικά αντίστοιχα πλάνα, όπως ίσως και για την Άμυνα της χώρας μας, είναι περιττά ! Τι άλλο δεν θα δούμε από τους «ηγέτες» μας.
Ψάχνοντας λοιπόν το τι ακριβώς ήταν αυτό το πλάνο, το βρήκα απόλυτα ενδιαφέρον, αφού έδινε σε κάθε επιχείρηση και στον κάθε Έλληνα τη δυνατότητα να πραγματοποιεί πληρωμές σε € (ή και Δραχμές) ακόμα και αν έκλειναν οι τράπεζες, ενώ τώρα που έκλεισαν χωρίς το plan B τρέχαμε καθημερινά στα ΑΤΜ για να παίρνουμε 60 € την ημέρα ή 50 λόγω έλλειψης 20άευρων.
Όσο για την … έντεχνη αγανάκτηση λόγω υποκλοπής των ΑΦΜ από τον Υπουργό οικονομικών (!!) Βαρουφάκη τι να πει κανείς, όταν ο κάθε υπαλληλίσκος, τραπέζης, δημοσίου, δημοτικής υπηρεσίας ακόμα και επιχειρήσεων, σου το ζητάει σε κάθε συναλλαγή. Ενώ λοιπόν όλοι αυτοί στη γειτονιά μου κάπου έχουν γραμμένα τα ΑΦΜ μας, αγανακτήσαμε επειδή τώρα τα συνέλλεξε δήθεν ο υπουργός; Πολύ δούλεμα πέφτει από τους αρμόδιους Βουλευτές, δημοσιογράφους και Ευρωπέους. Δεν νομίζετε; Θύμωσαν άλλωστε και επειδή δεν γνώριζε το plan B η κα Σαββαΐδου της Ανεξάρτητης πλέον (με εντολή Τρόϊκας, ώστε να μην μπορεί να απολυθεί) Αρχής Εσόδων, που όχι μόνο ξέρει τα ΑΦΜ των Ελλήνων αλλά ψιθυρίζεται πως τα έχει δώσει και στην Τρό-κτ-ϊκα (kontranews 2.8.15) Νομίζω ότι με τη στενή της συνεργασία με τους … θεσμούς, καλώς δεν έπρεπε να το ξέρει, γιατί τα πλάνα Β, C, D κλπ σε όλα τα κράτη της Γης παραμένουν μυστικά. Αν τα γνώριζαν οι αντίπαλοι εκ των προτέρων, θα λάμβανα τα μέτρα τους και η αποτελεσματικότητά τους θα ήταν μηδενική. Οι πανέξυπνοι Ελληνάρες που ασκούν κριτική, ας ζητήσουν από τον Σόϊμπλε και τη Μέρκελ να τους πουν έστω ένα πλάνο, από τα πολλά και διάφορα πλάνα που είχαν επεξεργαστεί για να μας αντιμετωπίσουν και θα γελάσουμε με την απάντηση που θα πάρουν. Τι κρίμα να μην έχουμε στην Ελλάδα μια αρμαθιά έξυπνους πραγματικούς πατριώτες, αλλά να λειτουργούν οι περισσότεροι σύμφωνα με το βραχυπρόθεσμο προσωπικό τους συμφέρον.
Κατακαλόκαιρο λοιπόν μας την πέφτουν οι Τροϊκανοί, που μετονομάσανε Θεσμούς – για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια – και σήμερα Καντρίλια (Quadriga), καθότι είναι πλέον τέσσερις, αυξημένοι κατά μία κυρία από τα Καρπάθια. Ναι τα βουνά του Κόμη Δράκουλα, γι’ αυτό και Δρακουλέσκου για μερικούς (kontranews 2.8.15).

DSC00829Ήρθαν λοιπόν ζητώντας περισσότερους ελέγχους και περισσότερη φτώχια, ενώ δεν δέχονται να μας δώσουν εγγράφως το πώς εντός 5 ετών το συνολικό χρέος του Ελληνικού δημοσίου έφτασε από 170 δις τα 800 και βάλε (αναλύσεις καθηγητή οικονομικών κ. Βάμβουκα). Πέραν αυτών ζητούν και κάποια άλλα 10 ή 20 δις οι τράπεζες για να … μην κουρέψουν τις καταθέσεις μας. Όμως οι συντάξεις, οι καταθέσεις, τα ομόλογα κλπ των Ελλήνων δεν είναι δικά τους. Δικά μας είναι, εμείς τα αποταμιεύαμε και όποιος παίρνει ξένα χρήματα είναι κλέφτης ή ληστής. Γιατί άραγε δεν κούρεψαν και ομόλογα των ξένων «επενγδυτών» παρότι η κάθε διαφήμιση τονίζει πως η αγορά ομολόγων εμπεριέχει κινδύνους; Ούτε φυσικά τόλμησαν να αγγίξουν τα Ελληνικά ομόλογα της ΕΚΤ, η οποία μάλιστα τα αγόραζε στο 40 % της αξίας τους και μας τα πουλούσε στο 100 % ! Τόσο καλά. Κατά τα άλλα οι Γερμανοί εργαζόμενοι πληρώνουν τους τεμπέληδες Έλληνες.
Από το πρωί μέχρι το ξημέρωμα λοιπόν για τη διαπραγμάτευση και τα μνημόνια, όμως κανείς, κυβέρνηση και κανάλια και παρά την απίστευτη ροή πληροφοριών, δεν έκαναν το αυτονόητο: Να μας πουν με λίγες σταράτες κουβέντες, πόσα δις έδωσε ο Έλληνας φορολογούμενος στις τράπεζες και γιατί εξακολουθούν να μην μας ανήκουν. Κανείς δεν μας είπε από επίσημα χείλη, τα πέντε ουσιαστικά νούμερα: Πόσα είναι σήμερα τα χρέη μας, πόσα από αυτά έχουμε ήδη αποπληρώσει, πόσα πήραμε στα χέρια μας (όχι εγγραφές στα Computers) πόσα από το χρέος αυτό είναι τόκοι και επιτόκια και τέλος πόσα επιπλέον χρωστάει το κράτος από εδώ και από εκεί. Είναι δυνατόν να σου λένε ότι χρωστάς και να μην ρωτάς από τι τα χρωστάω και να μην αντιπαραθέτεις ταυτόχρονα το τι χρωστούν σε εσένα οι ίδιοι οι αιτούντες;
Και τώρα τι προβλέπεται; Μάλλον τίποτε ως προς τα Εθνικά μας οικονομοτεχνικά θέματα. Όλοι είναι αφοσιωμένοι στα εσωκομματικά τους. Ο Τσίπρας θα κάνει εκλογές για να απαλλαγεί από τους διαφωνούντες, ο Μεϊμαράκης δεν τις θέλει για να παραμείνει αρχηγός της ΝΔ, ο Βενιζέλος προώθησε την κα Γεννημετά για να εξακολουθήσει να κυβερνά το ΠΑΣΟΚ αν και παραιτηθείς, ο Κουβέλης (τον θυμάται κανείς;) ξαναεμφανίζεται, το ΚΚΕ στην αντιπολίτευση των αριστερών, πιστό στο σφυροδρέπανο της εποχής του Λένιν, και το ΠΟΤΑΜΙ σε αγωνιώδεις προσπάθειες για να αντικαταστήσει τον Καμμένο, που ενοχλεί πολύ ως Υπουργός Αμύνης με σταθερές Εθνικές απόψεις, ώστε να βρεθεί κάποια κυρία στη θέση αυτή και να είμαστε ευάλωτοι όσο ποτέ.

Έτσι θα μας ήθελαν.

Έτσι θα μας ήθελαν.

Άλλωστε ένα από τα μέτρα στα οποία επιμένει η Τρόϊκα – συγνώμη οι Καντρίλιες – είναι να μειωθούν ριζικά οι δαπάνες εξοπλισμού και στρατιωτικών της Πατρίδας μας. Κάντε λοιπόν κανένα μπάνιο, γιατί από τα τέλη Αυγούστου και μετά θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε.

Σχετικά άρθρα

Μοιραστείτε το

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*