Τα κόκκινα δάνεια.

25 Αυγ 2016 από

louketaΤα κόκκινα δάνεια.

Διανύουμε φάση οικονομικού πολέμου, με τελικό στόχο την διάλυση της ΕΕ, γράφουν διάφοροι σχολιαστές και μοιάζει ο στόχος αυτός να μεθοδεύεται συστηματικά εδώ και πολλά χρόνια.  Αναφέρομαι στα κόκκινα δάνεια, ένα σύστημα καταδυνάστευσης των λαών από τους πανίσχυρους Αμερικανοεβραίους τραπεζίτες.

Η όλη ιστορία λοιπόν ξεκίνησε (ίσως δοκιμαστικά) από τις ΗΠΑ, με τα εκεί κόκκινα δάνεια, όπου ο κεντρικός τραπεζίτης ανέβαζε συνεχώς τα επιτόκια δανεισμού, ενώ ταυτοχρόνως αυξάνονταν η ανεργία. Έτσι οι μεροκαματιάρηδες που είχαν αγοράσει ένα σπιτάκι με δάνειο δυσκολεύονταν να αποπληρώσουν τα τοκοχρεολύσια και τα δάνειά τους έγιναν «κόκκινα».  Η τράπεζες προέβησαν σε κατασχέσεις, αρπάζοντας σπίτια από φτωχούς, 50.000 των οποίων είναι σήμερα άστεγοι, μόνο στη Ν.Υ.

Μετά ήρθε η μεθόδευση και σε εμάς, με στόχο να μας πάρουν τις περιουσίες, όπως έχουν κάνει και σε άλλα μέρη, πχ. στις Καναρίους Νήσους, όπου είχα πάει ως τουρίστας την δεκαετία του 80.  Εκεί ανήκαν όλα στους ξένους, ενώ οι ντόπιοι καθάριζαν μόνο δρόμους και αμμουδιές και στεγάζονταν σε παραγκουπόλεις ή σε σπηλιές.

Διαβάστε το βιβλίο του Άγγλου Διπλωμάτη Καρνε Ρος με τίτλο «Επανάσταση χωρίς Ηγέτες», αλλά και το βιβλίο του Γάλλου δημοσιογράφου Φρανσουά Φορεστιέ για τον Αριστοτέλη Ωνάση, που μοιράστηκε με την εφημερίδα Το Βήμα.  Θα εκπλαγείτε μαθαίνοντας το πώς λειτουργεί η πολιτική και η δημοκρατία των ΗΠΑ και όχι μόνο.  Εξ’ ίσου κατατοπιστικό είναι και το άρθρο του κ. Δημήτρη Καζάκη στην kontranews της Κυριακής 21.8.16. όπου θα μάθετε πως στη Ζιμπάμπουε το ΔΝΤ άρπαξε πρόσφατα τα πάντα, με τις ίδιες ακριβώς μεθόδους που εφαρμόζει σε εμάς και θα εκπλαγείτε.  Οι μόνοι που δεν συγκινούνται και συνεχίζουν τα συνήθη χωρίς την παραμικρή αντίδραση είναι οι κυβερνώντες μας, που δήθεν αναγκάζονται να μας φτωχοποιούν για να μας … σώσουν, διαλύοντας κάθε Ελληνική παραγωγική επιχείρηση.  Θέλουν, λένε, ξένους επενδυτές, ώστε οι εταιρείες να ανήκουν μόνο σε ξένους.

Όταν άρχισε αυτό το μεθοδευμένο κακό δημιουργίας των κόκκινων δανείων, θυμάμαι ότι πηγαίνοντας στην Τράπεζά στην οποία ήμουν πελάτης, έβλεπα να είναι όλοι οι υπάλληλοι καθημερινά απασχολημένοι με το να δίνουν αβέρτα δάνεια. Γνωρίζοντας ανθρώπους και καταστάσεις της γειτονιάς μου, αναρωτιόμουνα συχνά πώς μπορούν κάποιοι άνεργοι ή χαμηλόμισθοι να αποπληρώσουν δάνεια 10, 20 ή και πολύ περισσοτέρων χιλιάδων €;  Τους WP_20160823ΑΒ_001παρακινούσαν μάλιστα να πάρουν και δάνειο διακοπών και αναρωτιόμουν, αδαής τότε, για το τι θα ακολουθούσε, με ποια εχέγγυα δίνονταν αυτά τα δάνεια   Με κανένα προφανώς, αφού όπως αποδείχτηκε τα δάνειά τους σήμερα είναι κόκκινα.  Είναι λοιπόν απόλυτα φανερό ότι πρόκειται για μεθόδευση.  Άλλωστε προκύπτουν και άλλλα αναπάντητα ερωτήματα που κανένας πολιτικός δεν τολμάει να διερευνήσει:

  1. Γιατί ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε οι Πρόεδροι των Τραπεζών δεν φώναξαν τους Διευθυντές να τους ρωτήσουν με ποιο δικαίωμα χορηγούσαν δάνεια σε άτομα χωρίς εισόδημα και χωρίς υποθήκες ή εγγυήσεις; Κάτι τέτοιο παλαιότερα αποτελούσε αιτία απόλυσης. Πώς και τώρα έκαναν ότι δεν καταλαβαίνουν;  Μήπως επειδή είχαν τέτοιες εντολές έξωθεν; Καλά δεν τα λέω κύριοι Πρόεδροι;
  2. Γιατί έδιναν στους Διευθυντές των Τραπεζών μπόνους, ακόμα και για δάνεια που εξ ορισμού δεν θα μπορούσαν να αποληρωθούν, διακινδυνεύοντας έτσι την υπόσταση της τράπεζάς τους; Γιατί ούτε και σήμερα δεν ζητούνται ευθύνες από αυτούς που έδωσαν τα δάνεια χωρίς εγγυήσεις και γιατί δεν τους ζητάει κανείς να επιστρέψουν τα μπόνους που πήραν καταστρέφοντας την Τράπεζα που διοικούσαν;
  3. Άλλωστε και το ότι χαρίζουν δισεκατομμύρια σε ημέτερους, ενώ παράλληλα η κάθε Τράπεζα αγωνιά για ρευστό και κατάσχει σπίτια φτωχών, είναι και η απόδειξη ότι κάτι παίχτηκε και εξακολουθεί να παίζεται, εφόσον και η «αριστερή» Κυβέρνησή μας σφυρίζει αδιάφορα.

Και τώρα, με μνημόνια που στοχεύουν στην κατάρρευση της Ελληνικής οικονομίας, έχασαν τα σπίτια μας πάνω από το μισό της αξίας τους. Παράλληλα οι λεγόμενοι δανειστές, ζητούν να αγοράσουν τα ακίνητα των δανειοληπτών από τις Τράπεζες σε εξευτελιστικές τιμές κάτω από το 20 %, ενώ δεν επιτρέπεται στις Τράπεζές μας να τα διαπραγματευτούν με τους ιδιοκτήτες στις ίδιες χαμηλές τιμές. Στις τιμές αυτές, με ζημιά των Τραπεζών μας, επιτρέπεται να τα αγοράσουν μόνο οι δανειστές.  Τόσο καλά κύριοι αρμόδιοι, που προωθείτε δήθεν και χωρίς ντροπή τα συμφέροντα του Λαού μας.

Σε συνεργασία με τους ξένους δυνάστες μας, δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις – μέσω της ανεργίας του 24,5 % – για να φύγουν όσα παιδιά μας σπουδάσαμε με οικονομικές θυσίες κράτους και γονιών, για να συντελέσουν ως χαμηλόμισθοι επιστήμονες στην ανάπτυξη ξένων Εθνών. Χαρακτηριστικό είναι και το άρθρο του κ.

WP_20160810ΑΑ_009Νότη Μαριά στην kontranews της Κυριακής 21.8.16. όπου διαβάζουμε πως 427.000 Έλληνες έχουν μεταναστεύσει από το 2008 μέχρι σήμερα, με τριπλασιασμό μάλιστα του ετήσιου αριθμού τους μετά το 2014.  Με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα χάνει ετησίως σχεδόν 13 δις σε ΑΕΠ και 9,1 δις σε φόρους.  Αυτές οι απώλειες δεν φαίνεται να προβληματίζουν τους εξαιρετικούς κυβερνώντες μας, που ίσως ελπίζουν να τις αναπληρώσουν από μια νέα φορολογία των συνταξιούχων.  Όσο για την Αντιπολίτευση, την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τα κόμμτα δηλαδή των απογόνων μεγάλων ονομάτων, ανίκανοι στο να καταρτίσουν μια δική τους δεσμευτική εναλλακτική λύση, ασχολούνται με σαχλαμάρες, προσπαθώντας να αρπάξουν την προσοδοφόρα καρέκλα από τους Συριζαίους.   Βρε που μπλέξαμε!

WP_20160724_005Παράλληλα οι δύο υπεύθυνοι για την αδικαιολόγητη τότε ένταξή μας στο ΔΝΤ, δεν σκοπεύουν να δώσουν περεταίρω εξηγήσεις. Ο μεν ΓΑΠ στο απυρόβλητο, ο δε Αντρέας Γεωργίου, πρώην υπάλληλος του ΔΝΤ, ο οποίος κατηγορείται για παραποίηση στοιχείων, ζει πλέον στις ΗΠΑ και αντεπιτίθεται απειλώντας ότι «αν γίνει η δίκη του, τότε θα … κινδυνεύσει η μείωση του Ελληνικού χρέους».  Ταυτόχρονα η έγκυρη Γερμανική εφημερίδα (Frankfurter Allgemeine Zeitung) χαρακτηρίζει την ενδεχόμενη παραπομπή του Γεωργίου «πολιτική πράξη» με επιπτώσεις (!!) στην οικονομία μας !  Γιατί άραγε μια τόση πρεμούρα από παντού;

Όσο για τις ΗΠΑ, αυτές από τον πόλεμο και μετά ευημερούν κόβοντας τρισεκατομμύρια $, ως χαρτονομίσματα χωρίς αντίκρισμα σε χρυσό, ενώ ο Σόϊμπλε και Co το απαγορεύουν στην ΕΕ για το €.  Παρ’ όλα αυτά η Αμερική βρίσκεται κοντά στη χρεοκοπία και αλληθωρίζει προς έναν ολοκληρωτικό πόλεμο κατά της Ρωσίας, μήπως  δημιουργήσουν έτσι νέα – σωτήρια για αυτούς – δεδομένα.

Όμως όλα αυτά είναι επουσιώδη, αφού ο Πρωθυπουργός μας ζήτησε πολλά και διάφορα από την ΕΕ, με «σαφές μήνυμα»,  που όμως ακούστηκε μόνο σε εμάς τους … ιθαγενείς (σαν τις χάντρες που τους έδιναν οι αποικιοκράτες για να τους αρπάξουν τα πολύτιμα διαμάντια και τον χρυσό) αντί να βγει και να απαιτήσει τα αυτονόητα από το WP_20160812ΑΑ_007Ευρωκοινοβούλιο.

Εμείς οι ψηφοφόροι βέβαια στον Κόσμο μας, ενώ η Ευρώπη ασχολείται πλέον με τον Ερντογάν, που ίσως ΘΑ επαναφέρει την θανατική ποινή, ενώ καθόλου δεν ενοχλούνται από τις ΗΠΑ όπου διατηρείται ανέκαθεν και όπου καθημερινά δολοφονούνται μαύροι από αστυνομικούς με την ανοχή του κράτους.  Ο Φαρισαϊσμός στην αποθέωσή του.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*