Το ψέμα πάει σύννεφο

17 Απρ 2012 από

Το ψέμα πάει σύννεφο

Μη φοβάστε τους δυνατούς. Είμαστε πολλοί.

Η παγκοσμιοποίηση αποβλέπει στην υποταγή των Λαών σε λίγους πάμπλουτους τραπεζίτες.  Ο στόχος αυτός οργανώθηκε με επιτυχία  μέσω του ΔΝΤ σε όλα τα κράτη της Νοτίου Αμερικής, της Ανατολικής Ευρώπης, και της Ανατολικής Ασίας.

Όμως η οικονομία όσων κρατών κάλεσαν το ΔΝΤ διαλύθηκε και έκτοτε ο Λαός τους ζει μέσα στη φτώχια και τη δυστυχία.

Κανείς δε λέει στους οικονομολόγους, καθηγητές των ΑΕΙ μας και αποφοίτους των περίφημων Αμερικανικών πανεπιστημίων, οι οποίοι δήθεν δεν καταλαβαίνουν, ότι οι επενδυτές δεν προσελκύονται με μισθούς πείνας, αλλά με την αναπτυξιακή φορολογική πολιτική, σαν αυτή της Τουρκίας, που έδιωξε το ΔΝΤ και τώρα έφτασε να είναι μεγάλη παγκόσμια οικονομική δύναμη, και ότι με συντάξεις Μπαγκλαντές οι επιχειρήσεις μας μαραζώνουν και με επιχειρήσεις που κλείνουν κατά εκατοντάδες, οι εισπράξεις ΦΠΑ εξανεμίζονται, το κράτος χάνει χρήματα και τα απαιτεί μετά από τους συνταξιούχους και τους χαμηλόμισθους. Τυχαίο; Δεν νομίζω.

Το 1 εκατομμύριο των ανέργων στερούν από τα Ταμεία Συντάξεων γύρω στα 1,8 δις.  Που θα βρεθούν αυτά τα χρήματα;  Τυχαίο ότι δήθεν δεν το καταλαβαίνουν και αυτό ή ότι τα ξενοίκιαστα καταστήματα, που κατά εκατοντάδες  βλέπουμε να υπάρχουν σε κάθε γειτονιά, στερούν από το κράτος το ΦΠΑ και τη φορολογία των ενοικίων. Και αυτό δεν το καταλαβαίνουν οι καθηγητάδες μας. Αλήθεια από τέτοιους φωστήρες θα μάθαιναν οικονομολογία τα παιδιά μας στα πανεπιστήμια;

Μάθαμε ότι όλα σχεδόν τα χρήματα που μας έδωσε το ΔΝΤ πηγαίνουν κατευθείαν στις ξένες τράπεζες, και μόνο ελάχιστα στα κρατικά ταμεία, ενώ οι εγκάθετοι δεν κουράζονται να μας λένε ψευδόμενοι ότι αν δεν μας βοηθήσουν οι ξένοι, δεν θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις. Παράλληλα χρηματοδοτούμε με 136 δις τις τράπεζες, οι οποίες ακόμα και φέτος έδωσαν σημαντικά κέρδη στους μετόχους τους.  Εξ’ ίσου στα νέα μέτρα, που ακόμα και σε προεκλογική περίοδο διαρρέουν, προβλέπεται ελάφρυνση των υψηλών εισοδημάτων και αύξηση των επιβαρύνσεων των χαμηλών.

Οι προβλέψεις είναι κακές, αφού προφανώς οι οικονομολόγοι καθηγητάδες μας είναι ανίκανοι να εισπράξουν οποιοδήποτε νόμιμο έσοδο, συνεχίζουν κάθε λίγο να δανείζονται με υψηλότατους τόκους και μεγαλώνουν συνεχώς τα δις που απαιτεί η Τρόϊκα να εξευρεθούν με αποτέλεσμα να ξανασκέπτονται την αφαίμαξη των φτωχών.  Μήπως όμως δεν είναι μόνο ένδειξη ανικανότητας όλα αυτά ή μήπως εντεταλμένη υπηρεσία; Ποιος να ξέρει;

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Πρόεδρος της Ν.Δ. που στο διάστημα της συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ δεν άρθρωνε λέξη διαφωνίας, αλλά τώρα θα μας πει σην ομιλία του «Ζάππειο 3» τι θα κάνει …..  μετά τις εκλογές!

Είπε κάποιος από τους υπουργούς και κομματάρχες της σημερινής Κυβέρνησης Παπαδήμου, ότι με τη χρήματοδότηση μας, η Γερμανία κέρδισε δισεκατομμύρια απο τη διαφορά τόκων; Αντ’ αυτού αφήνουν να διαδίδεται εκεί, ότι ο Γερμανός συνταξιούχος συντηρεί τον τεμπέλη Έλληνα, και οι πολιτικοί μας δεν κάνουν τον κόπο να στείλουν έστω και μια πληρωμένη διαφήμιση στις Γερμανικές εφημερίδες για διευκρινήσεις στο θέμα αυτό. Σκόπιμα μήπως επιτρέπουμε να μας κακολογούν ;

Παράλληλα τα Ελληνικά ΜΜΕ βρίζουν τη Μέρκελ και τους Γερμανούς, ως δήθεν υπαίτιους της δυστυχίας μας, ώστε να αποπροσανατολίσουν τον Έλληνα, που πρέπει να ξεχάσει ότι το ΔΝΤ δεν είναι ούτε Γερμανική, ούτε Ευρωπαϊκή μεθόδευση, αλλά Αμερικάνικη.

Δεν τους αρέσει πως σε αντίθεση με τους δικούς μας πολιτικούς, που προωθούν μέσα από την κρίση τα προσωπικά τους συμφέροντα,  ασφαλώς και οι Γερμανοί εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες, όπως η διαφορά τοκισμού (που μάλιστα αποδέχονται αδιαμαρτήρητα οι Έλληνες αρμόδιοι) αλλά αυτοί για το συμφέρον του κράτους τους. Σημαντική διαφορά νοοτροπίας, δεν νομίζετε, που όμως εμείς οι Έλληνες δεν επιτρέπεται να συνειδητοποιήσουμε.

Εξ ίσου πρέπει να ξεχάσουμε ότι η όλη καταστροφή μεθοδεύτηκε διεθνώς επί δεκαετίες.

Άρχισε στην Αλβανία όταν πήραν τα χρήματα του κοσμάκη με τις περίφημες  πυραμίδες, ενώ αργότερα σε εμάς τα πήραν με το χρηματιστήριο, στο οποίο μας  προέτρεπαν να παίζουμε και μάλιστα τα ίδια κόμματα που και σήμερα ζητούν την ψήφο μας για να μας ξανασώσουν.

Ξεχάσαμε ότι με κυβερνητικές εντολές τα κρατικά μας χρήματα έγιναν «τοξικά»  ομόλογα;  Ότι με κρατική εντολή, τα Ασφαλιστικά Ταμεία μας «επένδυσαν» σε «τοξικά» και πάλι ομόλογα και έχασαν όσα χρήματα τους είχαν εμπιστευτεί οι ασφαλισμένο; Και αναμένονται χειρότερα αφού η εγκάθετη κυβέρνησή  μας ψήφισε πρόσφατα τον απαράδεκτο νόμο που απαλλάσσει εκ των προτέρων (γιατί άραγε;) όσους διευθυντές ή προέδρους Ταμείων και Τραπεζών επενδύσουν, ακόμα και εν γννώση τους, σε ζημιογόνες «επενδύσεις». Γιατί η είδηση πέρασε στα ψιλά γράμματα και κανείς δεν ξεσηκώθηκε με τον απαράδεκτο αυτόν νόμο;  Τι πρόκειται να γίνει τον Ιούνιο;  Μήπως θα δώσουν τα υπόλοιπα χρήματα των Ταμείων στους πιστωτές μας για αποπληρωμή τόκων;

Είναι χαρακτηριστικό το ότι στο τέλος κάθε διαφήμισης για τραπεζικές επενδύσεις, υποχρεωτικά αναφέρεται ότι …. «τα χρηματιστηριακά προϊόντα έχουν ρίσκο» !

Όμως ούτε ένας υπουργός μας δεν λέει στις ξένες Τράπεζες, οι οποίες κερδοσκόπησαν με τους υπερβολικά υψηλούς τόκους των Ελληνικών ομολόγων, ότι έπαιξαν και έχασαν.  Αντίθετα οι συνταξιούχοι που δεν επένδυαν για κερδοσκοπία, αλλά αποταμίευαν για μια αξιοπρεπή σύνταξη στα γερατιά τους, επιβάλεται να χάσουν τις οικονομίες μιάς ζωής και μάλιστα με κρατική επέμβαση.

Οι εντολές μοιάζει να είναι: «φτιαχτείτε εσείς οικονομικά όσο θέλετε, αλλά βουλιάξτε το κράτος και εξουθενώστε το Λαό». Δεν εξηγείται αλλιώς ότι σε περίοδο κρίσης ο πρωθυπουργός διατηρεί 120 (ή κάτι τέτοιο) ακριβοπληρωμένους συμβούλους, οι υπάλληλοι της Βουλής (δικοί τους άνθρωποι) έχουν 16 (ή 17;) μισθούς, οι χρηματοδοτήσεις «δικών τους» ύψους εκατομμυρίων για βιβλία και επιτροπές δίνουν και παίρνουν, ότι τα κόμματα χρηματοδοτούνται σκανδαλωδώς από τις κρατικές τράπεζες και άλλα πολλά, χωρίς να επεμβαίνει η Τρόϊκα, που αντιθέτως επεμβαίνει ακόμα και στην παραμικρή δαπάνη που αφορά το Λαό, όπως πχ στο επίδομα ανεργίας. Είναι τυχαίο πως πρόσφατα η Γαλλία και η Γερμανία μείωσαν τη φορολογία, μόλις φάνηκε μια στασιμότητα της ανάπτυξης, ενώ εμείς την αυξάνουμε;  Είναι τυχαίο πως στην Ιταλία, δεν έδωσαν φέτος καθόλου χρήματα στα κόμματα και δεν θα συμμετέχουν στους επόμενους Ολυμπιακούς, ενώ εμείς τους οργανώσαμε με τεράστιες υπερκοστολογήσεις και δίνουμε ακόμα και σήμερα νόμιμη προμήθεια 4% σε υπουργούς και δημάρχους για όσα δημόσια έργα αποφασίζουν;

Τώρα διώχνουν τα πιο ικανά παιδιά μας στο εξωτερικό, όπου στηρίζουν τις ξένες δραστηριότητες και φέρνουν σε εμάς, με την ανοχή των πολιτικών μας,  (λαθρο)μετανάστες, ώστε εντός ολίγου να μην υπάρχει Έθνος, γλώσσα, θρησκεία και εκπαίδευση, όπως ζήτησε προ πολλών ετών το αφεντικό τους στη Λέσχη Μπίλντερσμπέργκ, όπου συμμετείχαν αδιαμαρτύρητα και πολλοί δικοί μας πολιτικοί ….  γίγαντες.

Φτίαχνουν πανάκριβους αναποτελεσματικούς φράχτες στα ανατολικά σύνορά μας, αντί να πουν στους εταίρους μας του Sengen «ελάτε να φυλάξετε τα Ευρωπαϊκά σύνορα στη Θράκη, διαφορετικά θα αφήσουμε αφύλαχτα και τα δυτικά μας, για να σας επισκεφτούν όσοι μπαίνουν λαθραία στην Ελλάδα».

Θέλουν να πιστέψουμε πως οι μαύροι Αφρικανοί που κατακλύζουν την Πατησίων, την Αχαρνών και τον Άγιο Παντελεήμονα, ήρθαν από τη Δυτική Θράκη μέσω, Αιγύπτου, Ισραήλ, Ιράκ, Ιράν και Τουρκίας, και δεν τους έφεραν δικοί μας με πλοία, ενώ οι ίδιοι κύκλοι τους χορηγούν τα προϊόντα που πουλάνε μπροστά στα μαγαζιά μας, αφορολόγητοι αυτοί, ανταγωνιζόμενοι τους φορολογούμενους επιχειρηματίες μας.

Σε όλα αυτά οι πολιτικοί μας κάνουν τα στραβά μάτια και δήθεν δεν καταλαβαίνουν, ότι ο άγρια φορολογούμενος Έλληνας ταϊζει τη στρατιά αυτή των λαθραίων από το υστέρημά του, στα φανάρια, στις Εκκλησίες, στα υπό κατασκευή στρατόπεδα, στις φυλακές, στο Μετρό, στο εστιατόριο, όταν πουλάν λουλούδια κλπ. Ένας Βολευτής μας δεν είδαμε να δίνει ποτέ έστω και ένα € σε φανάρι.

Άλλωστε ακόμα και με τις κλοπές των σπιτιών μας συντηρούνται πολλοί από αυτούς, από εμάς τους φτωχούς Έλληνες και ίσως γι’ αυτό δεν μπορούν δήθεν να τις αποτρέψουν οι υπουργοί μας, ειδικότερα όσο δεν κλέβουν τα δικά τους σπίτια.

Μεθοδεύουν την εξόντωσή μας ακόμα και με την ιατροφαρμακευτική πολιτική, αλλά χορηγούν δωρεάν περίθαλψη σε μετανάστες, που ποτέ δεν πλήρωσαν έστω και ένα € σε Ταμείο μας. Μας είπε άλλωστε ο υπουργός που διέλυσε το ΕΣΥ, ότι … «δεν πεθαίνουμε κι’ όλας εγκαίρως», ώστε να ζουν στην Πατρίδα μας μόνο οι εργαζόμενοι των 280 €.

Δεν τον ενοχλεί ότι οι άστεγοι Έλληνες καρκινοπαθείς αργοπεθαίνουν αβοήθητοι στους δρόμους, ενώ οι (λαθρο)μετανάστες απολαμβάνουν δωρεάν ιατρική περίθαλψη.  Παρ’ όλα αυτά ο συγκεκριμένος υπουργός εμφανίζεται περιέργως στα γκάλοπ ως ένας από τους πιο αγαπητούς πολιτικούς μας.

Αποτέλεσμα άραγε της παραπληροφόρησης ή της νοοτροπίας των ψηφοφόρων μας, που μας οδήγησε από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα στα δεινά που βίωσε και βιώνει η Ελλάδα;  Αν ισχύει αυτό τότε η επερχόμενη καταστροφή μας αξίζει.

Λίνος Κουντουράς

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*