Ως γνήσιοι απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων…

5 Μάι 2012 από

Ως γνήσιοι απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων…

Ως γνήσιοι απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων, θα μπορούσαμε να υιοθετήσουμε τις παρακάτω διατάξεις της Αρχαίας Ελληνικής νομοθεσίας, αν και εφόσον πιστεύουμε ότι είμαστε άξιοι απόγονοί τους !

«Σύμφωνα με το Ελληνικό Δίκαιο που ίσχυε κατά τον 5ο π.Χ. αιώνα, δηλαδή τον  Χρυσό Αιώνα της Δημοκρατίας της Ελλάδας μας,  οι προϋποθέσεις προκειμένου ένας πολίτης να θέσει υποψηφιότητα για να κληρωθεί βουλευτής ήταν οι εξής:»

1)  να είναι Έλληνας πολίτης

2)  να κατέχει την Ελληνική θρησκεία και παιδεία

3)  να μην είναι κίναιδος

4) να καταγραφεί όλη η περιουσία του, μέχρι και τα σανδάλια που φοράει,

καθώς και η οικογενειακή του περιουσία.

Μόνο εάν τηρούνταν όλα αυτά, ο εν λόγω πολίτης θα επιτρεπόταν να εκλεγεί  βουλευτής.

Ένας πολίτης μπορούσε να είναι μέλος της βουλής μόνο δύο φορές στη ζωή του, ώστε να αποφεύγεται η κάθε συντεχνιακή νοοτροπία ή ο επαγγελματισμός.

Υπήρχε αυστηρός έλεγχος της ιδιωτικής ζωής και της άσκησης του λειτουργήματος του βουλευτή, ο οποίος ήταν συνεχώς εκτεθειμένος στη δημόσια κριτική και σάτιρα, ώστε να αποθαρρύνεται η συμμετοχή ακατάλληλων και ανίκανων πολιτών στο αξίωμα αυτό.

Αν ο εκλεγμένος βουλευτής, πρότεινε και περνούσε νόμο ο οποίος αποδεικνυόταν οικονομικά ζημιογόνος για την Αθήνα,  τότε προβλέπονταν να κατασχεθεί από την καταγεγραμμένη περιουσία του, όλο το ποσόν κατά το οποίο ζημιώθηκε οικονομικά η Αθήνα.

Αν δεν έφθανε η περιουσία του, η οποία έπρεπε να κατασχεθεί ολόκληρη (μέχρι και τα σανδάλια που είχαν καταγραφεί) υποχρεώνονταν να εξοφλήσει το υπόλοιπο, που αδυνατούσε να καλύψει,  ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ  ΣΕ  ΔΗΜΟΣΙΑ  ΕΡΓΑ.

Αν ο νόμος που πρότεινε και πέρασε ο κύριος αυτός στη Βουλή, ζημίωνε ΗΘΙΚΑ την Αθήνα η ποινή ήταν : Εκτέλεση την ίδια μέρα (ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΤΕΛΕΥΘΗΣΑΤΩ)!!!!

Μήπως γι’ αυτό ο 5ος π.Χ. αιώνας έμεινε στην ιστορία ως ο  ΧΡΥΣΟΥΣ  ΑΙΩΝΑΣ της Ελλάδος ?

Ο σημερινός 21ος μ.Χ. αιώνας της Ελλάδας, όπου αντί των παραπάνω διατάξεων νομοθετήσαμε την ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ της ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ, με ποιο  όνομα θα μείνει στην ιστορία μας  ????

[Για την αντιγραφή,  Λίνος  Κουντουράς]

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*