Καλημέρα θλίψη.

30 Οκτ 2014 από

Geloiographia 1

Η Ελλάς του Μποστ

Καλημέρα θλίψη.

Bonjour tristesse. Για να τα πούμε και λίγο στα Γαλλικά, στα οποία Grec σημαίνει Έλληνας, αλλά και κατεργάρης, ψεύτης και άλλα τέτοια.
Σε εμάς βέβαια πού τέτοια πράγματα. Ψέματα και κατεργαριές δεν ξέρουμε ούτε τι σημαίνουν. Στην Ελλάδα είναι λέξεις και πράξεις άγνωστες.
Εδώ υπάρχει διαφάνεια, δημοκρατία, αξιοκρατία και ισονομία. Πιστεύω να το γνωρίζετε και να το μεταφέρετε στα παιδιά σας για να γίνουν σώφρονες πολίτες, όπως όλοι εμείς.
Γι’ αυτό και βαδίζουμε ολοταχώς προς την ανάπτυξη, αφού όλα τα κρατικά και τα τραπεζικά αποθέματα για την ανάπτυξη προσφέρονται.
Οι κακές γλώσσες βέβαια θα προσπαθήσουν να σας παραπλανήσουν για να υφαρπάξουν την εξουσία από τη δικομματική μας Κυβέρνηση, που είναι – από όσα αυτοί οι ίδιοι μας τονίζουν – η μόνη λύση για να μην καταστραφούμε.
Θυμούμαστε πολύ καλά πόσο πειστικά μας εξηγούν τις εξελίξεις, χωρίς ψέματα και υπεκφυγές στο Ζάπειο 1, μετά στο 2, ύστερα στο 3, αλλά και στην ΔΕΘ. Όλα βγήκαν αληθινά και είναι απορίας άξιο πώς η λεγόμενη Αντιπολίτευση δεν το βλέπει.
Κύριοι της Εθνοσωτήριας Συγκυβέρνησης, σώσατε το €, κουρεύοντας τα χρήματα των Ασφαλιστικών Ταμείων, των Ομολογιούχων, των συντάξεων, των μισθών και ακυρώσατε τον 13ο και 14ο μισθό, ενώ μας υποχρεώσατε να πληρώνουμε ενοίκιο για τα σπίτια μας, τα οποία δεν μας δώσατε εσείς (όπως σε άλλα κράτη συμβαίνει) αλλά που κληρονομήσαμε από τους γονείς μας ή τα φτιάξαμε μόνοι μας με στερήσεις. Όμως καλά κάνατε. Γιατί τι θα έπρεπε να γίνει; Να τρέχουμε για να βρούμε χρήματα από τις off shore, στα εξωτικά νησιά ή σε περιοχές τρέχα – γύρευε, όπως το Κρανίδι, την Κύμη Ευβοίας, τα Στύρα και άλλα τέτοια εξωτικά νησιά της Γης, που δεν βρίσκουμε ούτε στον χάρτη.
Σώσατε τις Τράπεζες με κάποια 52 δις, εγγυηθήκατε για άλλα 200 (δις και πάλι) και τώρα θα δώσετε ακόμα 9 ή 40 δις (δεν βγάζουμε πια άκρη από όσα ακούμε στα ΜΜΕ) για να ανακεφαλαιοποιηθούν και να εγκριθούν από τους ξένους, που είναι πολύ αυστηροί. Και καλά κάνατε, αφού τώρα πέρασαν τα Test και χρειάζονται μόνο κάποια 10 δις για να εγκριθούν οριστικά και να αρχίσουν να μας μοιράζουν άπλετα χρήματα.
Και επανήλθε η τάξη και ασφάλεια στην Πατρίδα μας. Γύρω στους 2.000 αστυνομικούς πχ έστειλαν στη Θεσσαλονίκη με μεγάλο κόστος μεν, αλλά αναγκαίο, για να φυλάξουν τον Στρατό μας από νεαρούς λεκτικούς τρομοκράτες και τον αξιαγάπητο πρόεδρό μας από κακόβουλους πολίτες, οι οποίοι προκειμένου να βλέπουν από την πρώτη γραμμή την παρέλαση, ενδεχομένως να έφταναν και σε ακρότητες. Και στην Αθήνα άλλωστε τα ίδια μέτρα ασφαλείας ελήφθησαν, γιατί κανένας λόγος δεν υπήρχε να δουν οι γονείς τα παιδιά τους, που έτσι κι αλλιώς τα βλέπουν κάθε μέρα, ενώ πολύ σημαντικότερο ήταν να τα δουν οι επίσημοι, υπουργοί, υφυπουργοί, κλπ, που μόνο δις τον χρόνο έχουν μια τέτοια ευκαιρία (δις φορές όχι €, να ξέρουμε και λίγα καλά Ελληνικά).
Με τέτοια μέτρα ασφαλείας μόνο αραιά και που (ούτε καν κάθε δυο μέρες) μπαίνουν στα σπίτια αλλοδαποί και ημεδαποί για να σκοτώσουν ή βασανίσουν με σίδερα σιδερώματος όσους γέρους αρνιούνται να τους παραδώσουν τις πενιχρές οικονομίες. Κάτι ψιλά δηλαδή. Και στους παλαιότερους από εμάς θυμίζω την Σπυριδούλα. Μία υπηρετριούλα 13 χρονών, την οποία το αντρόγυνο όπου εργαζόταν βασάνιζε με το σίδερο σιδερώματος (δεν θυμάμαι αν τότε ήταν και με κάρβουνα ακόμα) γιατί αυτό τους διήγειρε σεξουαλικά. Τελικά τους συνέλαβε η αστυνομία, ενώ για τη Σπυριδούλα είχαν βγάλει και ένα τραγούδι που τραγουδούσαν διάφοροι επαίτες στα λεωφορεία.
Σε θέματα Δημόσιας Διοίκησης η Εθνοσωτήρια Κυβέρνησή μας είναι αξιοθαύμαστη. Νομοθετεί ασταμάτητα καθημερινά και είναι τόση η πίεση για νέους νόμους, που δεν προλαβαίνει να τους φέρει για ψήφιση στη Βουλή και τους περνάει με συνοπτικές διαδικασίες, όπως οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ή οι Ντροπολογίες (δεν ξέρω αν το λέω σωστά, δεν είμαι και νομικός) μέσα σε άλλους άσχετους νόμους. Τι άλλο να κάνουν οι άνθρωποι; 24 ώρες έχει η μέρα και τους λείπει ήδη ύπνος, ώστε είναι ευτύχημα που λίγους μόνο βλέπουμε να αποκοιμούνται στα έδρανα της Βουλής.
Τα έδρανα αυτά είναι οι αγαπημένες τους καρέκλες, που για να μην τις στερηθούν σοφίζονται κάθε δυνατό ελιγμό και κάθε συμβιβασμό. Τόσο μεγάλη είναι η συναίσθηση ευθύνης που έχουν απέναντί μας, για να μας προστατέψουν από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό δεν ασχολούνται πλέον με τη διακυβέρνηση, αλλά μόνο με αυτούς, επειδή ξέρουν βάσιμα ότι θα μας καταστρέψουν σαν κράτος, αν κάποτε εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
Στον πανικό τους φρόντισαν να … τον πάρει το Ποτάμι, του Σταύρου Θεοδωράκη, το οποίο δημιούργησαν για τον σκοπό αυτό.
mpost  Γαιτανακι 2Μέχρι και με τους μισητούς Γερμανούς τα βρήκαν για να μας διατηρήσουν στον Παράδεισο του € και της ΕΕ και τους έβαλαν από την οικονομική πόρτα στην Ελλάδα, σε αντίθεση με μια υπέροχη συγγραφέα μας, που το 1940 είχε αυτοκτονήσει για να μην βιώσει την είσοδο αυτών των απαίσιων κατακτητών στην Πατρίδα μας. Όμως οι σημερινοί ιθύνοντες είναι μάγκες και αποφασιστικοί. Μέχρι και το αναγκαστικό δάνειο που πήραν οι ΝΑΖΙ πριν από 74 χρόνια είναι αποφασισμένοι να πουν ότι θα τολμήσουν να ζητήσουν (με αίτηση και χαρτόσημο) ώστε, αν εγκριθεί το αίτημά τους, να αρχίσει σύντομα η εξόφλησή του. Σε πολλές δόσεις βέβαια, όχι μόνο σε 100 όπως ζητούν από εμάς, γιατί είναι μεγάλο το ποσόν. Αν λοιπόν δεχτούν οι χρεώστες να μιλήσουν μαζί μας, όχι μόνο για τα δικά μας δάνεια, αλλά και για το δικό τους, τότε Θαμαράς και Μπένι θα είναι … καταπέλτες. Θα το δείτε. Αν δεν προλάβετε εσείς τότε θα το βιώσουν σίγουρα τα εγγόνια σας.
Ακούστε τώρα πόσο παραπληροφορούνται όσοι δεν περιορίζονται στα «σοβαρά» κανάλια, που συνεργάζονται και ελέγχονται από το Κράτος, αλλά ακούν και βλέπουν ανεξέλεγκτες ειδήσεις των λεγόμενων ανεξάρτητων:
Διαμαρτύρονται για τις συνεχείς αυξήσεις της ΔΕΗ. Κακώς, αφού μιλάμε για μια ιδιωτική εταιρεία που πρέπει να λειτουργεί κερδοφόρα. Αλλιώς τι θα κάνουν; Κλέφτες θα γίνουν;
Διώχνουν, λένε, τους Έλληνες επιστήμονες εκτός Ελλάδας, για να εργάζονται και να πληρώνουν εκεί τους φόρους και όχι εδώ σε εμάς, όπου πληρώσαμε για τις σπουδές τους. Μεγάλο λάθος διότι αυτό γίνεται για να μεταλαμπαδεύσουμε για άλλη μία φορά τον Ελληνικό πολιτισμό στην καθυστερημένη Ευρώπη. Βέβαια έτσι τα κρατικά μας έσοδα μειώνονται, αλλά δεν προβληματίζει αυτό όσο υπάρχει η δυνατότητα να καλυφθούν οι ελλείψεις από επαναφορολόγηση μισθωτών και συνταξιούχων.
Ξεπουλάνε λένε τα νησιά μας και την Κρατική περιουσία σε ξένους. Έ δεν καταλαβαίνω. Επενδυτές δεν θέλαμε. Όποιος επομένως αγοράζει ένα νησί, μία βίλα ή ένα σπίτι είναι επενδυτής. Πώς και δεν το καταλαβαίνουν; Γι΄ αυτό και εγώ θα αγοράσω ένα ημιυπόγειο στη Κυψέλη, με τα περισσευούμενα της σύνταξής μου, αμέσως δηλαδή μόλις ξεπληρώσω τον ΕΝΦΙΑ, για να θεωρηθώ και εγώ επενδυτής και να απολαύσω τα αντίστοιχα πλεονεκτήματα της σχετικής νομοθεσίας.
Παραχώρησαν και κάποια ακίνητα των Ταμείων Συντάξεων, που ανήκαν σε εμάς τους συνταξιούχους. Αυτό είναι αλήθεια, όμως η παραχώρηση έγινε για μικρό χρονικό διάστημα. Για 100 μόνο χρόνια, μετά από τα οποία θα τα επιστρέψουν σε εμάς, τους σημερινούς συνταξιούχους. Καλά να είμαστε ως τότε και θα τα απολαύσουμε.
Υποβάθμισαν τα νοσοκομεία, λένε οι κατακρίνοντες, προωθούν τα γενόσημα φάρμακα του Τρίτου Κόσμου, μας επέβαλαν με οικονομική επιβάρυνση την επιλογή καλύτερων φαρμάκων, ενώ το κλείσιμο ραντεβού με γιατρούς γίνεται μετά από άπειρα πληρωμένα τηλεφωνήματα, μέσω κερδοφόρων ιδιωτικών επιχειρήσεων και τεράστια αναμονή επεμβάσεων (πχ καταράκτη μετά από ένα έτος). Όντως έτσι έγινε, αλλά όχι για να πεθαίνουμε σύντομα όπως υπαινίχθηκε ο κ. Λοβέρδος. Όλα αυτά έγιναν για τον ορθολογισμό της υγειονομικής μας περίθαλψης, η οποία με το ΕΣΥ του Αντρέα (Θεός σχωρέστον) είχε εκτροχιαστεί εκτός των

του Μποστ

του Μποστ

Ευρωπαϊκών σιδηροτροχιών. Όσο για το «δεν πεθαίνουν κι’ όλας» του κ. Λοβέρδου, εδώ υπάρχει παρεξήγηση. Ο άνθρωπος αναφερόταν στους καρκινοπαθείς τελευταίου σταδίου, που ταλαιπωρούνται σε εμάς, ενώ σε άλλα κράτη της ΕΕ, τους διευκολύνουν με ευθανασία.
Και δεν λένε μπράβο οι επικριτές, όπως θα ‘πρεπε, σε όσους ψήφισαν τα τρία μνημόνια, για να μη μειωθούν οι συντάξεις, να μη χάσουμε τα σπίτια μας και να μη βγούμε από το ΕΥΡΟ και την ΕΕ, αφού, όπως σας εξήγησα, όλα όσα νομίζαμε για αντιλαϊκά θα αποδειχθούν ψευτιές.
Μάλλον δίκιο είχε λοιπόν ο αείμνηστος Γερμανός υπουργός Βίλυ Μπραντ, όταν το 1967 είπε: Ο κάθε λαός έχει την Κυβέρνηση που του αξίζει. Η δική μας είναι η κα Μέρκελ και βεβαίως την αξίζουμε.
Cherchez la femme, λοιπόν δηλαδή, “ψάξτε για την γυναίκα” ή κατά τον αείμνηστο Μποστ: «cherchez να φαμ’».

Σχετικά άρθρα

Μοιραστείτε το

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*