Χαράτσια

5 Ιαν 2012 από

logar_dehΠρος τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Πετσάλνικο,

Κοινοπ.: κ. Πρωθυπουργό, κ. Πάγκαλο, κ. Βενιζέλο,

κ. Παπανδρέου,  κ. Σαμαρά

Αθήνα 3.1.2012

Αξιότιμοι κύριοι,

Με τους Λογαριασμούς της ΔΕΗ, μου ήρθε και μια επιπρόσθετη χρέωση συνολικού ύψους 1212,70 €.

Τρεις ημέρες πριν ήρθε άλλος ένας φόρος επιτηδεύματος 665 €

Λίγες δε ημέρες πριν πλήρωσα στην Εφορία 395 €,

Ενώ αυξήθηκαν και τα τέλη κυκλοφορίας του αυτοκινήτου μου (ηλικίας 12 ετών και 1300 κ. εκατοστών) κατά 125 €.

Πλήρωσα και ΕΤΑΚ και ΤΑΠ  συνολικά 3.042,25 €

Πέραν αυτών η σύνταξή μου μειώθηκε ετησίως κατά 2.766 €,

Συνολικά δηλαδή η Κυβερνήσεις μας και  ουσιαστικά οι κκ Βουλευτές μας ψήφισαν την συνολική μείωση των εισοδημάτων μου κατά 7.027,54 € επιπροσθέτως δε πλήρωσα  φόρους και τέλη 664,82 €.

Επί συνολικής δηλαδή ετήσιας σύνταξης 16.600,47,  πλήρωσα συνολικά  7.692,36  €, ήτοι το 46,34 %.

Είμαι ένας πρώην εργαζόμενος 74 ετών και συνταξιοδοτήθηκα μετά από 38 χρόνια εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, πληρώνοντας όλο αυτό το διάστημα χωρίς διαμαρτυρία μεγάλα ποσά στα ασφαλιστικά ταμεία, προκειμένου να ζήσω αξιοπρεπώς το τέλος της ζωής μου.

Σε ολόκληρη τη ζωή μου, δεν πλήρωσα τίποτε με γραμμάτια, δεν πήρα ποτέ μου δάνειο, δεν χρωστούσα ποτέ χρήματα σε κάποιον, πόσο μάλλον στο Ελληνικό κράτος, το οποίο όχι μόνο δεν επιβάρυνα ποτέ με το παραμικρό, αλλά το στήριζα με τους φόρους και το ΦΠΑ που επί δεκαετίες πλήρωνα.

Αντίθετα όμως με εμένα, πολλοί αιρετοί και οι εγκάθετοι του κράτους μας, ευθύνονται απόλυτα για την οικονομική μας κατάρρευση. Πήραν δικά μας χρήματα για επικερδή για κάποιους παιχνίδια του Χρηματιστηρίου και χρησιμοποίησαν τις  δικές μας αποταμιεύσεις για να αγοράσουν τοξικά ομόλογα. Χρήματα τα οποία προηγούμενοι υπουργοί με νομοθετήματά τους μας ανάγκασαν να τους εμπιστευτούμε, και τα οποία τελικά κατασπατάλησαν, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν σήμερα και να καλύπτουν τις συντάξεις μας με δανεισμό.

Την ίδια στιγμή οι εκπρόσωποί μας στη Βουλή, αγοράζουν με δικά μας και πάλι χρήματα πανάκριβα θωρακισμένα αυτοκίνητα, επειδή φοβούνται τη λαϊκή οργή. Προσλαμβάνουν ακριβοπληρωμένο προσωπικό και συμβούλους, επειδή οι ίδιοι δεν είναι προφανώς ικανοί για την θέση στην οποία βρέθηκαν, αν και μας διαβεβαίωναν ότι είναι απόλυτα γνώστες του αντικειμένου για το οποίο τους πληρώνουμε αδρά.  Και παράλληλα, σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, μάθαμε ότι προτίθενται να κατασκευάσουν εν μέσω οικονομικής κρίσης, πανάκριβες κατοικίες σε χιονοδρομικά κέντρα για τις χειμερινές τους διακοπές και πάλι με δικό μας κόστος, ενώ  κάθε λίγο αντικαθιστούν τα πανάκριβα αυτοκίνητά τους ή μετακινούνται με κρατικά τζετ και ελικόπτερα, ως νέοι Κροίσοι.

Πέραν αυτών διαβάζουμε ότι πολλοί από τους νυν και τους προηγούμενους εκπρόσωπούς μας, ενδέχεται να είναι υπόλογοι για οικονομικά σκάνδαλα και κακοδιαχείριση των οικονομικών μας πόρων, με στόχο τον παράτυπο πλουτισμό των ιδίων και φίλων τους.  Απόδειξη άλλωστε του ότι ήξεραν εκ των προτέρων, χρόνια πριν, τις ευθύνες που θα είχαν οι μελλοντικές ενέργειές τους, αποτελεί η έγκαιρη ψήφιση του νόμου παραγραφής των σχετικών αδικημάτων.  Αν δεν ήταν εκ των προτέρων γνώστες του αξιόποινου των μετέπειτα ενεργειών τους, ποιόν λόγο θα είχαν να νομοθετήσουν εκ των προτέρων την παραγραφή αδικημάτων;

Πέραν όμως αυτών, πολλά των οποίων ενδέχεται να είναι απολύτως νόμιμα, υπάρχουν και ηθικές αρχές και κανόνες, που προφανώς καταπατήθηκαν και καταστρατηγούνται.  Όμως η ηθική θα έπρεπε να είναι το κύριο γνώρισμα ενός ηγέτη που ζητάει τη ψήφο μας.

Γι’ αυτό δεν δέχομαι να πληρώσω στο εξής τίποτα πέραν των όσων ήδη πλήρωσα, αν προηγουμένως δεν πληρώσουν όλοι οι Βουλευτές μας και οι Υπουργοί το 50 % του συνόλου των ετησίων εν Ελλάδι εισοδημάτων τους στο Ελληνικό Κράτος.

Μετά τιμής,

Λίνος Μ. Κουντουράς

Σχετικά άρθρα

Μοιραστείτε το

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*