Η κότα με τα χρυσά αυγά.

26 Δεκ 2014 από

Πίνακας Μαρίας Παπαχρήστου

Πίνακας Μαρίας Παπαχρήστου

Η κότα που γεννάει τα χρυσά αυγά.

Αντιγράφω από τους Μύθους του Αισώπου, που είναι γραμμένοι κάποια 2.500 χρόνια πριν, αλλά ισχύουν μέχρι και σήμερα αναλλοίωτοι:

«Η ΚΟΤΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ.
Κάποιος είχε μια κότα που γεννούσε χρυσά αυγά. Πίστεψε λοιπόν ότι είχε πολύ χρυσάφι μέσα της και την έσφαξε. Τότε διαπίστωσε ότι ήταν ίδια με τις υπόλοιπες κότες και ενώ είχε ελπίσει ότι θα εύρισκε πολύ πλούτο, έχασε και λίγο που έπαιρνε κάθε μέρα.
Όποιος θέλει τα πολλά χάνει και τα λίγα.»

Κότες είμαστε όλοι, αν σκεφτούμε το πως μας παίζουν οι ξένοι. Κερδίζουν από εμάς απίστευτα ποσά χρημάτων, όμως εμείς ασχολούμαστε με τις ιδεολογίες μας, τη στιγμή που παίζεται η επιβίωσή μας ως Έθνος, ως οικονομία και ως αξιοπρέπεια. Και όχι μόνο, γιατί αντί να αντιμετωπίσουμε τους έξωθεν δυνάστες μας, επικεντρώνουμε την πολεμική μας σε όσους συμπατριώτες μας έχουν διαφορετική ιδεολογία. Έτσι άλλωστε έγινε και μετά τον πόλεμο. Όταν δηλαδή οι Εγγλέζοι μας δημιούργησαν τον εμφύλιο, αμέσως μόλις νίκησαν και αφού αφανιστήκαμε για να τους συμπαρασταθούμε πολεμώντας τους Γερμανούς, δεν τους διώξαμε κλοτσηδόν και έτσι συνεχίστηκε η τραγωδία μας, σκοτώνοντας ο ένας Έλληνας τον άλλο.
Αυτοί φταίνε λοιπόν ή εμείς που βάζαμε πάνω από το εθνικό μας συμφέρον τους δήθεν ομοϊδεάτες ξένους ή την κάθε ξενόφερτη ιδεολογία;
Μήπως σήμερα άλλαξε κάτι; Όχι απολύτως τίποτα. Μας έχουν ρημάξει και αντί όλοι μαζί σαν μια γροθιά να διώξουμε τους άρπαγες ξένους και τους ντόπιους προδότες, εξακολουθούμε να τους ακολουθούμε και να τους πιστεύουμε, λόγω … ιδεολογίας.
Παράδειγμα αυτοί που ακολουθούν τον Γιώργο Παπανδρέου στη δημιουργία ενός νέου κόμματος. Αναρωτιέται κανείς: Γιατί ακολουθούν αυτόν, που από όσα ακούμε, μας έφερε το ΔΝΤ με ψεύτικα οικονομικά στοιχεία;
Ας κάνουμε λοιπόν μια ανακεφαλαίωση της κατάστασης όπως την βιώνω εγώ, μέσα από όσα ακούω και διαβάζω :
Τι θέλουν οι ξένοι:
• Να παραμείνουν στην Ελλάδα, οι ίδιοι και οι ίδιοι στην «εξουσία» (μόνο η λέξη με κάνει έξαλλο) γιατί αυτοί τους εξυπηρετούν ως πειθήνια όργανα, σε ότι απολύτως θελήσουν. Έτσι όσοι τους βοηθούν, οι πολιτικοί, τα κανάλια, τα ραδιόφωνα και οι εφημερίδες τους, άρχισαν συντονισμένα να μας φοβερίζουν, δημιουργώντας ταυτόχρονα την παραπληροφόρηση των Λαών τους, ώστε να DSC01268Αυπάρχει το επιθυμητό κλίμα σύμπνοιας εναντίον μας, σε ολόκληρη την Ευρώπη. [Τι κάνουμε εμείς; Απολύτως τίποτα. Ούτε μια πληρωμένη σελίδα σε κάποια ξένη εφημερίδα δεν κατορθώσαμε να δημοσιεύσουμε, που να ενημερώνει για την δική μας άποψη – αν βέβαια τολμούμε να έχουμε κοινά αποδεκτή άποψη.]
• Να δημιουργηθούν όσο περισσότερα κόμματα γίνεται, ώστε να διασπαστούν οι ψήφοι μας, για να μην υπάρξει μια ισχυρή κυβέρνησή, που θα μπορέσει να προωθήσει τα δικά μας συμφέροντα και όχι αυτά των ξένων. [Και το πέτυχαν απολύτως. Για δείτε πόσα κόμματα έχουμε σήμερα: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ (5 ή 6), Χρυση Αυγή, Ποτάμι, Ελιά, Ανταρσία, Γ.Α.Παπανδρέου, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ, ΛΑΟΣ, Οικολόγοι (2), ΡΙΖΕΣ, ΤΕΛΕΙΑ. Αυτά είναι τα ουσιαστικότερα 20, γιατί συνολικά τα κόμματα σήμερα είναι 65 !
Που αποβλέπουν:
• Στο να αρπάξουν όλες τις παραλίες από τους Έλληνες μικροϊδιοκτήτες, για να κτίσουν τα τεράστια ξενοδοχεία τους. Αυτό το στόχο μου τον είχαν ήδη αναφέρει κάποιοι «επενδυτές» Γάλλοι το 1973, όταν ακόμα ήμουν φαντάρος και με είχαν χρησιμοποιήσει στο Ναύπλιο ως διερμηνέα.
• Παράλληλος στόχος τους είναι να μας πάρουν και όλες τις επιχειρήσεις, Κοινωφελείς, Ξενοδοχειακές, Βιομηχανικές, Λιμενικές, Αεροδρόμια κλπ. Θέλουν να είναι όλες δικές τους, να διοικούνται από δικούς τους, ακόμα και στις χαμηλές διοικητικά θέσεις, ενώ θέλουν να εργάζονται οι Έλληνες ως χειρονάκτες χαμηλού μισθού, απλής επιβίωσης. Το έχω ζήσει στις Καναρίους νήσους, όπου τα πάντα ανήκουν στο ξένο κεφάλαιο. Οι υπάλληλοι, μέχρι και στη Reception των ξενοδοχείων, είναι όλοι ξένοι, ενώ οι αυτόχθονες, οι … «ιθαγενείς», σκουπίζουν δρόμους ή καθαρίζουν παραλίες και ζουν σε σπηλιές και τενεκεδουπόλεις, στις οποίες, φύλακες αστυνομικοί, απαγορεύουν την είσοδο σε τουρίστες. [Αμφιβάλετε ότι εκεί μας πάνε; Δείτε που έφτασαν οι μισθοί των εργαζομένων, τα ωράρια εργασίας, οι συντάξεις (που όπως αντιλαμβάνεστε πρέπει να είναι πάντα χαμηλότερες των μισθών) και πως διοχετεύουν τους μορφωμένους στα δικά τους κράτη και θα πεισθείτε.
• Και για την επιτυχία των στόχων τους χρεοκόπησαν την Ελλάδα, ώστε να αγοράσουν όλα αυτά σε τιμές πολύ κάτω της αξίας τους. Γι’ αυτό λόγω δήθεν της Τρόϊκας «ξεπουλιούνται» αναίσχυντα τα λεγόμενα (από αυτούς τους ίδιους) «φιλέτα» της Πατρίδας μας. Το Ελληνικό, ο Αστέρας, τα αεροδρόμια, τα χρυσορυχεία στις Σκουριές Χαλκιδικής και άπειρα άλλα.
Πως μεθόδευσαν την αρπαγή;
titanic2• Ακολούθησαν με μακροπρόθεσμο σχεδιασμό τους στόχους τους, πολλά χρόνια πριν, σε αντίθεση με εμάς τους προχειρολόγους, που λειτουργούμε στο σήμερα.
• Προώθησαν στην «εξουσία» δικά τους υποχείρια, που κατασπατάλησαν τα χρήματα των Ελλήνων, και μάλιστα με το αζημίωτο. Γιατί από ότι ακούμε δεν έπαιρναν μίζες μόνο οι Έλληνες, αλλά ένα μεγάλο μέρος της εκάστοτε μίζας επέστρεφε στους ξένους. Μέχρι και ένα 50 % ! Τα τεράστια ποσά που δίδονταν ως μίζες, τα προσέθεταν στις τιμές αγοράς των αγαθών, ώστε να πληρώνουν τα πάντα οι Έλληνες πολίτες, ενώ οι ξένοι, όχι μόνο πουλούσαν επικερδώς τα προϊόντα τους, αλλά κέρδιζαν και μέρος από τις μίζες. Τόσο καλά ! Όμως μας έκαναν και άλλες μπαγαποντιές: Εξοπλισμοί, τανκς, υποβρύχια, αεροπλάνα, ήταν δευτέρας ή δεκάτης διαλογής, ενώ μερικά ακόμα τα περιμένουμε, όπως τη συμφορά με το περίφημο «Συ-μ-φοράϊ» (C4I) που ακόμα ψάχνουμε, 10 χρόνια μετά.
• Φρόντισαν όμως και να έχουν στο χέρι τους Έλληνες συνεργάτες τους, ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες διαρροών των σκανδάλων.
Και τι έκαναν οι δικοί μας; Ψήφισαν τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και μάλιστα εκ των προτέρων. Είχαν προγραμματίσει δηλαδή αξιόποινες ενέργειες και ήθελαν να είναι εξασφαλισμένη η μη δίωξή τους. Δεν τους ενοχλούσε δε ούτε στο ελάχιστο, το αν θα μάθαινε ο Λαός τα παρατράγουδά τους. Τόσο βέβαιοι ήταν και είναι για το πώς ψηφίζουμε. Θέλοντας δε να επεκτείνουν τις παρανομίες και στις ΔΕΚΟ, ψήφισαν και πάλι εκ των προτέρων νόμο για μη απόδοση ευθυνών σε διοικητές Οργανισμών κλπ. Τόσο καλά.
Και κάτι ακόμα ενδεικτικό: Βγαίνει ο Πρωθυπουργός και φοβερίζει λέγοντας πως αν δεν πάρουμε τη νέα δόση δανείου, δεν θα υπάρχουν χρήματα για μισθούς και συντάξεις και λίγο μετά, στη Βουλή, ο Υπουργός του στα οικονομικά Χαρδούβελης, μας λέει ότι για το σύνολο των δαπανών επαρκούν τα έσοδα του κράτους και μόνο για αποπληρωμή επιτοκίων απαιτούνται δάνεια. Τόσο συγκροτημένοι όλοι τους, λειτουργούν σύμφωνα με την Αγία Γραφή: «Να μην γνωρίζει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά».
DSC002Και έχουν λυσσάξει για να κρατηθούν όσο γίνεται στην καρέκλα. Γιατί άραγε; Εγώ δεν θα έβλεπα την ώρα και τη στιγμή να φύγω από τόσες ευθύνες, αλλά αυτοί αρπαγμένοι στην καρέκλα με νύχια και με δόντια. Αυτοί που έχουν εξασφαλισμένα τα πάντα και παρ’ όλο που η ηλικία τους δεν προσφέρεται για άλλη σπουδαιότερη καριέρα. Τι τα θέλουν λοιπόν; Μήπως τους έχουν τόσο στο χέρι, που δεν τολμούν να φύγουν ή μήπως είναι τόσα τα καθημερινά κέρδη από αυτήν τη «δουλειά» και τόση η απληστία τους, που δεν ξεκου…ται με τίποτα.
Ποια είναι λοιπόν η μεθόδευση;
• Ότι το 1996, όταν ανέλαβε ο Κώστας Σημίτης το Δημόσιο χρέος ήταν γύρω στα 97 δις.
• Ότι το 2004, κάπου 5 χρόνια πριν αναλάβει ο GAP (που τον κάναμε πρωθυπουργό παρόλο που μας προειδοποιούσαν ακόμα και στον Ηλεκτρικό και στο Μετρό, λέγοντάς μας από τα μεγάφωνα Please meint the GAP) το δημοσιονομικό χρέος της Ελλάδας ήταν κάποια 180 δις, ενώ μετά την πρωθυπουργία του πέρασε τα 300 δις.
• Ότι ενσωματώσαμε τα χρέη των – ιδιωτικών – τραπεζών στα χρέη της Ελλάδας με αποτέλεσμα το Δημόσιο χρέος σήμερα να βρίσκεται στο αστρονομικό ύψος των 560 δις (Καθηγητής κ. Γ. Βάμβουκας). Και το ωραίο είναι, ότι η διανδρία που μας «εξουσιάζει» μας λέει πως αν δεν μας δώσουν και άλλα δάνεια θα καταστραφούμε.
• Ότι χαρίσαμε στις Τράπεζες 72 δις €, τα οποία πήραμε από το Λαό και από δυστυχισμένους ομολογιούχους, που εμπιστεύτηκαν το κράτος μας. Συνολικά δηλαδή με τις προγραμματισμένες εξυπνάδες της Τρό-κτ-ϊκα και την ανοησία των Κυβερνώντων, το χρέος μας αυξήθηκε κατά εκατοντάδες δις αν προσθέσουμε και αυτά που έδωσαν οι Έλληνες, και που πλήρωσαν και πληρώνουν ακόμα από το υστέρημά τους.
• Συνολικά δε με όλα αυτά, παλαιά και νέα χρέη, δάνεια, τόκους και χρεολύσια, το τελικό (;) χρέος μας λένε ότι έχει φτάσει τα … 750 δις ! (Καθηγητής Ευριπίδης Μπίλης)
DSC0340ΑΠροσθέστε τώρα σε όλα αυτά, όσα μας έχουν πάρει οι αξιαγάπητοι Κυβερνώντες («εξουσιαστές» μας κατά την αγαπημένη τους έκφραση) με τον ΕΝΦΙΑ, με τους υπέρογκους φόρους, με τις επιβαρύνσεις της ΔΕΗ, με τη μείωση μισθών και συντάξεων, με το κούρεμα των οικονομιών των Ελλήνων μικροομολογιούχων και θα κατανοήσετε πόσα χρήματά μας έχουν «χαρίσει» στους ξένους. Και εγώ ρωτάω: Τόσα λεφτά μας έχουν πάρει με την Τρόϊκα τα τελευταία χρόνια, αλλά το χρέος συνεχώς αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο. Πόσα άλλα δάνεια λοιπόν προτίθενται να μας υποχρεώσουν να πάρουμε; Με πόσα δηλαδή θα ικανοποιηθούν και πώς ή πότε θα τα ξεπληρώσουμε;
Γι’ αυτό λέω πως είμαστε «η κότα που γεννάει τα χρυσά αυγά». Ας προσέξουν όμως οι ξένοι, γιατί ο δικός μας σοφός Αίσωπος έχει πει πολύ πριν από την ύπαρξη των δικών τους προπατόρων, που οδηγεί η πλεονεξία. Και ας προσέξουν επίσης οι όποιοι Εφιάλτες της εποχής μας, γιατί ο καιρός φέρνει γυρίσματα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*