Η άλλη άποψη.

28 Μαρ 2015 από

WP_BILD5Η άλλη άποψη
[Μετάφραση της επιστολής που στάλθηκε σε γερμανικές εφημερίδες και στο γερμανικό κόμμα Die Linke στις αρχές του Μάρτη 2015]
Είναι τόσο κουτός ο κ. Σόϊμπλε ή προσπαθεί να ξεγελάσει τους Ευρωπαίους;
Γιατί ως έμπειρος οικονομολόγος δεν μπορεί να μην γνωρίζει πόσο χαμηλότερο είναι το χρέος των Ελλήνων σε σχέση με τους λοιπούς Ευρωπαίους.
Η Γερμανία χρωστάει 2.115 δις €, η Ιταλία 2.134, η Γαλλία 2.031, η Ισπανία 1.020, η Ολλανδία 449, το Βέλγιο 433, και η Ελλάδα μόνο 316 δις € ( από Γερμανική λίστα του 3ου εξαμήνου του 2014).
Ως δικαιολογία για τα παραπάνω μας λέει ότι πρέπει να αναγάγουμε το χρέος στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ). Και έτσι ξαφνικά όλες οι λίστες που αναφέρονταν στα χρέη των Ευρωπαϊκών κρατών εξαφανίστηκαν και αντικαταστάθηκαν από άλλες που εμφανίζουν το εκάστοτε χρέος μόνο σε ποσοστά του ΑΕΠ, έτσι ώστε να βρίσκεται η Ελλάδα σε πρώτη θέση χρέους.
Ενώ δε τονίζει ότι τα Ευρωπαϊκά κράτη δεν πρέπει να συνεχίζουν να πληρώνουν για τους τεμπέληδες Έλληνες, παράλληλα θέλει να συνεχίσουμε να παίρνουμε δάνεια δισεκατομμυρίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Αλλά φυσικά μόνο εφ’ όσον ακολουθήσουμε αδιαμαρτύρητα τις διαταγές του.
Αναρωτιέμαι λοιπόν γιατί δεν θέλει να κάνει κάτι για την ανάπτυξη, ώστε να αυξηθεί και το δικό μας ΑΕΠ και έτσι να μην είναι τόσο επιβαρυντικό για το χρέος μας και να μην χρειαζόμαστε πλέον ξένο χρήμα. Αντ’ αυτού (και παρ’ όλα τα όσα λέει) θέλει να εξακολουθήσουμε να χρεωνόμαστε και μάλιστα χωρίς ελπίδα αποπληρωμής των χρεών μας. Έχουν κάποια λογική αυτά ή μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι κρύβουν την πρόθεση να ξεπουληθούν πάμφθηνα όσα έχει και δεν έχει η Ελλάδα;
Παραμύθι είναι επίσης το ότι η ΕΕ και η ΕΚΤ (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) έχουν χορηγήσει στους Έλληνες πολλά δισεκατομμύρια €. Στην πραγματικότητα οι παραπάνω έδωσαν μόνο εγγυήσεις, ενώ όλα τα ποσά διατέθηκαν για την αποπληρωμή τόκων και επιτοκίων. Για το ίδιο το Ελληνικό κράτος ελάχιστα από αυτά τα χρήματα διατέθηκαν για τα τρέχοντα έξοδά. Και απέκρυψαν προσεκτικά το ότι η Γερμανία αποκόμισε τεράστια κέρδη από την Ελληνική κρίση. Οι Αυστριακοί, πολύ πιο ειλικρινείς από ότι κάποιοι Ευρωπαίοι, παραδέχτηκαν πρόσφατα ότι κέρδισαν από την Ελληνική οικονομική κρίση 101,7 εκατομμύρια €.
Γι’ αυτό, αν ήμουν εγώ ο Έλληνας πρωθυπουργός, θα έλεγα στους Ευρωπαίους φίλους, πως σε περίπτωση που η ΕΚΤ θα έδινε σε όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη 60 δις, αλλά όχι στην Ελλάδα και θα αντιμετώπιζε την ισχυρή Γαλλία διαφορετικά από ότι εμάς, τότε θα αποχωρούσαμε αμέσως από την ΕΕ, διατηρώντας το € ως νόμισμα, ενώ θα επιφυλασσόμασταν να μετακινηθούμε αργότερα στο πολύ ενδυναμωμένο πλέον $. Ταυτόχρονα θα αποχωρούσαμε από το ΣΕΝΚΕΝ και θα ανοίγαμε για τους μετανάστες τα δυτικά σύνορά μας προς την Ευρώπη, γιατί μέχρι σήμερα πολλά έχουμε δαπανήσει για την προστασία της ΕΕ από την λαθρομετανάστευση. Πέραν αυτών θα διακόπταμε κάθε αποπληρωμή για τα επόμενα 3 χρόνια, μέχρι να ανακάμψει η ανάπτυξη της οικονομίας μας. Μετά από αυτό το διάστημα θα αποφασίζαμε αν θα συνεχίζαμε την αποπληρωμή των χρεών μας, αλλά υπό τον όρο ότι το σύνολο όλων των τόκων δεν θα ήταν υψηλότερο από ότι ισχύει για την Γερμανία. Γιατί ακούγεται σαν αστείο να ισχυρίζονται κάποιοι ότι μας βοηθούν, ενώ στην ουσία κερδίζουν από εμάς περισσότερο από όσα τους αποφέρουν οι τρέχοντες τραπεζικοί τόκοι.
RadfahrerΚαι η ερώτηση προς τον κ. Σόϊμπλε και προς όλους τους αναγνώστες της BILD-Zeitung είναι: Γιατί δεν τα γνωρίζουν όλα αυτά οι Γερμανοί ψηφοφόροι και οι Ευρωπαίοι; Είναι ή δεν είναι έτσι όπως αναφέρθηκαν παραπάνω;
Λίνος Κουντουράς, ένας τεμπέλης Έλληνας που δούλευε επί 40 χρόνια

Σημ.: Και για να γελάσουμε λίγο με μια γελοιογραφία αλλά Charlie: Ποδηλάτη λένε οι Γερμανοί όποιον ποδοπατάει προς τα κάτω και υποκλίνεται προς τα επάνω.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*