ΔΕΗ και μη χειρότερα

14 Μάι 2015 από

DEH 0011ΔΕΗ, Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (Ελλάδος;)

Δεν υπάρχει και λίγη ντροπή για όσους υψηλόμισθους υποτίθεται ότι ενεργούν για το δημόσιο συμφέρον, ενώ στην ουσία δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να νέμονται την Εξουσία που τους έδωσε η θέση την οποία τους δώρισαν.
Είναι δυνατόν στη σημερινή εποχή να μην κατόρθωσαν οι «αρμόδιοι» να προβλέψουν, χρόνια τώρα έναν απλό τρόπο, για να μπορεί ο καταναλωτής του ακριβού ρεύματος της Ελλάδας, να δώσει τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά την ένδειξη του μετρητή του σπιτιού του στην ΔΕΔΔΗΕ ή στην ΔΕΗ;
Είναι δυνατόν να απαιτούν από τον πολίτη να καταγράφει μήνες πριν την ημερομηνία που θα περάσει ο Καταγραφέας, ώστε την συγκεκριμένη ημέρα να αφήνει τη δουλειά του για να περιμένει ποια στιγμή της ημέρας θα ευαρεστηθεί αυτός να περάσει;
Και αυτοί οι ίδιοι διευθυντάδες να απαιτούν ταυτόχρονα από τον Έλληνα πολίτη την αύξηση της παραγωγικότητάς του;
DEH 0014Είναι δυνατόν να μας κολλάει ο Καταμετρητής ένα χαρτάκι, στο οποίο να γράφει ότι μέχρι τις 9πμ της επομένης ημέρας θα πρέπει να έχουμε δώσει τις ενδείξεις του μετρητή μας, απειλώντας μας με επιπτώσεις, αλλά στο συγκεκριμένο τηλ. να μην απαντάει επί μέρες κανείς; Μας δουλεύετε κύριοι αρμόδιοι διευθυντές;
Είναι δυνατόν να μπαίνουμε στο Internet και να μην είναι δυνατή πουθενά η καταχώρηση της ένδειξης, αλλά να ζητούν να ενταχθούμε στην ηλεκτρονική διαδικασία, ώστε να έχει η ΔΕΗ λιγότερο κόστος και να κουράζονται οι πολίτες για τις δικές της υποχρεώσεις;
Μας δίνουν και ένα Τηλέφωνο Εξυπηρέτησης Πελατών, το 11770, στο οποίο αφού σας πουν ποιες εσωτερικές γραμμές για κάθε θέμα πρέπει να επιλέξετε, μετά καμία από αυτές δεν ανοίγει. Τόσο καλά.
Η λογική ενός ευνομούμενου κράτους θα ήταν:
Να υπάρχει ένας συγκεκριμένος αρ. τηλεφώνου ή ένα συγκεκριμένο E-Mail ή Site κλπ. με αυτόματο καταγραφέα, όπου σε 24ωρη βάση θα μπορεί ο κάθε καταναλωτής να δίνει όποτε θέλει τις ενδείξεις του μετρητή του.
Τόσο δύσκολο είναι να υπάρχουν στα αρχεία αυτά οι ενδείξεις και να τις χρησιμοποιεί η ΔΕΗ κατά την κρίση της, όποτε τα χρειάζεται;
σάρωση0003Αλλά θυμάμαι και παλαιότερα, όταν μας εξεθείαζε η ίδια η ΔΕΗ το «κατόρθωμά» της, που ήταν ότι εντός 9 μηνών και μόνο είχε καταφέρει να συμπτύξει τις δύο – τρεις σελίδες του λογαριασμού σε μία, δηλαδή σε … δυο!
Παρά τις σχετικές πολύμηνες μελέτες όμως πολλές ενδείξεις σε αυτόν τον βελτιωμένο δισέλιδο λογαριασμό, αναφέρονται δύο και τρεις φορές. Γιατί άραγε; Μήπως για να τα εμπεδώσουμε;
Δεν αμελούν βέβαια να ενημερώνουν σε κάθε λογαριασμό ξανά και ξανά για το … Πανελλήνιο Μίγμα Καυσίμου του περασμένου (!) έτους!
Μας ενημέρωσαν δε τώρα, να μην τολμήσουμε να πάμε διακοπές τον Αύγουστο, γιατί τότε επέλεξε η ΔΕΗ να κάνει την επόμενη καταμέτρηση. Τότε δηλαδή βολεύει τον κ. Καταμετρητή να περάσει από το σπίτι μας.
DEH-015Φροντίστε λοιπόν για τη βελτίωση των παραπάνω, που ένας προϊστάμενος μιας πολύ μικρής ιδιωτικής εταιρειούλας θα είχε λύσει εντός μιας ώρας, διαφορετικά να πείτε στον αρμόδιο διευθυντή, του αρμόδιου υποκαταστήματος, να στείλει τον αρμόδιο καταμετρητή για να δει τις ενδείξεις του μετρητή μου, την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2015 μεταξύ της 11 και 11,15 πμ. ακριβώς. Τότε εγώ μπορώ. Θα έχω πάρει άδεια από την εργασία μου και θα τον περιμένω εκείνη την ώρα και μόνο.
Ας μην ξεχνάμε ότι η ΔΕΗ για να εξοικονομεί εις βάρος μας, κάνει καταμετρήσεις κάθε 4 μήνες και ενδιάμεσα χρεώνει στα κουτουρού, παίζοντας με τα τιμολόγια, που συχνά διαμορφώνει ανάλογα με το ύψος της κατανάλωσης, κερδοσκοπώντας και πάλι εις βάρος μας. (Τουλάχιστον παλαιότερα. Για το τι συμβαίνει σήμερα στάθηκε αδύνατο να βρω κάποιον για να με πληροφορήσει.)
Μήπως λοιπόν πρέπει να διώξουνε κανέναν αραχτό διευθυντή; Γιατί αν περάσετε έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Ορφανίδου – και όχι μόνο, θα δείτε πολίτες, από αυτούς που καθημερινά συνωστίζονται ταλαιπωρούμενοι (για τη ΔΕΗ) και θα θαυμάσετε την αποτελεσματικότητα της αποδυναμωμένης (για λόγους οικονομίας ;;) Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού Ελλάδος. Θαυμάστε και το πόσους φόρους πληρώνουμε σε ένα τιμολόγιο ΔΕΗ !

Λίνος Κουντουράς, Ένας από-γοητευμένος καταναλωτής ρεύματος.

Σχετικά άρθρα

Ετικέτες

Μοιραστείτε το

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*