Euroaccident

12 Ιούλ 2015 από

grexitEuroaccident

Κομισιόν και Ευρωπέοι μάς δουλεύουν συστηματικά. Και όχι μόνο εμάς αλλά όλους τους Λαούς της ΕΕ. Ας μην ξεχνάμε ότι δημιούργησαν μια Ευρωπαϊκή Ένωση με κοινό νόμισμα – αλλά όχι για όλους, μερικοί είναι απέξω – με κοινές Αγορές, για ελεύθερη διακίνηση αγαθών χωρίς φόρους, όμως άφησαν εντέχνως τα επίπεδα μισθών και διαβίωσης σε διαφορετικά επίπεδα. Άλλα στα «φτωχά» και άλλα στα πλούσια κράτη (βλέπε Βόρεια Ευρώπη και φυσικά Γερμανία). Μισθούς Εσθονίας, Ρουμανίας και Βουλγαρίας 300 έως και 175 €/μήνα, θέλει να επιβάλει και στην Ελλάδα η Τρόϊκα. Οι Θεσμοί δηλαδή, όπως την ονόμασαν αυτοί που θέλουν να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια, ώστε να μπερδεύεται ο Λαός και αυτοί να περνούν τα (συμφωνημένα ??) σχέδιά τους. Δεν μας λένε όμως πόσο κοστίζουν στα φτωχά αυτά κράτη τα διάφορα αγαθά, σε σχέση με τις τιμές που έχουν στην Ελλάδα, όπου όλα τα εισαγόμενα είναι ακριβότερα από ότι σε Γερμανία, Γαλλία κλπ.
Προφανώς δεν έμαθαν ποτέ οι περίφημοι οικονομολόγοι μας, οι σπουδασμένοι στα αμερικάνικα πανεπιστήμια των προνομιούχων, ότι στα κράτη το κόστος ζωής καθορίζει τους μισθούς και τις αποδοχές.
Εδώ προσπαθούν να εφαρμόσουν το αντίθετο. Δηλαδή μειώνουν σημαντικά τις αποδοχές μας, αλλά αφήνουν στα ύψη το κόστος ζωής, και οδηγούν την οικονομία και την ανάπτυξη σε απόλυτη κατάρρευση. Τυχαίο; Δεν νομίζω. Γιατί τι έχουν να πουν στο ότι στην Γερμανία οι μισθοί είναι πολύ υψηλότεροι από ότι σε εμάς και τα αγαθά πολύ φτηνότερα; Τίποτα;
Τρία τινά πάντως συμβαίνουν :
2317539_0Ή τα σπουδαία αυτά πανεπιστήμια δεν τους τα έμαθαν σωστά, επειδή προωθούν μόνο την ακραία καπιταλιστική θεωρία του Φρίντμαν από το Πανεπιστήμιο Σικάγου
ή κάνουν ότι δεν θυμούνται όσα έμαθαν, επειδή ακολουθούν εντολές προς όφελος τους ή ενδεχομένως να υπήρξαν οι ίδιοι ιδιαίτερα κουτοί φοιτητές, γεγονός που μάλλον συμβαίνει, αφού και ως υπουργοί φάνηκαν ανεπαρκέστατοι για να αντιμετωπίσουν τις ξένες λεγόμενες (από αυτούς) Αγορές.
Για να εξηγήσω λοιπόν το θέμα ακόμα και σε πνευματικά καθυστερημένους οικονομολόγους, παραθέτω ένα πραγματικό παράδειγμα:
Ήρθα στην Ελλάδα από την Γερμανία το 1975.
Ο μισθός μου τότε ήταν 22.000 Δραχμές (64,50 €) και θεωρείτο πολύ υψηλός, αφού ένας καθηγητής του Γυμνασίου έπαιρνε περίπου 6.000 Δραχμές. Άλλωστε και η εφορία ήταν εκείνη την εποχή ιδιαίτερα χαμηλή.
Πλήρωνα ενοίκιο σε τριάρι στο Μαρούσι και σχεδόν κάθε βράδυ βγαίναμε για φαγητό στις ταβερνούλες της Αθήνας, όπου πληρώναμε για 2 άτομα και ένα παιδί, γύρω στις 400 Δρχ. (λιγότερο από 1,2 € ).
Δεν είχαμε κανέναν λόγο να είμαστε δυσαρεστημένοι από τα πολύ χαμηλά εισοδήματά μας σε σχέση με τα σημερινά, όσο το κόστος ζωής ήταν σε αντιστοιχία ακόμα χαμηλότερο. Είδατε λοιπόν τι φωστήρες και ηθικολόγοι μας κυβερνούν;
Γι’ αυτό λέω ότι η έξοδός μας από την ΕΕ δεν θα ήταν πρόβλημα, αν διώχναμε τις Γερμανικές και υπερπόντιες επιχειρήσεις που οικονομάνε από εμάς και στέλνουν τα υπερκέρδη τους στο εξωτερικό, αν φορολογούσαμε τα εισαγόμενα αυτοκίνητά τους (αρκετά έχουμε πια όλοι μας) και κάναμε δική μας οικονομική αναπτυξιακή πολιτική με μηδενική φορολόγηση των παραγωγικών κυρίως επιχειρήσεων και φορολόγηση των μερισμάτων (ώστε τα κέρδη να επενδύονται) και με άμεση έξοδο από το ΣΕΝΓΚΕΝ, ανοίγοντας τα σύνορά μας για όποιον θέλει να φύγει. Ας τους περιμαζέψουν αυτοί που σήμερα μας πολεμούν.
Και τώρα που μας βάλανε μέχρι τα μπούνια στα χρέη ζητούν τα ρέστα και μας κουνάν το δάχτυλο. Ποιοι οι Γερμανοί που κέρδισαν κάποια 54 δις από τη βοήθεια (!) που μας έδωσαν, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (που εδρεύει φυσικά στην Φρανκφούρτη) η οποία αγόραζε στο 40 % τα ομόλογά μας και μας τα πουλούσε – υποχρεωτικά – στο 100 %. Ενώ συνολικά θα έχουμε δώσει σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Τρόϊκας καμιά 70αριά δις στις τράπεζες, αντί να τις κρατικοποιήσουμε για να τελειώνουν τα παιχνίδια με την εκμετάλλευση. Γιατί αυτό δεν λέγεται ελεύθερη οικονομία (που εγώ πάντα αγαπούσα) αλλά αποικιοκρατία του Σόϊμπλε και Κό(μ)πανοι.
imagesΚαι για να συμφωνήσετε σε αυτό δείτε τι έγινε με το κλείσιμο των τραπεζών και τις αηδιαστικές μεθοδεύσεις με 50 € την ημέρα μέσω κάρτας ή με καθημερινό στήσιμο στην ουρά για 120 € το 10ήμερο (που το λέγανε δήθεν την εβδομάδα) ώστε να αγανακτήσει ο Έλληνας. Ποιος τα αποφάσισε όλα αυτά; Ποιος διέδιδε κούρεμα καταθέσεων, ώστε να τρέξουν οι ανεγκέφαλοι σαν τρελοί να βγάλουν τα λιγοστά λεφτά τους από τα ΑΤΜ (= ΑΤιΜία). Ενώ παράλληλα δεν έγινε καμία κίνηση για να αποφευχθεί η αποστολή των αποταμιεύσεών μας στο εξωτερικό και μάλιστα σε οποιοδήποτε ποσό. Αυτό βλέπετε θα αλλοίωνε την ελεύθερη Ευρωπαϊκή οικονομία, ενώ το να μην μπορεί ο συνταξιούχος να πάρει την πενιχρή του σύνταξη από την τράπεζα, δεν την αλλοιώνει !
Όσο για την ασφάλεια που μας παρέχει η ΕΕ, την είδαμε όταν ένα κράτος εκτός Ευρώπης εισέβαλε σε ένα Ευρωπαϊκό κράτος, την Κύπρο, χωρίς να κάνουν το παραμικρό. Ενώ η υποστήριξή τους στην (φασιστική ??) Ουκρανία έχει ξεπεράσει κάθε δεδομένο. Μήπως γι΄ αυτό ένα από τα μέτρα στο οποίο επιμένουν είναι η περικοπές στα αμυντικά μας έξοδα. Γι’ αυτό δεν τους κάνει ο αξιόλογος κ. Καμμένος που αντιστέκεται και θέλουν πάση θυσία να τον αντικαταστήσουν με το ευέλικτο (σε υποκλίσεις) ΠΟΤΑΜΙ.
Τι-μωρία λοιπόν !  Γι’ αυτό λέμε: Όλοι μας ένα μεγάλο ΝΑΙ στην δημοκρατική Ευρώπη των Λαών.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*