Δεν ξέρω …

11 Σεπ 2015 από

Σκουπιδι Β12Δεν ξέρω…
Ή εγώ δεν καταλαβαίνω από οικονομία ή οι Ηγέτες μας έχουν μεσάνυχτα;
Προσπαθώ να καταλάβω ανατρέχοντας σε όσα διαβάζουμε κάποια χρόνια πριν:
• Πρώτα χρεοκοπήσαμε με το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου τους Έλληνες αποταμιευτές και εξαλείψαμε από τις ταυτότητες το θρήσκευμα, παρ’ όλο ή ίσως επειδή ήταν (και είναι για λίγο ακόμα) ο συνδετικός κρίκος των απανταχού Ελλήνων.
• Μετά ανέλαβε η ΝΔ, μεθόδευσε την εκλογική της αποτυχία, ίσως γιατί δεν ήθελε να επωμισθεί τις δυσάρεστες οικονομικές επιπτώσεις της πολιτικής της, με την οποία αύξησε το χρέος της Ελλάδας σε εκατοντάδες δις €. [readnews]
• Μετά ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ με τον ΓΑΠ να μας εμπλέκει από το Καστελόριζο και με ψεύτικα – λένε – στοιχεία στο ΔΝΤ, ενώ σε κανένα πολιτικό μας δεν καταλογίστηκαν μέχρι σήμερα ευθύνες.
• Η επόμενη κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ μας φλόμωσε στα ψέματα για να εκλεγεί [Ζάππειο 1, 2]. Μετά και αφού τους ψηφίσαμε, όχι μόνο τα ξέχασαν όλα, αλλά αντιθέτως νομοθέτησαν την παραγραφή των ποινικών αδικημάτων των αρμοδίων και μάλιστα προκαταβολικώς, πριν ακόμα αυτά γίνουν (νόμος Βενιζέλου). Το χρέος μας στη συνέχεια έφτασε τα 324 δις.
• Φέρανε μετά και Τεχνοκράτη Πρωθυπουργό, πρώην υπάλληλο – λένε – κάποιων μεγάλων τραπεζών της Αμερικής και μας έφεραν το 1ο Μνημόνιο.
• Μετά ξανακάνανε εκλογές, ξαναψηφίστηκαν με νέα ψέματα [Ζάππειο 3 ;] και προώθησαν πάλι τα συμφέροντα των ξένων τραπεζών με το Μνημόνιο 2.
• Με τα Μνημόνια αυτά τσακίστηκε η οικονομία μας. Άρπαξαν τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων, κούρεψαν τα ομόλογα όσων Ελλήνων είχαν εμπιστευτεί το Κράτος μας (όχι όσα είχαν οι ξένες τράπεζες και οι off shore) μείωσαν μισθούς και συντάξεις και φορολόγησαν απάνθρωπα τους Έλληνες. Έτσι οδήγησαν την οικονομία σε μια πρωτόγνωρη ύφεση, χωρίς ελπίδα ανάκαμψης, με ένα δημόσιο χρέος γύρω σα 327 δις [kontranews]
• Οι Έλληνες αγανάκτησαν και ψήφισαν για πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση. Είχαν προηγηθεί και τότε προεκλογικά μεγάλα λόγια περί σβησίματος μνημονίων με μια μολυβιά και άλλα τέτοια, αλλά και πολλά ψέματα [ΔΕΘ] στο ίδιο στυλ με τους προηγούμενους. [Προφανώς οι αμερικανοτραφείς επικοινωνιολόγοι, είναι ίδιοι για όλες τις παρατάξεις, και τους λένε ότι τα κορόϊδα οι Έλληνες τέτοια θέλουν. Δεν εξηγείται αλλιώς].
• Οι καινούργιοι ενώ θα έπρεπε να γνωρίζουν τι παιζόταν και να είναι πανέτοιμοι, άρχισαν πριν από όλα με μεγάλα λόγια και παλικαρισμούς. Μετά κατόρθωσαν να δημιουργήσουν εχθρότητα μεταξύ του υπουργού μας και του αρμόδιου της ΕΕ. Έτσι αυτός έφυγε προσβεβλημένος, ενώ είχε έρθει αμέσως μετά τις εκλογές για να σταθμίσει τις δυνατότητες συνεργασιμότητας τους με μια «αριστερή» κυβέρνηση, γεγονός πρωτόγνωρο και φοβιστικό για αυτούς.
• Ακολούθησαν νυχθημερόν διαπραγματεύσεις 6 μηνών [τυχαίο;]. Σε αυτές η νέα κυβέρνηση διαπραγματεύονταν ένα 3ο Μνημόνιο, ενώ με τη μεγάλη διάρκειά των συνομιλιών οι Ευρωπέοι είχαν τον χρόνο να προετοιμαστούν, ώστε να μην υπάρχουν για αυτούς επιπτώσεις από ένα Grexit. Γι’ αυτό και τελικά δεν μας έμεινε άλλη λύση από την αποδοχή, βρέξει – χιονίσει, και του 3ου Μνημονίου.
• Μετά διενεργήθηκε δημοψήφισμα, χωρίς ο πολύς Λαός να ξέρουμε ξεκάθαρα για τι θα αποφασίζαμε και χωρίς να γνωρίζουμε απόλυτα τις επιπτώσεις του ΝΑΙ ή του ΌΧΙ. Πολλοί πιστεύουν πως η κυβέρνηση θα ήθελε να επικρατήσει το ΝΑΙ, ώστε τελικά να είμαστε συνυπεύθυνοι για όσα θα μας προέκυπταν από το 3ο Μνημόνιο. Όμως παρ’ όλη την εντονότατη προσπάθεια της Αντιπολίτευσης και των λοιπών Κομμάτων, ο Λαός μας ψήφισε ΟΧΙ, αναγκάζοντας τους ιθύνοντες σε ακροβατικές κολοτούμπες επεξηγήσεων.

Ανεκμετάλλευτο λιμάνι στα Μαστά Χίου.

Ανεκμετάλλευτο λιμάνι στα Μαστά Χίου.

• Με όλα αυτά τα χρέη μας έφτασαν τα 370 δις. Σε αυτά δεν υπολογίζονται και όσα χρωστάει το κράτος στους πολίτες και στις Ελληνικές επιχειρήσεις [Μήπως επειδή σκέφτονται να μην τα πληρώσουν ποτέ;] γιατί συνολικά ακούμε να χρωστάει το κράτος κάποια 800 δις [kontranews].  Παράλληλα γίνονταν και έργα χωρίς αναπτυξιακό στόχο, όπως ένα θαυμάσιο επιβατικό λιμάνι στη Χίο, που κόστισε 17 εκατομμύρια, το οποίο όμως δεν προσεγγίζουν επιβατικά πλοία !  Παράλληλα γίνονταν και έργα χωρίς αναπτυξιακό στόχο, όπως ένα θαυμάσιο επιβατικό λιμάνι στη Χίο, που κόστισε 17 εκατομμύρια, το οποίο όμως δεν προσεγγίζουν επιβατικά πλοία !  Παράλληλα γίνονταν και έργα χωρίς αναπτυξιακό στόχο, όπως ένα θαυμάσιο επιβατικό λιμάνι στη Χίο, που κόστισε 17 εκατομμύρια, το οποίο όμως δεν προσεγγίζουν επιβατικά πλοία !  Παράλληλα γίνονταν και έργα χωρίς αναπτυξιακό στόχο, όπως ένα θαυμάσιο επιβατικό λιμάνι στη Χίο, που στοίχισε 17 εκατομμύρια, το οποίο όμως δεν προσγγίζουν επιβατικά πλοία !
Τώρα θα πάρουμε άλλα 82 δις. Πώς λοιπόν θα βγούμε από τα χρέη και πώς θα ανακάμψει η οικονομία μας; Με τα μνημόνια, την αυξανόμενη ανεργία, τον τεράστιο αριθμό των εταιρειών που καθημερινά κλείνουν, τη στερημένη από ρευστό αγορά, τους πάμφτωχους καταναλωτές και την αδιάκοπα αυξανόμενη φορολογία ή μήπως με επιμήκυνση 40 ετών, που θα εκτινάξει τους τόκους σε απίστευτα επίπεδα;
Ξαναψηφίζουμε λοιπόν, αν και η όλη αντιπαράθεση των δύο μεγάλων κομμάτων μοιάζει να έγκειται μόνο στο ποιος θα είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός, ενώ για κάποιους είναι ξεκάθαρο ότι τελικά θα συγκυβερνήσουν τα δύο μεγάλα κόμματα. Όσο για το Grexit, αυτό θα επανέλθει μόλις Σόϊμπλε και Μέρκελ διαπιστώσουν ότι πήραν όσα περισσότερα μπορούσαν από εμάς, οπότε η οικονομία μας θα καταρρεύσει ολοκληρωτικά. Οι μισθοί και οι συντάξεις δεν θα φτάνουν παρά για λίγο ψωμί. Ο προβληματισμός του πρώην υπουργού με τη μακροζωία των συνταξιούχων («… δεν πεθαίνουν κι’ όλας!») θα ικανοποιηθεί. Η ανεργία θα διώξει τα Ελληνόπουλα από την Πατρίδα και θα τα αντικαταστήσει με μετανάστες από Αφγανιστάν ή άλλα τριτοκοσμικά μέρη. Οι Ελληνικές επιχειρήσεις θα κλείσουν για να βοηθηθούν οι πολυεθνικές, που θα εξάγουν όλα τα κέρδη στις χώρες τους και πολλά άλλα τέτοια … αναπτυξιακά.

Κομμένη ψαρόβαρκα στη Χιο.

Κομμένη ψαρόβαρκα στη Χιο.

Η ΕΕ όμως προχωράει ακάθεκτη. Ήδη τα παραδοσιακά αλιευτικά μας σκάφη καταστράφηκαν με επιδότηση και αντικαθίστανται σταδιακά από εισαγόμενα Γριγρί, που σαρώνουν τον βυθό και εξαφανίζουν το γόνο, ώστε σε λίγο να λείψουν και τα ψάρια. Τα κηπευτικά στους κήπους μας απαγορεύονται δια Ευροπαϊκού νόμου και οι σπόροι προέρχονται μόνο πλέον από την Mosando [κάτι μου θυμίζει το όνομα] για φυτά των οποίων οι σπόροι δεν ξαναφυτρώνουν. [«Θέλετε να υποδουλώσετε έναν Λαό; Κόψτε του το φαγητό». Κάπως έτσι διάβασα ότι το είπε ο Κίσσιγκερ]
Η εκπαίδευση διαλύεται και φορολογείται, οι αμυντικές δαπάνες μειώνονται συνεχώς, η κρατική περιουσία ξεπουλιέται για ένα κομμάτι ψωμί, ενώ με στοχευμένες (;;) διαδόσεις περί κουρέματος των καταθέσεων, όλα τα χρήματα των Ελλήνων πήγαν σε τράπεζες του εξωτερικού. Αυτό οδηγεί σε δεύτερη στήριξη των τραπεζών που συνολικά μας παίρνουν κάποια 55 δις. Όσα χρήματα βέβαια πήγαν έξω τα εκμεταλλεύονται οι ξένες τράπεζες χωρίς να αποδίδουν τόκους, αλλά τώρα οι ηγέτες μας θέλουν δήθεν να τα επαναφέρουν εδώ, με αστεία όμως κίνητρα, όπως για φορολόγησή τους στο 40 %, ενώ ξαναγίνεται κουβέντα για κούρεμά των καταθέσεων!
Παράλληλα οι Μέρκελ και Σόϊμπλε πέτυχαν να κερδίσει η Γερμανία από εμάς, μέσω της Ελληνικής κρίσης γύρω στα 100 δις, από ότι λένε δημοσιεύματα Γερμανικών εφημερίδων. Μαζί με την στήριξη των Τραπεζών δηλαδή θα είχαμε μειώσει με αυτά το χρέος μας σημαντικά, κατά 155 τουλάχιστον δις.
Αναρωτιέμαι λοιπόν αν έτσι πιστεύουν οι αστέρες – οικονομολόγοι μας ότι θα γίνει η ανάπτυξη; Μήπως τελικά μας περνάνε για ηλίθιους; Μόνο Εφιάλτες ενεργούν έτσι.
Τους ακούμε στις τηλεοράσεις και απελπιζόμαστε με την ανικανότητα και την ασχετοσύνη πολλών από αυτούς, ακόμα και πολιτικών που ζητούν την ψήφο μας για να μας … ξανακυβερνήσουν και να μας σώσουν!
Και ακούμε τώρα ότι προετοιμάζουν συγκυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ ή ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ (!!), κατ’ εντολή ίσως (;;) της κας Μέρκελ και των λοιπών υψηλόμισθων Ευρωπέων «εκπροσώπων», για μας σώσουν. Ούτως ή άλλως η Μέρκελ λειτουργεί ήδη ως Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Ας ψηφίσουμε λοιπόν αυτήν, μήπως και δούμε προκοπή, αφού με όσους μας κυβέρνησαν τα τελευταία 50 χρόνια δεν θα δούμε άσπρη μέρα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*