Νομότυπες κλοπές.

19 Οκτ 2015 από

WP_S_010Νομότυπες κλοπές.

Κλοπή. [Από το Λεξικό Μπαμπινιώτη]: «Είναι η αφαίρεση με παράνομο τρόπο και ιδιοποίηση ξένου πράγματος. Το να μην παίρνει κανείς αυτό που δικαιούται λόγω παράνομης , σκόπιμης ή ακούσιας ενέργειας άλλου. Κάθε πράξη ή κατάσταση, που έχει ως αποτέλεσμα να στερείται κανείς κάτι που του ανήκει ή δικαιούται.»

Όταν λοιπόν οι εργαζόμενοι ενός κλάδου, π.χ. οι Μηχανικοί, πλήρωναν επί σειρά ετών υποχρεωτικά κάθε μήνα εισφορές στο Συνταξιοδοτικό τους Ταμείο, το οποίο τα αποταμίευε προκειμένου να χορηγήσει συντάξεις και έρχεται το Κράτος μας χωρίς τη σύμφωνο γνώμη των δικαιούχων και παίρνει τα χρήματα αυτά για να τα διαχειρίζεται χωρίς να πληρώνει τόκους, αυτό τι είναι; Ιδιαίτερα επειδή οι τόκοι θα εξασφάλιζαν την ευρωστία του Ταμείου, όποτε ο πληθωρισμός δημιουργεί ένα χάσμα μεταξύ των συντάξεων σε σχέση με τις παλαιότερες εισφορές.
Ρωτάω λοιπόν κάθε Έλληνα, κάθε Υπουργό, κάθε Ευρωπαίο και κάθε κα Μέρκελ, αν δεν λέγεται κλοπή αυτή η ενέργεια, σύμφωνα με τον ορισμό στον Μπαμπινιώτη;

Ληστεία. [Από το Λεξικό Μπαμπινιώτη]: «Είναι η απόσπαση και οικειοποίηση ξένων αγαθών από τον κάτοχό τους, με άσκηση βίας ή απειλή.»

Όταν λοιπόν στη συνέχεια το Κράτος αρπάζει βίαια, χωρίς τη δυνατότητα αντίδρασης των δικαιούχων, αλλά με απόφασή του κάθε κ. Βενιζέλου, τις αποταμιεύσεις των Ασφαλιστικών και Συνταξιοδοτικών Ταμείων για να καλύψει όσα χρέη αυτοί οι ίδιοι οι ιθύνοντες μας συσσώρευσαν, πώς λέγεται σύμφωνα με τον Μπαμπινιώτη; Μήπως λέγεται ληστεία;

Και τώρα ρωτάω: Σε ποια κράτη παραβιάζεται το Σύνταγμα της χώρας από αυτούς που βρίσκονται στην εξουσία; Μήπως μόνο στα ολοκληρωτικά ή στα κατεχόμενα κράτη;
Παρεμπιπτόντως η σημερινή Κυβέρνηση που κατηγορούσε τις προηγούμενες για παραβίαση του Συντάγματος, όχι μόνο κάνει τα ίδια, αλλά ακολουθεί πιστά και τις άλλες παρατυπίες, όπως τις «Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου» στη θέση των νομοθετημάτων ή τις «Τροπολογίες» μέσα σε άσχετους νόμους για να μην μπορεί να τους βρει εύκολα ο πολίτης, αλλά μόνο οι ειδήμονες και οι … δικοί τους. Π.χ. σε νομοσχέδιο για θέματα υγείας, ψήφισαν μια σημαντική οικονομική … ντροπολογία.
Θυμίζω ότι με απόφαση της ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ του ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ «όλες οι περικοπές είναι εκτός Συντάγματος και Ευρωπαϊκής νομοθεσίας». [Αλέξης Μητρόπουλος, καθηγητής Πανεπιστημίου]. Δεν συγκινείται κανείς από αυτά;

Όμως και άλλα κολπάκια υιοθέτησε η νέα μας Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από την Ν.Δ, όπως το να κατατίθεται προς ψήφιση μια σημαντικότατη σειρά νομοθετημάτων σε έναν ενιαίο νόμο, για να μην μπορούν οι Βουλευτές να ψηφίζουν τα επί μέρους άρθρα κατά συνείδηση, όπως ορίζει το Σύνταγμα μας.

Ομόλογα. Στο τέλος κάθε διαφήμισης για αγορά ομολόγων τονίζεται δια νόμου, ότι η αγορά ομολόγων εμπεριέχει κινδύνους. Μόνο βέβαια για το λαουτζίκο δηλαδή για όσους από εμάς τους Έλληνες εμπιστεύτηκαν το κράτος μας και έχασαν τα χρήματά τους. Για τους ξένους αντίθετα όχι μόνο δεν ισχύει ο κίνδυνος να χάσουν τα χρήματά τους, αλλά τους επιτρέπουμε και να κερδοσκοπούν εις βάρος μας. Όπως πχ. η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που αγόρασε τα ομόλογά μας στο 40 % της αξίας τους και αμέσως μετά μας τα πούλησε στο 100 %, κερδίζοντας το 60 % ενός τεράστιου ποσού σε δις €. Υποστήριξη λοιπόν των τραπεζών εις βάρος του Έλληνα, και μάλιστα από τους εκπροσώπους μας. Ωραίο ε;

Οι συντάξεις. Εκτός του ότι τις μειώνουν συνεχώς, θέλουν τώρα να περικόψουν τις επικουρικές, που είναι αποταμιεύσεις δικές μας και μόνο, ενώ η αιτία που τα Ταμεία δυσκολεύονται να πληρώσουν τους δικαιούχους, είναι η υφαρπαγή των αποταμιεύσεων από το Κράτος. Γύρω στα 3 δις έχουν πάρει μόνο από το ΤΣΜΕΔΕ, το ταμείο των Μηχανικών. Η δε κα Μέρκελ θέλει να ισχύει και για εμάς η «ρήτρα μηδενικού ελλείμματος». Το να εξαρτάται δηλαδή η σύνταξη από τις εισφορές των εργαζομένων. Όλα τα παραπάνω θα ήταν αποδεκτά αν αποτελούσαν μια ρύθμιση για τους νέους εγγραφόμενους στα Ταμεία. Οι εκ των υστέρων περικοπές αποτελούν απαράδεκτες μεθοδεύσεις, γιατί οι συνταξιούχοι πλήρωναν επί χρόνια για συγκεκριμένες νομοθετημένες αποδοχές γήρατος και όχι για να μάθουν στα 70 τους χρόνια ποια σύνταξη θα επιτρέψουν οι δανειστές να τους χορηγηθεί. Σημειωτέο ότι πριν την κρίση τα αποθεματικά των Ταμείων ήταν 23 δις € και σήμερα με τα κουρέματα του PSI και την τεράστια ανεργία έφτασαν να είναι λιγότερα από 4,5 δις €.   Σε λίγο θα είναι ακόμα λιγότερα και τότε να δούμε που θα φτάσουν τις συντάξεις τα ξεφτέρια που καθορίζουν την κρατική οικονομία.

Η ακίνητη περιουσία. Φορολογούν και την ακίνητη περιουσία, ενώ όπως ακούσαμε από καθηγητή Πανεπιστημίου η φορολογία περιουσίας και όχι εσόδων, είναι παράτυπη. Τους λες: Μα εγώ όταν αγόρασα το οικόπεδό μου πλήρωσα φόρο. Και όταν το έκτισα πλήρωσα και πάλι. Στη συνέχεια πλήρωσα τον φόρο του μηχανικού, αλλά και φόρο για τα εργατικά και το ΙΚΑ. Μετά πλήρωσα και για τη σύνδεση με την ΔΕΗ και την αποχέτευση, ενώ πληρώνω κάθε μήνα δημοτικά τέλη. Δεν φτάνουν όλα αυτά, σου λένε. Θα πληρώνεις συνεχώς, τώρα πλέον επειδή το έχεις. Και αν το πουλήσεις προβλέπεται και πάλι φόρος. Είναι στα καλά τους;

Τα ψέματα. Σε αντίθεση με άλλα προηγμένα κράτη όπου η κάθε δήλωση ενός πολιτικού άνδρα μετράει ως συμβόλαιο, σε εμάς το ψέμα πάει σύννεφο. Θυμίζω τα Ζάππεια 1, 2 και 3 του κ. Σαμαρά, αλλά και τα προεκλογικά του κ. Τσίπρα, που «… με μία υπογραφή θα έδιωχνε το Μνημόνιο». Λέτε να μην ήξεραν την πραγματικότητα ή την ήξεραν και μας κορόϊδευαν προκειμένου να εκλεγούν και μετά … κάνε κάτι Έλληνα αν μπορείς, με δεδομένη την αγάπη των Βουλευτών στην καρέκλα, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος ανατροπής τους από την Εξουσία.

WP_S_012WP_S_009

 

 

 

 

Τι χαρίζουν.  Στον περιπτερά δεν χαρίζουν δεκάρα. Αυτός και για την εφημερίδα πρέπει να κόψει απόδειξη μήπως και χάσει το κράτος ένα λεπτό του €. Επίσης στην κυρία, που σε πανηγύρι σε χωριό της Φλώρινας δεν είχε συνδεδεμένη σωστά την ταμειακή της μηχανή με το … ΣΔΟΕ, έκοψαν πρόστιμο 2.500 €. Σε αυτά είμαστε αδυσώπητοι. Σε άλλα δήθεν δυσκολευόμαστε. Δεν καταλαβαίνω πχ γιατί τα χρέη των Κομμάτων (Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ) συνολικού ύψους λένε ίσως και άνω των 700 εκατομμυρίων € δεν τα χρεώνει το ΣΔΟΕ στα κομματικά στελέχη; Τα κόμματα είναι εταιρείες με μετόχους τα κομματικά μέλη. Έτσι δεν είναι;
Όμως χαρίζουν και άλλα συνεχώς και ασταμάτητα.
Τη Λίστα Λαγκαρντ που επί χρόνια έψαχνε η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Βενιζέλος, η νέα κυβέρνηση γιατί δεν την ξεκαθάρισαν από τον Φεβρουάριο μέχρι σήμερα, 9 μήνες διακυβέρνησης; Παιδάκι να ήταν θα το είχαν γεννήσει.
Ακούστε τώρα τι άλλα διαβάσαμε ότι … χάρισαν [από τς εφημερίδες]:
WP_S_016Γύρω στα 112,19 δις διαβάσαμε ότι χάρισε ο απερχόμενος υπηρεσιακός Υπουργός υγείας, με απόφαση του για μη έλεγχους σε ιδιωτικές κλινικές, δυο μέρες πριν αποχωρήσει.
Εκατοντάδες εκατομμύρια μάθαμε ότι δεν πλήρωσε η Hochtief που διαχειρίζεται επί μια 20ετία (!) το κεντρικό μας αεροδρόμιο. Ενώ μία οικογένεια μέλος της οποίας υπηρετούσε (υπηρετεί ;;) σε γραφείο Προεδρίας της Δημοκρατίας άρπαξαν από τη ΔΕΗ 270 εκατομμύρια € που ακόμα δεν νομίζω να πήραμε πίσω. Τα δε Κανάλια της Τηλεόρασης χρωστούν 1 δις 210 εκατομμύρια και όμως κανείς δεν τους τα ζητάει.
Αυτά είναι λίγα από όσα ακούμε να χαρίζονται καθημερινά, όμως σε μισθωτούς – συνταξιούχους δεν χαρίζεται δεκάρα !

WP_S_021

 

Μοιάζει να μη βιάζονται οι ιθύνοντες να πάρουν πίσω κάποια χρήματα από τη διαφθορά ή τους τρανταχτούς φοροφυγάδες, ώστε να βελτιωθούν κάπως τα κρατικά έσοδα.
Ο κ. Ρακιντζής απεκάλυψε με την ετήσια έκθεσή του τους πρωταθλητές της διαφθοράς στο Δημόσιο. Λέτε να πήραμε σήμερα πίσω έστω και τα ελάχιστα από αυτό το φαγοπότι, σχεδόν ένα χρόνο μετά;
Και ενώ ο Κόσμος χάνεται με πολέμους μεταναστευτικό, οικονομικό και άλλα, με σημαντικές επιπτώσεις για την Ελλάδα, η Ν.Δ. χτενίζεται, δηλαδή ασχολείται με το ποιος θα αναλάβει την Προεδρία, σαν να πρόκειται για γεγονός τεράστιας σημασίας για την παγκόσμια ειρήνη, για το προσφυγικό, για τα χρέη μας, για την Εθνική μας υπόσταση, που απειλείται πανταχόθεν. Μαθαίνουμε δε τώρα ότι ο καθένας από τους τέσσερις μνηστήρες της Προεδρίας στη Ν.Δ. ξοδεύει τεράστια ποσά για τις … προεκλογικές του επιδιώξεις. Αναρωτιέμαι, έχουν τόσο πολλά χρήματα για χάσιμο ή ξέρουν ότι θα τα πάρουν πίσω πολλαπλά όταν εκλεγούν;  Μας το έλεγε άλλωστε ο ΓΑΠ:  Λεφτά υπάρχουν !

WP_S_023Έτσι τελικά κάναμε την Πατρίδα – Παρτίδα. Δεν βαριέσαι, το ίδιο είναι. Ένας μικρός αναγραμματισμός προέκυψε. Είμαστε για συγχαρητήρια.

(Συνεχίζεται στο άρθρο “Φως στο τούνελ”.)

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*