Φως στο τούνελ.

20 Οκτ 2015 από

Light on the end of railway tunnel.

Light on the end of railway tunnel.

Φως στο τούνελ.

Από το 2016 και μετά, παρά τις καταστροφικές ρυθμίσεις των Μνημονίων και τα αντιαναπτυξιακά μέτρα αρχίζει μας λένε η ανάπτυξη.
Όμως ήδη από την εποχή της Τριανδρίας Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, ακόμα και ο πιο άσχετος στα οικονομικά πολίτης έχει εμπεδώσει ότι όλα τα μέτρα της ΕΕ οδηγούν σε καταβαράθρωση της οικονομίας, ιδιαίτερα των παραγωγικών μας δραστηριοτήτων. Οι ξένοι, παμπόνηροι και οργανωμένοι, δεν είναι δυνατό να μην καταλαβαίνουν πως με κάθε μέτρο τα κρατικά έσοδα μειώνονται και συνεπώς τα χρέη μεγαλώνουν και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, αλλά και η απαραίτητη οικονομική ανάκαμψη απομακρύνεται όλο και περισσότερο. Μόνο οι δικοί μας οικονομολόγοι και ηγέτες συνεχίζουν εδώ και 7 χρόνια, από την εποχή του ΓΑΠ να βλέπουν φως στο τούνελ.
Μήπως λόγω ερασιτεχνισμού;

Οικονομικά και διαπραγματεύσεις. Ήμασταν λέει σε πολύ δύσκολη θέση όταν το Φεβρουάριο άρχισαν οι διαπραγματεύσεις. Εδώ υπάρχουν άπειρα αναπάντητα ερωτήματα.
-Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ βιάστηκε να πάει σε εκλογές και δεν άφηνε την ΝΔ.. – ΠΑΣΟΚ να βγάλουν το φίδι από την τρύπα και μετά να τους εξωπετάξει, αλλά επωμίστηκε όλο το βάρος του 3ου Μνημονίου ο ίδιος ο κ. Τσίπρας;

WP_S_013   WP_S_001

 

-Δεν ήξερε τότε τι παίζονταν και βρέθηκε προ αδιεξόδων; Δεν μπορώ να το πιστέψω. Διότι ο κάθε πολίτης στις καθημερινές συζητήσεις, ο κάθε συνταξιούχος στο καφενείο, η κάθε κυρία στις κουβέντες με τις φίλες της, αυτά συζητούσαν πολύ πριν από τον Ιούνιο 2014. Μόνο οι ενημερωμένοι πολιτικοί μας δεν τα ήξεραν; Δεν τους είχε πει κανένας από τους παροικούντες στις Βρυξέλλες και στην ΕΕ για το τι κ@θί..@ υπάρχουν εκεί; Δεν είχαν δει ούτε το τι έκαναν οι φίλοι και εταίροι μας στον κ. Σαμαρά, που ήταν και πιο δικός τους από τον ΣΥΡΙΖΑ;
-Γιατί κράτησαν τόσους μήνες οι διαπραγματεύσεις, αφού τελικά γίνεται ότι θέλουν οι δανειστές. Όπως πχ η μη φορολόγηση των «Κουλοχέρηδων» ή η φορολόγηση των ανείσπρακτων ενοικίων. Μήπως για να διευκολύνουμε τον Σόϊμπλε, ο οποίος γύρω στον Ιούνιο του 2015 όχι μόνο είπε ότι «… τώρα είμαστε πια έτοιμοι για την έξοδο της Ελλάδας από το €», αλλά και πίεζε μετά να μας πετάξουν έξω, δήθεν για μόνο δύο-τρία χρόνια. Η διαπραγμάτευση γίνεται αλλιώς κατά τη γνώμη μου. Πηγαίνεις πανέτοιμος με λύσεις και συγκεκριμένες προτάσεις και λες: «Ή αυτά ή δεν συμφωνώ με τίποτα». Όπως ο κ. Νταβούτογλου, που είπε στην Μέρκελ: «Ή μας δίνετε 3 δις και είσοδο στην ΕΕ χωρίς βίζα ή δεν υπογράφω τίποτα». Πέντε ξεκάθαρες κουβέντες με απόλυτο αποτέλεσμα, όπως είδαμε. Και μη μου πείτε ότι η διαπραγμάτευση ήταν ιδιαίτερα δύσκολη επειδή είχαμε άμεση ανάγκη από χρήματα, γιατί αν γνωρίζω καλά, από τον Ιούνιο 2014 μέχρι σήμερα δεν έχουμε πάρει χρήματα από τους Εταίρους μας. Ούτε καν τα 34 εκατομμύρια για τους πρόσφυγες στα νησιά μας νομίζω πως δεν πήραμε ακόμα, ενώ έχουμε αποπληρώσει στους δανειστές από δικά μας χρήματα κάποια δέκα ή και περισσότερα δις.
-Αλλά και το ότι οι Γερμανοί κέρδισαν από την Ελληνική κρίση πάνω από 100 εκατομμύρια €, δεν αξιοποιήσαμε όπως θα έπρεπε και ας το είπε Γερμανός οικονομολόγος.

WP_S_017-Μας λένε ότι στόχος τους είναι η πρόσβαση στις Αγορές. Γιατί; Για να πάρουμε και άλλα υψηλότοκα δάνεια, πέραν των όσων χρωστάει το κράτος μας, που τα υπολογίζουν γύρω στα 943 δις. [Βάμβουκας 12.10.2015].
Ένα δεν έχουν συνειδητοποιήσει οι περίφημοι οικονομολόγοι μας: Ότι ο κόσμος έχει στερέψει από λεφτά. Από πού περιμένουν να πάρουν φόρους; Δεν βλέπουν ότι τα αναμενόμενα έσοδα του Κράτους διαρκώς μειώνονται; Ας καταλάβουν επιτέλους ότι «Το πετρωμένον φαγείν αδύνατον», όπως είπε πρόσφατα κάποιος πολύ εύστοχα.

Capital Control. Προ καιρού άρχισαν να διαδίδουν ότι θα κουρευτούν οι καταθέσεις στις τράπεζες. Αυτό ώθησε και τους απλούς πολίτες να στέλνουν τα χρήματά τους σε τράπεζες του εξωτερικού (οι πλούσιοι τα είχαν έξω πολύ πριν) προς μεγάλη χαρά της Γερμανίας, που έτσι έχει στα χέρια της τις αποταμιεύσεις μας. Ύστερα από λίγο ξανάρχισαν οι διαδόσεις στα Κανάλια και στις εφημερίδες για κούρεμα καταθέσεων. Ακόμα και ο Πρωθυπουργός είπε κάποια στιγμή, ότι το κούρεμα θα αφορά καταθέσεις από 6.000 € και πάνω και όχι από 100.000 €, όπως προβλέπει η ΕΕ. Έτσι στις 27.6.15 είδαμε ξαφνικά ατέλειωτες ουρές στα ΑΤΜ, για να πάρουν οι μικροκαταθέτες και τα τελευταία τους €.
WP_S_015Αμέσως μετά βγαίνει ο Πρωθυπουργός και θυμώνει με όσους έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό. Ξεχνάει ότι αν το Κράτος και ο ίδιος εξασφάλιζαν απόλυτα αξιόπιστα (με χαρτιά, όχι με λόγια) ότι δεν θα επέτρεπε κούρεμα ή ότι και να γινόταν το Κράτος θα αντικαθιστούσε τα χαμένα χρήματα με οικόπεδα, βραχονησίδες ή άλλα «ισοδύναμα !» οι καταθέσεις θα έμεναν ή θα επέστρεφαν στην Πατρίδα. Αλλά πού τέτοιες σωτήριες λύσεις. Δεν τις θέλουν βλέπετε οι δανειστές και δυνάστες μας.
Τότε αποφασίστηκε το Capital Control, δηλαδή ο περιορισμός κίνησης κεφαλαίων (μήπως για να μείνει και κάτι για να κουρευτεί; – λέω εγώ).
Και ρωτάω: Με ποιο δικαίωμα μου απαγορεύεις να πάρω όσα δικά μου χρήματα έδωσα για φύλαξη στην Τράπεζα και με ποιο δικαίωμα θέλεις να μου πάρεις με κούρεμα ένα μεγάλο ποσοστό από αυτά, επειδή ως εκπρόσωπός μας έχεις κατασπαταλήσει τα χρήματα που σου εμπιστευτήκαμε; Άλλωστε και οι ληστές μπαίνουν για να κλέψουν ένα σπίτι επειδή δεν έχουν λεφτά. Είδατε κανέναν πλούσιο να σκαρφαλώνει σε μπαλκόνια σπιτιών για κλοπές; Οι πλούσιοι μας τα παίρνουν … νομίμως.
Αναρωτιόμουνα λοιπόν τότε που άρχισαν τα Capital Controls, γιατί έπρεπε να τρέχουν οι πολίτες κάθε μέρα στα ΑΤΜ για να πάρουν 60 € την ημέρα και δεν επέτρεψαν από την πρώτη στιγμή να πάρουμε μια φορά 60 x 7 = 420 € για όλη τη βδομάδα; Έπρεπε να περάσουν βδομάδες για να το ανακαλύψουν; Το ίδιο δεν είναι ή μήπως υπολόγιζαν ότι με την απίστευτη ταλαιπωρία οι υπέργηροι συνταξιούχου θα έπερναν λιγότερα και γι αυτό τους εξουθένωναν;
11752340_846178165466564_8263257150514426527_nΓιατί όποιος είχε τραπεζική κάρτα μπορούσε να πάρει 60 € x 14 = 840 € για τις δυο εβδομάδες και όσοι συνταξιούχοι δεν είχαν κάρτα να δικαιούνται μόνο 120 € το δεκαήμερο. Ας προσπαθήσει ο ικανότατος “σύμβουλος” να περάσει με την οικογένειά του επί δέκα μέρες με 120 € για να δει τη γλύκα. Γιατί αρχικά 120 € το δεκαήμερο έδιναν. Μήπως για να τους συνηθίσουν στην επικείμενη σύνταξη, επειδή αυτό σημαίνει 360 € το μήνα;
Και γιατί όποιος είχε κάρτες από 4 τράπεζες μπορεί να βγάλει 3360 € στις 2 εβδομάδες και ο συνταξιούχος μόνο 120 €; Ικανότατοι ιθύνοντες και θαυμάσιες δημοκρατικές ρυθμίσεις!
Βλέποντας τότε τις μεγάλες ουρές στα ΑΤΜ από το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα, θυμόμουν τους σπουδαίους ξένους και ντόπιους οικονομολόγους που ζητούν από εμάς τους Έλληνες να αυξήσουμε την παραγωγικότητά μας. Έτσι πίστευαν ότι θα την αυξήσουμε;

Οι Τράπεζες. Τώρα λένε θα πατάξουν τη φοροδιαφυγή, με τη χρήση των τραπεζικών καρτών. Έχετε υπολογίσει πόσα χρήματα θα χαρίσουμε στις τράπεζες αν όλες μας οι αγορές γίνονται μέσω κάρτας; Δυο € τουλάχιστον εισπράττει η τράπεζα για κάθε συναλλαγή. Υπολογίστε πόσα δις το χρόνο ξοδεύουν οι Έλληνες για να καταλάβετε πόσα τους ξαναχαρίζουμε !
Δεν φτάνουν τα 25 δις που ήδη τους έδωσαν οι φορολογούμενοι, δεν φτάνουν τα 20 δις που ζητούν τώρα, θα τους δώσουμε και άλλα από τις κάρτες.
Η Κυβέρνηση δεν ασχολήθηκε όμως για το πού πήγαν τα δις που ήδη πήραν οι τράπεζες από τους φορολογούμενους, ούτε για το πού πήγαν τα υπερκέρδη προηγουμένων ετών. Λέτε να τα έχουν στείλει στο εξωτερικό, αυτές δεν θα έπρεπε να κάνουν όσα δεν ήθελαν να κάνει ο πολίτης;
Ο κάθε καταθέτης, κύριε Πρωθυπουργέ, επιλέγει το Ινστιτούτο που εμπιστεύεται. Εσείς οι κυβερνώντες, παλιοί και νέοι, του δημιουργήσατε την ανασφάλεια που τον έκανε να αναζητήσει σιγουριά στο εξωτερικό. Είναι ντροπή για όλη την Ευρώπη και τη δυτική οικονομία που με όλα αυτά θα αυξήσουν ακόμα περισσότερο και εκ του ασφαλούς τα κέρδη τους οι τράπεζες. Μήπως θυμάστε κ. Υπουργοί ποια τράπεζα είχε εξυγιανθεί επί πρωθυπουργίας Σημίτη από την κατάρρευση του ελληνικού Χρηματιστηρίου, ο οποίος μάλιστα προέτρεπε τους πολίτες να παίξουν για να … κερδίσουν;
Βέβαια υπάρχουν και τα κόκκινα δάνεια που δημιουργούν ένα τεράστιο πρόβλημα. Όμως θυμάμαι πολύ καλά την εποχή που οι τράπεζες έδιναν αβέρτα δάνεια και στην άνεργη κουτσή Μαριά, χωρίς να ρωτούν αν θα μπορέσει ποτέ να τα εξοφλήσει. Τότε μετρούσε μόνο το πριμ που θα έπαιρνε ο κ. Δ/της. Τώρα περιέργως θέλουμε να καλύψει το Κράτος την τρύπα. Το ίδιο όμως απρόσεκτα δάνεισε και ένας φίλος μου στο νησί χρήματα σε γνωστό του, που σήμερα αδυνατεί ή δεν θέλει να του τα αποπληρώσει. Γιατί λοιπόν το κράτος δεν καλύπτει και αυτόν για το χαμένο κεφάλαιό του, αλλά καλύπτει με δικά μας χρήματα (με δικά μας χρέη, για να ακριβολογήσω) τις απερισκεψίες των τραπεζιτών; Ακούσαμε στον Real ότι ο ΔΟΛ χρωστάει 197 εκατομμύρια από δάνεια και ο ΠΗΓΑΣΟΣ 157,9. Ποιός θα τα αποπληρώσει; Πάλι ο συνταξιούχος των 390 €;

Οι Ευρωπαϊκές επιδοτήσεις. Τι κάνουν λοιπόν οι Ευρωπέη Εταίροι μας για να μας βοηθήσουν. Μας χορηγούν επιδοτήσεις για να εγκαταλείψουμε την πρωτογενή παραγωγή και να εισάγουμε τα πάντα από αυτούς:
Να ξεριζώσουμε τα αμπέλια για να πουλάνε οι Γάλλοι τα κρασιά τους.
Να κόψουμε ελιές και να μην επιτρέπεται η φύτευσή τους για να πουλάνε τα σπορέλαιά τους.
Να καταστρέψουμε τις ψαρόβαρκες για να πουλάνε τα ψάρια της Βορείου Θάλασσας.
Να μειώσουμε τα κοπάδια μας για να εισάγουμε από αυτούς κρέατα.
WPS_008Απαγορεύουν ακόμα και το να φυτεύουμε λαχανικά στον κήπο μας.
Σε όλα αυτά εμείς δεν αντιδρούμε, αλλά αποδεχόμαστε όλες τις πιέσεις των δανειστών επιβάλλοντας πχ μια φορολόγηση του φυσικού αερίου στις παραγωγικές μας επιχειρήσεις, καθιστώντας τις προβληματικές.
Αλλά και με άλλους τρόπους προσπαθούν να μας τσακίσουν οικονομικά, ώστε να πάρουν στα χέρια τους κάθε περιουσιακό μας στοιχείο. Ακόμα και με ένα χαώδες ΦΠΑ, που μόνο εξειδικευμένοι λογιστές θα μπορούν να ξεκαθαρίσουν. Δεν ξεχνούν τίποτα, όσο και ασήμαντο για τον Ευρωπαϊκό ανταγωνισμό και να είναι. Π.χ. η μαστίχα Χίου, που λόγω ΦΠΑ θα ακριβύνει, παρότι η συμβολή της στην αποπληρωμή των χρεών μας είναι αστεία.

WP_S_018        WP_S_011

 

Το μεταναστευτικό. Μέσα δε σε όλα τα τρελά της ΕΕ, η κα Μέρκελ ζητάει κοινές περιπολίες Ελλήνων και Τούρκων στο δικό μας Αιγαίο. Αντί να ζητήσουν να περιφρουρεί η Τουρκία μαζί με εμάς τους Ευρωπαίους και την Frontex τις περιορισμένες σε χιλιόμετρα παραλίες της, μας ζητούν να περιπολούν με πλοία και οι Τούρκοι ολόκληρο το χαώδες Αιγαίο. Ακόμα (;;) δεν υποχωρήσαμε και σε αυτό, για να χάσουμε τα αυγά και τα καλάθια, δηλαδή την κυριαρχία μας στο Αιγαίο. Άλλωστε ήδη εποφθαλμιούν 117 ξερονήσια μας οι Ευρωπέη για να τα … αξιοποιήσουν. Καλά να πάθουμε, αφού εμείς κοιμόμαστε, απαγορεύοντας στα ξερονήσια μας και στις παραλίες μας τα πάντα. Ακόμα και η δημιουργία μιας εξέδρας για την εξυπηρέτηση των λουομένων απαιτεί τρεχάματα ετών για να εγκριθεί.
Η δε Κομισιόν ζητάει να περιφρουρήσουν οι Έλληνες καλύτερα τα Ευρωπαϊκά σύνορα. Ποιοι; Αυτοί που όταν εισέβαλε η Τουρκία (κράτος εκτός ΕΕ) στην Κύπρο (κράτος της ΕΕ) κάνουν επί 43 χρόνια ότι δεν καταλαβαίνουν. Αυτά δεν είναι Ευρωπαϊκά σύνορα; Γιατί δεν μετράνε; Και εμείς πειθήνια όργανα ακόμα συμφωνούμε σε όσα μας καθορίζουν.

Γι’ αυτό κι εγώ λοιπόν ζητάω κοινές στρατιωτικές περιπολίες Ελλήνων, Τούρκων και Γερμανών εντός Γερμανίας για να εντοπίζονται όσοι μετανάστες έχουν εισχωρήσει εκεί λαθραία !

Σχετικά άρθρα

Μοιραστείτε το

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*