Από το 2015 στο 2016

15 Ιαν 2016 από

b188632ΑΑΑπό το 2015 στο 2016

Ικανός δεν είναι όποιος αποδέχεται όσα του ζητούν οι ισχυροί, αλλά αυτός που κατορθώνει να γίνουν από αυτούς αποδεκτές οι δικές του θέσεις.
Αναρωτιέμαι λοιπόν ποιο το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων της Κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα επί ένα χρόνο (σε λίγες μέρες) με τους λεγόμενους «δανειστές», κυρίως όμως με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Γιατί μέχρι στιγμής όχι μόνο δεν πήραμε χρήματα από αυτούς, αλλά και τα λίγα που πήραμε και πάλι σε αυτούς τα επιστρέψαμε. Και τώρα μας τρενάρουν την αξιολόγηση μέχρι τον Ιούνιο του 16, ώστε λόγω λήξης γραμματίων, να τους έχουμε περισσότερο ανάγκη από ότι τώρα, που ταμειακά δεν έχουμε πρόβλημα.
Αφού λοιπόν δεν καιγόμαστε για λεφτά και αφού επί ένα χρόνο δεν μας έδωσαν τίποτα, άρα δεν τους χρειαστήκαμε, γιατί τσακίσατε την Ελληνική οικονομία και εξουθενώσατε τον Έλληνα, αψηφώντας ακόμα και το Σύνταγμα της Χώρας; Για να αποπληρώσουμε τόκους μέχρι και 8 %, τη στιγμή που η Γερμανία πληρώνει τόκους 0,0 ή και -0,2 % ; Ούτε πόσα δις τόκους έχουμε αποπληρώσει μέχρι σήμερα δεν τόλμησαν να μας πουν. Γιατί; Αυτή είναι η Εθνική πολιτική των «ηγετών» μας; Θα δούμε και τον επόμενο, πρόσφατο «ηγέτη» μας πόσο Εθνικά και υπέρ του Έλληνα θα λειτουργήσει. Σημειωτέο πάντως ότι όλοι οι παραπάνω δεν αμέλησαν να διορίσουν τα ξαδέλφια τους σε επικερδείς θέσεις, όπως διαβάζουμε στις εφημερίδες.

Λένε, είτε ψευδόμενοι ή από ασχετοσύνη, ότι η Κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε από την αντιμετώπιση που είχε στην ΕΕ. Ρωτάω όμως, τόσα χρόνια τους πληρώναμε ως βουλευτές της αντιπολίτευσης, τίποτα δεν είχαν διαπιστώσει; Ή μήπως άλλες προτεραιότητες είχαν, όπως την … προσοδοφόρο καρέκλα και δεν τους έμενε χρόνος για άλλα δευτερεύοντα, όπως τα Εθνικά μας προβλήματα; Ούτε το βιβλίο «Το δόγμα του σοκ» της Ναόμι Κλάϊν, που τα λέει όλα, δεν είχαν την ευαισθησία να διαβάσουν;
Από το 2012 είχα στείλει κάποιες επισημάνσεις μου στον κ. Τσίπρα, που σήμερα αποδεικνύονται απόλυτα επίκαιρες και σωστές. Ούτε αυτά δεν είχε δει, είτε αυτός ή οι υπουργοί;;

Πολύ χαρακτηριστικό αυτό που είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Καναδικής εταιρείας Eldorado Gold κ. Rait: «Δεν έχουμε αξιόπιστο συνομιλητή μέχρι σήμερα» στην Κυβέρνηση. Με αυτά τα δεδομένα περιμένουμε επενδυτές από το εξωτερικό που θα σώσουν την καταρρέουσα Ελληνική οικονομία;
Και για όποιον διαφωνεί επισημαίνω ότι μια μέρα πριν τις συζητήσεις με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Πάνο Σκουρλέτη, το υπουργείο προχώρησε στην επιβολή προστίμων ύψους 1,7 εκατ. ευρώ για 21 περιβαλλοντικές παραβάσεις που σημειώθηκαν κατά τα προηγούμενα χρόνια. Προκύπτουν λοιπόν σοβαρότατα θέματα ανικανότητας, όπως:
1. Γιατί έναν ολόκληρο χρόνο δεν επιβλήθηκαν τα πρόστιμα, και μάλιστα τη στιγμή που το κράτος μας ψάχνει την κάθε δεκάρα για να επιβιώσει, αρπάζοντας ακόμα και από τους συνταξιούχους;
2. Γιατί ο υπουργός επισήμανε μόνο τώρα, ότι από το 2007 η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός δεν έχει καταβάλει ούτε ένα ευρώ σε φόρους στο ελληνικό Δημόσιο; Τι έκαναν τόσο καιρό που μάθαιναν ως αντιπολίτευση, ότι η ΝΔ, που μάζευε από εμάς το υστέρημά μας, δεν ζητούσε από την «Ελληνικός Χρυσός» να πληρώσει τους φόρους της; Και γιατί μόλις ανέλαβαν τη διακυβέρνηση της χώρας δεν τα ζήτησαν με επιμονή; Αν χρωστούσε ένας κακομοίρης μαγαζάτορας, έτσι θα τον άφηναν οι εφοριακοί και οι υπουργοί επί 8 χρόνια; Και γιατί ο κ. υπουργός το θυμήθηκε και αυτό μόλις τώρα;
DSC01744Ηλίθιες ενέργειες από ανίκανους λειτουργούς, που ούτε τα χρήματα που δικαιούμαστε είναι ικανοί να εισπράξουν, ούτε τους ελάχιστους επενδυτές που μας απέμειναν μπορούν να κρατήσουν εδώ, ούτε εργασία στους 600 εργαζόμενους στα μεταλλεία μπορούν να εξασφαλίσουν, είτε μέσω της Eldorado Gold που απειλεί με απολύσεις, είτε διαφορετικά. Τέτοια ξεφτέρια, που δεν έχουν ούτε την ικανότητα να αναρωτηθούν (για τον ίδιο τους τον εαυτό και μόνο) αν έτσι θα αντιμετωπίζονταν η ίδια αυτή εταιρεία, αν θα επένδυε στη Γερμανία. Είναι ντροπή όλα αυτά που βιώνουμε!

Μας έχουν ζαλίσει εδώ και μήνες με το ότι θα πληρώνουμε τα πάντα με κάρτες. (Πλαστικό χρήμα τώρα το λένε. Στις ονομασίες είμαστε πρώτοι) και μάλιστα βγήκε χθες ο αναπληρωτής υπουργός κ. Τρύφων Αλεξιάδης και δήλωσε: «Με κάρτα πλέον η πληρωμή φόρων και εισφορών». Πάμε λοιπόν στην ΔΕΗ και μας λένε: «Δεν δεχόμαστε κάρτες, μόνο μετρητά». Πάμε στην ΕΥΔΑΠ, πάλι τα ίδια: «Δεν δεχόμαστε κάρτες, μόνο μετρητά». Πηγαίνετε σε ένα ΑΤΜ, μας λένε, σηκώστε μετρητά και ελάτε να πληρώσετε. Και αν ο λογαριασμός είναι πάνω από τα 420 €, ρωτάμε; Δικό σας θέμα, απάντησαν. Απόλυτος συντονισμός των ιθυνόντων. Έτσι όπως και σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες. Από ποιους δηλαδή περιμένετε να αποδέχονται την πληρωμή με κάρτες; Από τους περιπτεράδες;;; Δεν ξεκινάτε καλύτερα από το Δημόσιο, που είναι, ας πούμε και η αντίστοιχη … εταιρεία σας κύριοι ανεύθυνοι Διευθυντές και μετά να απαιτήσετε αποδοχή καρτών από τις άλλες ιδιωτικές εταιρείες και τους μαγαζάτορες;

Μου ‘ρχεται τρέλα όταν ακούω ότι τα νοσοκομεία διώχνουν χωρίς την απόλυτα απαραίτητη θεραπεία τους καρκινοπαθείς, λόγω έλλειψης φαρμάκων. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ξεφτίλα για την κάθε κυβέρνηση και για όποιον βάζει τα συμφέροντα τραπεζιτών και δανειστών πάνω από την βοήθεια σε συνανθρώπους μας που ζουν ένα δράμα και αφόρητους πόνους. Τους θεωρώ δοσίλογους και υπάνθρωπους και τους εύχομαι να ζήσουν ένα τέτοιο δράμα και στο πετσί τους. Ντροπή σας Έλληνες ιθύνοντες και Ευρωπέη. Ελπίζω, ο νέος Πρόεδρος της ΝΔ, παρά των όσων λέγονται να έχει άλλο ήθος και να κάνει πρώτα το σωστό και το ηθικό και μετά το σκόπιμο. Ίδωμεν. Το σλόγκαν βέβαια «Όχι στο παρελθόν και στα τζάκια» είναι παρατραβηγμένο από τα μαλλιά, αφού το Μητσοτακέϊκο κυβερνάει συνεχώς από την απελευθέρωση του 1944 και μέχρι σήμερα.
Γι’ αυτό επισημαίνω, ότι από τον φίλο μου για κάπου 200.000 € θέλουν δήμευση περιουσίας, από τα κόμματα που χρωστάνε σχεδόν μισό δις γιατί δεν ζητάνε την αποπληρωμή του χρέους και των ενοικίων από τα μέλη τους; Τα μέλη αυτά απολάμβαναν προνόμια όσο όλα πήγαινα δήθεν καλά. Τώρα που φάνηκε το πρόβλημα θα κάνουν την πάπια;

Στα 30 $ το πετρέλαιο πλέον. Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει απόλυτα πως η όλη ιστορία του πετρελαίου αποτελεί άλλο ένα απεχθές κόλπο της Παγκοσμιοποίησης. Ας θυμηθούμε ότι το 1974 η τιμή του πετρελαίου ήταν 7 $ το βαρέλι και κανείς δεν μιλούσε τότε για χαμηλά κέρδη. Ξαφνικά άρχισε να ανεβαίνει τρελά και τελικά έφτασε τον Ιούνιο 2008 έφτασε τα 137 $ το βαρέλι. Καταλαβαίνετε τι τεράστια κέρδη αποκόμιζαν οι πετρελαιάδες, μεταξύ των οποίων νομίζω και οι κκ Μπους και Τζένι, αφού τώρα που δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους, οι τιμές πέφτουν συνεχώς.
Όμως τεράστια κέρδη από την καθοδική πορεία της τιμής πετρελαίου αποκομίζουν ακόμα στην Ελλάδα, τόσο το κράτος, όσο ενδεχομένως και οι Έλληνες πετρελαιάδες, αφού με μείωση των τιμών διεθνώς κατά 760 %, η βενζίνη σε εμάς μειώθηκε σε λιγότερο από 10 %.
Και μετά συζητούν για την ελεύθερη οικονομία της παγκοσμιοποίησης, όπου οι τιμές καθορίζονται δήθεν από την προσφορά και τη ζήτηση.

Αυτά τα ωραία της Ελληνικής ανικανότητας των ιθυνόντων και όχι μόνο, όπου οι «μάχες» δίνονται όχι για την ευημερία του Έθνους που τους ανέδειξε, αλλά για την καρέκλα, που προφανώς είναι τόσο … προσοδοφόρα, ώστε η απόκτησή της να αξίζει κάθε κόστος σε χρήμα και δεσμεύσεις.

DSC00277Και μετά από όλα αυτά, τα απίστευτα για ένα Ευρωπαϊκό κράτος, βγαίνουν οι δικηγόροι και οι επιστήμονες στο δρόμο και … διαδηλώνουν, αντί, με τη δύναμη του επαγγέλματός τους, να τσακίσουν τους επίορκους δια παντός. Δεν καταλαβαίνουν ότι «κανένα πρόβατο δεν σώθηκε βελάζοντας»;; Τους τα γράφουν και στους τοίχους, αλλά πρόβατα μάλλον είμαστε όλοι μας.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*