Απόγνωση

4 Φεβ 2016 από

images ΒουληΑντίγραφο επιστολής της 4.2.2016, προς τη Βουλή των Ελλήνων, βελτιωμένη μόνο ως προς την τελευταία παράγραφο και κάποια ορθο-γραφικά.

Προς τον αξιότιμο Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων,
Με την παράκληση να διανεμηθεί στα Κόμματα της Βουλής
ή ακόμα καλύτερα σε όλους τους Βουλευτές μας.

Απόγνωση
Στα όρια της απόγνωσης και της ανεκτικότητας έχω πλέον φτάσει ως Έλληνας πολίτης. Είμαι ένας πολίτης ανένταχτος, ακομμάτιστος και που στα 38 χρόνια εργασίας μου στον ιδιωτικό τομέα, ποτέ δεν πήρα από το Ελληνικό Κράτος ούτε δεκάρα, αλλά μόνο πλήρωνα και συνεχίζω να πληρώνω, για όσα κάποιοι … «όλοι μαζί τα φάγανε».

Και τώρα οι «Εταίροι» μας εκμεταλλεύονται την γενικότερη ολιγωρία των πολιτικών μας και ζητούν να μειωθούν για πολλοστή φορά οι συντάξεις, ενώ δήθεν δεν καταλαβαίνουν πως με την κάθε μείωση μισθών και συντάξεων και με κάθε κατάστημα ή επιχείρηση που κλείνει, μειώνονται τα έσοδα του κράτους και συνεπώς η δυνατότητα αποπληρωμής του οποιουδήποτε χρέους μας. Όμως και εμείς φαίνεται να μην καταλαβαίνουμε ότι αυτή η μεθόδευση έχει ως τελικό στόχο τη διάλυση της Ελλάδας ως πρώτο βήμα για τη διάλυση της ΕΕ !
Υποχωρούμε στα πάντα ζητιανεύοντας για δάνεια, ενώ αποδείχτηκε ότι δεν ήταν απαραίτητα για μισθούς και συντάξεις, όπως με χιλιάδες ψευτιές μας έλεγαν, αφού από τον Ιούνιο 2014 μέχρι σήμερα ελάχιστα χρήματα έχουμε πάρει και αυτά μόνο για να τα δώσουμε στους δανειστές. Παρ’ όλα αυτά ζητάμε νέα δάνεια, ενώ θέλουμε να … βγούμε και στις Αγορές, για να παίρνουμε ανεξέλεγκτα επί πλέον δάνεια και μάλιστα με υψηλότερος τόκους ! Πώς άραγε πιστεύουν οι σπουδαίοι και καλοπληρωμένοι οικονομολόγοι ότι θα αποπληρωθούν τα χρέη μας, όσο αυτά αυξάνονται συνεχώς;
Πέραν αυτού η Ελλάδα χρωστάει λένε σήμερα γύρω στα 320 δις €, χωρίς κανένας πολιτικός μας να τολμάει να μας πει υπεύθυνα και δεσμευτικά από πού τα χρωστάμε, χωρίς να επιτρέπεται να γνωρίζει ο πολίτης πόσα από αυτά είναι χρήματα που πήραμε, πόσα είναι τόκοι και πόσα απλές εγγραφές στα Computers των Morgan Stanley, Lehman Brothers, Goldman, Sachs κλπ των Rockefeller και Rothschild. Για όλα αυτά κουβέντα στον λαό. Είναι σαν τον φάκελο της Κύπρου. Όλα γίνονται στα μυστικά, για να μην μάθουμε εμείς ο Λαός την αλήθεια. Μας την κρύβουν αυτοί, τους οποίους ενώ εκλέξαμε ως εκπροσώπους μας, μας προέκυψαν δυνάστες και υπάλληλοι ξένων συμφερόντων.
Γεμίσαμε με εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες, ενώ ήμασταν ήδη εδώ και χρόνια γεμάτοι ξένους, με πρωτοβουλίες και πάλι των τότε ιθυνόντων μας. Ως Έλληνες κάναμε για τους πρόσφυγες ότι πιο ανθρώπινο υπάρχει. Τους βοηθήσαμε από το υστέρημά μας, σε αντίθεση με τους λοιπούς Ευρωπαίους «Εταίρους μας», που τους αρπάζουν μέχρι και τα τιμαλφή, σηματοδοτώντας ότι δεν απέχουμε πλέον πολύ από τις φασιστικές νοοτροπίες του Χίτλερ. Και παρά ταύτα ή ακριβώς για αυτό, η Ελλάδα είναι ξαφνικά και πάλι ο καρπαζο-εισπράκτορας, ακόμα στο θέμα αυτό των προσφύγων.
WP_38BDΡωτούσαν προ ημερών στο ραδιόφωνο έναν πολιτικό μας, πώς το κράτος μας και η Ευρώπη ξεχωρίζουν τον πρόσφυγα από τον μετανάστη, όταν κάποιος φεύγει από το Αφγανιστάν, τη Συρία ή το Ιράκ για σωθεί από τον πόλεμο και τον κατατρεγμό. Και επειδή εκείνος απέφυγε μια ξεκάθαρη απάντηση θα την πω εγώ: Απλά ρωτάμε τους Αμερικανούς ποιόν θέλουν να θεωρούμε πρόσφυγα και ποιόν όχι, υπακούοντας με ένα yes sir.

Αμήχανοι δήθεν, βλέπουν οι Ευρωπέη, τους τζιχαντιστές και τον ISIS (δυτικά κατασκευάσματα όλοι αυτοί) να αφανίζουν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, με βασανιστικούς τρόπους, ίδιους με αυτούς των SS, αλλά ούτε καν οι Εβραίοι δεν σηκώνουν το ανάστημά τους για να πουν: «ΟΧΙ, δεν θα γίνονται και σε άλλους συνανθρώπους μας όσα έγιναν σε εμάς, σταματήστε τον πόλεμο στη γειτονιά μας».

Και όταν ολόκληρες οικογένειες εγκαταλείπουν τα υπάρχοντά τους και με μωρά, έγκυες γυναίκες, γιαγιάδες και παππούδες, διακινδυνεύοντας τη ζωή τους για να γλυτώσουν τη σφαγή, οι Ευρωπέη αρχίζουν να κλείνουν τα σύνορά τους, κατηγορούν για ολιγωρία την Ελλάδα (που δεν αφήνει να πνιγούν πολύ περισσότεροι;;;) τους αρπάζουν τα ελάχιστα τιμαλφή τους ή τους επιτίθενται, όπως στη Γερμανία, όπου πρόσφατα έγιναν 1000 επιθέσεις σε καταλύματα προσφύγων.

Το μόνο που δεν σκέπτονται οι Ευρωπαίοι είναι να σταματήσουν ενωμένοι τον εμφύλιο στη Συρία, επιτρέποντας πχ. στον Πούτιν παραμείνει στη Βάση που έχει εκεί, ώστε να παύσει να στηρίζει τον Άσαντ και να τελειώσει έτσι το όλο θέμα.
Και τι κάνουν οι Έλληνες πολιτικοί όταν οι Ευρωπέη … Εταίροι ζητούν από εμάς ευθύνες, επειδή πιστεύουν ότι δεν φυλάμε επαρκώς τα σύνορά μας και θέλουν να μας διώξουν από τη ΣΕΝΓΚΕΝ; Όταν επιδιώκουν να δημιουργήσουν νέα Ευρωπαϊκά σύνορα ΣΕΝΓΚΕΝ στα σύνορά μας με τα Σκόπια, ενώ η Μέρκελ, εκφράζοντας την Ευρωπαϊκή πολιτική, υποσχέθηκε και ήδη ενέκρινε για τους Τούρκους τα 3 δις (στα οποία θα συμβάλλουμε και εμείς οι φτωχοί) και όλοι μαζί κάνουν ότι δεν βλέπουν το τι κάνει η Τουρκία;
Θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε πως δεν ακούν και δεν βλέπουν τίποτα από όσα βλέπει ο κάθε απλός πολίτης, όπως εγώ, που με το δικό μου φτηνό κινητό, μπορώ να δω ανά πάσα στιγμή όλα τα πλοία στο Αιγαίο, μεγάλα ή μικρά, ψαρόβαρκες, καΐκια, την ταχύτητά τους και άλλα πολλά. Οι περίφημες μυστικές υπηρεσίες, που βλέπουν μέσα από τοίχους, δεν βλέπουν τίποτα; Δεν βλέπουν τίποτα αυτοί που από τα γραφεία τους, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, κατευθύνουν τα μη επανδρωμένα αεροπλάνα για να σκοτώσουν όποιον επιθυμούν, εντοπίζοντάς τον ενώ κινείται κάπου με το αυτοκίνητό του;
Δεν βλέπουν από πού ξεκινούν οι μετανάστες και επομένως το που και πότε βρίσκονται εκεί οι δουλέμποροι; Ας πάρουν λοιπόν οι δικοί μας πολιτικοί τους υπεύθυνους της Frontex από το χέρι και ας τους πουν: «Ελάτε να σας δείξουμε εμείς σε ποια τούρκικη παραλία στέκονται οι διακινητές».

Γιατί αφήνουμε τους Τούρκους να είναι και πάλι οι κερδισμένοι της υπόθεσης; Να εκμεταλλεύονται στο έπακρο τους δύσμοιρους μετανάστες, οι οποίοι προσπαθούν γλιτώσουν τη ζωή τους πληρώνοντας τεράστια ποσά (2.500 – 5.500 € το άτομο), να τους δίνουν χαλασμένα σωσίβια, να επιβιβάζουν ανθρώπους, που συχνά δεν έχουν ξαναδεί θάλασσα, σε άχρηστα πλεούμενα, στοιβαγμένους στο απόλυτο όριο πλευστότητας και με την απειλή όπλων να τους ξαποστέλνουν στο φουρτουνιασμένο, παγωμένο Αιγαίο.
Δεν πρέπει να ταρακουνήσουμε όλη την Ευρώπη, όταν τους στέλνουν στον θάνατο, ειδικά το χειμώνα; Όταν πνίγονται σε απίστευτους αριθμούς, ενώ κανείς πολιτικός μας δεν απαίτησε να αλλάξει η ανθρωπιστική Ευρωπαϊκή νομοθεσία, που δεν επιτρέπει να τους διασώσουμε αν δεν βουλιάξει το πλεούμενό τους, ρίχνοντάς τους στη παγωμένη θάλασσα;

WP_20151209_003Τον Ιανουάριο πνίγηκαν 107 άνθρωποι, τα μισά παιδιά. Δεν συγκινήθηκε κανείς ή μήπως έχουν ήδη βρει οι Ευρωπαίοι τους επιθυμητούς συνεργάτες, γιατί βλέπουμε να πνίγονται πρόσφατα οι μετανάστες δίπλα στα τούρκικα παράλια, μακριά από τα δικά μας, όπου τρέχουμε και τους σώζουμε.!
Λέτε γι΄ αυτό να ζητούν οι Τούρκοι να τους δώσει η Μέρκελ κι΄ άλλα δις €, πέραν των 3 που τους εξασφάλισε ήδη;
Όταν λέγαμε πως τα παιδιά που επιβιβάζονται στα σκάφη χωρίς γονείς, δεν μπορεί να έχουν τυχαία αποχωριστεί από τις οικογένειές τους, αλλά έχουν απαχθεί από δουλέμπορους για να τους πάρουν τα όργανα ή να τα προωθήσουν σε παιδεραστές, ήμασταν γραφικοί. Να όμως που τώρα μαθαίνουμε ότι 10.000 παιδιά από αυτά έχουν … εξαφανιστεί.

Γιατί λοιπόν δεν επεμβαίνουν ομαδικά όλοι οι δικοί μας πολιτικοί, από όλα τα Κόμματα, όταν η Τουρκία που κερδίζει εκατομμύρια καθημερινά από το προσφυγικό παίρνει 3 δις βοήθεια, ενώ εμείς που πληρώνουμε από την τσέπη μας φαγητό, στέγη, περίθαλψη, μετακινήσεις, ρουχισμό κλπ. θεωρούμαστε και φταίχτες;
Γιατί τσακώνονται μεταξύ τους στη Βουλή, ώρες ατέλειωτες και με ανούσιες κουβέντες για την καρέκλα, ενώ στα Εθνικά μας θέματα, όπως το μεταναστευτικό, είναι απαράδεκτα ασαφείς και χαμηλών τόνων; Μόνο προς εμάς είναι δήθεν σκληροί λέγοντάς μας όσα έπρεπε να λένε στους έξω. Στους ξένους δεν τολμούν να ορθώσουν το ανάστημά τους και να τους καλέσουν σε απολογία. Δεν τους λένε επιτακτικά και όχι με χαμόγελα, ότι Hot Spots χωρίς αδρή χρηματοδότηση δεν γίνονται αποδεκτά, ούτε φράχτες που αναγκάζουν τους πρόσφυγες σε θαλάσσιες επικίνδυνες διαδρομές πνιγμού, ούτε επιτρέπουμε να κλείνουν τα σύνορα οι γείτονές μας, γιατί μας δημιουργούν εθνικά προβλήματα. Και ότι στην Ελλάδα δεν θα γίνονται αποδεκτά μεγαλύτερα ποσοστά προσφύγων από όσα δέχονται τα λοιπά Ευρωπαϊκά κράτη.
Γιατί δεν πηγαίνουν βουλευτές μας από όλα τα Κόμματα σε όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη, για να ενημερώσουν με Video και φωτογραφίες την κοινή γνώμη για τις ολιγωρίες των Ευρωπαϊκών κυβερνήσεων; Γιατί δεν ενημερώνουν υπέρ ημών, με πληρωμένες ολοσέλιδες ανακοινώσεις, σε όλες τις μεγάλες Ευρωπαϊκές εφημερίδες, για την πραγματικότητα και τη διγλωσσία των ιθυνόντων τους; Είδατε πως τους κόλλησε στον τοίχο ο Ιταλός πρωθυπουργός;
Γιατί δεν δείχνουν μεταφρασμένα Video με συνεντεύξεις των διασωθέντων, για το τι τράβηξαν από τους Τούρκους δουλεμπόρους, τονίζοντας το ότι οι Ευρωπαίοι ιθύνοντες κάνουν πως δεν βλέπουν. Θα κερδίσουν τη συμπάθεια εκατομμυρίων Ευρωπαίων πολιτών. Εγώ, με τις μικρές μου δυνατότητες το έχω κάνει προς Γερμανούς φίλους και όχι μόνο κέρδισα σχεδόν όλους όσους με διάβασαν, αλλά μια επιστολή μου διαβιβάστηκε και στη Γερμανική Βουλή (Bundestag) από όπου ήρθε και πολυσέλιδη απάντηση (την έχω δημοσιεύσει). Οι εικόνες δείχνουν μεταφρασμένο το περίφημο εξώφυλλο του γερμανικού περιοδικού Focus και δίπλα μεταφρασμένη δική μου αντίστοιχη εικόνα του αγάλματος της Bavaria, σύμβολο της Βαβαρίας, που τους είχα στείλει.

DSC01269 ΑΑΑcopyBavaria Betruege 3rBavaria Betrueger GR.

Και τέλος γιατί δεν επιμένουν στην Ευρωβουλή στο ότι μόνο επεμβαίνοντας στην Τουρκία θα μειωθεί η ροή των μεταναστών προς την Ευρώπη και ότι παραβλέποντας το τι γίνεται εκεί και πιέζοντας μόνο την Ελλάδα, μια λύση δεν θα υπάρξει ποτέ;
Γιατί δεν τους λένε, ότι αν αποκοπεί η Ελλάδα από τη ΣΕΝΓΚΕΝ θα μετακινηθούν τεράστιοι αριθμοί μεταναστών μπροστά από τα χερσαία σύνορά τους, αντί να παρεμβάλλεται το πέλαγος, όπως συμβαίνει σήμερα;
Τέλος ας ρωτήσουν επιτακτικά οι πολιτικοί μας τους Ευρωπαίους, να τους πουν τι θα έκαναν, αν κι εμείς οι Έλληνες αφήναμε να γίνεται στα δυτικά μας σύνορά προς την Ιταλία, ότι συμβαίνει στα παράλια της Τουρκίας. Τι θα έλεγαν αν και εμείς μέσω διακινητών, φουσκωτών, πλοιαρίων κλπ. στέλναμε μετανάστες στην Ευρώπη; Θα μας είχαν φάει ζωντανούς πιστεύω. Δεν θα έπρεπε να προειδοποιήσουν οι δικοί μας, ότι αυτό θα αναγκαστούμε να κάνουμε, μόλις μας βγάλουν από τη ΣΕΝΓΚΕΝ;
Έτσι νομίζω ενεργούν οι δυναμικοί «Ηγέτες» και σας θυμίζω ότι όταν τόλμησαν οι Ισραηλινοί να πουν κάτι αρνητικό στον Ερντογάν (στο Νταβός αν θυμάμαι καλά) αυτός τους είπε: «Αϊ σιχτίρ» σηκώθηκε και έφυγε, αφήνοντάς τους σύξυλους εν μέσω συνεδρίου.
Κάτι τέτοιο περιμένουμε από Ηγέτες πολιτικούς, αντί να υποκλίνονται στους ξένους με χαμογελάκια, να κάνουν μόνο σε εμάς τους καμπόσους και να ασχολούνται με την καρέκλα ή τους ανταγωνιστές τους στη Βουλή, αδιαφορώντας για την Ελλάδα. Και ντραπήκαμε πολύ που ο Σόϊμπλε είπε «Ανόητε» στον Πρωθυπουργό μας, χωρίς αυτός να τον διαβολοστείλει. Εκεί χρειαζόταν το δικό μας «Αϊ σιχτίρ» και η άμεση αποχώρηση.
Η Ελλάδα σύντομα δεν θα υπάρχει, όσο οι πολιτικοί μας και ο Έλληνας γενικότερα δεν αποφασίσουμε να μην ξανακάνουμε ποτέ πια το σκόπιμο, αλλά μόνο το σωστό.
Οι 300 του Λεωνίδα θυσιάστηκαν για την Πατρίδα πολεμώντας έναν τεράστιο στρατό. Εσείς οι 300 σημερινοί δικοί μας δεν χρειάζεται να πολεμήσετε υπεράριθμους εχθρούς, αλλά να τολμήσετε να πείτε δυο σταράτες κουβέντες σε φίλους και εταίρους. Το περιμένουμε όλοι οι Έλληνες, μη μας απογοητεύσετε και πάλι.
Όσο για τα χρέη μας, πείτε στους κερδοσκόπους ότι σε κάθε διαφημιστικό σποτ για επενδύσεις αναφέρεται υποχρεωτικά, πως τα χρηματιστηριακά εμπεριέχουν κινδύνους. Αφού το ήξεραν ας πρόσεχαν και ας περιμένουν τώρα να φτιάξουμε πρώτα την κατεστραμμένη από αυτούς οικονομία μας και μετά θα τους πούμε αν, πότε και τι θα τους αποπληρώσουμε !
Οι ιθύνοντες πολιτικοί μας, έχουν καταντήσει εδώ και χρόνια τη Βουλή σε μπαϊράκι τους. Για προσπαθήστε εσείς, ως Έλληνας πολίτης, να μπείτε στη «Βουλή των Ελλήνων» για να παρακολουθήσετε έστω μια συνεδρίαση και θα γελάσετε. Δεν μπαίνετε με τίποτα αν δεν είστε συγγενής, σύζυγος ή κολλητός βολευτή.
Και ενώ ο κόσμος χάνεται κάποιοι στη Βουλή χτενίζονται. Έφτασε όμως για εμάς ο κόμπος στο χτένι, γι΄ αυτό προσοχή.

Με την ελπίδα μιας δυναμικότερης αντιμετώπισης των δανειστών,
Λίνος Κουντουράς

Σχετικά άρθρα

Μοιραστείτε το

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*