Τραπεζικές διαδικασίες

29 Φεβ 2016 από

ekpneei-i-prothesmia-gia-enfia---oures-stis-trapezes_3.w_hrΓια πολύ γέλιο, αλλά και για να μην ταλαιπωρηθείτε, οδηγίες κατάργησης βιβλιαρίου καταθέσεων, μέσα από επιστολή μου προς την Α-Bank.

Προς τη Δ/ση της -Bank,           Νέα Φιλαδέλφεια 17.2.2016
Είμαι ευτυχής που επιτέλους μετά από απίστευτη ταλαιπωρία, χωρίς την παραμικρή αιτία από πλευράς μου, σταμάτησα κάθε συνεργασία μου με την Α-Bank.
Ήμουν πελάτης τους από το 1974, χωρίς να έχω ζητήσει ποτέ δάνειο ή κάτι άλλο, πέραν του καταθετικού μου λογαριασμού. Τότε η Α-Bank λεγόταν Τράπεζα Πίστεως. Όμως την εποχή της κατάρρευσης του Χρηματιστηρίου μετονομάστηκε σε Α-Bank. Το γιατί, μόνο οι ειδήμονες γνωρίζουν.
Κάποια στιγμή το 2015 με ενημέρωσαν τηλεφωνικά ότι πρέπει να περάσω από την Τράπεζα. Ρώτησα για ποιόν λόγο και μου είπαν ότι χρειάζονται το όνομα πατρός μου και το εκκαθαριστικό μου. Τους είπα πόσες δεκαετίες είμαι πελάτης τους και οπωσδήποτε έχουν τα δύο αυτά στοιχεία μου, αλλά δεν ωφέλησε. Πήρα λοιπόν το τρόλεϊ (6 στάσεις) και πήγα. Εκεί και μετά από 20 λεπτά αναμονής μου είπαν ότι θέλουν και έναν λογαριασμό ΔΕΚΟ. Στην παρατήρησή μου, γιατί δεν μου το είπαν όταν μιλήσαμε, αλλά το θυμήθηκαν τώρα, απάντησαν ότι … δεν τους ρώτησα !
Ξαναγύρισα στο σπίτι, πήρα και τον λογαριασμό ΔΕΗ και ξαναπήγα. Εκεί η κα που με είχε αρχικά εξυπηρετήσει, συνομιλούσε με γνωστή της και μου είπε ότι είχε άλλη δουλειά και να πάω στο μοναδικό ταμείο που λειτουργούσε. Διαμαρτυρήθηκα και τότε είπε στην ταμία, να με πάρει με προτεραιότητα. Της είπα σε έντονο τόνο, ότι δεν δέχομαι να μπω μπροστά σε κάποιους 20 πελάτες που περίμεναν υπομονητικά στην ουρά και πήγα στο τέλος της. Διαμαρτυρήθηκαν και άλλοι και τότε εμφανίστηκε ένας προϊστάμενος και σε έντονο ύφος με ρώτησε : «Έχετε ξαναπάει σε τράπεζα»;
Όταν τελικά μετά από 45 λεπτά έφτασα στο ταμείο, η ταμίας με ρώτησε: Λίνος Κουντουράς του Μιλτιάδη; Της είπα : Αφού ξέρετε το πατρώνυμο γιατί μου το ζητούσατε. Δεν ήξερε την απάντηση.
Αγανάκτησα, μηδένισα τον λογαριασμό μου, πήρα τα χρήματα που είχα, και τα πήγα σε άλλη τράπεζα.
Τότε άρχισε άλλη ταλαιπωρία. Είδα ξαφνικά να με χρεώνουν επί 4 μήνες με 15.32 €. Πήγα και πάλι εκεί και μετά από 37 λεπτά αναμονής ρώτησα τι ήταν αυτό, αλλά παρά τις αναζητήσεις στο Computer αποφάνθηκαν ότι δεν ήξεραν ακριβώς, αλλά νόμιζαν ότι αφορούσε συνδρομή. Εξήγησα ότι δεν είμαι συνδρομητής κάπου, ώστε δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο ενδεχόμενο και τότε μου είπαν να ξαναπάω με όλα τα έντυπα από τα οποία να φαίνεται η επανειλημμένη χρέωση.
Επέστρεψα στο σπίτι και μια άλλη μέρα ξαναπήγα και πάλι με όλα τα έντυπα, οπότε μου είπαν ότι είναι συνδρομή για την πιστωτική μου κάρτα, την οποία σχεδόν ποτέ δεν είχα χρησιμοποιήσει. Είπα ότι δεν την θέλω και μου είπαν να ξαναπάω με την κάρτα μου για να διευθετήσουν το θέμα. Ξαναπήγα λοιπόν μια επόμενη μέρα με την κάρτα και περίμενα 45 λεπτά της ώρας να έρθει η σειρά μου. Υπήρχαν μόνο δύο υπάλληλοι διαθέσιμοι, οι αναμένοντες 7 και η διαδικασίες για τον καθένα 15 έως 30 λεπτών της ώρας.
Ο κόσμος άρχισε να διαμαρτύρεται και τότε εμφανίστηκε μια Δ/τρια, η κα Μαυ…, η οποία με πολύ επιθετικό τρόπο φώναζε ακόμα και σε όποιους ήθελαν απλά να ρωτήσουν αν σωστά περιμένουν εκεί : «Πρέπει να περιμένετε τη σειρά σας», χωρίς να τους απαντάει. Και στη μια από τις δύο υπαλλήλους είπε. «Άσε τώρα, με αυτά θα ασχολούμαστε»;
Όταν ήρθε η σειρά μου και μετά από ατέλειωτη διαδικασία, μου είπαν ότι τελικά πέτυχε η κατάργηση της κάρτας μου και την έκοψαν με ένα ψαλίδι. Ζήτησα να πληρώσω και την συνδρομή των 15,32 € που εκκρεμούσε, επισημαίνοντας ότι έχουν περάσει μόνο 3 μήνες και δεν θεωρώ σωστό να πληρώσω και για τους άλλους 9 μήνες, διάστημα για το οποίο η κάρτα δεν θα ισχύει. Μου απάντησαν ότι αυτά δεν γίνονται και πρέπει να πάω στο Ταμείο να πληρώσω το σύνολο των 15,32 €.
Πριν πάω εκεί τους είπα ότι θέλω να καταργήσω εντελώς το βιβλιάριο καταθέσεων, γιατί δεν θέλω άλλη συνεργασία με την τόσο αρνητική αυτή τράπεζα. Μου είπαν ότι δεν γίνεται σε αυτούς, όπου μπορώ μόνο να πληρώσω και στη συνέχεια να πάω για την κατάργηση στο υποκατάστημα της οδού Αχαρνών, όπου πρωτοάνοιξα το βιβλιάριο. Στην ερώτησή μου τι θα γινόταν αν άνοιγα το βιβλιάριο στην Αλεξανδρούπολη, όπου κάποτε τυχόν θα εργαζόμουν, η απάντηση ήταν απίστευτη: «Ναι, μου είπαν, για να το καταργήσετε θα έπρεπε στην περίπτωση αυτή να πάτε στην Αλεξανδρούπολη» !! Θαυμάσια αντιμετώπιση. Αναρωτιέμαι τα Computers τι στην ευχή τα θέλουν;
Στην ερώτηση πού είναι το υποκατάστημα, μου είπαν ότι αναφέρεται στο βιβλιάριο. Ξανά λοιπόν την επομένη στο Τρόλεϊ και μετά από 25 στάσεις έφτασα στον αριθμό 150 της Αχαρνών (βλέπε φωτογραφία), αλλά κανένα υποκατάστημα της Α-Bank δεν υπήρχε εκεί ή κάπου κοντά.

AFB74DEF2DF4CF0A447CFB3A98E46B4CΞανά λοιπόν στο υποκατάστημα ν. Φιλαδέλφειας, μιάς και ούτε τηλέφωνο δεν υπήρχε στο βιβλιάριο, για να μάθω που επιτέλους είναι το συγκεκριμένο υποκατάστημα, όπου πριν από δεκαετίες είχα πρωτοανοίξει τον λογαριασμό. Μου εξήγησαν λοιπόν ότι ο αριθμός στο: Αχαρνών (150) του βιβλιαρίου δεν αφορά τη διεύθυνση, αλλά είναι … ο κωδικός της τράπεζας. Η ακριβής διεύθυνση δεν αναφέρεται στο βιβλιάριο, ενώ το συγκεκριμένο υποκατάστημα βρίσκεται στον αριθμό … 364 !
Ξανά λοιπόν στην Αχαρνών, όπου μετά από 15 τώρα στάσεις του τρόλεϊ και αναμονή 20 λεπτών, κατόρθωσαν να μου ακυρώσουν επί τέλους το βιβλιάριο καταθέσεων. Περιμένοντας βίωσα και άλλο ένα κουφό. Ένας υπερήλικας κύριος πήγε με ένα (ή δύο) χαρτονομίσματα των 200 € και ζήτησε να του τα χαλάσουν. «Δεν χαλνάει η τράπεζα χρήματα» ήταν η απάντηση. Άρχισα να γελάω, επειδή μου φάνηκε πολύ αστείο και τους ρώτησα, αν θα έπρεπε οι πολίτες να χαλνάν λεφτά μόνο στα περίπτερα. «Κάντε μια συναλλαγή και τότε θα σας τα χαλάσουμε» ήταν η απάντηση.
Μια απίστευτη ιστορία όλα αυτά, την οποία θέλησα να σας μεταφέρω, για να εκφράσω την αγανάκτησή μου, που νομίζω ότι δικαιούμαι.
Προτίθεμαι όμως και να το δημοσιεύσω, όχι για να δυσφημίσω κάποιους, αλλά για να προστατέψω άλλους πολίτες από την χρονοβόρα διαδικασία, αφού τώρα θα ξέρουν – όχι από αυτούς – αλλά τουλάχιστον από εμένα, το τι ακριβώς απαιτείται για τις παραπάνω διαδικασίες. Αυτό μήπως και αυξηθεί έτσι η παραγωγικότητα των Ελλήνων.
Φιλικά, Λίνος Κουντουράς

Αλλά βλέπετε ενώ οι δανειστές φωνάζουν να αυξηθεί η παραγωγικότητα των Ελλήνων, οι κυβερνώντες ακούνε να περικοπούν οι συντάξεις. Οργανωτικές ιδιοφυίες όλοι τους!

Σχετικά άρθρα

Μοιραστείτε το

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*