Προς την κα Μέρκελ

30 Ιούν 2016 από

ΜέρκελΑξιότιμη κα Δρ. Μέρκελ,                                                       Αθήνα  30.6.2016

Πριν από έξι χρόνια σας είχα στείλει ένα E-Mail με κάποιες σκέψεις και την επισήμανση  ότι μέσα από την πολιτική της λιτότητας … «η Γερμανία θα χάσει την φυσική της εξέχουσα θέση, ως Αρχηγικό Ευρωπαϊκό Έθνος, ενδέχεται δε να βρεθεί και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Μέσα από αυτές τις εξελίξεις, η Ευρώπη θα απομακρυνθεί τελειωτικά από τα διεθνή πολιτικά δρώμενα και θα πρέπει να αρκεστεί σε μια δευτερεύουσα θέση στο παραγωγικό και οικονομικό επίπεδο.

Τότε κα Μέρκελ θα είστε εσείς η Γερμανίδα Πρωθυπουργός που άφησε να γίνουν όλα αυτά, τα οποία ασφαλώς και εσείς, όπως και εμείς, δεν θα επιθυμούσατε.

Σήμερα εκεί βαδίζουμε και οι εξελίξεις μου δίνουν δίκιο, αφού ήδη πολλές χώρες θέλουν να φύγουν από την ΕΕ. Η ΕΕ αμφισβητείται και εσείς θα μείνετε στην ιστορία ως η Καγκελάριος που άφησε να καταστραφεί ένα Ευρωπαϊκό όνειρο.  Δεν είναι κρίμα;  Ακόμα υπάρχει χρόνος.  Ξεχάστε τις τράπεζες και το υποσκάψιμο από τον κ. Σόϊμπλε.  Ξεχάστε την εμμονή του στην λιτότητα και επαναφέρετε την αρχική Ευρωπαϊκή ιδέα. Εμείς οι Ευρωπαίοι θα σας είμαστε ευγνώμονες.

Ο Έλληνας

Sehr geehrte Frau Dr. Merkel,                                                            Athen  30.6.2016

Sechs Jahre davor habe ich Ihnen eine E-Mail geschickt mit einpaar Gedanken und der Bemerkung, dass über die Fortsetzung der Spar-Politik, ʺ… wird Deutschland seine natürliche Vormachtstellung, als die Europa-Führende Nation, bereits verspielt haben, und sich unter Umständen, sogar außerhalb der EG befinden.  Über diese Entwicklung wird dann Europa sich endgültig vom Weltpolitischen Geschehen entfernen und sich mit einer zweitrangigen Produktions- und Wirtschaftsebene zufrieden stellen. Dann werden Sie, sehr geehrte Frau Dr. Merkel, die Bundeskanzlerin sein, die alles dies geschehen ließ, und das wollen Sie sicher genauso wenig wie wir. Europa muss stark bleiben und Deutschland muss seine Vormachtstellung behaltenʺ.

Nun ist es soweit und die Entwicklungen geben mir Recht, nachdem nun mehrere Länder sich von EU trennen wollen. EU wird in Frage gestellt und Sie werden doch die Bundeskanzlerin sein, die den Europa- Traum vernichten ließ.  Ist es nicht schade?

Noch ist es Zeit. Vergessen Sie die Banken und die Untergrabung von Herrn Schäuble.  Vergessen Sie seine Spar-Beharrlichkeit und aktivieren Sie erneut die ursprüngliche EU-Idee.  Wir Europäer, werden Ihnen dankbar sein.

Der Grieche.

—————————————————————————–

178706-merkel_soible_209496501

Στη συνέχεια η μετάφραση της αρχικής μου επιστολής, για όποιον θα ήθελε περισσότερη  ενημέρωση.

Αξιότιμη κα Δρ. Μέρκελ,                                                       Αθήνα  7.5.2010

Οι Αμερικάνοι είναι πολύ μεθοδικοί όταν πραγματοποιούν τους στόχους τους.

Δεν κάνουν πίσω με τίποτα. Δολοφονίες λαών, τρομοκρατία, βομβαρδισμοί, στρατόπεδα συγκέντρωσης, βασανισμοί, ακόμα και απαγχονισμός παλαιών φίλων αποτελούν καθημερινότητα.

Η Γερμανία συμπαίζει καιρό τώρα με αυτά.  Πρόσφατα σε Σερβία, Κόσσοβο και Αφγανιστάν συνεργάστηκε υπάκουα μαζί τους, συχνά εις βάρος του Γερμανικού Λαού.

Μερικά χρόνια πριν ο Πρόεδρος  Kennedy φώναξε στο Βερολίνο «Είμαι ένας Βερολινέζος» και διαμαρτυρήθηκε, μαζί με όλους εμάς (φοιτητές τότε) ενάντια στο Τείχος, το οποίο αυτοί οι ίδιοι και οι τωρινές κυβερνήσεις αποδέχονται σήμερα για άλλα κράτη, όπως πχ. στην Κύπρο ή στην Παλαιστίνη.  Αλλά και στο θέμα της Παγκοσμιοποίησης έδειξαν συνεργάσιμοι με τις ΗΠΑ οι Γερμανοί πολιτικοί.

Το αποτέλεσμα είναι μια παγκόσμια ύφεση της παραγωγής και της ευημερίας, της Γερμανίας, την οποία είχαν κληροδοτήσει οι μεταπολεμικοί  πολιτικοί στο Γερμανικό Λαό.  Από αυτά δεν γλύτωσε ούτε η Ελλάδα.  Έτσι πχ. εδώ και πάνω από 30 χρόνια προσπαθούν υπερατλαντικοί, πολιτικοί και τράπεζες, να την καταστρέψουν οικονομικά.  Με αυτόν τον τρόπο θα πραγματοποιήσουν ευκολότερα τους πολιτικούς τους σκοπούς, ενώ ταυτόχρονα θέτουν υπό αμφισβήτηση to Ευρωπαϊκό νόμισμα και την Ευρωπαϊκή ενότητα.

Σήμερα στριμώχτηκε η Ελλάδα στην φτώχεια, με απώτερο σκοπό τον σφετερισμό κομματιών της Χώρας και των πετρελαίων και την επίτευξη των βραχυπρόθεσμων στόχων των ΗΠΑ, όπως πχ. για Αλβανία, Σκόπια (τώρα ήδη Μακεδονία) Κύπρο και μια ενδεχόμενη διχοτόμηση της Θράκης και του Αιγαίου.

Μέσω του Τύπου και ανεπαρκών πολιτικών, δημιουργείται τώρα ένα κλίμα που προωθεί αυτή την εξέλιξη.  Παραβλέπει κανείς όμως εύκολα, ότι σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα Ευρωπαϊκά Έθνη, οπότε θα πραγματοποιηθεί ακόμα μια επιθυμία των ΗΠΑ.  Δηλαδή η διάλυση  της Ευρωπαϊκής ενότητας και η διασφάλιση της υπεροχής του Δολαρίου.

Με την πραγματοποίηση των παραπάνω θα χάσει η Γερμανία την φυσική της εξέχουσα θέση, ως Αρχηγικό Ευρωπαϊκό Έθνος, ενδέχεται δε να βρεθεί και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Μέσα από αυτές τις εξελίξεις, η Ευρώπη θα απομακρυνθεί τελειωτικά από τα διεθνή πολιτικά δρώμενα και θα πρέπει να αρκεστεί σε μια δευτερεύουσα θέση στο παραγωγικό και οικονομικό επίπεδο.

Τότε κα Μέρκελ θα είστε εσείς η Γερμανίδα Πρωθυπουργός που άφησε να γίνουν όλα αυτά, τα οποία ασφαλώς και εσείς, όπως και εμείς, δεν θα επιθυμούσατε.  Η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει ισχυρή και η Γερμανία πρέπει να διατηρήσει την αρχηγική της θέση.

Με εκτίμηση,

Ένας Έλληνας

 

 

Σχετικά άρθρα

Μοιραστείτε το

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*