Διαβάζοντας στην παραλία.

21 Αυγ 2016 από

WP_20160816ΑΑ_006Διαβάζοντας στην παραλία.

  • Άρση της απαγόρευσης αποπληρωμής δανείων, στα νέα μέτρα Στουρνάρα για την χαλάρωση των Capital Controls. Δηλαδή αν κατάλαβα καλά, ενώ οι Έλληνες συνταξιούχοι και εργαζόμενοι μάτωσαν για να στηρίξουν τις τράπεζες, οι οποίες με δική τους υπαιτιότητα έμειναν χωρίς χρηματικά αποθεματικά λόγω των «κόκκινων δανείων», η Κυβέρνηση διατηρούσε παράλληλα έναν τρελό νόμο, που απαγόρευε την αποπληρωμή των δανείων. Άρα κάτι άλλο παιζόταν, αφού διατηρώντας τον μέχρι πρότινος εμφανής στόχος τους πρέπει να ήταν η διατήρηση των «κόκκινων δανείων».  Όσοι επομένως ήξεραν, στήριζαν και απέκρυπταν αυτή την ιστορία. Θα έπρεπε να θεωρηθούν δοσίλογοι που βοηθούσαν έτσι στην αρπαγή της περιουσίας των Ελλήνων υπέρ την Γερμανικής Deutsche Bank. Σωστά; Ή ως μη οικονομολόγος κάνω κάποιο λάθος; Ας με διορθώσει όποιος ξέρει και μπορεί.
  • Από ότι δήλωσε η Σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κα Δέσποινα Καββαδία-Κωσταντάρα, το ΔΝΤ απαιτεί να καταργηθούν οι προληπτικοί έλεγχοι διαπλοκής στην Ελλάδα.  Τι δηλαδή ακριβώς θέλουν;  Μήπως να καλύψουν αυτούς που έφαγαν τα δις των Ελλήνων, για μπορέσουν μετά οι δανειστές να αρπάξουν τις περιουσίες μας;  Ρωτάω και εδώ τους «ειδικούς» και τους «αρμόδιους».  Άσε τον κ. Γεωργίου, που από τις ΗΠΑ – όπου ίσως και να κρύβεται – δήλωσε ότι τυχόν καταδίκη του θα θέσει σε κίνδυνο τις Μνημονιακές Διαπραγματεύσεις μας.
  • Διαβάζουμε ότι μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, ο Ερντογάν παρέτεινε προσωρινά το ανώτατο όριο κράτησης πριν την παραπομπή σε δίκη, το οποίο  στην μη δημοκρατική Τουρκία ήταν 4 μέρες.  Μήπως ξέρετε πόσο είναι στη δημοκρατική Ελλάδα;  Αν δεν κάνω λάθος για όσα θυμάμαι από την υπόθεση Μιχαλολιάκου, σε εμάς είναι 18 μήνες, με δυνατότητα παράτασης !
  • Ασφαλώς και θεωρούμε απαράδεκτη κάθε θανάτωση ανθρώπου από οποιονδήποτε. Αλλά το να θυμώσουν οι Φαρισαίοι «Εταίροι» μας επειδή ο Ερντογάν ΙΣΩΣ επαναφέρει τη θανατική ποινή και να θεωρούν αυτό το ΙΣΩΣ,  λόγο διακοπής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και ανέφικτη την γενικότερη συνεργασία με την ΕΕ, ενώ δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την Αμερική, στην οποία ισχύει χρόνια τώρα αποτελεί απόλυτο φαρισαϊσμό. Ακόμα δε χειρότερα η αποδοχή αδιαμαρτύρητα από την ΕΕ, όσων ισχύουν στο Κουβέϊτ και τα Εμιράτα, όπου όχι μόνο ισχύει η θανατική ποινή, αλλά κόβουν και χέρια ή πόδια και λιθοβολούν γυναίκες, χωρίς ούτε μια λέξη διαμαρτυρίας από τους ωραίους Ευρωπέους Φαρισαίους ή τους δημοκράτες Μέρκελ και Co. Τα ίδια δεν έκαναν και για εμάς στα οικονομικά;  Φτωχοποίησαν όλους τους  Έλληνες, αλλά για Ιταλία και Ισπανία κάνουν την πάπια.  Και εμείς όχι μόνο δεν τους την βγαίνουμε, αλλά συνεχίζουμε να ματώνουμε για να στηριχτεί η μεγαλύτερή Τράπεζα της ΕΕ εις βάρος μας. Να ‘ναι καλά οι κυβερνώντες μας που έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους.
  • WP_20160810ΑΑ_006Τα ίδια και με την περίφημη κα Λανγκάρντ, που πριν από χρόνια θυμάμαι πολύ καλά ότι έλεγε: «Υπάρχουν και φτωχότερες χώρες στην Αφρική που πρέπει να βοηθηθούν.  Με την Ελλάδα θα ασχοληθούμε;»  Και τώρα την δικάζουν για σκάνδαλο 400 εκατομμυρίων, αυτή που μας κουνάει το δάκτυλο! Η δε ΕΕ των μη αιρετών σφυρίζει αδιάφορα, όπως και με τον κ. Νταϊσελμπλούμ και τον Γερμανό υπουργό με τα πλαστογραφημένα απολυτήρια πανεπιστημίου. Έτσι το  μόνο που ταιριάζει είναι:  Βρε σε ποια Ευρώπη μπλέξαμε !
  • Έχουμε δε σπουδαίους πολιτικούς.  Αντί να πουν: «Πρώτα τις αποζημιώσεις και την αποπληρωμή των κατοχικών δανείων από την Γερμανία και μετά θα συζητήσουμε για αποπληρωμή δικών μας υποχρεώσεων και υπέρογκων τοκοχρεολυσίων», τώρα, 72 χρόνια ο Πρωθυπουργός μας ενημέρωσε … ότι ΘΑ τα ζητήσει.   Και ξέρετε γιατί είναι τόσο ανίκανη στα τρέχοντα η Κυβέρνηση;  Γιατί στηρίζεται στα κομματικά στελέχη που πρέπει να προωθήσει και τα οποία – συνήθως, όχι πάντα – είναι εξ’ ορισμού ανίκανα άτομα, διαφορετικά θα είχαν κάνει καριέρα σε πιο αξιόλογα επαγγέλματα, αντί να αρχίσουν ως πονηροί αφισοκολλητές την πολιτική σταδιοδρομία τους. Π.χ.

α.  Βγαίνουν με χαζά διαφημιστικά και ρεπορτάζ από τις παραλίες για τη φοροδιαφυγή, ενώ θα μπορούσαν να την μειώσουν δραστικά και να εξοικονομήσουν ελεγκτές και αστυνόμους με ένα σλόγκαν:  «Για να μην σας κλέψουν τα λεφτά, πηγαίνετε στις παραλίες μόνο με κέρματα και την τραπεζική σας κάρτα, που είναι άχρηστη χωρίς τον κωδικό», οπότε  υποχρεωτικά όλα θα πληρώνονταν μέσω ελεγχόμενων καρτών.

β.  Στον Ερντογάν που ζητάει επίμονα τους 8 διαφυγόντες στασιαστές για να τους κρεμάσει, θα μπορούσαν να πουν: «Για να μιλάμε επί ίσους όρους, δώσε εμάς τον δολοφόνο του Σολομού και αυτούς που έθαψαν ζωντανούς Έλληνες στην Κύπρο, για να σου τους δώσουμε, και να ζητήσουν ίδια τιμωρία και για τις δύο πλευρές.

  • Λουτρά αίματος παντού. Οι Τσιχαντιστές βάζουν νεαρούς να χαραμίζουν τις ζωές τους, αυτοκτονώντας για θρησκευτικά όνειρα, αυτοί στη συνέχεια  σκοτώνουν αθώους, που δεν τους έφταιξαν ποτέ σε τίποτα, στην Ευρώπη, το Ιράκ και αλλού.  Στη Συρία το δικτατορικό καθεστώς και οι Ρώσοι σκοτώνουν  καθημερινά άμαχους, οι δε σύμμαχοί μας βομβαρδίζουν ανηλεώς όπου βρουν, σκοτώνοντας ως … παράπλευρες απώλειες και πάλι αθώους.  Έντρομοι οι κάτοικοι εγκαταλείπουν τις περιουσίες τους και τρέχουν με γυναικόπαιδα και παππούδες για να σωθούν πληρώνοντας τα τελευταία τους χρήματα σε αλητήριους διακινητές.  Αυτοί με την απειλή όπλων στοιβάζουν σε ετοιμόρροπα φουσκωτά μωρά και άτομα που συχνά δεν έχουν ξαναδεί θάλασσα. Παράλληλα οι ισχύοντες νόμοι απαιτούν να βουλιάξει η βάρκα πριν επιτραπεί η περισυλλογή τους.  Όσοι γλυτώσουν τρέχουν να βρουν ελπίδα στα πλούσια κράτη, που όμως δεν τους θέλουν, και σωστά, αφού έτσι ανατρέπεται η εθνική υπόσταση του κάθε κράτους.  Η Μέρκελ πάντως θέλει μερικούς στη Γερμανία για να κρατήσει τα προσχήματα, αλλά τους πολλούς θα τους ήθελε στην Ελλάδα, επειδή έτσι θα αυξηθεί το χαμηλόμισθο εργατικό δυναμικό μας, για να βρουν μετά οι Γερμανικοί κολοσσοί φτηνούς εργάτες.  Και έτσι πιστεύουν οι βουβοί προς τα έξω Ηγέτες μας ότι θα φτιάξουν την Ελλάδα που επιθυμούμε. Κούνια που τους κούναγε !
  • Προσέξτε και κάτι που ακούσαμε στην Χίο:  Πέντε χρόνια μετά τα Ελληνοτουρκικά γεγονότα και το Κυπριακό, ο πληθυσμός της Χίου μειώθηκε κατά το ήμισυ.  Πολλοί Χιώτες και κυρίως οι ναυτικοί μετακόμισαν στην πιο σίγουρη Αθήνα, φοβούμενοι για τους δικούς τους, όσο αυτοί θα απουσιάζουν.  Λέτε και οι τεράστιες πυρκαγιές των δυο τελευταίων ετών, που όπως είδαμε έχουν κατακάψει τα πάντα, να αποβλέπουν στο να εκδιώξουν και όσους υπόλοιπους δεν έχουν πλέον πόρους ζωής, αφού κάηκαν όλα τα μαστιχόδενδρά τους;
  • WP_20160812ΑΑ_011Στην Ελλάδα οι αγαπημένοι του συστήματος άρπαξαν δισεκατομμύρια, που κανείς δεν μπορεί δήθεν να εντοπίσει, αν και ο πολύς Πάγκαλος ήδη παραδέχτηκε ότι μαζί τα φάγανε.  ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, έπαιρναν με την ισχύ της εξουσίας κόκκινα δάνεια, συνολικής αξίας άνω των 220 εκατομμυρίων, από περισσότερες της μιας Τράπεζες, με μία και μοναδική εγγύηση προς όλες:  Τα επιδόματα που θα έπαιρναν από το Κράτος – δηλαδή από εμάς – αν (!) ξαναεκλέγονταν.  Τώρα αυτά θα τους χαριστούν, ενώ θα αποζημιώσουμε και πάλι εμείς τις Τράπεζες για τη ζημιά.  Ούτε δηλαδή καλούνται σε απολογία οι Τραπεζίτες, που τα έδωσαν (σίγουρα όχι ανιδιοτελώς), αλλά ούτε και από τα κομματικά μέλη ζητούν οι «αρμόδιοι» να τα πληρώσουν.   Έτσι και οι δύο πλευρές είχαν κέρδη στις καλές εποχές, ενώ τώρα στις κακές έχουμε εμείς οι αμέτοχοι τη ζημιά.  Τόσο καλά και να τους ξαναψηφίσουμε.
  • Όσο για τη Δημόσια Υγεία, εκεί να δείτε χάλι.  Τα Νοσοκομεία χωρίς χρήματα για εξοπλισμούς, ούτε καν για αναλώσιμα, χωρίς γιατρούς και προσωπικό.  Τα Ταμεία άφραγκα με αποθεματικά εξαφανισμένα για να καλυφτούν υποχρεώσεις προς τους κερδοσκόπους.  Οι ιδιωτικές Ασφαλιστικές αρπάζουν με υποσχέσεις από τους νέους και εξαπατούν αργότερα τους ασφαλισμένους υπερήλικες και τα κόστη περίθαλψης στα ουράνια.  Μια επέμβαση γνωστής μου στην Ελλάδα κόστισε 140.000 €, η επέμβαση στις ΗΠΑ για ένα παιδάκι με καρκίνο στα μάτια κοστίζει 130.000         $, που δεν πληρώνει το κράτος μας και ας μην είναι εφικτή η εγχείριση εδώ (ας πεθάνει σκέφτονται) αναγκάζοντας έναν αμέτοχο, τον θαυμάσιο Ολυμπιονίκη Μαλακόφσκι, να βγάλει σε πλειστηριασμό το ασημένιο μετάλλιό του για να πληρώσει τα έξοδα για το παιδάκι.  Ένα εύγε και πολλά μπράβο στον θαυμάσιο αυτόν άνθρωπο και ένα ουστ σε όσους βάζουν τους τόκους προς τους κερδοσκόπους πάνω από τη ζωή των Ελλήνων, ιδιαίτερα των παιδιών.

Γι’ αυτό κάνω έκκληση στον κ. Τσίπρα να παραιτήσει τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, γιατί δεν βλέπουμε να μας παρέχει την παραμικρή προστασία.  Ας μην σπαταλάμε επομένως χρήματα χωρίς λόγο. Αμαρτία δεν είναι;

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*