ΣΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ

30 Απρ 2012 από

ΣΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ

Στις 25 Απριλίου, ο Παγγεραγωτικός Σύλλογος Μυτιλήνης με έδρα την Αθήνα διοργάνωσε την προβολή της ταινίας μεγάλου μήκους «Στο ξέσπασμα του φεγγαριού», στην αίθουσα εκδηλώσεων «Δαίδαλος» του Ελληνοβρετανικού Κολλεγίου.  Μια εκδήλωση που στήριξε ο Οργανισμος για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας.

Σκηνοθέτης ο Στράτος Μαρκίδης,
με τους Ιωσήφ Μαρινάκη, Κώστα Αποστολάκη, Τάνια Τρίπη, Τζένη Μπότση, Κατερίνα Γερονικολού, Κώστα Λούκα, Κωνσταντίνο Λάγκο, Νίκο Βερλέκη, Πατρίτσια Περιστέρη, Κωνσταντίνο Φάμη

Μια μεταφορά του μύθου του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας στην σημερινή Ελληνική ζωή, όπου η Αλεξάνδρα και ο Μάνος, δύο νέα παιδιά,  νιώθουν ερωτική έλξη χωρίς να ξέρουν ότι υπάρχει οικογενειακό παρελθόν με βεντέτα, που μεταμόρφωσε δύο παιδικούς φίλους σε αιώνιους εχθρούς. Αρχίζουν να βλέπονται κρυφά, αφού ο πατέρας της Αλεξάνδρας, την έχει τάξει στον γιο της συνεταίρου του στις ξενοδοχειακές του επιχειρήσεις. Το ειδύλλιο τελικά μετατρέπεται σε θρίλερ.

Αξίζει να δει κανείς την ταινία, αφού πέραν της πλοκής, δείχνει πολύ παραστατικά  τον κόσμο των πλουσίων Ελλήνων, που ζουν στην Ελλάδα και στο Λονδίνο, παράλληλα με τη ζωή της Κρήτης, όπου η οπισθοδρομική βεντέτα εξακολουθεί να επεμβαίνει στην καθημερινότητα. Μια πολύ καλή ταινία που επιβεβαιώνει ότι ο Στράτος Μακρίδης είναι ο καλύτερος πιστεύω σκηνοθέτη μας του εμπορικού κινηματογράφου. Δεν είναι άλλωστε τυχαία και η επιτυχία των ταινιών του, όπως τα «Είναι στιγμές», «Λάρισα εμπιστευτικό», «Χωρίς όρια», «Ένα κορίτσι που τα θέλει όλα» και άλλα πολλά.

1 Σχόλια

  1. ΔΗΜ.ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΓΕΡΑΓΩΤΙΚΟ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΣΤΡΑΤΟ ΜΕΡΚΙΔΙ.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*