Νομοθεσίες σκοπιμότητας.

2 Σεπ 2016 από

κατάλογοςΝομοθεσίες σκοπιμότητας.

Ελλάδα, ένα διαλυμένο Κράτος με απαράδεκτους πολιτικούς.  Τρέχουν πάντα αφού γίνει το κακό, ανακοινώνοντας … δρακόντεια μέτρα, που λίγο μετά δεν θυμούνται ούτε οι ίδιοι.

Έτσι οι πολιτικοί μας μετά το δυστύχημα στην Αίγινα, ασχολήθηκαν με δικαιολογίες υπέρ του χειριστή και μηνύσεις κατά δημοσιογράφων. Κανονικά δεν είχαν λόγο να  αναμειχθούν υπέρ του ενός ή του άλλου, διαφορετικά θα έπρεπε να ψάξουν αποτελεσματικά να μάθουν το ποιοι βρίσκονταν στο σκάφος ή το γιατί έσπευσε κάποιος εργάτης με ένα φουσκωτό και ένας δύτης να απομακρύνουν τους (μυστηριώδεις ;;) επιβαίνοντες, αντί να  περισώσουν τους πνιγόμενους, όπως θα έκανε ο κάθε απλός άνθρωπος.  Αυτοί αγνόησαν τις φωνές βοήθειας, φυγάδευσαν τον προφανώς διασυνδεδεμένο πολιτικά κολωνακιώτη, και απομάκρυναν το σκάφος του.

Σε επίμονες ερωτήσεις για το ποιος επέβαινε, αντί να πουν: «Ναι, εμείς ήμασταν και έγινε ένα ατύχημα» έτρεξαν να κρυφτούν, αφήνοντας να πνίγονται ακόμα και παιδιά, ενώ ο χειριστής μάλλον ψευδόμενος είπε πως επέβαιναν τρείς υπερήλικες, ένας κύριος 83 ετών και δυο κυρίες 80 και 65 ετών.  Έγινε δε ιδιαίτερα προφανές το ψέμα, αφού ακούσαμε μια από τις κυρίες να λέει σε δημοσιογράφο που τους ρωτούσε για το συμβάν τα εξής:  «Ακούσαμε μόνο ένα μπαμ και δεν καταλάβαμε τίποτα άλλο». Αν είναι δυνατόν να κατάλαβαν δήθεν μόνο αυτό, ευρισκόμενες σε ένα σκάφος που πέρασε πάνω από ένα άλλο, κόβοντας το στη μέση, ενώ στο δικό τους άνοιξε μια τρύπα και μισοβούλιαζε κατά τα λεγόμενα του χειριστή.  Πέραν αυτού όμως, με καθυστέρηση εβδομάδων μάθαμε ότι ένας νεαρός και μια κοπέλα είχαν δηλώσει πως είδαν δυο νερά άτομα στο πλοίο.

Στη συνέχεια δύο αρμόδιοι υπουργοί δήλωσαν ότι θα εντατικοποιηθούν οι διαδικασίες ανανέωσης των διπλωμάτων οδήγησης για τους υπερήλικες και θα ελέγχονται οι γιατροί που χορηγούν βεβαιώσεις, γιατί οι υπερήλικες ευθύνονται δήθεν για τα ατυχήματα.  Για πόσο κάφρους μας θεωρούν αλήθεια οι ιθύνοντες;   Είναι δυνατόν να ξεχνούν ότι τα συντριπτικά περισσότερα ατυχήματα, θανατηφόρα και μη, γίνονται από νεαρότερους;  Για αυτά τι θα κάνουν;  Μάλλον τίποτα ώσπου να γίνει κάτι τρομερό και πάλι.

Δεν καταλαβαίνει ο Υπουργός ότι πριν από τα δρακόντεια μέτρα πρέπει να έχει φροντίσει για μια ευνομούμενη πολιτεία, όπου τα «περήφανα γηρατειά» να μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς;  Γιατί στο χωριό που μένουμε οι ανηφόρες είναι εξουθενωτικές, οι αποστάσεις μεγάλες.  Το Σουπερμάρκετ, η Τράπεζα, το  Ταχυδρομείο, η παραλία με τα καφενεία βρίσκονται, από 3 έως 7 χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια των υπερηλίκων.  Λεωφορειακή γραμμή προς αυτά ανύπαρκτη.  Πώς νομίζουν οι κκ Υπουργοί ότι θα μετακινηθούν αυτοί οι άνθρωποι χωρίς τη δυνατότητα οχήματος.  Πρέπει να παίρνουν ταξί – με τα 300 € σύνταξη που τους δίνουν – ή να φροντίσουν να πεθάνουν άμεσα, σύμφωνα με τις πρόσφατες επιθυμίες του ΔΝΤ;   Μήπως με μέτρο το Κολωνάκι και την εκεί κατοικία του χειριστή και των πολιτικών μας, θα νομοθετήσουν τα αυστηρότερα μέτρα για τους υπερήλικες οδηγούς ;

Και αμέσως μετά βγήκαν οι Ελληνάρες στην ΕΡΤ1 με φιλμ που έδειχνε ένα ανήλικο παιδί να οδηγάει μόνο του και με «ιλιγγιώδη ταχύτητα» (έλεγαν) ένα ταχύπλοο, ενώ εμείς βλέπαμε μια βάρκα να κινείται σιγά – σιγά με νεαρό (ας το πιστέψουμε αυτό) στο τιμόνι και τρείς όμως άλλους ενήλικες δίπλα του.  Πότε επιτέλους θα μάθουμε να λέμε το σωστό και όχι πάντα τα κατά περίπτωση σκόπιμα;

Λυπούμαι που το λέω, αλλά η δική μου εντύπωση είναι πλέον ότι ζούμε σε ένα κράτος το οποίο διοικείται από υπουργούς, που στη μεγάλη πλειοψηφία τους δεν είναι ικανοί να οργανώσουν μια πολύπλοκη υπηρεσία.  Συχνά οι Βουλευτές μας δεν έχουν εργαστεί ποτέ σε ιδιωτικές εταιρείες, όπου μόνο η αποτελεσματικότητα ανταμείβεται, η ικανότητα εξασφαλίζει την προαγωγή, ενώ η αναποτελεσματικότητα οδηγάει αμείλικτα στην απόλυση.  Οι περισσότεροι εκλέγονται στην επαρχία με κριτήριο τις γνωριμίες και τις υποσχέσεις για διορισμούς ή άλλες διευκολύνσεις, πάντα σχεδόν με οικονομικά κριτήρια.  Είναι δυνατόν τέτοια άτομα και με τέτοιες υποχρεώσεις να διοικήσουν αποτελεσματικά ένα υπουργείο;  Η Ελλάδα με αυτά τα παλαιοπολιτικά δεδομένα δεν έχει πλέον μέλλον, και όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο πολύς Κίσιγκερ, «το 2018 δεν θα υπάρχουμε πλέον ως Κράτος».  Μια μόνο ελπίδα υπάρχει:  Αν όλοι μαζί οι ιθύνοντες των κομμάτων αποφασίσουν να αλλάξουν τα σήμερα ισχύοντα στην παρακάτω περίπου κατεύθυνση:

  • Υπουργοί μόνο εξωκοινοβουλευτικοί επιστήμονες, εξειδικευμένοι στα θέματα του εκάστοτε υπουργείου.
  • Οι Βουλευτές θα κάνουν μόνο κοινοβουλευτικό έλεγχο.
  • Καμία επέμβαση της εκάστοτε εκλεγμένης κυβέρνησης στις ιεραρχίες και τοποθετήσεις των δικαστικών.
  • Κατάργηση ολόκληρης της Ελληνικής νομοθεσίας και αντικατάστασή της με την Γερμανική, που έχει αποδειχθεί αποτελεσματική, τουλάχιστον στα οικονομικά. Ο απόλυτα αποτελεσματικός Τούρκος ηγέτης Κεμαλ, αυτό έκανε τότε ως κυβερνήτης, υιοθέτησε αμέσως την Ελβετική νομοθεσία και έφτιαξε κράτος.
  • Στη συνέχεια μπορεί η εκάστοτε Βουλή μας να βελτιώσει την Γερμανική υιοθετημένη νομοθεσία μας υπό τους εξής όρους: Ένας και μόνο νόμος για κάθε θέμα. Αν χρειάζεται βελτιώσεις θα καταργείται ο ισχύων και θα επαναψηφίζεται βελτιωμένος ο νόμος. (Ν)τροπολογίες μέσα σε άσχετους νόμους, που αποβλέπουν στο να τις μαθαίνουν μόνο οι παρατρεχάμενοι προς κάλυψη συμφερόντων τους, θα απαγορεύονται παντελώς, εξίσου και δύο διαφορετικά νομοθετήματα σε έναν νόμο.
  • Εβδομαδιαία ανάρτηση όλων απολύτως των χρηματοδοτήσεων του κράτους ή των φορέων, προσβάσιμη από όλους, σε ένα εξειδικευμένο συγκεκριμένο κρατικό Site. Η μη ανάρτηση έστω και μιας χρηματοδότησης να είναι ποινικό αδίκημα.
  • Ένας μόνο αρμόδιος και υπόλογος για κάθε θέμα. Παντελής κατάργηση των συναρμοδιοτήτων υπουργείων ή υπηρεσιών.

Αυτά τα λίγα από μια μεγαλύτερη λίστα βελτιώσεων του Κράτους μας, που υπάρχει ήδη.

WP_20160827_001Ο Πρωθυπουργός μας θα μπορούσε να αναδειχθεί ηγέτης της Ευρώπης, αν αποφάσιζε να κάνει την Ελλάδα σωστό κράτος.  Αν έλεγε στους λεγόμενους δανειστές μας (ή καλύτερα κερδοσκόπους;) ότι με τα μνημόνια διαλύσατε την οικονομία μας και έτσι δεν έχετε καμία δυνατότητα να πάρετε πίσω τα χρήματά σας. Επομένως ή άλλος είναι ο σκοπός σας, (βλέπε δηλώσεις Κίσιγκερ) ή είστε ανίκανοι οικονομολόγοι, αφού και εσείς οι ίδιοι συνεχώς παραδέχεστε λάθη σας. Γι αυτό θα διακόψω για τρία χρόνια την όποια αποπληρωμή τοκοχρεολυσίων, θα εξασφαλίσω  πρώτα την οικονομοτεχνική μας ανάπτυξη και στη συνέχεια θα σας πω, πώς, πότε και πόσα θα αποπληρώσω.  Αν δεν θέλετε φεύγω σήμερα από την ΕΕ, δηλαδή Grexit όπως το πρόσφατο Brexit και κάντε ότι νομίζεται.

WP_20160810ΝΝΑν δεν το κάνει θα μας απογοητεύσει όλους και θα πληθύνουν οι απόψεις που πλέον ακούμε σε καφενεία και συναντήσεις, ότι πρόκειται για εγκάθετους των τραπεζών, που με το πρόσχημα του αριστερού προωθούν τα υπερατλαντικά τραπεζικά συμφέροντα και σιωπηρά παραβλέπουν το ότι η Γερμανική Κεντρική Τράπεζα που μας κουνάει το δάκτυλο, είναι σχεδόν χρεωκοπημένη.

Οι κυβερνώντες ας ζητήσουν, έστω και ως μη Χριστιανοί ορθόδοξοι, την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος. Την χρειάζονται επειγόντως.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*