Να σε πω τη μοίρα σου;

9 Νοέ 2016 από

Οικονομια copy

Σκίτσο (βελτιωμένο) από skeftomasteellhnika.blogspot.com

Να σε πω τη μοίρα σου;

Ο υποφαινόμενος με κανένα τρόπο δεν θέλω να ισχυριστώ ότι κάποιος είναι βαλτός από ξένους ή προδότης ή δοσίλογος.  Αυτά μακριά από εμένα.

Όμως οι ενέργειες των κυβερνώντων την Πατρίδα μας είναι ακατανόητες και οδηγούν σε συμπεράσματα καθόλου κολακευτικά.

  • Το χρέος μας είναι πλέον 340 δις €, με τοκισμό γύρω στο 2 %.  Όμως η Κυβέρνησή μας και οι οικονομολόγοι σύμβουλοί της ένα και μόνο ονειρεύονται:  Να ξαναμπούμε στις Αγορές !  Γιατί βρε παιδιά;  Για να δανειστούμε και άλλα χρήματα και μάλιστα με τόκους 5 – 7 % ;  Θα μας τρελάνετε;  Πού θέλετε να μας πάτε το χρέος τελικά;
  • Οι Εθνικές Κυβερνήσεις μας λήστεψαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία, παρόλο που τα χρήματα σε αυτά ήταν δικές μας αποταμιεύσεις που μας ανήκαν. Αυτό σύμφωνα με τον Μπαμπινώτη είναι ληστεία. (βλέπε φωτο);
  • Πρόσφατα η περίφημη κα Λανγκάρντ επεσήμανε ότι οι Έλληνες ζουν πολύ και … γι’ αυτό δεν επαρκούν τα αποθεματικά για τις συντάξεις.  Για τη ληστεία που έγινε για να ικανοποιηθούν οι Δανειστές ούτε λέξη.  Ανταποκρινόμενη και σε αυτό το αίτημα των Δανειστών η Εθνική μας Κυβέρνηση διέλυσε το ΕΣΥ, το Εθνικό Σύστημα Υγείας.  Έκλεισε πολλά Νοσοκομεία όπως πχ. Των Πατησίων που ήταν πολύ καλό, είχε όλες τις ειδικότητες και εξυπηρετούσε άψογα Πατήσια – Φιλαδέλφεια – Χαλκηδόνα Νέα Ιωνία.  Σήμερα διαλύθηκε ολοκληρωτικά και φιλοξενεί Μετανάστες. Έδιωξε γιατρούς στο εξωτερικό και άφησε την περίθαλψη χωρίς προσωπικό.   Τόσο καλά.
  • Πληρώσαμε γύρω στα 220 δις για να στηρίξουμε τις Τράπεζες, που είχαν πρόβλημα ρευστότητας, αφού είχαν πνιγεί στα κόκκινα δάνεια.  Αυτά βέβαια τα χορηγούσαν προφανώς με έξωθεν εντολές, αφού όχι μόνο δεν τους τιμώρησαν οι προϊστάμενοί τους για το ότι δανειοδοτούσαν χωρίς εχέγγυα, αλλά τους επέτρεψαν να κρατήσουν και τα μπόνους που εισέπρατταν για τις θαυμάσιες αυτές επενδύσεις τους.
  • WP_2016_002Ύστερα διέδιδαν ότι θα γίνει κούρεμα καταθέσεων και τότε πολλοί έστειλαν τις αποταμιεύσεις τους στο εξωτερικό.  Έτσι οι Τράπεζες ξαναβρέθηκαν χωρίς ρευστότητα και ζητούσαν και άλλη στήριξη.  Τυχαία όλα αυτά;
  • Ύστερα δέσμευσαν με τα Capital Controls τα χρήματα των καταθέσεων στις Τράπεζες για να μπορούν να τα κουρέψουν όποτε τους το επιβάλουν τα Αφεντικά τους, οι  Δανειστές.  Δεύτερη σοβαρότατη ληστεία αφού κατακρατούν χρήματα από Έλληνες, που όπως εγώ δεν πήραν ποτέ κάποιο δάνειο και που δεν πήραν από το Δημόσιο ποτέ ούτε δεκάρα.  Μόνο οι οικονομίες τους ήταν από όσα κέρδισαν εργαζόμενοι στην ιδιωτική οικονομία και αυτές τις δέσμευσαν. Με ποιο δικαίωμα, αν όχι με το δίκαιο του ισχυροτέρου; Μέχρι σήμερα στάθηκε αδύνατο να μάθουμε ποιος ληστής έδωσε την σχετική εντολή.  Κάτι ψιθυρίζεται και για τον Γιάννη Στουρνάρα, που ανταμείφτηκε για τις γενικότερες υπηρεσίες που προσέφερε με τη σπουδαιότατη θέση του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος.
  • Ζητούσαν μετά από τους Έλληνες να φέρουν πίσω όσες αποταμιεύσεις έχουν στο εξωτερικό και θα τους επέτρεπαν να σηκώνουν το … 30 %, ενώ το 70 % θα δεσμευόταν με τα Capital Controls.  Και απορούν που δεν τα επιστρέφουν όλοι αμέσως.  Άσε που είναι τέτοια η αξιοπιστία τους, που ούτε την καλημέρα τους δεν εμπιστεύεται Έλληνας ή ξένος.
  • Οι ίδιοι βέβαια πάνε στη Βενεζουέλα συνοδεία εξειδικευμένου Κύπριου  δικηγόρου, έμπειρου σε ζητήματα offshore εταιριών, μας λέει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής.  Για να μάθουν σύγχρονα συστήματα διακυβέρνησης φυσικά, από ένα διαλυμένο κράτος της πείνας. Μην πάει ο νους σας σε άλλα.
  • Και παρόλο που δεν έχουμε δεκάρα τσακιστή για ασθενείς, ούτε για μισθούς και συντάξεις, τρέχουν να χτίσουν Τζαμί με λεφτά του Κράτους και σε χώρο του δημοσίου, φυλακίζοντας όσους αντιστέκονται, όταν ταυτόχρονα η Τουρκία κάνει Τζαμί την Αγιά Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη.  Εγώ πάντως δεν θυμάμαι να έχτισε ποτέ το Ελληνικό Κράτος με δικά του λεφτά και σε δημόσιο οικόπεδο εκκλησία χωρίς την συμβολή των πιστών.  Δουλικότητα ως εκεί που δεν πάει, ενώ ταυτόχρονα ο πρώην Υπουργός Παιδείας τα είχε βάλει και με την Ορθοδοξία.
  • Πουλάνε τα πάντα στους ξένους. Και αυτό το λένε επενδύσεις.  Με τη λογική τους αυτή, αν τα παίξω όλα στο Καζίνο και αναγκαστώ να πουλήσω το σπίτι μας για να ξεχρεώσω, θα λέω στη γυναίκα μου ότι βρήκα επενδυτή για να μπει η οικογένεια σε  αναπτυξιακή πορεία.
  • Όπως το έζησα παλαιότερα στις Καναρίους Νήσους, οι … Επεν(γ)δυτές θέλουν να τα πάρουν όλα οι δικές τους εταιρείες και εμείς να ήμαστε χαμηλόμισθοι εργάτες. Γι’ αυτό μεθοδεύονται τα εξής:
    • Στέλνουν τους νέους επιστήμονές μας στο εξωτερικό, ώστε να βοηθούν τις ξένες οικονομίες και να πληρώνουν εκεί φόρους, για να   υπάρχουν εδώ μόνο χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι.
    • Για τον ίδιο λόγο φέρνουν εδώ ανειδίκευτους αλλοδαπούς (μετανάστες, πρόσφυγες κλπ) ώστε να βρίσκουν οι εταιρείες τους φτηνό προσωπικό.
    • Γι’ αυτό μειώνουν και τις συντάξεις, αφού θα ήταν απαράδεκτο να έχουν οι συνταξιούχοι υψηλότερα εισοδήματα από τους εργαζόμενους.
    • Και τέλος φτωχαίνουν όσο γίνεται τον Έλληνα, ώστε να μην έχει τα προς το ζειν και να εξαρτάται απόλυτα από αυτούς για να μην τολμάει να διαμαρτυρηθεί.
  • Βουλιαξε copyΤο παιχνίδι φτωχοποίησης ήταν μακροπρόθεσμα στημένο.
    • Αρχικά από τον Σημίτη με την αρπαγή χρημάτων μέσω Χρηματιστηρίου («Ας πρόσεχαν» μας είπε, αφού πρώτα προέτρεπε τον Λαό να παίξει για να … κερδίσει !).
    • Μετά δίνοντας κόκκινα δάνεια σε όσους αποδεδειγμένα δεν μπορούσαν να τα αποπληρώσουν.
    • Ύστερα κλείνοντας μαγαζιά και επιχειρήσεις ώστε και αυτοί που είχαν προγραμματίσει την αποπληρωμή των δανείων τους να μείνουν άνεργοι, για να μην μπορούν να τα εξοφλήσουν, ώστε να γίνουν και τα δικά τους δάνεια κόκκινα.
    • Στη συνέχεια οι ξένοι κομπιναδόροι άρχισαν να πλειστηριάζουν σπίτια, παρά τις διαμαρτυρίες μας, αφού γνωρίζουν πως ο Έλληνας στην αρχή φωνασκεί και μετά συνηθίζει και τα ξεχνάει όλα.  Και προσέξτε:  Δεν επιτρέπουν στον χρεώστη να εξαργυρώσει το δάνειό του στο ποσό που αυτό πωλείται στα ξένα Fans. Αυτά αγοράζουν στο20 μέχρι και 6 %, ο δανειολήπτης στο 100 %.  Ωραίοι νόμοι δεν νομίζετε;
    • Και συνεχώς μειώνουν τις συντάξεις.  Σιγά – σιγά όμως, για να μην ξεσηκωθούν οι συνταξιούχοι και έτσι να … συνηθίσουν αποδεχόμενοι  τελικά την κατάσταση.
  • Διαλύουν δε εντελώς το Κράτος, ίσως για να ζητήσουμε και πάλι κάποιον ξένο ως κυβερνήτη μας, όπως έγινε  όταν σκότωσαν με ξένο δάκτυλο τον Καποδίστρια και μας έφεραν τον Γερμανό Όθωνα, όπως έγινε με τους Εγγλέζους (Γεώργιος Παπανδρέου: «Στρατηγέ μου αυτός είναι ο στρατός σου» δείχνοντας Έλληνες στρατιώτες σε Άγγλο αξιωματικό).  Αυτούς τους Άγγλους που δήθεν μας αντάμειψαν (με μεγάλα λόγια μόνο) για τη συμβολή μας στη νίκη κατά των Γερμανών («Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες» του Τσώρτσιλ) και στη συνέχεια μας έκαναν τον εμφύλιο, όπου αλληλοσκοτωθήκαμε για χάρη τους.
  • Σήμερα οι Αναρχικοί καταστρέφουν τα αυτοκίνητα του κοσμάκη, και πετάνε πέτρες και μολότοφ στους Αστυνομικούς που βρίσκονται μπροστά τους, ενώ εκείνοι τους κοιτάζουν αμέριμνοι, αποφεύγοντας απλά τις πέτρες, αντί να συλλάβουν μερικούς για να δούμε ποιοι είναι.  Σε εκπομπή του Λαζόπουλου πάντως είχαμε δει «αναρχικό» πεσμένο κάτω, η σόλα της αρβύλας του οποίου έγραφε: «Ελληνική Αστυνομία».
  • Η Αλβανία κατεδαφίζει σπίτια Ελλήνων στη Χειμάρα προσπαθώντας να μειώσουν τον Ελληνικό πληθυσμό και εμείς κάνουμε … δηλώσεις στην Ελληνική ΤV βέβαια, για εσωτερική κατανάλωση και μόνο, αντί να πούμε: Αφού αυτά μας κάνατε, όλοι οι Αλβανοί πίσω στη χώρα σας, κλείνουμε τα σύνορα και φέρνουμε τις εταιρείες μας πίσω στην Πατρίδα.
  • Τα Σκόπια, ένα ασήμαντο κρατίδιο, με συνολικά 600.000 ανδρικό πληθυσμό μας παίζουν παιχνίδια και αντί να πούμε και σε αυτούς τα ίδια, αφού δεν είναι καν στη ΕΕ και στο ΣΕΝΓΚΕΝ, τους επιτρέπουμε να κλείνουν εκείνοι κατά βούληση τα σύνορά τους προς την Ελλάδα.  Τέτοιο χάλι εμείς.
  • Διαλύουν την εκπαίδευση και βάζουν σε μεγάλο ποσοστό ξενόγλωσσα παιδιά στις τάξεις των Ελλήνων μαθητών, ώστε να χαλάσει απόλυτα το επίπεδο  μάθησης των παιδιών μας, αντί να κάνουν ειδικά σχολεία για τα αλλόγλωσσα παιδάκια.  Έτσι στην προσπάθεια να μας καταστρέψουν δημιουργούν προβλήματα και σε αυτά, που οι φωστήρες μας θέλουν δήθεν να βοηθήσουν.  Γιατί τι θα κάνουν αυτά τα παιδιά, όταν και αν κάποτε πάνε στην χώρα τους;  Θα γράφουν και θα διαβάζουν μόνο Ελληνικά σε μια αραβόφωνη χώρα.  Ή δεν είναι στα καλά τους ή έχουν εντολή να αφήσουν τους μετανάστες για πάντα εδώ, για τους λόγους που προαναφέρθηκαν.
  • Στα σχολεία μας τα βράδια μπαίνουν νεαρά παιδιά και σπάζουν 20 με 30 υπολογιστές, αλλά η Αστυνομία δεν επεμβαίνει να πιάσει τα παλιόπαιδα αυτά. Βλέπετε «λεφτά υπάρχουν», με τα λίγα σχολικά Computers θα ασχολούμαστε;  Ας αγοράσουν καινούργια !
  • Άλλοι πάλι κλέβουν από σχολεία και σπίτια τους χαλκοσωλήνες και τους πουλάνε σε κλεπταποδόχους, χωρίς να τους εντοπίζουν οι Αρχές, γιατί όπως μας είπε ένας από τους αστυνομικούς που καλέσαμε «αν δεν κλέψουν πώς θα ζήσουν;»
  • Έκλεψαν και από γειτονικό μας μεγάλο σχολείο όλα τα καλώδια μιας πολύ μεγάλης ηλεκτρολογικής εγκατάστασης (στεγάζεται εκεί και Τεχνική Σχολή) και όχι μόνο δεν ενδιαφέρθηκαν οι Αρχές, αλλά και ο Δήμος δεν επενέβει άμεσα για την αποκατάσταση της ζημιάς, με αποτέλεσμα να είναι το σχολείο επί δύο και πλέον εβδομάδες χωρίς ρεύμα !!
  • Εφοριακοί – μαϊμού πηγαίνουν και εκφοβίζουν υπέργηρους πολίτες και τους αρπάζουν χρήματα.  Άλλοι απατεώνες πάνε ως δήθεν αστυνομικοί, λένε για δήθεν ατύχημα των παιδιών τους και τους αποσπούν μεγάλα ποσά για να … διευθετήσουν το θέμα.   Όμως ο πραγματικός Εφοριακός και Αστυνομικός θα δυσανασχετήσει, αν ο πολίτης του ζητήσει ταυτότητα και αυτό θα έχει επιπτώσεις στην διαδικασία.  Ούτε βέβαια το κράτος φρόντισε να υπάρχει ειδικό σήμα, όπως στην Αμερική.  Αντιθέτως καταργήθηκε προ πολλού ο χαρακτηριστικός αριθμός, ο οποίος υπήρχε στη στολή κάθε αστυνομικού, ενώ πλέον οι αστυνομικοί και τα ΜΑΤ φορούν κουκούλες για να μην αναγνωρίζονται. Έτσι αν τυχόν γίνουν παρατράγουδα, κανείς δεν μπορεί να εντοπίσει τον υπαίτιο.
  • Πρόσφατα δε μάθαμε για την εξάρθρωση ενός τεράστιου κυκλώματος ληστών, της Μαφίας των Ρομά, όπως την λένε, που είχε απίθανα κέρδη, μεγάλο αριθμό κλεμμένες λίρες, πανάκριβα ρολόγια, κοσμήματα και χρυσαφικά, που τα έκαναν τουβλάκια (ράβδους) χρυσού.  Κεντρικό ρόλο είχε και πασίγνωστος επιχειρηματίας κλεπταποδόχος των πιο σπουδαίων δαχτυλιδιών, κοσμημάτων και ρολογιών τα οποία μεταπωλούσε σε επίσης πασίγνωστα κοσμηματοπωλεία του Κολωνακίου, ενώ υπήρχαν και συνεργάτες αστυνομικοί, μέχρι και αστυνομικός διευθυντής, που ενημέρωνε για ενδεχόμενους ελέγχους. Η σπείρα κατείχε πανάκριβα Ferrari, Porsche και άλλα τέτοια.  Επί ώρες μαθαίναμε από την τηλεόραση για τα παραπάνω, που φαντάζομαι ποια απήχηση θα έχουν στα νεαρά, άνεργα παιδιά μας, που διαπιστώνουν ότι μόνο κομπιναδώροι και κλέφτες AAjTUBY.imgζουντη θαυμάσια ζωή που ονειρεύονται οι νέοι.   Ως συνήθως τα πρόσωπα των κακοποιών, αλλά και οι αριθμοί κυκλοφορίας των κατασχεμένων σούπερ αυτοκινήτων κρυβόταν με το γνωστό θάμπωμα για να μην αναγνωρίζονται μου είναι ακατανόητο.  Γιατί άραγε κρύβουν τα μούτρα των εγκληματιών, ενώ δείχνουν κάθε διαμαρτυρόμενη νοικοκυρούλα ή γριούλα ή μαγαζάτορα με πρόβλημα ή ανήμπορο ή μάνα χαροκαμένη να κλαίει;  Γιατί τα προσωπικά δεδομένα των εγκληματιών προστατεύονται με ιδιαίτερη σχολαστικότητα;  Και γιατί αποκρύβονταν οι αριθμοί των κατασχεμένων οχημάτων;  Μήπως επειδή ίσως σκέπτονται να τα οικειοποιηθούν αργότερα σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές από τον ΟΔΔΥ τυχόν πολιτικοί μας, που δικαιούνται από ότι γνωρίζω κάτι τέτοιο;

Ας είναι, οι εξελίξεις σύντομα θα μας δείξουν αν και κατά πόσο έχω λάθος σε όσα λέω, πράγμα πολύ πιθανό και μακάρι να λαθεύω σε όλα.  Ας ελπίσουμε επίσης ότι εν τω μεταξύ δεν θα έχουμε και εδαφικές απώλειες, γιατί εκεί μοιάζει να πηγαίνουν οι εξελίξεις.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*