Τα χάλια των ΕΛΤΑ

21 Ιαν 2017 από

Τα χάλια των ΕΛΤΑ

Απαράδεκτα πλέον τα ΕΛΤΑ. Πας για γραμματόσημο ή για να στείλεις ένα δεματάκι  και περιμένεις μέχρι και μιάμιση ώρα, αφού μπροστά σου υπάρχουν 27 άλλοι και περισσότεροι, πολλοί από τους οποίους εισπράττουν τη σύνταξή τους, πληρώνουν λογαριασμούς, διαπραγματεύονται δόσεις δανείων και διάφορα άλλα τέτοια.

Τα ΕΛΤΑ δηλαδή κατάντησαν τράπεζες με δραστηριότητες που δεν έχουν καμία σχέση με το κυρίως λειτούργημά τους.  Μέχρι βιβλία, αλλά και ξυστό πουλάνε.  Πώς να εξυπηρετήσουν σύντομα;  Είναι ακατανόητο το σκεπτικό και η σημερινή οργάνωσή τους.

Γιατί αν ήθελε η ʺΕπιχείρησηʺ αυτή (έτσι την αναφέρει το Internet) να λειτουργεί ως τραπεζικός οργανισμός ή ως προποτζίδικο, ας ξεχωρίσει τις λοιπές δραστηριότητες  από τις ταχυδρομικές υπηρεσίες και ας λειτουργούν αυτές σε διαφορετικούς χώρους ή έστω στον ίδιο, αλλά σε Τμήματα με απόλυτα χωριστές αρμοδιότητες .

Πράγματα αυτονόητα σε άλλα κράτη, όπου ο πολίτης μετράει, όχι όμως στην Ψωροκώσταινα.  Εδώ μας θεωρούν χαϊβάνια και ίσως με το δίκιο τους.

Πήγα να στείλω ένα δεματάκι στα ΕΛΤΑ της γειτονιάς μου, στη Νέα Χαλκηδόνα και η ουρά ήταν ατέλειωτη. Περίμενα πάνω από ώρα, γιατί δύο μόνο υπάλληλοι προσπαθούσαν να εξυπηρετήσουν τα 24 άτομα που περίμεναν πριν από εμένα. 

Όταν τελικά έφτασα στο γκισέ, ρώτησα την υπάλληλο γιατί επί τρία χρόνια που τους ζητάμε να βάλουν το γνωστό σύστημα για αριθμούς προτεραιότητας δεν έχει γίνει ακόμα τίποτα και μου απάντησε και πάλι, ότι δεν μπορούν αυτοί να κάνουν κάτι, γιατί είναι θέμα της γενικής διεύθυνσης.  Βέβαια ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο και ένας Άγιος Βασίλης είχε τοποθετηθεί εγκαίρως στον χώρο τους.  Και υποθέτω ότι ίσως αυτά τα δύο να κόστισαν σημαντικά περισσότερο από ότι το πλαστικό κουτάκι με το ρολό των αριθμών και η φωτεινή ένδειξη στον τοίχο.  Στην Ελλάδα είμαστε και πολλά ακούμε για τις κρατικές προμήθειες.

Και σε αυτό το χάλι, όπου σε αναγκάζουν να χάνεις ώρες για αναμονή στα ΕΛΤΑ, στην Εθνική, στη ΔΕΗ κλπ βγαίνουν οι αρμόδιοι και συζητούν μαζί με τους φίλους μας Γερμανούς την αύξηση της παραγωγικότητας των Ελλήνων.  Στην Γερμανία βέβαια, όποιο γράμμα ή δέμα παραδοθεί στα εκεί ΕΛΤΑ, φτάνει εγγυημένα την επομένη στον παραλήπτη.  Σε εμάς ένα πακετάκι με ένα βιβλίο, που μου είχαν στείλει από τη Μυτιλήνη στην Αθήνα, έφτασε εδώ σε … 10 μέρες. Τόσο καλά.

Εν γνώσει μου βέβαια ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν πρόκειται να βελτιωθεί στην ψωροκώσταινα, αφού ʺαλλού τα κακαρίσματα κι’ αλλού γεννούν οι κότεςʺ.

Βάτε τουλάχιστον ένα μηχάνημα προτεραιότητας στο Ταχυδρομείο της Νέας Χαλκηδόνας που βρίσκεται στο κτίριο του Σκλαβενίτη, αν δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα άλλο.  Εκτός και αν θέλετε να μας τιμωρήσετε συλλογικά για τη διαμαρτυρία μου αυτή.  Εν αναμονή ενεργειών σας, 

Λίνος Κουντουράς

Πέραν των παραπάνω ήθελα να εκφράσω ένα ευχαριστώ προς τον Ταχυδρόμο μας κ. Ρήγα, που είναι άψογος και τον αγαπάμε πολύ, αλλά και την αγανάκτησή μας για όσους τον αντικαθιστούν κάποιες φορές και οι οπόιοι με απόλυτη αδιαφορία ρίχνουν τις επιστολές του ενός σε άσχετα γραμματοκιβώτια άλλων ή πετούν τα γράμματα εκτός γραμματοκιβωτίου στις αυλές, ακόμα σε μέρες βροχής, αναγκάζοντάς μας να τα στεγνώνουμε στο σαλόνι.

Το ωραίο βέβαια είναι ότι με προειδοποίησαν να μην στείλω και αυτό το παράπονο στη Δ/ση των ΕΛΤΑ, γιατί τα άτομα αυτά θα πετούν μετά όλες τις επιστολές όσων τους κάνουν παρατήρηση στους σκουπιδοτενεκέδες.  Τα γράφω λοιπόν μόνο εδώ, ελπίζοντας ότι δεν διαβάζουν τα neanika.com, προς ενημέρωσή σας.

Σχετικά άρθρα

Μοιραστείτε το

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*