Τι θα ψηφίσουμε στις 17 Ιουνίου;

12 Ιούν 2012 από

Τι θα ψηφίσουμε στις 17 Ιουνίου;

Στην Ελλάδα, γράφει στο διδακτορικό της μια Αμερικανίδα, δεν δικάζεται η πράξη, αλλά το άτομο που την κάνει.  Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αλήθεια, όπως θα διαπιστώσετε από το παρακάτω.

Χαρακτηριστικό είναι το επεισόδιο που τώρα επισκιάζει την εκλογική αντιπαράθεση με τη χειροδικία του πασίγνωστου πλέον παγκοσμίως Κασιδιάρη,  ο οποίος καταζητείτο επειδή χτύπησε βουλευτή.  Και εγώ ρωτάω, έχει διαλυθεί η Βουλή αυτή τη χρονική περίοδο; Ναι ή όχι;

  • Αν έχει διαλυθεί τότε ο Κασιδιάρης δεν χτύπησε βουλευτή.
  • Αν διατηρείται το αξίωμά των βουλευτών και τώρα, προεκλογικά, τότε ο Κασιδιάρης δεν μπορεί να συλληφθεί, αφού ως βουλευτής έχει ασυλία.

Πέραν όμως αυτών, μόνο στην περίπτωση της διάλυσης της Βουλής, τα ποινικά αδικήματα των υπουργών παραγράφονται. Ας καταλήξουμε λοιπόν.

Μάθαμε επίσης ότι εντός 12 λεπτών εκδόθηκε το ένταλμα συλλήψεώς του Κασιδιάρη, ενημερώθηκε η αστυνομία και άρχισε η καταδίωξή του.. Έτσι γίνεται και για κάθε άλλον Έλληνα πολίτη;  Ή για εμάς ισχύουν άλλα, αφού ειδοποιούμε ότι μπήκε κλέφτης σε σπίτι και οι Αρχές καταφτάνουν μετά από μία ώρα;

Όμως βλέπετε, στην Ελλάδα προσπαθούν να τα βολέψουν όπως τους ταιριάζει, ώστε  να ισχύουν άλλοτε τα μεν και άλλοτε τα δε, ανάλογα με το άτομο που τα διαπράττει.

Σε όσους διαφωνούν σας θυμίζω ότι και ο περίφημος κ. Πάγκαλος χαστούκισε μέσα στο Υπουργείο Εσωτερικών δημόσιους υπάλληλους και μάλιστα εν ώρα υπηρεσίας τους, χωρίς να συγκινηθεί κανένας από αυτούς που σήμερα αγανάκτησαν όψιμα.

Ούτε για τον Καθηγητή κ. Πανούση, που τον χτύπησαν μέσα στο Πανεπιστήμιο βγήκαν σε λίγα λεπτά εντάλματα συλλήψεων. Σωστά; Εξ’ ίσου και για τον βουλευτή κ. Κεδίκογλου, που μάλιστα χαστούκισε κάποιον εντός Βουλής, χωρίς να συλληφθεί.

Και μην καταλάβει κανείς ότι υποβαθμίζω τη χειροδικία εναντίων γυναικών ή το να πετάμε νερά σαν μαθητούδια σε μια τηλεοπτική εκπομπή.

Όμως η ίδια η τηλεόραση έχει εξευτελίσει τον δημόσιο διάλογο, όταν επιτρέπει σε κάθε Κασιδιάρη, αλλά και σε κάθε Κανέλλη ή Δούρου να ξεφωνίζουν ασταμάτητα, διακόπτοντας συνεχώς τους συνομιλητές τους, σε τριτοκοσμικούς διαλόγους της ντροπής, ενώ ο …. Συντονιστής με το ακουστικό στο αυτί παίρνει εντολές από τον Καναλάρχη, για να διακόψει με χαζές επεμβάσεις όποιο σχόλιο τον ενοχλεί.

Όσοι δήθεν αγανάκτησαν ξεχνούν ότι η βία επικρατεί ιδιαίτερα σήμερα στην Ελλάδα και ας κάνουν ότι δήθεν δεν το καταλαβαίνουν. Στα πάντα. Στην αρπαγή χρημάτων των επενδυτών του Χρηματιστήριου ή μέσω τοξικών επενδύσεων, στο κούρεμα των αποθεμάτων των Ταμείων, που ήταν χρήματα που μάζευαν δραχμή – δραχμή οι εργαζόμενοι και ανήκαν στο κράτος, στα καρκινογόνα χημικά με τα οποία ψεκάζουν όσους συγκεντρωμένους δεν τους αρέσουν. Βία για την οποία οι υπεύθυνοι υπουργοί και οι αρμόδιοι διοικητές πρέπει να καταδικαστούν σε εκατονταπλές ποινές φυλάκισης από όποιον χαστουκίζει κάποιον.

Βία είναι και οι κατασχέσεις μισθών και επιδομάτων για χρέη προς το Δημόσιο και μάλιστα ακόμα και στις περιπτώσεις που το Δημόσιο χρωστάει και δεν πληρώνει,  μεγαλύτερα ποσά στον πολίτη, από όσα χρωστάει ο ίδιος στο Δημόσιο.

Με φυλάκιση απειλείται και ένα νεαρό παιδί, επειδή σκότωσε έναν ληστή, που με μαχαίρι στο λαιμό της Μάνας του, της αποσπούσε το που είχε κρύψει τις οικονομίες της.

Μάθαμε από το ραδιόφωνο, ότι όποιος σκοτώσει έναν ληστή που εισβάλλει στο σπίτι του και απειλεί τους δικούς του, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.  Ο ληστής που βασανίζει έναν συνταξιούχο ή μια γριά κυρία σε πόσα χρόνια άραγε θα βγει από τη φυλακή;

Εύχομαι από καρδιάς σε όλους όσους αντιτίθενται στην άμυνα μέσα στο σπίτι μας, να πάνε και σε αυτούς ληστές και να βιάσουν τη Μάνα και την κόρη τους, να τους βασανίσουν επί ώρες για να μαρτυρήσουν που κρύβουν χρήματα και να τους μισοσκοτώσουν με ένα μαξιλάρι στη μούρη. Τους το εύχομαι ολόψυχα. Να δείτε πως αλλάζουν τότε γνώμη !   Οι βολευτές μας βέβαια φυλάσσονται από αστυνομικούς επί 24ώρου βάσης, γι’ αυτό και δεν τους αφορά το θέμα των δολοφονιών, ενώ εξανίστανται και μιλάνε για κατάλυση των δημοκρατικών θεσμών, αν τους πετάξουν  ένα γιαούρτι.

Και τα λέω όλα αυτά γιατί δεν υπάρχει προστασία από την αστυνομία μας.  Δεν θα ξεχάσω ότι η γειτόνισσά μου καλούσε ανά 5 λεπτά της ώρας το 100, κρυμμένη πίσω από την κουρτίνα της και παρακολουθώντας στο απέναντι σπίτι να βγάζουν κλέφτες τα υπάρχοντα φίλης της από το μπαλκόνι. Η αστυνομία έφτασε, όπως πάντα, αφού οι ληστές είχαν πλέον φύγει και φυσικά δεν κατόρθωσε να τους εντοπίσει. Όπως και παρά το λεγόμενο ανθρωποκυνηγητό δεν εντόπισαν τους ληστές, οι οποίοι σκότωσαν στο ξύλο υπερήλικα συνταξιούχο, μέσα στο σπίτι όπου ζούσε μόνος του.

Τι λοιπόν πρέπει να κάνει ο γέρος που ξαφνικά έρχονται στο σπίτι του ληστές με καλάζνικωφ για να τον βασανίσουν ή ο οικογενειάρχης που απειλείται ενώ κοιμάται με τη σύζυγό του και δίπλα κοιμούνται τα κορίτσια του;  Ας μας πουν λοιπόν οι βουλευτές μας (αλλά και οι δικαστές μας) τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε σε μια τέτοια περίπτωση. Γιατί δεν ξεχνάμε ότι φυλάγονται οι ίδιοι από εκατοντάδες αστυνομικούς που λείπουν από τις περιπολίες στους δρόμους της Αθήνας. Απαιτώ μια σαφή απάντηση, τόσο εγώ όσο και πολλοί άλλοι, για το τι πρέπει να κάνουμε, ώστε να προφυλαχθούμε και όχι για το τι απαγορεύεται, που συνήθως μας λένε.

Και προσοχή, τα καλάζνικωφ δεν παράγονται στην Ελλάδα. Ούτε είναι κοκαϊνη που  κρύβεται εύκολα σε φόδρες ρούχων. Μεταφέρονται με μεγάλα φορτηγά από συγκεκριμένα σύνορά μας και όχι από την Αίγυπτο ή την Τουρκία. Πώς λοιπόν και δεν τα βρίσκουν οι συνοριοφύλακές μας, ενώ βρίσκουν ακόμα και μικρές ποσότητες ναρκωτικών;  Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα οι μόνοι που δεν οπλοφορούν είναι οι νομοταγείς πολίτες. Όλοι οι άλλοι, κακοποιοί, ληστές, αστυνόμοι, σεκιουρητάδες, επώνυμοι, πολιτευτές, δημοσιογράφοι και υπουργοί κλπ οπλοφορούν, ενώ τα καλάζνικωφ πωλούνται παντού και με απλές διαδικασίες.

Δεν εμπιστευόμαστε τον Τσίπρα, γιατί είναι νέος και δεν ξέρουμε τι θα κάνει.  Αυτά  ακούμε να λένε πολλοί. Δηλαδή φοβούμενοι ότι ως νέος,   ίσως (!!)   να μας οδηγήσει στα ίδια χάλια με τους προηγούμενους, σκέπτονται να ψηφίσουν αυτούς που ήδη έκαναν όσα φοβόμαστε και που είναι βέβαιο ότι πρέπει να τα συνεχίσουν.

Φανταστική η λογική αυτών των ψηφοφόρων που καθορίζουν τις τύχες του κράτους μας ! Δεν νομίζετε;  Αυτών που πίστεψαν το «Λεφτά υπάρχουν» και σήμερα πιστεύουν πως αυτοί που υπέγραφαν τα μνημόνια, σήμερα μετάνιωσαν και αν τους ψηφίσουμε θα τα αμφισβητήσουν μετεκλογικά ! Και κανείς δεν ρωτάει, «αυτά που θεωρείτε σήμερα σωστά γιατί δεν τα κάνατε όσο ήσασταν υπουργοί, αλλά ΘΑ τα κάνετε όταν θα ξαναγίνετε;

Ούτε κανείς τους δεν λέει πώς ακριβώς διατέθηκε το σύνολο των δανείων που πήραμε την τελευταία τριετία ή το πώς θα αποπληρώσουμε τα δάνεια αυτά, όταν το 2009 δεν ήμασταν σε θέση να πληρώσουμε τα πολύ λιγότερα προηγούμενα δις.

Οι παραπάνω πολιτικοί που μας οδήγησαν στην φτώχεια, οικονομολόγοι ολκής όλοι τους, κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν το αυτονόητο.  Ότι το κόστος ζωής καθόριζε ανέκαθεν τους μισθούς. 

Γι’ αυτό άλλωστε και ο Αντρέας Παπανδρέου είχε θεσπίσει την τιμαριθμική αναπροσαρμογή των μισθών. Όλα τα άλλα είναι ληστεία του Λαού μας.

Ως παράδειγμα αναφέρω το παρακάτω προσωπικό μου δεδομένο:

Εγώ το 1976 έπαιρνα 22.000 Δρχ. δηλαδή 64,56 € το μήνα και ζούσα πλουσιοπάροχα.

Την εξήγηση μας την δίνει το ημερολόγιο της Μητέρας μου, Ολυμπίας Κουντουρά, που κατέγραφε καθημερινά επί 40 χρόνια όλα της τα έξοδα, και έτσι γνωρίζουμε σήμερα επακριβώς πόσο κόστιζαν τότε τα αγαθά. Στην παρακάτω λίστα οι τιμές μετατράπηκαν σε € για να γίνει εύκολα κατανοητό το πόσο μας κοροϊδεύουν.

Τιμές σε €.

Ταξί, από την Καλλιθέα στο αεροδρόμιο Ελληνικού …………  0.23  €  (δηλ. 23 σεντ)

Ταξί, από την Καλλιθέα στου Παπάγου ………………………..0,19

Κομμωτήριο ……………………………………………………. 0,18

Περμανάντ ……………………………………………………… 0,41

Εφημερίδα ………………………………………………………. 0,01

Εισιτήριο Αθήνα – Ραφήνα …………………………………….. 0,03

Με το πλοίο Ραφήνα – Μαρμάρι ……………………………….  0,09

Ψάρια 600 γραμμάρια …………………………………………..  0,27

Σφυρίδα 450 γραμμάρια ………………………………………… 0,25

Τούρτα για δώρο ………………………………………………… 0,15

Ένα κιλό καφέ …………………………………………………… 0,32

Ένα (1) κιλό κεράσια ……………………………………………. 0,05

Γιαούρτι …………………………………………………………. 0,01

Φαγητό 1 άτομο …………………………………………………. 0,10

Φαγητό σε ταβέρνα για 2 άτομα ………………………………… 0,60

2 καφέδες ………………………………………………………..  0,10

Φαγητό για τρία άτομα με 5 πιάτα, 3 σαλάτες, κλπ……………… 0,41

Φαγητό σε σουβλατζίδικο, με 2 πιάτα, σαλάτα, και 2 μπύρες ….  0,15

Φαγητό 3 άτομα …………………………………………………. 0,46

Φαγητό 3 άτομα …………………………………………………. 0,40

Γαρίδες 2 μερίδες, σαλάτα, 2 ποτήρια κρασί …………………… 0,29

Φόρεμα ολόκληρο ………………………………………………. 2,20

Φούστα ………………………………………………………….. 0,23

Μπλούζα ………………………………………………………… 0,59

Ρόμπα …………………………………………………………… 0,88

Φόρεμα ………………………………………………………….  0,88

Δηλαδή, αν μια κυρία πήγαινε στο κομμωτήριο, αγόραζε για την έξοδό της μια μπλούζα και μια φούστα, πήγαινε με ταξί στη Γλυφάδα, έκανε το τραπέζι σε φίλη της σε παραλιακή ταβέρνα, έπιναν και ένα καφεδάκι και επέστρεψαν με ταξί θα δαπανούσε μόνο 1,30 €.

Δυστυχώς οι πανέξυπνοι Ευρωπαίοι και Έλληνες πολιτικοί, μείωσαν σε εμάς μισθούς και συντάξεις, ενώ ταυτόχρονα έμεινε σταθερό ή και αυξήθηκε το κόστος ζωής.  Είναι τρελοί οι άνθρωποι ή βαλτοί που αποσκοπούν στο να τσακίσουν υπαρξιακά τους Έλληνες;

Αυτό φαίνεται πολύ πιθανό πλέον, αφού οι εγκάθετοι λοιπόν πολιτικοί μας, που  ξεσπαθώνουν σήμερα για τα χαστούκια της ανυπεράσπιστης κυρίας Κανέλλη, πήραν ένα ακραίο και απάνθρωπο μέτρο εις βάρος των ανυπεράσπιστων Ελλήνων,.

Στερούν με ενέργειές τους τα απαραίτητα φάρμακα από καρκινοπαθείς και άλλους βαρύτατα ασθενείς.  Θα ήμουν πολύ ευτυχισμένος αν έβλεπα να εκδίδεται και για αυτούς ένταλμα συλλήψεώς, αν όχι σε 12 λεπτά, έστω σε 12 μέρες. Τα φάρμακα δεν υπάρχουν επειδή οι φαρμακοποιοί δεν έχουν πλέον χρήματα για να τα αγοράσουν, αφού το κράτος δεν πληρώνει επί χρόνια όσα τους χρωστάει, αλλά και  δεδομένης της μηδενικής πιστοληπτικής μας δυνατότητας ως κράτος.

Όμως 435 ακούρευτα εκατομμύρια είχαμε να δώσουμε σε κερδοσκόπους, 120 δις είχαμε να δώσουμε στις Τράπεζες και άλλα 36 δις θα έχουμε να τους δώσουμε από νέο δάνειο. Για αυτά «λεφτά υπάρχουν» για τους καρκινοπαθείς όχι, ενώ το κράτος χορήγησε στον ΕΟΠΥΥ, για να ανταπεξέλθει σε υποχρεώσεις του ύψους 4 δις, μόλις 5 εκατομμύρια € (!).  Και ο αρμόδιος δ/της του, μας έδειξε με υπερηφάνεια στην Τηλεόραση, τα 6 φαρμακεία που χορηγούν σε ολόκληρη την Ελλάδα φάρμακα, για 9.500.000 Έλληνες. Οργάνωση ζηλευτή, πρότυπο για όλη την Ευρώπη. Ας τους ξαναψηφίσουμε λοιπόν.

Γραμμένο στον τοίχο

Λίνος Κουντουράς

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*