Απελπισία !

21 Μαρ 2018 από

Απελπισία !

Απελπισία μας πιάνει διαβάζοντας τις επικεφαλίδες ενός και μόνο φύλλου, ακόμα και μιας φιλοκυβερνητικής εφημερίδας.  Είναι απίστευτο το τι γράφεται, για το τι … μας γράφεται από όσους μας κυβερνούν ως εντολοδόχοι ξένων συμφερόντων.

 

Απ’ τη μία κουρεύουν δάνεια και από την άλλη κόβουν συντάξεις και δυσχεραίνουν την περίθαλψη στα νοσοκομεία.  Προφανώς προωθούν τον θάνατο των υπερήλικων, ώστε να μειωθούν οι απαιτήσεις σε συντάξεις και νοσήλια.  Ωραίοι πατριώτες.

Εννοείται ότι ΕΕ και Κυβέρνηση κρύβει όσους άρπαξαν χρήματα και μας έφτασαν στο σημερινό – επιθυμητό για τους ξένους – οικονομικό μας χάος. 

Στο ίδιο σενάριο ζορίζουν όσους θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα και τους κάνουν να προωθούν τις εξαγορές Ελληνικών επιχειρήσεων από ξένους υπεράκτιους.  Μπράβο τους.

Οι Έλληνες ιδιοκτήτες βέβαια τσακίζονται στους φόρους, προκειμένου να πληρωθούν οι ξένοι επεν(γ)δυτές, να μειωθούν οι τιμές ακινήτων, να μην συμφέρει η διατήρησή τους, και να μεταβιβαστούν σε ξένους οι περιουσίες μας.

Όσο για τα τρέχοντα, ας καθυστερήσουν. 

 

Αν πάλι μείνει η πολύ επικίνδυνη λακκούβα για κάποιους μήνες ανοιχτή – για να δίνει διαγωνισμός και να αποφασίσουν ποιος από τους δύο δήμους πρέπει να την κλείσει – ας σκοτωθούν και μερικοί γέροι παραπάνω. Κέρδος θα είναι και πάλι.  Άλλωστε και νέοι να είναι ακόμα καλύτερα, αφού τους διώξαμε όλους στο εξωτερικό, ώστε να μειωθεί το αξιοπόλεμο της Πατρίδας. 

Ταυτόχρονα ο λεγόμενος Λαός αποπροσανατολίζεται προς άλλα ενδιαφέροντα, ώστε να παραμείνει αδιάφορος στα δρώμενα.   Το ποδόσφαιρο αποτελεί ένα καλό όπιο για τον κοσμάκη. 

Διενέξεις λοιπόν για να έχουμε να ασχολούμαστε.

Έχουμε και αντιπολίτευση, όπου ο ένας πάει στους Εμίρηδες να διαμαρτυρηθεί για το φέρσιμο των γειτόνων μας Τούρκων και η άλλη παραπαίει, αγωνιόντας για την πολιτική της τύχη.  Όλα καλά !

Στο Εξωτερικό χαμός.  Όλο και περισσότεροι ακραίοι άνθρωποι στα ινία του Κόσμου, μας προϊδεάζουν για το πού οδηγούνται οι χώρες από τις οποίες οι ανεγκέφαλοι πιστεύουν ότι θα προκύψει βοήθεια στα προβλήματά μας.  Κούνια που τους κούναγε !

Δεν βλέπουν που πάει το διεθνές “δίκαιο” ή μήπως τους βολεύει έτσι ;;;

Αν τώρα κάτι αφορά έναν Έλληνα, δεν βαριέσαι, ας τα βρει μόνος του, αν μπορεί.  Γερμανία είμαστε να κινούμε γη και ουρανό για κάθε πολίτη μας ;; 

Ο διπλανός μας βέβαια αποδεικνύεται Ηγέτης, έστω και αν όσα κάνει δεν μας ικανοποιούν.  Μακάρι να είχαμε έναν τέτοιο, που σε διεθνές Φόρουμ είπε “αει σιχτίρ” τους παράτησε εμβρόντητους και έφυγε.  Εμείς δεν τολμήσαμε να αρθρώσουμε λέξη όταν ο περίφημος Σόϊμπλε είπε σε πρωθυπουργό μας :  “It’ s the economy, stupid” !

Άσε που δημιουργεί δικές του ΑΟΖ, αφού εμείς κοιμόμαστε χρόνια πριν, όταν ήταν η κατάλληλη ευκαιρία για να την καθορίσουμε.  Τώρα τρέχουμε κατόπιν εορτής, όπως πάντα.

Έχει λένε οι δικές μας εφημερίδες εφιάλτες, αλλά δεν παύει να οριοθετεί μέσα στα σύνορά μας και σε αυτά της άμοιρης Κύπρου.  Άμοιρης γιατί έμεινε με εμάς ως εγγυήτρια δύναμη, ενώ αν είχε τους Εγγλέζους δεν ξέρω αν θα τολμούσαν να κάνουν τα ίδια οι γείτονες μας.

Βέβαια οι πολιτικοί μας ηγέτες σκοτώνονται στη δουλειά (μήπως δουλεία 😉 για να στηρίξουν ακόμα και το όνομά μας απέναντι σε ένα ανύπαρκτο σχεδόν κρατίδιο.  Φαντάσου να τα βάζαμε με ισχυρούς τι θα παθαίναμε !

… ενώ το Ελληνικό Κράτος μας φοβίζει, που ξαφνικά θυμήθηκε τα ξεχασμένα από τον Παγκόσμιο πόλεμο καταφύγια, που βέβαια για την Κυβέρνηση τα εντοπίζουν για … τους σεισμούς όπως είπαν.  Άσχετοι όπως πάντα, αφού κανείς δεν τρέχει να κρυφτεί σε υπόγεια στο σεισμό, αλλά αντιθέτως όλοι κοιτούν να βγουν στα οικόπεδα.  Ξεφτέρια οι δικοί μας, ε !!! 

 

Στα οικονομικά μείναμε με τα λουκέτα, και με την διερεύνηση των σκανδάλων.

Όπως πχ. τo σκάνδαλο Novartis, που αφορά ηγέτες μας και γι’ αυτό σύντομα θα θαφτεί σε κάποιο καταφύγιο περιόδου σεισμών.  Λογικό αφού δεν είμαστε δημοκράτες στο στυλ Γαλλίας που φυλάκισε τον Πρόεδρό τους Σαρκοζί.  Σε εμάς η Δικαιοσύνη είναι αμείλικτη σε περιπτώσεις βέβαια όπως αυτή της άμοιρης … που είναι χρόνια στη φυλακή περιμένοντας τη δίκαιη δίκη.  Είθε να αποδειχτεί αυτό και μακάρι.

Πάντως οι επεν(γ)δυτές διευκολύνονται όσο είναι δυνατόν από το Κράτος μας, που επιθυμεί να προχωρήσει με αυτούς η ανάπτυξη. 

Σαφές αγαπητοί συμ-Πατριώτες μας;  Γιατί “κοινή γαρ η τύχη και το μέλλον αόρατον” όπως μας είπε ο Ισοκράτης ήδη το 436-338 π.Χ.

Καλό κουράγιο !

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*