Δυστυχισμένε Λαέ

21 Απρ 2018 από

Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ και αγαπημένε.
Πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε.

(Εθνικός Ποιητής – Διονύσιος Σολωμός, 1797-1857)

Δωσίλογος, σύμφωνα με τον Μπαμπινιώτη και τη Βικιπαίδεια είναι αυτός που συνεργάζεται με τον κατακτητή σε περίοδο Κατοχής.  Ο συνεργάτης του εχθρού που κατέχει τη χώρα, ιδίως ο συνεργάτης γερμανικών δυνάμεων κατοχής. Αυτός που συνεργάζεται με τις γερμανικές αρχές κατοχής της Ελλάδας, αλλά χαρακτηρίζει και αυτόν που πρόκειται να δώσει λόγο για τις πράξεις του.

Ένας γνωστός δωσίλογος ήταν ο Τσολάκογλου, που υπέγραψε το 1940 την άνευ όρων παράδοση του Ελληνικού Στρατού στους Γερμανούς, παρά τις αντιρρήσεις του αρχιστράτηγου Αλέξανδρου Παπάγου, ο οποίος την θεωρούσε αντίθετη στα συμφέροντα της Πατρίδας.

Ο Τσολάκογλου συνεργάστηκε και μετά, στην περίοδο Κατοχής, με τους δυνάστες Γερμανούς και υπέγραψε ένα τρίτο πρωτόκολλο με αυτούς (εμείς τα λέμε σήμερα μνημόνια, ψηφίσαμε και πάλι τρία και θα ψηφίσουμε πλέον το τέταρτο !!)  την  ίδια ημέρα που ξεκίνησε ο αεροπορικός βομβαρδισμός της  Σαλαμίνας και των λιμανιών της Αττικής, αναγκάζοντας την ελληνική κυβέρνηση και τον Βασιλιά να διαφύγουν στην Κρήτη.

Ο Τσολάκογλου

Όμως αμέσως μετά την απελευθέρωση, ο Τσολάκογλου συνελήφθη, παραπέμφθηκε σε Ειδικό Δικαστήριο, κατηγορούμενος για παράνομη συνθηκολόγηση με τον εχθρό και καταδικάστηκε σε θάνατο.  Αργότερα η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη, αλλά τελικά προσβλήθηκε από λευχαιμία και πέθανε στερημένος σύνταξης και πάμπτωχος.

Τα λέω όλα αυτά επειδή στο Σύνταγμα της Ελλάδας η υγεία αποτελεί ένα βασικό προστατευόμενο αγαθό που αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα, και πρέπει να έχει εξασφαλιστεί ως προϋπόθεση πριν την απόλαυση όλων των υπόλοιπων συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων. Συνδέεται άμεσα με το δικαίωμα στη ζωή και την κατοχυρωμένη καταστατικά αρχή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ενώ σύμφωνα με τη νομολογία οι οικονομικές δραστηριότητες μπορούν να περιοριστούν θεμιτά, για την προστασία της δημόσιας υγείας, αφού το κράτος, πρέπει να προστατεύει την υγεία από τις επιπτώσεις οικονομικών και άλλων ενεργειών.  Αυτή η προστασία έγκειται στη λήψη όλων των απαραίτητων νομοθετικών μέτρων για την προστασία της υγείας, όπως η παροχή κινήτρων, αλλά και ο διοικητικός έλεγχος ποιότητας υπηρεσιών στους φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας, όπως τα θεραπευτήρια κλπ.

Όταν λοιπόν εμποδίζεται σημαντικά η λειτουργία των Νοσοκομείων μας και της περίθαλψης, λόγω απολύσεων και περιορισμού του προσωπικού, με μειώσεις σε γελοίο επίπεδο των μισθών των Γιατρών, με έλλειψη εξοπλισμού, ακόμα και φαρμάκων, προκειμένου με όλα αυτά να περικοπούν δαπάνες για να αποδοθούν χρήματα σε Κερδοσκόπους και Δανειστές ή να σωθούν Τράπεζες, ειδικότερα ξένες,  τότε η όποια Κυβέρνηση λειτουργεί αντισυνταγματικά, ενώ όσοι πολίτες την ψηφίζουν προωθούν μαζί της την καταστρατήγηση του Συντάγματος και βοηθούν στον αφανισμό των Ελλήνων.

Δηλαδή πρώτα πρέπει να έχει εξασφαλιστεί απόλυτα η υγεία των Ελλήνων και μετά να ληφθούν μέτρα για την προστασία Τραπεζών ή επιχειρήσεων.

Αν γίνει διαφορετικά, αν δηλαδή ισχύει αυτό που είπε αποχωρώντας ο πολύς κ. Νταϊσενμπλούμ, ότι δηλαδή οι Έλληνες υποχρεώθηκαν να κάνουν βαριές θυσίες για να σωθούν οι τράπεζες της Γερμανίας και της Γαλλίας, τότε έχουμε να κάνουμε με κατοχικές συμπεριφορές και οι Έλληνες που συνεργάζονται με αυτούς τους ξένους – ιδιαίτερα με τους Γερμανούς – μάλλον θα έπρεπε να θεωρηθούν δωσίλογοι, κινδυνεύοντας τελικά να καταδικαστούν, αν όχι “εις θάνατον”  τουλάχιστον σε Ισόβια, που κατά τον αείμνηστο Κων/νο Καραμανλή δεν μπορεί παρά να σημαίνει  φυλάκιση εφ’ όρου ζωής.

Τα λέω αυτά ακούγοντας πρόσφατα στην εκπομπή Παραπολιτικά το τι γίνεται στα νοσοκομεία, αλλά και μετά όσα βίωσα πρόσφατα σε ένα από τα μεγαλύτερά μας, όπου ο ασθενής βοηθείται μόνο από τις φιλότιμες ενέργειες των Γιατρών και του Νοσηλευτικού Προσωπικού, οι οποίοι προς τιμή τους κάνουν τεράστιες προσπάθειες για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους, παρά τις καθημερινές δυσχέρειες από πλευράς της Δημόσιας Διοίκησης.  Παρά τα όσα δηλαδή προωθούν οι αιρετοί μας και η Δημόσια Διοίκηση, υπακούοντας στους ξένους.

Σε όλα αυτά η υποτελής κυβέρνησή μας εκτελεί εντολές.  Κυρίως των Γερμανών, που τελικά αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά, ότι ως ξένος “παράγοντας” θέλουν να εξολοθρέψουν εμάς τους Έλληνες.

Γιατί ακριβώς νομίζω ότι το θέλουν θα σας το πω αμέσως:

  • Τους αρέσει η Ελλάδα για το κλίμα της, για τον ορυκτό της πλούτο, για την πρόσβαση από παντού στη Μεσόγειο [αυτοί έχουν ακτές μόνο στην αφιλόξενη Βόρεια Θάλασσα]
  • Επιθυμούν την πτώχευση της Ελλάδας γιατί έτσι θα αγοράσουν τα πάντα πάμφθηνα.  [ήδη προχωράει η φτωχοποίησή μας καθημερινά, αφού η Κυβέρνηση χαρίζει εκατομμύρια σε μεγαλοσχήμονες απ’ τη μία και υπερφορολογούν το Λαό από την άλλη.]
  • Επιθυμούν να αγοράσουν τις παραλίες μας και τα ξενοδοχεία μας, για να εγκαταστήσουν εκεί δικές τους επιχειρήσεις και να εξάγουν τα κέρδη στην Γερμανία.

Για όλα αυτά θέλουν τον Λαό άβουλο και αδύναμο. 

  • Στέλνουν λοιπόν τους νέους μας να εργαστούν για την Ευρώπη, εκμεταλλευόμενοι τις σπουδές τους που πλήρωσε η Ελλάδα. Με αυτόν τον τρόπο αδυνατίζουν αφ’ ενός η παραγωγικές μας δυνατότητες και αφ’ ετέρου οι αμυντικές μας δυνάμεις.
  • Υποβαθμίζουν και περιθωριοποιούν την Ορθοδοξία, δηλαδή τον συνδετικό κρίκο των Ελλήνων, που είναι η θρησκεία μας,
  • Χαμός στην Πλατεία Σαπφούς Μυτιλήνης

    Προωθούν εδώ σε εμάς και ελληνοποιούν αλλόθρησκους πρόσφυγες προκειμένου να δημιουργηθεί μια νέα πληθυσμιακή σύνθεση υποθάλποντας την εθνική συνείδηση των Ελλήνων.

  • Οι πρόσφυγες άλλωστε προσφέρονται ως φτηνά εργατικά χέρια, σε αντίθεση με τους Έλληνες που οι περισσότεροι είναι πολύ ή λιγότερο σπουδασμένοι.
  • Αλλάζουν τα βιβλία και την διδασκαλία της Ιστορίας, των Θρησκευτικών, της Γλώσσας, για να μην έχουν τα νέα παιδιά Εθνική συνείδηση.
  • Τους ενοχλούν επίσης τα μικρά μαγαζάκια και οι μικρές επιχειρήσεις και θέλουν να τα κλείσουν, γιατί ανταγωνίζονται τις Αλυσίδες των Τραστ, δηλαδή των μεγάλων ξενόφερτων καταστημάτων.
  • Υποστηρίζουν, παρ’ ότι δεν τους πέφτει λόγος, μόνο όσα Κόμματα τους αποδέχονται ή τους ακολουθούν ως πιστά σκυλάκια, ενώ φροντίζουν μέσω του απίστευτα διαπλεκόμενου Τύπου και των Καναλιών, να μην ακούγεται σχεδόν ποτέ η φωνή όσων αντιστέκονται (πχ. Ζωή Κωσταντοπούλου, ακόμα και η Χρυσή Αυγή, που ως κόμμα της Βουλής μας, επιβάλλεται να ακούγεται, άσχετα αν εμείς οι πολλοί δεν την θέλουμε).

Υπάκουες οι Κυβερνήσεις μας, κάνουν ότι μπορούν για να στηρίξουν τη βούληση των ξένων σε όλα όσα επιθυμούν εις βάρος των Ελλήνων.  Δηλαδή ημών των συμπολιτών τους που τους ψηφίσαμε ως καλύτερούς τους για να μας βοηθήσουν και όχι ως δυνάστες ή δωσίλογους:

  • Υπερφορολογούν τους Μικρομεσαίους οδηγώντας τους στο κλείσιμο ή την χρεοκοπία, ενώ αυτοί και μόνο μπορούν να ανακάμψουν την οικονομία μας και όχι οι ξένες Αλυσίδες Πολυκαταστημάτων που στέλνουν τα κέρδη τους στο εξωτερικό.
  • Δυσχεραίνουν όσο γίνεται τη λειτουργία των παραγωγικών επιχειρήσεων, αναγκάζοντάς πολλές να συνεχίσουν σε άλλες Βαλκανικές χώρες.
  • Θέλουν δήθεν επενδυτές, αλλά έδιωξαν εκτός Ελλάδας κάθε έναν που προσπάθησε να επενδύσει, δυσχεραίνοντας κάθε προσπάθεια επενδύσεων, για να γίνουν δήθεν όλα σωστά, και αυτό σε μία χώρα που τίποτα δεν λειτουργεί όπως πρέπει.
  • Έκλεισαν όλες τις παραγωγικές μονάδες της Ελλάδας, σταμάτησαν κάθε προσπάθεια κατασκευής ή συναρμολόγησης οχημάτων, ακόμα και οικιακών συσκευών.

… και εμείς συνεχίζουμε εδώ και δεκαετίες να ψηφίζουμε όπως πάντα ή την Αριστερά ή την Δεξιά και ας μας έχουν για πολλοστή φορά καταστρέψει.

Ας είμαστε λοιπόν πάντα καλά για να ζήσουμε και τις εδαφικές απώλειες που σε λίγο θα ακολουθήσουν.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*