Ενημερωτική Εσπερίδα

28 Μάι 2018 από

Ενημερωτική Εσπερίδα

Μια ενδιαφέρουσα Ενημερωτική Εσπερίδα διοργάνωσαν τα ΕΠΑΛ με τον Δ/τη του 5ου Εργαστηριακού Κέντρου Νέας Φιλαδέλφειας κ. Κουτσούκο και με τη συνδρομή του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και των Δ/των των Σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου.

Η εκδήλωση έγινε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου και παρευρέθηκαν ο κ. Κοτσιφάκης, Δ/της του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Παιδείας κ. Μπαξιβανάκη, η Αντιδήμαρχος κα Παπαλουκά και ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων κ. Αλέξανδρος Γούλας.

Η εκδήλωση απέβλεπε στην ενημέρωση των γονέων και των μαθητών ως προς τις δυνατότητες που προσφέρονται στους μαθητές για φοίτηση μετά το γυμνάσιο στο Γενικό (ΓΕΛ) ή στο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) με δυνατότητες ακόμα και πρόσβασης στα ΑΕΙ – ΤΕΙ, αλλά και στην πρακτική άσκηση εργασίας.  Όλα σε συντονισμό με τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Erasmus και Comenius.

Εξηγήθηκε επίσης αναλυτικά από τον καθηγητή κ. Γιαννόπουλο η δυνατότητα Ηλεκτρονικής Εγγραφής των μαθητών στην εκάστοτε κατεύθυνση.

Μια πολύ σημαντική ενημέρωση για τους ενδιαφερόμενους, που όμως δεν ανταποκρίθηκαν στον βαθμό που θα έπρεπε.  Πολλοί είναι μάλλον οι γονείς που αφήνουν στην τύχη τις σημαντικές αποφάσεις της ζωής των παιδιών τους.

Η ενημέρωση πάντως ήταν πολύ καλή και γι’ αυτό ένα μπράβο για τους διοργανωτές.

Σε σκέψεις μας έβαλε λίγο στο τέλος η παρατήρηση ενός ομιλούντα ότι … «Σε πολλά σημεία τα παιδιά (οι μαθητές) είναι πολύ πιο μπροστά από εμάς (τους καθηγητές) και έτσι εμείς μαθαίνουμε από τα παιδιά». Μπράβο στα παιδιά μας λοιπόν αλλά μάλλον δεν θα έπρεπε να είναι έτσι, έστω και αν αυτό, ως προσωπική εκτίμηση, δεν αφορά τους πάντες.  Γεγονός όμως είναι ότι η μετεκπαίδευση των καθηγητών, που θα έπρεπε να είναι τακτική και εντελώς απαραίτητη στη σημερινή εποχή των Computers και του Διαδικτύου, δεν γίνεται συστηματικά από το Κράτος, πράγμα για το οποίο συμφώνησα με έναν φίλο καθηγητή που μου το επεσήμανε.  Συμβαίνει έτσι να διδάσκουν πολλές φορές καθηγητές, βάσει όσων έμαθαν μέχρι και 25 χρόνια πριν.  Με δεδομένη την παρουσία του κ. Κοτσιφάκη, ελπίζουμε να φτάσει και σε ευήκοα ώτα η επισήμανση αυτή.

Συγχαρητήρια λοιπόν για την σημαντική αυτή προσπάθεια ενημέρωσης στον κ. Κουτσούκο και στους λοιπούς διοργανωτές. 

Λίνος Κουντουράς

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*