Λόγια που κάτι μου θυμίζουν !

30 Δεκ 2012 από

Άστεγη στην Πανεπιστημίου

Λόγια που κάτι μου θυμίζουν !

Κάτι μου θυμίζουν όταν λένε ότι προστατεύουν τα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού, ότι βρισκόμαστε εντός θυέλλης (οικονομικής), ότι χωρίς αυτούς θα έμενε ακυβέρνητο το κράτος και ότι όλοι εκτελούν εις το ακέραιο και ευσυνείδητα το καθήκον τους.

Κάτι μου θυμίζει η αναφορά στον πατριωτισμό των Ελλήνων, η ευγνωμοσύνη προς τις δυνάμεις κατοχής για το ενδιαφέρον τους προς τον Ελληνικό Λαό, την κατανόηση που δείχνουν για τις στερήσεις και τις ανάγκες μας.

Κάτι μου θυμίζουν οι συστάσεις να εκτιμήσουμε τις περιστάσεις και να κατανοήσουμε το συμφέρον μας, ως και το ότι υπεράνω όλων βρίσκεται η Πατρίδα, στο μέλλον της οποίας πιστεύουν ακράδαντα και την οποία θα πρέπει να προασπίζουμε ενωμένοι, νομιμόφρονες και αξιοπρεπείς.

Τα θυμάστε και εσείς αυτά;  Διαβάστε λοιπόν στο ένθετο, ποιος έλεγε τα ίδια το Νοέμβριο του 1942.

Τότε οι περαστικοί περνούσαν δίπλα από μισοπεθαμένους από την πείνα συνανθρώπους τους, κάνοντας ότι δεν τους βλέπουν.  Και σήμερα περνάμε δίπλα από άστεγους ξαπλωμένους σε εισόδους, κουκουλωμένους με παλιές πεταμένες κουβέρτες, πεινασμένους και καρκινοπαθείς που αργοπεθαίνουν με πόνους χωρίς περίθαλψη, κάνοντας ότι δεν τους βλέπουμε.

Εκεί μας έφτασαν οι δυνάστες μας.  Όμως θέλουν και περισσότερη εξαθλίωση.  Γι’ αυτό μας έστειλαν και το παρακάτω E-Mail, [ http://voted the best email of this year],  που καλό θα ήταν να το ανοίξετε για να δείτε που μας πάνε.

Πολύ φοβάμαι ότι αυτοί που το δημιούργησαν και το προώθησαν,  είναι και οι υπαίτιοι της εξαθλίωσης των δυστυχισμένων συνανθρώπων μας που δείχνει το E-Mail.

Με ενοχλεί ιδιαίτερα όμως ότι οι ίδιοι οδηγούν και εμάς στην εξαθλίωση,  σταδιακά (για να μην επαναστατήσουμε) αλλά σταθερά,  ώστε σε λίγο να είναι και για εμάς πλέον πολύ αργά.  Θυμηθήτε τον καρκινοπαθή, αβοήθητο, άστεγο και πεινασμένο, που έδειξε η τηλεόραση τη νύχτα των Χριστουγέννων.  Πριν από 7 χρόνια δεν υπήρχε τόση δυστυχία στην Πατρίδα μας,  ενώ τώρα είναι καθημερινότητα.

Ας είμαστε πάντως ευχαριστημένοι όσο δεν μας ακουμπάει ακόμα η εξαθλίωση.

Καλή Χρονιά λοιπόν και μην ανησυχείτε, θα έρθει και σε εμάς.

 

1 Σχόλια

  1. Mπούρα Χριστίνα

    Γεια , εχεις απόλυτο δίκιο. Είναι φοβερο το μονοπάτι τις εξαθλίωσης που θα μας αναγκάσουν να ακολουθήσουμε είτε χάνοντας την υγεία μας με τα νέα επικίνδυνα εμβόλια ειτε όλα τα περιουσικά στοιχεία και φυσικά την εργασία.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*