Δραστηριοποίηση σε άλλους Δήμους, ύπνος σε εμάς.

3 Απρ 2013 από

Δραστηριοποίηση στη Θεσσαλονίκη

Δραστηριοποίηση στη Θεσσαλονίκη

Δραστηριοποίηση σε άλλους Δήμους, ύπνος σε εμάς.

Σε μια πρόσφατη επίσκεψή μου στη Θεσσαλονίκη και το προάστιό της, την Καλαμαριά, είχα την ευκαιρία να ζήσω για λίγο το τι κάνουν άλλοι Δήμοι για τους κατοίκους τους. Παντού μια διαφορετική εικόνα από ότι σε εμάς:

Στη Θεσσαλονίκη δύο παγκόσμια Φεστιβάλ κινηματογράφου, συγκεντρώνουν κόσμο από όλη τη Γη και φέρνουν πελάτες, αναζωογωνόντας την Αγορά, τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια, στις νεκρές περιόδους της τουριστικής κίνησης.

Στην Καλαμαριά, μια παραλία χιλιομέτρων δίνει ζωή σε όλων των ειδών ομίλους και αθλητικές ενώσεις, όμως παράλληλα ο Δήμος συντηρεί ένα πευκόφυτο πάρκο, με παγκάκια, αγάλματα, πλακόστρωτους διαδρόμους για περίπατο και άλλα τέτοια.

Το σπουδαιότερο όμως είναι το ότι παντού διαπιστώνει κανείς μια έντονη δραστηριοποίηση των Δημοτικών Αρχών, απόρροια του σεβασμού των Δημάρχων προς τους Δημότες;

Βάφουν τα παγκάκια, κόβουν το γκαζόν, συντηρούν και βάφουν τα τοιχάκια στα πάρκα και φροντίζουν για μια τακτική, αξιοπρεπή συγκοινωνία, σεβόμενοι τον δημότη, αφού σε κάθε στάση, μια φωτεινή πινακίδα δείχνει σε πόση ώρα θα περάσει το λεωφορείο κάθε γραμμής.

Βάφουν παντού.

Βάφουν παντού.

Βλέποντας τη γενική αυτή δραστηριοποίηση, αναρωτιέται κανείς, γιατί άραγε να μην συμβαίνει κάτι από όλα αυτά και σε εμάς;

Πόσο καιρό έχουν να βαφτούν τα τοιχαλάκια, στα πάρκα; Εδώ και πόσα χρόνια είναι άβαφα τα εναπομείναντα παγκάκια, όσα ακόμα υπάρχουν αφού τα περισσότερα ξηλώθηκαν, επειδή ……  όσοι κάθονταν σε αυτά πετούσαν χάμω σκουπίδια !!!

Πόσο καιρό έχει να κουρευτεί το γκαζόν, και να κλαδευτούν τα φυτά στα πάρκα και τις πλατείες.  Πόσο θα πρέπει να περιμένουμε ακόμα για έναν αποτελεσματικό ψεκασμό στον προβληματικό, λόγω ποταμιών, διπλό Δήμο μας, πριν μας φάνε τα κουνούπια;

 

Κούρεμα γκαζόν

Κούρεμα γκαζόν

 

Όμως μη στεναχωριέστε.  Κάτι γίνεται και στο Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας: Ψηφίσαμε προχθές, τέλη Μαρτίου, τον Προϋπολογισμό, ο οποίος έπρεπε να υπάρχει από τον Νοέμβριο και να ισχύει από την Πρωτοχρονιά για το 2013 !

Αλλά βλέπετε έφεραν έναν απαράδεκτο προϋπολογισμό προς ψήφιση στις 28 Δεκεμβρίου και στις 29 ασχολούμασταν με τη «Δια Βίου Μάθηση», η οποία έληγε στις 31 του μηνός, μετά από μια χρονική περίοδο μερικών ετών !

DSC02883

Καλαμαριά

Αφήστε λοιπόν τις μεταξύ σας διενέξεις για τις καρέκλες τα ιδιωτικά σας συμφέροντα, κυρίες και κύριοι της Δημοτικής μας Αρχής και ασχοληθείτε με τους Δημότες, γιατί δεν πρέπει να παραβλέπετε ότι κάτι σηματοδοτεί η καταδίκη του πρώην  Δημάρχου  Θεσσαλονίκης σε ισόβια κάθειρξη για διάφορα πεπραγμένα του !

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*