Έργα και ημέρες Δήμων.

30 Απρ 2014 από

DSC04361

Έργα και ημέρες Δήμων

Όπως ακούσαμε στις ειδήσεις σε ένα Λούνα Παρκ με φουσκωτά, σαν αυτά που είναι της μόδας και φυτρώνουν σε όλη την επικράτεια, σκοτώθηκε ένα παιδάκι. . Οι εγκαταστάσεις βρίσκονταν στην Γλυφάδα και λειτουργούσαν χωρίς άδεια.  Με ακατάλληλα υλικά, χωρίς ασφαλείς εγκαταστάσεις, με ηλεκτροφόρα καλώδια, χωρίς να είναι δεμένα τα φοσκωτά στα οποία έμπαιναν τα παιδιά και άλλα τέτοια.  Ενώ λοιπόν όλα λειτουργούσαν παράνομα εδώ και χρόνια,  οι παρανομίες   «ανακαλύφτηκαν» όπως πάντα μετά το ατύχημα. Οι δύο υπάλληλοι του Λούνα Παρκ συνελήφθησαν και κατηγορούνται για κακούργημα. Οι δυστυχείς χαμηλόμισθοι από το Μπαγλαντέζ, απλώς για ένα μεροκάματο δούλευαν εκεί. Ο ιδιοκτήτης έχει εξαφανιστεί (!!) και διώκεται, ενώ  συνέλαβαν και τον ιταλό προμηθευτή των φουσκωτών (!!). Αυτοί όμως που θα έπρεπε να συλληφθούν, αλλά δεν έχουν συλληφθεί, ούτε διώκονται για κακούργημα, είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι υπάλληλοι του Δήμου, που επέτρεψαν να λειτουργεί ένα τέτοιο λουναπάρκ χωρίς άδεια.  Το ίδιο και ο Δήμαρχος, που ήταν αρχικά εξαφανισμένος,  αλλά προς το παρόν βγαίνει στα κανάλια με δηλώσεις, αν και αυτός είναι οαπόλυτα υπεύθυνος , ως ηθικός αυτουργός. Ο Δήμος εισέπραττε μάλιστα ενοίκια και επομένως όλα αυτά λειτουργούσαν με την ανοχή όλων των παραπάνω υπευθύνων, όπως και του αστυνομικού, ο οποίος ενώ είχε δει τις παρανομίες δεν ενήργησε εγκαίρως, αλλά τις κατήγγειλε μετά το δυστύχημα.  Αυτοί οι «αρμόδιοι» είναι επομένως οι μόνοι που θα έπρεπε να δικαστούν για κακούργημα και σε δεύτερη φάση ο ιδιοκτήτης του Λούνα Παρκ, αλλά όχι οι υπάλληλοί του. Αν οι υπάλληλοι απαιτούσαν από τον ιδιοκτήτη νόμιμη άδεια λειτουργίας, απλά θα έχαναν τη δουλειά τους.  Άλλωστε υπάλληλοι τέτοιου επιπέδου δεν έχουν τις απαιτούμενες γνώσεις για τους κανόνες ασφαλείας ενός εγκεκριμένου Λούνα Παρκ.  Και όμως τους δικάζουν για κακούργημα.  Πήγαν για ένα μεροκάματο της πείνας και κινδυνεύουν να βρεθούν για 10 χρόνια στη φυλακή.

louna-park-dromos-660Αυτή είναι η Ελλάδα. Επισυνάπτω δε και παλαιότερο δημοσίευμά μου, που δεν συγκίνησε κανέναν αρμόδιο, για το τι ζητούσαν και κυρίως τι δεν ζητούσαν οι αρμόδιοι για την αδειοδότηση ενός Λούνα Παρκ με φουσκωτά.

Κάποιος λοιπόν επιχειρηματίας, με πολλές τέτοιες εγκαταστάσεις στο εξωτερικό, θέλησε να εγκαταστήσει ένα Λούνα Παρκ φουσκωτών μέσα στη θάλασσα. Για την άδεια λειτουργίας χρειάστηκε 2 χρόνια, με αδιάκοπα τρεχάματα σε διάφορες υπηρεσίες και υπουργεία, γεγονός που τον εξουθένωσε σωματικά και ψυχικά, αφού του ζήτησαν :

Πλήρη έλεγχο της κατάστασης της υγείας του, με ακτινογραφίες θώρακα, τεστ κοπώσεως, καρδιολογικές και αιματολογικές εξετάσεις, και άλλα τέτοια από κρατική και μόνο υγειονομική υπηρεσία, ενώ του ζητούσαν να έχει και όσα δικαιολογητικά προβλέπονται για άδεια ιχθυοκαλλιέργειας ( !! ) και επί πλέον τα απαιτούμενα δικαιολογητικά κατάληψης ακτής, όπως για τις ταβέρνες.  Αυτά είχε πει ο ίδιος σε ραδιοφωνική εκπομπή και επεσήμανε ότι:

Αντιθέτως κανείς δεν του ζήτησε αυτά που ζητούν στο εξωτερικό και τα οποία άλλωστε ήδη είχε: Όπως να έχει λάβει κατάλληλα μέτρα προς αποφυγή ατυχημάτων, πιστοποίηση ποιότητας των φουσκωτών εγκαταστάσεών του και πιστοποίηση ISO(αυτή δεν απαιτείται στην Ελλάδα).  Τόσο καλά τα μέτρα ασφαλείας εδώ.

3D519F3AC5Λίγο πιο πέρα, σε φρεάτια που έχουν μείνει ανοιχτά εδώ και χρόνια στη Γλυφάδα, πέφτουν μαθητές και νεαροί με τα ποδήλατά τους (ένας με φοβερά τραύματα στο κεφάλι). Όμως ο Δήμαρχος δήλωσε στην τηλεόραση αναρμόδιος, ενώ δεν δέχτηκε, έστω και τώρα να επέμβει. Επομένως δέχεται ανερυθρίαστα τα ατυχήματα, ενώ αν ήταν το  ακάλυπτο φρεάτιο μπροστά στο σπίτι του και κινδύνευε ο γιός του, θα το καπάκωνε με μία λαμαρίνα ή με κάτι τέτοιο, για να τον προστατέψει. Ως δήμαρχος όμως, όσο δεν κινδυνεύει ο δικός του γιός, αλλά τα παιδιά άλλων, πρέπει πρώτα να είναι απόλυτα αρμόδιος κατά το νόμο, πριν να πει σε έναν από τους εργάτες του Δήμου: «Πάρε λαμαρίνες και κλείσε τα φρεάτια». Και στη συνέχεια – μετά το σκέπασμα – αν ήταν σωστός δήμαρχος, θα έπρεπε να κάνει μήνυση στους αρμόδιους, που δεν σκέπασαν τα φρεάτια εντός ελάχιστων λεπτών της ώρας από τη στιγμή που διαπιστώθηκε το πρόβλημα.

«Αυτή είναι η Ελλάδα», όπως είπε προ ετών ένας Πρωθυπουργός μας.  «Αυτή είναι η Ελλάδα, επειδή ξαναψηφίζουμε τέτοιους ανθρώπους», λέω εγώ.

Λ.Κ.

Σχετικά άρθρα

Μοιραστείτε το

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*